Sirija vol. 2
-
The 51st State
#131226 Re: Sirija vol. 2
Istrazis li ti ista prije nego postavis slike i izblebetas? Koliko mi ke poznato ovo je bio ocajnicki polusak da sprijece divljacke avio udare po guti i ti sad fol nesto dokazujes. Cinjenica je da je kurdski narod u siriji zatocenik bolesnih pkk ideja pa su spremni i assada nazad pozvati da ih tlaci za mrvicu uticaja i kakvu takvu dozvolu za teroristicku egzistenciju pod njegovim budnim okom, jadno sto se skrivaju iza naroda, u to nema nikakve sumnje 
Last edited by The 51st State on 16/10/2019 21:43, edited 1 time in total.
- Kikibombona
#131227 Re: Sirija vol. 2
Kongres velikom vecinom osudio povlacenje iz Sirije i tursku agesiju.
https://mobile.twitter.com/ChrisVanHoll ... 1126908929
Lindzi Grem, do sada najblizi saveznik Trampa, je zgrozen potezima predsjednika. Rekao je da niko ziv u Pentagonu ne podrzava Trampovu odluku.
Gospodin senator Van Holen je Trampove sankcije okarakterisao kao pateticne i najavio teske sankcije od strane KongresaJUST IN: House votes 354-60 to approve a resolution opposing the Trump administration's move to withdraw US forces from Syria
https://mobile.twitter.com/ChrisVanHoll ... 1126908929
Lindzi Grem, do sada najblizi saveznik Trampa, je zgrozen potezima predsjednika. Rekao je da niko ziv u Pentagonu ne podrzava Trampovu odluku.
When it comes to America's national security I will NEVER be quiet.
Mr. President, forget about what I’m saying about Syria. Listen to your own national security team who are telling you the consequences of your decision and the impact it will have on our nation.
The worst thing any Commander in Chief can do is to give land back to the enemy that was taken through blood and sacrifice. I fear those are the consequences of the actions being taken right now.
- King Theoden
#131228 Re: Sirija vol. 2
The 51st State wrote:Istrazis li ti ista prije nego postavis slike i izblebetas? Koliko mi ke poznato ovo je bio ocajnicki polusak da sprijece divljacke avio udare po guti i ti sad fol nesto dokazujes. Cinjenica je da je kurdski narod u siriji zatocenik bolesnih pkk ideja pa su spremni i assada nazad pozvati da ih tlaci za mrvicu uticaja i kakvu takvu dozvolu za teroristicku egzistenciju pod njegovim budnim okom, jadno sto se skrivaju iza naroda, u to nema nikakve sumnje
Glup, gluplji, ypg.
Da su se povukli tih 30 km, opet bi im ostala ogromna teritorija.
Ovako će tu ogromnu teritoriju predati asadu koji će ih proganjati jer zločinac nije zaboravio šta su kurdi uradili.
- kamen spoticanja
#131229 Re: Sirija vol. 2
Sve su se dogovoriliGeneral War wrote:Nista se veliki nisu dogovorili, Trump radi za rad svojih interesa naudi sto vise Americi i intetesima amerike...pa nije ovo prvi i jedini put, nagledalo se njegovih gluposti vec tri godine.japin_mutapi wrote:svima koji se ismijavaju sa turskom, rusijom, amerikom povodom dešavanja oko turske intervencije na sjeveru sirije i koji misle da su jedni ili drugi prevareni i poniženi, da su poraženi i slično
ovo je dogovor velikih na štetu malih - dogovor kakvih je kroz historiju bilo mnogo i biće još dosta
veliki dobijaju mali gube
Turci ce razvaliti ove Kikijeve
Asad ce reintegrisati cijelu teritoriju
Rusija ce poklopiti utjecaj u fullu
A zuti ce reci da je rjesio sirijski problem i povukao dragocjene americke vojnike iz sranja u.kojih je uvalio Obama i demokratska kamarila uz cesto spominjanje Hilary
- Kikibombona
#131230 Re: Sirija vol. 2
Vidim ti bi volio zivjeti pod vehabijskom vlascu. Ok, tvoj izbor.The 51st State wrote:Istrazis li ti ista prije nego postavis slike i izblebetas? Koliko mi ke poznato ovo je bio ocajnicki polusak da sprijece divljacke avio udare po guti i ti sad fol nesto dokazujes. Cinjenica je da je kurdski narod u siriji zatocenik bolesnih pkk ideja pa su spremni i assada nazad pozvati da ih tlaci za mrvicu uticaja i kakvu takvu dozvolu za teroristicku egzistenciju pod njegovim budnim okom, jadno sto se skrivaju iza naroda, u to nema nikakve sumnje
Kurde napadaju glavosjece i monstrumi, najgori ljudi na planeti u ovom vremenu. Svi smo na ovoj temi mogli vidjeti koliko su glava odrubili, ubili i mucili zarobljenika, protjerali ljudi, nametali ekstremisticke ideologije. Iskonsko zlo.
