Demokratska fronta Željko Komšić

Post Reply
VjecitiStudent

#13126 Re: Demokratska fronta Željko Komšić

Post by VjecitiStudent »

Dozer wrote:Ne nuzno. Mozda samo radi promjene? Ili cemo mazohisticki opet isto, iako znamo da nas to kosta, i kosta, i kosta...?

A nismo mi nista i nikoga poskidali prije 4 godine. To "skidanje" je bilo nedovoljno i SDA i trabanti su i dalje imali povelik dio kolaca. Mozda nisu mogli donositi samostalno odluke, ali su u svakom slucaju mogli opstruirati gdje, kad i kako su htjeli. Mada, nisu morali previse jer su se i ovi (SDP) samo uklopili u seme i talove.
Naravno da je bilo nedovoljno, no pomeli bi SDA potpuno ove godine, da tadašnja opozicija po osvajanju komada kolača nije odmah zinula i sklenula sklapati koalicije sa đavolom, da bi što prije došla do slasti i masti.
Ovaj put, DF je krenuo sklapati koalicije sa đavolom čak i prije no što će bilo šta osvojiti, tako da mi zbilja nije teško prorokom kako će sve završiti.
Marko Zarko

#13127 Re: Demokratska fronta Željko Komšić

Post by Marko Zarko »

Corto Maltese wrote:
crysis wrote:
Corto Maltese wrote:Ne učitava mi se demokratskafronta.ba, a na njihovoj facebook stranici sam, demokratski, blokiran.
Zna li neko raspored "Juriša na Poljine" u sljedećih par dana?

nije ni cudo da su te blokirali , kad nas udavi sa kontriranjem ovde mogu mislit sta si njima radio.
Mogli su demokratski raspraviti, a ne pobjeći k'o Suljagić sa FTV suočavanja.
Corto daj ovdje pravo ime s facebooka da im kažemo da te odblokiraju
chelo

#13128 Re: Demokratska fronta Željko Komšić

Post by chelo »

Ja ovaj nastup, raspolozenje javnog skupa i sveukupnu suplju na kucnom savjetu ne bih izrdzao...
Toliko nicega receno, a toliko paznje :-) Obdaniste.
faer

#13129 Re: Demokratska fronta Željko Komšić

Post by faer »

Corto Maltese wrote:
Ned071 wrote: meni se cini da je ovo ili neki slican video gdje on kaze za suljagica "gledo mladicu u oci". slusam i ne mogu da vjerujem jer ga znam licno. vidio on mladica nije, davno prije je razgulio. u transporteru unprofora. borac za povratnike iz sarajeva sa platom od dvije i po milje. i ministar kojem je jedini uspjeh zaposljavanje familije po javnim poduzecima. neka hvala, odoh pogledat malo druge kandidate
Kako znaš da Emir Suljagić laže?
Usne mu se miču.
Kako znaš da Željko Komšić laže?
Prepričava nešto što mu je Suljagić rek'o.

Ali, nemoj da vam ja pričam, neće on da priča... :D
jes jes. suljagic je rat proveo u sefu babinom u potocarima a komsic ima vilu na poljinama. nemojte nikako glasati za njih. sve lazu. od toga da su bili u ratu do toga da nisu nista ukrali. nikako za njih. niposto.
faer

#13130 Re: Demokratska fronta Željko Komšić

Post by faer »

chelo wrote:

Ja ovaj nastup, raspolozenje javnog skupa i sveukupnu suplju na kucnom savjetu ne bih izrdzao...
Toliko nicega receno, a toliko paznje :-) Obdaniste.
hos i ti za raguza glasati? jel i ti ko i korto glasas za raguza zbog podrske kordicu? to je prava ideja i ekipa.
kakonako

#13131 Re: Demokratska fronta Željko Komšić

Post by kakonako »

Corto Maltese wrote:
Dozer wrote:@Corto
Tita ti, s obzirom da si natprosjecno inteligentan, MENSA i to, daj nas prosvijetli malo - koja je tvoja opcija u svemu ovome? Koje je tvoje rjesenje BH problema? Ili, bar, Federalnog?

