BH klubovi u Evropi - općenito

Fudbal/nogomet, Premijer liga, Liga prvaka, svjetska i evropska prvenstva...

Moderators: Charuga, Tomahawk11

Post Reply
sinuhe

#13126 Re: BH klubovi u Evropi - općenito

Post by sinuhe »

Ako svake godine igraju evropske utakmice morali bi ponekad i pobijediti Atalantu i Celtic.
Onaj Serif iz Moldavije je odigrao vise utakmica u evropskim takmicenjima od Sarajeva i Zeljeznicara.
splinter

#13127 Re: BH klubovi u Evropi - općenito

Post by splinter »

Ma ovdje jedino Zrinja možda nešto napravi u Evropi ove godine, ovo ostalo tankosava. Iz šupljeg u prazno, mlaćenje prazne slame.
Jedna te ista priča vrti se haman 15 godina.
Moraćemo raditi na sebi i da ojačamo u narednih nekoliko godina, pa da možemo pružiti dostojan otpor gigantima iz Andore, Lihtenštajna, Armenije...
Mustang1

#13128 Re: BH klubovi u Evropi - općenito

Post by Mustang1 »

Zna li se na koga ce Sarajevo u trecem pretkolu LE. Cini mi se da sam procitao negdje da ce biti nosioci?
Tomahawk11
Globalni moderator

#13129 Re: BH klubovi u Evropi - općenito

Post by Tomahawk11 »

Mustang1 wrote:Zna li se na koga ce Sarajevo u trecem pretkolu LE. Cini mi se da sam procitao negdje da ce biti nosioci?
Na UEFA-inoj stranici ima samo ovo:
* Except for the losing side in the tie between Celtic and Sarajevo. They will progress to the third qualifying round due to the rebalancing of the access list following Liverpool winning the UEFA Champions League and qualifying for the UEFA Champions League group stage via the domestic league.
Čini mi se da to ima veze i sa ovim ko će biti nosioc, pa su valjda 9 ekipa koje ispadnu iz drugog kola kvalifikacija nosioci i poraženi iz meča Celtic - Sarajevo.
al-em

#13130 Re: BH klubovi u Evropi - općenito

Post by al-em »

Necemo biti nosioci, to je neka greska uefe. Izvlacenje je 22. ovog mjeseca. Krizamo se sa onima sto su ispali iz drugog pretkola lige prvaka.
Tomahawk11
Globalni moderator

#13131 Re: BH klubovi u Evropi - općenito

Post by Tomahawk11 »

al-em wrote:Necemo biti nosioci, to je neka greska uefe. Izvlacenje je 22. ovog mjeseca. Krizamo se sa onima sto su ispali iz drugog pretkola lige prvaka.
Moguće i to, ja sam negdje vidio kao 9 nosioca iz Q2 i mi iz Q1, e sad, moguće da su to fulili, pa sad nema više nigdje.
sime_cipol
Location: Jedan grad, dva kluba. Jedan osnovala raja, drugi UDBA.
Grijem se na: Zdrvima
Vozim: Clio 1.2 43kw

#13132 Re: BH klubovi u Evropi - općenito

Post by sime_cipol »

Znaci ipak vazi ona,
Bez jakog Zelje nema jakog Sarajeva
:oops:
Nikad u nasim klubovima nece biti profesionalizma ni 70% kao u Skotskoj, o drugim ligama da ne pričam.
Jedino da uvezes 25 igraca, bez ovih nasih mahalaca i sl kome malo bolja plata (od 5000) pomuti mozak. Glavni je u raji, kupi Audi, jos kad ga umoci :-) pisi propalo :lol:
Kao sto treba tjerati djecu da idu da rade u DE, SWE, Dansku, Austriju, tako ih treba tjerati odavde i da igraju
Vece su sanse da kao igrac uspije iz druge lige Danske nego ovdje iz PL. Podneblje, ljudi, sve te vuce u nazadak.
splinter

#13133 Re: BH klubovi u Evropi - općenito

Post by splinter »

Sačekajmo prvo revanš, sve je moguće pa i prolazak Sarajeva, zašto da ne !
Leopard_SA

#13134 Re: BH klubovi u Evropi - općenito

Post by Leopard_SA »

EDIT: Drugi put ti editujem, ako ponoviš ide odmor!
kokuz_sa

#13135 Re: BH klubovi u Evropi - općenito

Post by kokuz_sa »

Kod nas u BiH ima par problema radi kojih se ne moze napraviti iskorak

1. Tereni = oranice..
Dok ne bude bar 80 premijerligasa imali terene ala Zenica i Grbavica..nema pomaka..
Mozes ti tehnicki pokusavat nesto..al kad sutnes loptu ona ide po svojoj volji..