...
A evo njihovih mentora, Turaka, OGROMNO upozorenje.... snimak je horor, ko je slabog zeluca neka ne gleda. Turski vojnici sjeku glave kao njihovi vehabijski sljedbenici.
https://mobile.twitter.com/irinatsukerm ... 5795105794
-
The 51st State
#131231 Re: Sirija vol. 2
Nadmasujes sebe u postanju gluposti, samo nastafvi, moda neki glupan i popusi tvoju propagandu 
Sad kad te salikovi preuzmu u rojavi bice show
istorijski i empirijski dokazano da nema vece zlocinacke ideologije od pkk sto zastupa i opet sere ko foka i upire prstom na druge.
Sad kad te salikovi preuzmu u rojavi bice show
-
Ljuci
#131232 Re: Sirija vol. 2
Vecih monstruma od Amerikanaca nema. Turska je bivsa Imperija i u Istanbulu je bilo sjediste Halifata i zato muslimani sa divljenjem gledaju herojstvo Turaka u Siriji. Samo pojedini glupi Bosanci mogu vjerovati Americi. Alija je bio genije kad je na samrti ostavio Bosnu, Turskoj na brigu. Ako Amerika izda BiH Turska to sigurno nece jer smo iste islamske vjere.
- salik79
#131233 Re: Sirija vol. 2
japin_mutapi wrote:bolje stotinu gostiju koji potroše 1000eura nego petsto koji potroše 200eurasalik79 wrote: Kada si bio na turskom primorju?
Fol je sto su upravo Rusi ti koji su digli cijene u Turskoj. Recimo, Kemer, a i cijelo antalijsko primorje, je na pocetku bila glavna destinacija skandinavaca. Oni nisu rastrosni i cijene (shoppinga, etc) su im tamo bile ekstra. Dolaskom Rusa, koji su rastrosni, cijene su rasle, tako da Rusi preuzimaju primat, a Skandinavaca je sve manje, uz pozamasan broj Nijemaca, Britanaca,....
- salik79
#131234 Re: Sirija vol. 2
Trump kaze da je PKK tj. YPG opasnija od Isila.General War wrote:I Trump kaze da nije napiustio kurde, cuuuj Trup predsjednik Amerike?salik79 wrote:
Moji su uvijek su tu za nas, nista ti ne brini. Da nece Izrael?
Trump je predsjednik Amerike.
Sta fali izraelu? Jednako blizu i jednako daleko kao i Iran.
Cuuuj Trump nije Amerika?
Sto se tebe, kao cioniste, tice - Izraelu je vrh. Izrael i Iran je Bogohulno stavljati u istu recenicu, pogotovo kada je BiH u pitanju.
- Matzan
#131235 Re: Sirija vol. 2
Zapad je dobro profitirao stvaranjem ISIL-a.
Malo ih kao potpomogli, naoružali sa pokojom puškicom, dali im da stvore "državu"....
Trebali da odrade prljav posao, a kad nisu onda udri po njima k'o stigne.
Ne samo da su na jedno mjesto prikupili hiljade zaluđenih budala, već su čistili i po svojim državama finansijere i simpatizere.