Mislim, jeb'o te...pun si sarkazma, cinizma, ironije, imas na sve dodati neku, ali nikako da i sam kazes sta i kako od ove tacke pa nadalje...
Fakat te ne kontam...
Rješenja, u smislu u kojem ga ti očekuješ nema. Za rješenje BH problema treba mnogo više od nečije pojedinačne pameti.
Ali postoje ljudski životi, koji se odvijaju i u gorim političkim sistemima i uslovima, nego su ovi naši.
Moj sarkazam je najviše usmjeren prema onima koji očekuju da politika sve rješi, i koji misle da su svi problemi u politici.
Društvo je otrovano, ljudi su se prozlili, odavno. Potrebne su neke moralne katarze, do kojih se neće doći oslanjanjem na lažne proroke, šarmantne barabe i mudrace od slame.
Pošto znam da te ovaj dio odgovora neće zadovoljiti. Evo ti onaj koji te zanima.
Koliko sam uspio preći po kandidatskim listama, čini se da će skoro svi koje ja, poimenice, zaokružim biti iz Naše Stranke.
(Corto)
Sve to stoji Corto.Ja ne mislim glasati,tek da se zna...ali bas je degutantno s koliko omalovazavanja i "s visine" govoris o Suljagicu,a zaobilazis,recimo,efendiju,Kebu,Halilovica,oba Bakira...i onda se onako opredjeljujes za "skupinu intelektualaca" iz NS.
Jadno je sta se govori u predizbornoj kampanji,a ocito svi pusu na istu,a jedno je sta stoji iza toga.Izbor u politici je slicno kada odlucujes da li (i kome) biti zirant.Ja bih,recimo,Zeljku Komsicu komotno bio zirant za kredit.tebi,da se ne uvrijedis Corto,ne bih.
Marko Zarko

#13132 Re: Demokratska fronta Željko Komšić

Post by Marko Zarko »

Ljudi, bit će sve u redu, Željko će pobijediti :-D
Corto Maltese

#13133 Re: Demokratska fronta Željko Komšić

Post by Corto Maltese »

kakonako wrote:Ja bih,recimo,Zeljku Komsicu komotno bio zirant za kredit.
Za šta, koliko znamo iz Komšževog imovinskog kartona, postoji i potreba.
kakonako wrote:Tebi, da se ne uvrijediš, ne bih
Za šta nema potrebe. Nešto manja plata od njegove, a dosta veći stan, i svi krediti vraćeni.
I pravo da ti kažem, ne uvrijedih se. Uvredljivo bi bilo, da mi, uz ovolike godine života i solidna primanja, još uvijek treba žirant za rješavanje osnovnih životnih situacija, kao što je stan.

Bez zajebancije, ne mislim ja da je hrabrost biti Komšiću žirant, nije on neki prevarant.
Ali hajd' ti stisni, pa mu daj da ti vodi kućni budžet.
Banksy

#13134 Re: Demokratska fronta Željko Komšić

Post by Banksy »

Corto Maltese wrote:
Koliko sam uspio preći po kandidatskim listama, čini se da će skoro svi koje ja, poimenice, zaokružim biti iz Naše Stranke.

Izuzimajući Raguža.
Znači Raguž + NS, poimenice?
Corto Maltese

#13135 Re: Demokratska fronta Željko Komšić

Post by Corto Maltese »

Banksy wrote:
Corto Maltese wrote:

Izuzimajući Raguža.
Otprilike. Obećavam da ću, nakon izbora, objaviti koga sam zaokružio, poimenice.
Pa nek kroz život prolaze s tim teretom :D
Banksy

#13136 Re: Demokratska fronta Željko Komšić

Post by Banksy »

Corto Maltese wrote:
Banksy wrote:
Corto Maltese wrote:

Izuzimajući Raguža.
Otprilike. Obećavam da ću, nakon izbora, objaviti koga sam zaokružio, poimenice.
Pa nek žive s tim teretom :D
Nema otprilike :D znači Raguž + NS, poimenice?
levana

#13137 Re: Demokratska fronta Željko Komšić

Post by levana »

Hajde Corto :) otvori dušu! Vidiš da su mnogi spremni slijediti te.
Corto Maltese

#13138 Re: Demokratska fronta Željko Komšić

Post by Corto Maltese »

Banksy wrote:
Corto Maltese wrote:
Otprilike je sve dok kampanja traje. Do dvanaestog oktobra, ima mnogo prilika i da se bljesne i da se tresne.
Čim zaokružim, šaljem izvještaj.
Marko Zarko

#13139 Re: Demokratska fronta Željko Komšić

Post by Marko Zarko »

Corto Maltese wrote:
Banksy wrote:
Corto Maltese wrote:
Otprilike je sve dok kampanja traje. Do dvanaestog oktobra, ima mnogo prilika i da se bljesne i da se tresne.
Čim zaokružim, šaljem izvještaj.