2. Fizicka sprema
Dok god kod nas fudbaleri ne krenu da zive sportski zivot..nece biti ni fiIcke spreme..
Ona se godinama podize na veci nivo..
Al kod nas nazalost, nezdrava ishrana, alkohol.. dodje pauza izmedju prvenstva..90% igraca nikako ne trenira..

3. Rekreacijski fudbal

Dosta nasih igraca ovu ligu igra preko neke stvari..cisto rekreacijski da bi se moglo reci da su fudbaleri..ili jer nemaju sta drugo da rade..
Oni koji su iole zeljeli da se posvete fudbalu i sportskom zivotu, jako lako odu dalje..
Idu gdje ima para..pa makar to bila i 5 liga neka u tunguziji..
sole2mio

#13136 Re: BH klubovi u Evropi - općenito

Post by sole2mio »

hrasno38 wrote:Bez obzira na razlicite stavove forumasa mislim da bar sto se tice sinocnje utakmice Sarajevo se nema cega stiditi. To je to....to je taj maksimum pogotovo sto su pola ekipe novi igraci, sto se nas fudbal igra do 60-te minute, jebi ga i kisa je te klizav teren dali svoj danak te jos vise iscrpili inace lose fizicki pripremljene igrace Sarajeva. To je jednostavno tako i ne treba igracima Sarajeva niti Musemicu ista zamjerati. Zato je Celtic 60 miliona a Sarajevo 10. Ovo sinoc definitvno nije bilo brukanje i ja jos jednom najiskrenije cestitiam komsijama za sinocnju utakmicu.
:thumbup:

To je ta razlike,sem fizicke pripreme ovi klubovi 99% iskoriste one sanse, kao npr sto smo mi imali dvije na pocetku utakmice, svaka mala greska se kaznjava, ne izadjes na igraca, pogresan pas na sredini, gubitak lopte, tri puta napravi gresku gotovo je.
Point.

#13137 Re: BH klubovi u Evropi - općenito

Post by Point. »

Sliver wrote:
Point. wrote:
Sliver wrote:@Point, hajd ti pasa moj na Kupres nabij formu i da te i Hus i Robi odmah ubace u prvih 11. Bez tebe tesko do titule LP i finala Mundijala
Ma ja, standardna luzerska ćaršijanerska. Zato naše klubove nabijaju žlj ekipe iz Albanije, Luksemburga.
hahahaha da bas zbog luzerske carsijanerske nismo razbili Celtica... bravo majstore, nek si nam ti otvorio oci. Eto nek si ti dao kritiku, jer eto nama drugim navijacima, treneru, ljudima u i oko kluba stvarno nije palo na pamet, da trebamo imati jake, snazne, kondiciono nenadjebive igrace. Fakat da mi je to ranije palo na pamet, pa da ih sve licno jos prekjuce odvezem na Kupres, sinoc bismo slavili 5:0
Ne ide ti taj sarkazam. Kad svi stručnjaci znaju da im trebaju igrači jači u trku, sa top kondicijom zašto niko ništa ne uradi da se krene sa mrtve tačke nego se sve vrti u krug evo već 30 godina od rata. BiH puna filozofa treba vako treba nako a niko da mrdne kurcem. Zato su naši treneri tražena roba po Arapskim ligama, Albanija i druga francuska a treneri u okruženju se vrte po ligama petice.
Point.

#13138 Re: BH klubovi u Evropi - općenito

Post by Point. »