Malo ih kao potpomogli, naoružali sa pokojom puškicom, dali im da stvore "državu"....
Trebali da odrade prljav posao, a kad nisu onda udri po njima k'o stigne.
Ne samo da su na jedno mjesto prikupili hiljade zaluđenih budala, već su čistili i po svojim državama finansijere i simpatizere.
- General War
#131236 Re: Sirija vol. 2
...Super, znaci ja kao najjaci se dogovorim tako sto cu kikija napucat nogom koji gine za mene, dacu saliku i cheliju, dio onoga sto sam koristio, a eto npr. tebi (turskoj) dam dio sirije bez ikakvog razloga...gdje sam ja (USA) u tom dogovoru, sa par ljudi koristim 1/3 zemlje, nadzirem i salika i chelija...ti mi kao visak dodjes...zasto bi ja to radio?kamen spoticanja wrote:Sve su se dogovoriliGeneral War wrote:Nista se veliki nisu dogovorili, Trump radi za rad svojih interesa naudi sto vise Americi i intetesima amerike...pa nije ovo prvi i jedini put, nagledalo se njegovih gluposti vec tri godine.japin_mutapi wrote:svima koji se ismijavaju sa turskom, rusijom, amerikom povodom dešavanja oko turske intervencije na sjeveru sirije i koji misle da su jedni ili drugi prevareni i poniženi, da su poraženi i slično
ovo je dogovor velikih na štetu malih - dogovor kakvih je kroz historiju bilo mnogo i biće još dosta
A zuti ce reci da je rjesio sirijski problem i povukao dragocjene americke vojnike iz sranja u.kojih je uvalio Obama i demokratska kamarila uz cesto spominjanje Hilary
- General War
#131237 Re: Sirija vol. 2
...A Iran da je jos opasaniji od svih nabrojanihsalik79 wrote:Trump kaze da je PKK tj. YPG opasnija od Isila.General War wrote:I Trump kaze da nije napiustio kurde, cuuuj Trup predsjednik Amerike?salik79 wrote:
Moji su uvijek su tu za nas, nista ti ne brini. Da nece Izrael?
Trump je predsjednik Amerike.
Sto se tebe, kao cioniste, tice - Izraelu je vrh. Izrael i Iran je Bogohulno stavljati u istu recenicu, pogotovo kada je BiH u pitanju.
Nije, Procitaj ustav...on samo handri tamo gdje moze.Donald Trump Has Lied 13,000 Times as President
- salik79
#131238 Re: Sirija vol. 2
To su, svakako, tvoji. Meni nisu oni moralna vertikala. A ne napustaju Iran, nego PKK u Siriji. Iran nikada nije ni trazio ni zelio njihovu zastitu i pomoc.General War wrote:...A Iran da je jos opasaniji od svih nabrojanihsalik79 wrote:Trump kaze da je PKK tj. YPG opasnija od Isila.General War wrote: I Trump kaze da nije napiustio kurde, cuuuj Trup predsjednik Amerike?
Nije, Procitaj ustav...on samo handri tamo gdje moze.Donald Trump Has Lied 13,000 Times as President
Amerika je sazdana na lazima. Svi su lagali, samo je on najofirniji.
Cuj nije?! A je li predsjednik?
- kamen spoticanja
#131239 Re: Sirija vol. 2
Mozda najjaci i nije vise tako coolGeneral War wrote: ...Super, znaci ja kao najjaci se dogovorim tako sto cu kikija napucat nogom koji gine za mene, dacu saliku i cheliju, dio onoga sto sam koristio, a eto npr. tebi (turskoj) dam dio sirije bez ikakvog razloga...gdje sam ja (USA) u tom dogovoru, sa par ljudi koristim 1/3 zemlje, nadzirem i salika i chelija...ti mi kao visak dodjes...zasto bi ja to radio?
- Challenger_
- Location: 永恆 - bez podrumskih entiteta i taketo-maketo koalicije
#131240 Re: Sirija vol. 2
Vrlo je upitno ko je danas najjači.