A kome fakturu? :-D
Corto Maltese

#13140 Re: Demokratska fronta Željko Komšić

Post by Corto Maltese »

Opštini Novi Grad.
Već su bacili 50.000 na Suljagićevu kampanju, valjda će i mene pripaziti.

http://saff.ba/dali-smo-50-hiljada-km-s ... BsmKC6Sx1a

http://saff.ba/wp-content/uploads/2014/ ... fendic.mp4
akcid

#13141 Re: Demokratska fronta Željko Komšić

Post by akcid »

Marko Zarko wrote:Ljudi, bit će sve u redu, Željko će pobijediti :-D

Da, jedino samog sebe :oops:
Corto Maltese

#13142 Re: Demokratska fronta Željko Komšić

Post by Corto Maltese »

Željko je već izgubio.
Stranku.
Od Suljagića.
faer

#13143 Re: Demokratska fronta Željko Komšić

Post by faer »

Corto Maltese wrote:
Željko je već izgubio.
Stranku.
Od Suljagića.
ti si vec izgubio izbore, od suljagica. :D

ali i komsica.
JedanMova

#13144 Re: Demokratska fronta Željko Komšić

Post by JedanMova »

Corto Maltese wrote:Opštini Novi Grad.

Saff?

Nije valjda dotle doslo da njih kao izvor navodis :lol: :lol: :lol:
Corto Maltese

#13145 Re: Demokratska fronta Željko Komšić

Post by Corto Maltese »

Pogrešno si shvatio. Oni prepisuju od mene. Tužiću ih. Em prepisuju, em kasne 7 dana:
Corto Maltese on 11/09/2014 19:18 wrote: ...Na taj način je 1. Mart, koji je pravni i ideološki nasljednik "Inicijative za Srebrenicu", godinu dana poslije, dobio od Opštine Novi Grad 50.000KM. Bez ikakvih administrativnih blokada.
To je ono kada je se Emir zakleo Efendiću da inicijativa 1. Mart nije njegov alat za povratak u politiku, i da se neće kandidovati na izborima 2014. Ali neka Efendić bavi lažima na koje je on nasjeo.
faer

#13146 Re: Demokratska fronta Željko Komšić

Post by faer »

JedanMova wrote:

Saff?

piva je u usima. sad bi i s fahrom ponovo u vezu samo da se osigura pobjeda. iduci koji ce podrzati su ovi iz njegove prave baze: bilal bosnic, nusret imamovic, abu hamza, i ostala patriJotska ekipa. Lijevo krilo SDA suti ko zaliveno. Naime, doslo je do izdaje vlasnika vile na elitnoj lokaciji u Sarajevu cije porijeklo ne zna da objasni.
faer

#13147 Re: Demokratska fronta Željko Komšić

Post by faer »

Corto Maltese wrote:Pogrešno si shvatio. Oni prepisuju od mene. Tužiću ih. Em prepisuju, em kasne 7 dana:
Corto Maltese on 11/09/2014 19:18 wrote: ...Na taj način je 1. Mart, koji je pravni i ideološki nasljednik "Inicijative za Srebrenicu", godinu dana poslije, dobio od Opštine Novi Grad 50.000KM. Bez ikakvih administrativnih blokada.
To je ono kada je se Emir zakleo Efendiću da inicijativa 1. Mart nije njegov alat za povratak u politiku, i da se neće kandidovati na izborima 2014. Ali neka Efendić bavi lažima na koje je on nasjeo.
ti si jarane mosad. sve znas unaprijed. da si malo manje pismen reko bi da si efendic licno. ovako sumnja pada na ovog sto je vjeronaukom dizo prosjek pa mu nije bosanski puno stetio: @weredf.
faer

#13148 Re: Demokratska fronta Željko Komšić

Post by faer »

JedanMova wrote:

Saff?

ovo je ta konjica :lol:
http://saff.ba/predizborna-kampanja-ogr ... BszG4CwJoE
kakonako

#13149 Re: Demokratska fronta Željko Komšić

Post by kakonako »

Corto Maltese wrote:
kakonako wrote:Ja bih,recimo,Zeljku Komsicu komotno bio zirant za kredit.
Za šta, koliko znamo iz Komšževog imovinskog kartona, postoji i potreba.
kakonako wrote:Tebi, da se ne uvrijediš, ne bih
Za šta nema potrebe. Nešto manja plata od njegove, a dosta veći stan, i svi krediti vraćeni.
I pravo da ti kažem, ne uvrijedih se. Uvredljivo bi bilo, da mi, uz ovolike godine života i solidna primanja, još uvijek treba žirant za rješavanje osnovnih životnih situacija, kao što je stan.