Logovan wrote:
Point. wrote:
Logovan wrote:
Kad uzmeš u obzir njihove treninge, njihove utakmice, njihove nastupe u Europi, njihov profesionalizam do najsitnijih detalja, njihove mlade igrače, njihovu fizičku spremu, itd, onda shvatiš koliko su daleko od nas, shvatiš da nema razloga da pametuješ i da budeš totalno nezadovoljan. Možeš jednim dijelom, nekim stvarima, ali sad ne treba pretjerivati.
O tome ti i pričam. Što neki iz Hiberniana i Dundee Uniteda može biti profesionalac, jesti ispravno, spavati ispravno, ostaviti kafanski život za igračke penzije a naši ne mogu? Šta su oni svemirci? To dolazi od struke u klubu. Jebe se ba Husrefu, Blažu njima je bilo normalno da se hrane pitama u njihovo vrijeme, cuga, puši na zagrijavanju i slično i to prenose na igrače sada. I dobiješ da ti igrač u 60 minuti diše na škrge i rastavlja se od života bez obzira skim igrali, čim izađu u Evropu.
Zato što hoće da budu profesionalci u svom poslu, hoće da budu uspješni, hoće da se čuje za njih, mi nećemo ili ne želimo ili ne znamo, osim pojedinaca, ali oni su rijetkost. Ili ne mogu doći do izražaja zbog drugih ili postanu kao oni. Pa bolan kod nas taman kad neko krene linijom profesionalizma (zdrava ishrana, itd.) bude otjeran, ismijan, čudno ga gledaju, itd.

Pa valjda je jasno zašto su mnogi sa stadiona izašli koliko toliko zadovoljni.

Ne možeš pobijediti Celtic, ako nisi stekao uslove za to, možeš se samo nadati (kao ja :mrgreen: ) i vjerovati u ludu sreću.
Upravo govoriš to što pričam. Mentalitet, mentalitet i opet mentalitet. Ne govorim da se mora pobijediti Celtic al bar da dođeš do te tačke da ti bude krivo što si fasovo 3 komada kući, da te to naljuti a ne da ideš kući sa stadiona zadovoljan sa 1-3.
Nadzorna_ploca

#13139 Re: BH klubovi u Evropi - općenito

Post by Nadzorna_ploca »

Pa nije niko zadovoljan rezultatom, ali pristup i borba i ostalo je bilo na nivou. Sta sad, bezveze se grana tema. Ko je zadovoljan ima pravo da bude, ko nije ima isto tako. Ne igra se ova utakmica svaki dan.
Tomahawk11
Globalni moderator

#13140 Re: BH klubovi u Evropi - općenito

Post by Tomahawk11 »

Point, ide li sad da, recimo, Nam iskešira 3-4 zvučna imena koja bi povezala od odbrane do napada i podigla ekipu na novi nivo? Realno, treba bar 20 miliona eura da tako nešto izvedeš.
Sad pogledaj drugu stranu medalje, zamisli i da se uspiješ plasirati u grupnu fazu Lige Evrope, nema šanse da ćeš te pare izvaditi.
Da ne govorim o domaćem takmičenju gdje tek dolazi do izražaja koliko bi to nebulozno bilo.
Kad budeš imao bar nekoliko klubova koji podižu kvalitet lige, onda će to imati smisla.
Onda će biti i više navijača, više sponzora, više zainteresovanih lovatora da ulažu, više dobrih igrača....uglavnom, sve će biti bolje, na nekom novom nivou.
Kad, šta i kako, u ovom momentu ti teško neko može dati odgovor. Ako ništa, znaš kakvo je stanje sa našim savezom i koliko oni ulažu u bh klupski fudbal.
hrasno38
Vozim: Renault Laguna
Horoskop: Riba

#13141 Re: BH klubovi u Evropi - općenito

Post by hrasno38 »

.....greska :D
SmokingMan

#13143 Re: BH klubovi u Evropi - općenito

Post by SmokingMan »

Logovan wrote::thumbup: :thumbup:
Odavno nije bilo voliko raje na EU tekmama.Zapad je bio bar nekih 85-90% popunjen.Na istoku,po prirodi,svi se bespotrebnu guraju prema sredini...... :thumbup:
channel10

#13144 Re: BH klubovi u Evropi - općenito

Post by channel10 »

kokuz_sa wrote:Kod nas u BiH ima par problema radi kojih se ne moze napraviti iskorak

1. Tereni = oranice..
Dok ne bude bar 80 premijerligasa imali terene ala Zenica i Grbavica..nema pomaka..
Mozes ti tehnicki pokusavat nesto..al kad sutnes loptu ona ide po svojoj volji..

2. Fizicka sprema
Dok god kod nas fudbaleri ne krenu da zive sportski zivot..nece biti ni fiIcke spreme..
Ona se godinama podize na veci nivo..
Al kod nas nazalost, nezdrava ishrana, alkohol.. dodje pauza izmedju prvenstva..90% igraca nikako ne trenira..