- Challenger_
#131241 Re: Sirija vol. 2
Ne mogu da vjerujem... Ne da se ovo dešava već da komanda truske vojske nije svjesna dalekosežnih posljedica za ovakve stvari. Ovo je, za malo, crveni karton.Kikibombona wrote:A evo njihovih mentora, Turaka, OGROMNO upozorenje.... snimak je horor, ko je slabog zeluca neka ne gleda. Turski vojnici sjeku glave kao njihovi vehabijski sljedbenici.
https://mobile.twitter.com/irinatsukerm ... 5795105794
Nadam se da će turska komanda toga biti svjesna.
-
zrakomlat
#131242 Re: Sirija vol. 2
A u svemu tome ce se prorijediti članstvo raznih ahrara, liwa, shamova, što svima u tom krugu odgovara.kamen spoticanja wrote:Sve su se dogovoriliGeneral War wrote:Nista se veliki nisu dogovorili, Trump radi za rad svojih interesa naudi sto vise Americi i intetesima amerike...pa nije ovo prvi i jedini put, nagledalo se njegovih gluposti vec tri godine.japin_mutapi wrote:svima koji se ismijavaju sa turskom, rusijom, amerikom povodom dešavanja oko turske intervencije na sjeveru sirije i koji misle da su jedni ili drugi prevareni i poniženi, da su poraženi i slično
- General War
#131243 Re: Sirija vol. 2
Reci to najjacem.kamen spoticanja wrote:Mozda najjaci i nije vise tako coolGeneral War wrote: ...Super, znaci ja kao najjaci se dogovorim tako sto cu kikija napucat nogom koji gine za mene, dacu saliku i cheliju, dio onoga sto sam koristio, a eto npr. tebi (turskoj) dam dio sirije bez ikakvog razloga...gdje sam ja (USA) u tom dogovoru, sa par ljudi koristim 1/3 zemlje, nadzirem i salika i chelija...ti mi kao visak dodjes...zasto bi ja to radio?
- kamen spoticanja
-
zrakomlat
#131245 Re: Sirija vol. 2
Samo Efes Pilsen, kakav šampanjac.salik79 wrote:Ne ce mo@mba wrote:zrakomlat wrote: I forumašima.
prerano ste sampanjac otvorili da proslavite, slobodno ga vratite nazad a nece vam ni trebati, vidjet ce te uskoro!![]()
![]()
-
Novosti
#131246 Re: Sirija vol. 2
Zgrožavaju se kada turski vojnici odsijecaju glave a kad dična SAA radi onda nije problem 
- Challenger_
#131247 Re: Sirija vol. 2
Tramp Erdoganu: "Ne budi tvrdoglav, ne budi budala!"

Kopija pisma.
Kopija pisma.
- von_admir
#131248 Re: Sirija vol. 2
Matzan wrote:sarajevoxxxx wrote:Turska Kurdima godinama preko Istanbula ubacivala Isil,odgledala Asadove masakre u Halebu bez da su jedan metak ispalili i sada herojstvo pokazuju nad kurdskim ženama i djecom.The 51st State wrote:https://twitter.com/i/status/1184234922409676800
tretiranje po zenevskim konvencijama zarobljene pripadnice teroristicke ypg.
Vanjsku politiku da im vodi okorjeli mafijaš sa ulice više bi dostojanstva i morala pokazao.
Čekaj, zar nisi ti onomad navijao za ISIL?![]()
Ili je to bio neko drugi sa sličnim nickom?
ovo je rebrandirani sax
- Challenger_
#131250 Re: Sirija vol. 2
Inače, sve ove bande milicija koje danas Turska šalje na Kurde i nad kojima se, kao, zapad zgražava, upravo su obučeni od tog istog zapada da kolju sve redom po Siriji.
Ili, kako njihovu "zgroženost" opisuje poznati Magnier:
Ili, kako njihovu "zgroženost" opisuje poznati Magnier:
Tada se, moralni i fizički degenerici, nisu zgražavali.HeHeHeHeHe... These "thugs and bandits and pirates and scums" have been selected, trained, armed and financed by the #US and all the coalition for 8 years and most of you guys have been venerating them as "moderate rebels".
The Irony of history.