Bez zajebancije, ne mislim ja da je hrabrost biti Komšiću žirant, nije on neki prevarant.
Ali hajd' ti stisni, pa mu daj da ti vodi kućni budžet.
Jebiga,opet izvrces hipoteticka pitanja.A metafre da ne spominjem.Dakle,sad direktno:kojoj stranci ili kanfidatu ce uvazeni Corto biti zirant,svojim potpisom garantovati da ce dugovi)obecanja) uredno biti vraceni.Ovo s NS i Martinom Raguzom je floskula za malu djecu.
forel

#13150 Re: Demokratska fronta Željko Komšić

Post by forel »

Al ti izvora informacija...Fatmir Alispahic poštenjačina, jel to onaj što je od Islama napravio antisemitsku religiju pa ga tuzili ispred jevrejske zajednice?Emir Suljagic je za 1 mart uradio odlican posao, to ce oni koji danas zive u Srebrenici ti i potvrdit, da nije bilo Emira i njegove kampanje ''glasat cu za Srebrenicu'' danas bi ti u Srebrenici vladali oni koji su cinili genocid u istoj.I isto tako nemojte da zaboravite da je naslijednik 1.marta, danasnja koalicija domovina koja bi mogla dobro da zakuha stvari u RS-u jer bi mogli dobiti 7 mjesta u Skupstini RS.Lik je uradio svoj posao, i napravio temelje po prvi put od kako se izlazi na izbore SDA, je u Srebrenicu isla samo po glasove a onda bi ih lagano otplili sve dole.Da ne pricamo sta su ''neki te neki'' kadrovi SDA, nudili nani Fati da proda zemljiste da bi nelegalna crkva u njenoj avliji ostala...Toliko o bosnjastvu i patriotizmu, da ne govorim o cemu drugom.Isto tako gore neko bubnu pricu da je Emir Suljagic ''pobjegao iz Srebrenice ranije u konvoju itd'', treba da provjerite koliko je Emir imao godina tada, pa da malo povezete stvar da je i njegov otac zrtva genocida.

Mozete se igrat i pljuvat, ali imajte toliko obraza i postujte njegovu zrtvu, ako glumite ovdje velike vjernike i bosnjake, nemorate postovati politicku opciju i njegov politicki rad ali barem postujte zrtvu njegovog oca, i njegove majke koja je u autobusu koji je raseljavao zene i djecu iz enklave plakala za izgubljenim clanovima porodice.Imajte obraza i mjere barem toliko ste duzni ''bosnjaci''....

EDIT:
VjecitiStudent ja stvarno ne znam, il mi se cini ili si ti rod Vidovitoj Đemili.Kako da neko ko prvi put izlazi na izbore, moze sa nekim sklapati koaliciju, iako ne zna ni kako ce proci na izborima?Ili vi se bojite da bi DF mogao osvojit ogroman broj glasova pa ste vec u svojim glavama napravili ''koaliciju''.To sto je Zeljko Komsic rekao da Fahrudina Radoncica i SBB nema nigdje gdje bi mogli krast, i to sto je Fahrudin Radoncic realno (ne idealiziram ga, nije mi bio nikad posebno drag) uradio neke stvari po pitanju sigurnosti kad je bio na poziciji.Postavit cu jedno hipoteticko pitanje...idemo unazad u vrijeme kad je SDA bila vlast u Federaciji i kada je nakon ogromnih protesta boraca dobro se sjecate kad je gorijela zgrada Federacije i kad je tada bio premijer Mustafa Mujezinovic i kad je pocinjena duplo veca steta ne sjecam se da je SDA radi tog cina trazila krizni stab i smjenu svog tadasnjeg ministra sigurnosti?SDA je ucinila medvjedju uslugu Fahri sto su ga smjenili i sto su trazili da policija se mobilise i bije narod na protestima.
Post Reply