Sirija

Locked
Horasio_Sarajlic

#13101 Re: Sirija

Post by Horasio_Sarajlic »

Nemožete porediti ove dobrovoljce sa onim 90.tih kod nas ili neke druge stvari i vuci paralele izmedju BIH i Sirije :-)
Prvo glavna podrska Assadu stize iz Rusije, od podrske u naoruzanju, novcem, opremom i tehnikom do onom obavjestajnoj,
glavne mjesta odakle stize "prljavo" oružje Assadu jeste preko Ukrajine tačnije preko aerodroma u Luhansku i Kharkivu, samim tim udio u unutarnjoj agresiji na Siriju imaju vec Rusija i Ukrajina prvi direktno drugi indirektno.
Ako teroristi iz cijelog svijeta dolaze da se bore na strani pobunjenika zasto onda ne bi to mogla i jedna legalna formacija u vidu ovih dobrovoljaca na strani Assada !? ne zaboravite da je Assad legalni predsjednik, legalna vlast Sirije, eh sad ako vucete paralele izmedju BIH i Sirije kako to i rade ovi plačeni novinari sa zapada, zamislite sta bi bilo 1992. da je zapad kojim slucajem umjesto Aliji dao podrsku Fikretu Abdiću, pa tako Abdićevce opremio, obukao i sl. !? to je isti slucaj i ovdje u Siriji samo sto neki nece i ne žele da vide neke stvari ...
japin_mutapi
Location: Uostalom, mislim da genocidne Kartagene treba demontirati.

#13102 Re: Sirija

Post by japin_mutapi »

Horasio_Sarajlic wrote: ... zasto onda ne bi to mogla i jedna legalna formacija u vidu ovih dobrovoljaca na strani Assada !? ne zaboravite da je Assad legalni predsjednik, legalna vlast Sirije ...
ti mora da se šališ
Horasio_Sarajlic

#13103 Re: Sirija

japin_mutapi wrote:
Horasio_Sarajlic wrote: ... zasto onda ne bi to mogla i jedna legalna formacija u vidu ovih dobrovoljaca na strani Assada !? ne zaboravite da je Assad legalni predsjednik, legalna vlast Sirije ...
ti mora da se šališ
Assad kao nije predsjednik Sirije !? nije vrhovni komadant oruzanih snaga ?? ovi dobrovoljci ako ih se ikako moze tako nazvati, su registrovani u sklopu korpusa za pomoć Siriji samim tim su priznati od strane legalne vlasti u Siriji i predsjednika Assada, u klasicni pojam "dobrovoljac" ovi ljudi sigurno nemogu upasti :wink:
jeza u ledja

#13104 Re: Sirija

Post by jeza u ledja »

Challenger__ wrote:- Od početka govorim da je Sirija "katalizator" globalnih procesa, govorim da su se, metaforički, "zvijezde pokrenule", nas nekoliko govori da se uspostavio multipolarni svijet, a Boga mi i da je ovo III sv. rat, u bijelim rukavicama...

- rukavice su se polako skidaju:
Gotovo svaki malo veci rat je "katalizator globalnih procesa". Ratovi u ex-yu su to bili, izraelsko-palestinski sukob, Iran-Irak, Afganistan, you name it. Da ne govorimo o hladnoratovskim sukobima, tipa Vijetnam, Koreja, Afganistan, itd.

Tako izjaviti nesto tipa ovaj rat je specijalan u tom smislu je besmisleno. Ljudi tipa Calendzer i raznorazni ljubitelji bjelovjetskih sahovskih tabli , revolucija, antiglobalisti, antikapitalisti, itd, neprestano prizeljkuju neki veliki rat, konacni obracun, skidanje maski, i bla bla. Rekao bi covjek , ne svidja im se sadasnji sistem pa zele promjene, ali nije to. Postoji nesto drugo kod ovakvih ljudi, a to je nesvjesni sadizam zbog kojeg se nasladjuju ovakvim sukobima koji im daju materijal da granaju svoje teorije sahovskih tabli i globalnih geostrateskih nadmudrivanja. E u tom smislu je Sirija specijalan slucaj, zbog Bliskog Istoka, zbog Irana-Saudije, zbog Moskve-Vosingtona, zbog Izraela, zbog Palestine, zbog nafte, zbog NATO i EU, i zbog pat-pozicije u kojoj su se nasle sukobljene strane u Siriji i koja produzava agoniju, koju svaka strana koristi za guranje svojih ciljeva, a teoreticari zavjera imaju priliku pratiti na svojim monitorima, youtubeu, tvu, novinama, forumima. E zbog toga je Sirija specijalna, a ratova kao "katalizatora globalnih procesa" je bilo i bice, samo ce se cirkus pokupiti negdje drugo. Jebo narod sto gine i zivoti sto se unistavaju.