3. Rekreacijski fudbal

Dosta nasih igraca ovu ligu igra preko neke stvari..cisto rekreacijski da bi se moglo reci da su fudbaleri..ili jer nemaju sta drugo da rade..
Oni koji su iole zeljeli da se posvete fudbalu i sportskom zivotu, jako lako odu dalje..
Idu gdje ima para..pa makar to bila i 5 liga neka u tunguziji..
Ja bih ovdje ubacio nesto pod 0.

0. Osnivanje mlade akademije i dovodjenje pismenih trenera, sto za taktiku, to za fizicku spremu, koji je izvrsiti selekciju mladih nada koji su prije svega fizicki sposobni da se nose sa tempom koji se sad vodi u svijetu fudbala. Znaci prvo izabrati igrace koji mogu trcati povazdan i njima bih dao prednost u odnosu na ove koji kao znaju igrati.
Nakon toga dovesti provjerene trenere u PL jer ovi sto se vrte zadnjih 25 godina ocito veze nemaju.
Logovan

#13145 Re: BH klubovi u Evropi - općenito

Post by Logovan »

SmokingMan wrote:
Odavno nije bilo voliko raje na EU tekmama.Zapad je bio bar nekih 85-90% popunjen.Na istoku,po prirodi,svi se bespotrebnu guraju prema sredini...... :thumbup:
Možda čak i više od 90%. Na svim ili skoro na svim ulazima i stepenicama bilo je ljudi. Bio sam na istoku pa se sve fino vidjelo. Da su se rasporedili po stolicama tek onda bi se vidjelo koliko je zapad popunjen.
A i majku mu šta imaš koji klinac stajati na stepenicama. Ne kontam nikako. Idi bolan tamo na kraj tribine gdje je slobodno, ko ti je kriv pa si zakasnio na mjesto gdje obično budeš. Isto se odnosi na ulaze. Stoji na ulazu, nasloni se na ogradu i gleda tekmu.
Razumijem ako je neko sa djetetom pa ga skloni u ulaz zbog kiše, ali šta je sa ostalima koji imaju kišobrane. Ili ako ne pada kiša, šta ćeš koji klinac na ulazu.
Pitar sa Kariba
Location: Grad ispod Trebevića, Gdje još uvijek ima pravo dobrih priča.

#13146 Re: BH klubovi u Evropi - općenito

Post by Pitar sa Kariba »

Image

:mrgreen:
sime_cipol
Location: Jedan grad, dva kluba. Jedan osnovala raja, drugi UDBA.
Grijem se na: Zdrvima
Vozim: Clio 1.2 43kw

#13147 Re: BH klubovi u Evropi - općenito

Post by sime_cipol »

Bice dobro ako ne popijete kaznu za blokirane prolaze i ulaze na tribinama :run:
SmokingMan

#13148 Re: BH klubovi u Evropi - općenito

Post by SmokingMan »

Logovan wrote:
SmokingMan wrote:
Možda čak i više od 90%. Na svim ili skoro na svim ulazima i stepenicama bilo je ljudi. Bio sam na istoku pa se sve fino vidjelo. Da su se rasporedili po stolicama tek onda bi se vidjelo koliko je zapad popunjen.
A i majku mu šta imaš koji klinac stajati na stepenicama. Ne kontam nikako. Idi bolan tamo na kraj tribine gdje je slobodno, ko ti je kriv pa si zakasnio na mjesto gdje obično budeš. Isto se odnosi na ulaze. Stoji na ulazu, nasloni se na ogradu i gleda tekmu.
Razumijem ako je neko sa djetetom pa ga skloni u ulaz zbog kiše, ali šta je sa ostalima koji imaju kišobrane. Ili ako ne pada kiša, šta ćeš koji klinac na ulazu.
A još je spiker prije početka utakmice apelovao raji da ne stoje na stepenicama,joj... :D

Eh da je voliko raje na svakoj utakmici. :(
Nadzorna_ploca

#13149 Re: BH klubovi u Evropi - općenito

Post by Nadzorna_ploca »

Sta ovoliko..da je troduplo manje. :mrgreen:
il dottore

#13150 Re: BH klubovi u Evropi - općenito

Post by il dottore »

sime_cipol wrote:Bice dobro ako ne popijete kaznu za blokirane prolaze i ulaze na tribinama :run:
Ja kontam jedno petobanka po usima?
Vidjoh i jednu baklju na sjeveru
Post Reply