Bas je merak sjesti svako jutro i listati medije, pogotovo one "alternativne", listati po youtubeu, listati po blogovima, smijati se karikaturama i komentarisati "sahovske table" iz svakog ugla, sto bombasticnije to bolje.
Valjda ako pocne "treci svjetski rat" nece doci i na nasa vrata, bice u bijelim rukavicama? Ili se to ne razumije ili je u pitanju zelja da neciji vlastiti dosadni i besmisleni zivot, virtuelno okupiran zivotima i smrcu drugih, napokon dobije smisao?
Dr_dre

#13105 Re: Sirija

Post by Dr_dre »

Assad kao nije predsjednik Sirije !? nije vrhovni komadant oruzanih snaga ?? ovi dobrovoljci ako ih se ikako moze tako nazvati, su registrovani u sklopu korpusa za pomoć Siriji samim tim su priznati od strane legalne vlasti u Siriji i predsjednika Assada, u klasicni pojam "dobrovoljac" ovi ljudi sigurno nemogu upasti
Asad je diktator i ubica koji je nelegalno dosao na vlast nasljedjujuci babu koji je isto tako dosao.
Cini zlocine sravnjavajuci cjelu siriju scudovima,avijaciom,artiljerijom i cime sve jos ne,poubijao je preko 100 hiljada ljudi,milion izranjavao,raselio milion-dva.Sta je narod trebao,istrpiti te sve zlocine kao sto su istrpili 82-ge u Hami kad mu je babo radio slicne zlocine?
Kakav predsjednik i mu.. marijanovo.
jeza u ledja

#13106 Re: Sirija

Post by jeza u ledja »

Horasio_Sarajlic wrote:Nemožete porediti ove dobrovoljce sa onim 90.tih kod nas ili neke druge stvari i vuci paralele izmedju BIH i Sirije :-)
Prvo glavna podrska Assadu stize iz Rusije, od podrske u naoruzanju, novcem, opremom i tehnikom do onom obavjestajnoj,
glavne mjesta odakle stize "prljavo" oružje Assadu jeste preko Ukrajine tačnije preko aerodroma u Luhansku i Kharkivu, samim tim udio u unutarnjoj agresiji na Siriju imaju vec Rusija i Ukrajina prvi direktno drugi indirektno.
Ako teroristi iz cijelog svijeta dolaze da se bore na strani pobunjenika zasto onda ne bi to mogla i jedna legalna formacija u vidu ovih dobrovoljaca na strani Assada !?
Hmm, ljudi iz muslimanskih zemalja koji su dosli da se bore u nekoj drugoj zemlji...Hmm i to mi je nesto poznato.

Al cekaj, hmm, nismo ih zvali teroristima. :hm:
Challenger__

#13107 Re: Sirija

Post by Challenger__ »

Ježu.

- Napisao si još jedan sasvim neistinit i krajnje maliciozan komentar. Pošto sam sada umoran kao pas, ostajem ti dužan odgovor.

Offline.
Co0l

#13108 Re: Sirija

Post by Co0l »

Horasio_Sarajlic wrote:Nemožete porediti ove dobrovoljce sa onim 90.tih kod nas ili neke druge stvari i vuci paralele izmedju BIH i Sirije :-)
Ako teroristi iz cijelog svijeta dolaze da se bore na strani pobunjenika zasto onda ne bi to mogla i jedna legalna formacija u vidu ovih dobrovoljaca na strani Assada !? ne zaboravite da je Assad legalni predsjednik, legalna vlast Sirije, eh sad ako vucete paralele izmedju BIH i Sirije kako to i rade ovi plačeni novinari sa zapada, zamislite sta bi bilo 1992. da je zapad kojim slucajem umjesto Aliji dao podrsku Fikretu Abdiću, pa tako Abdićevce opremio, obukao i sl. !? to je isti slucaj i ovdje u Siriji samo sto neki nece i ne žele da vide neke stvari ...
Da je Alija prvo pucao po protestantima pa onda masovno ubijao civile po BiH,ravnao gradove artiljerijom i avijacijom,da su njegove paravojne formacije etnicki cistili gradove pod njegovom kontrolom,itd.,da ne nabrajam dalje i sve to radio vise od dvije godine ja prvi bih bio za to da zapad podrzi i naoruza nekog Abdica da se bori protiv takvog Alije.Medjutim,Alija je bio susta suprotnost gore nabrojanom a sto cini Asad tako da tu pricu mozes objesit macku o rep i prosipat je po tim agresorskim forumima gdje ocito kao i jos neki sa ove teme ides po pamet.
DzeBra

#13109 Re: Sirija

Post by DzeBra »

Ja Sam Odavle wrote: Sta ocekivati od staljinisticko-gulagovskog rezima nego da salje "dobrovoljce" da oslobadjaju Siriju od Sirijaca.
Strani placenici, kao i u bosanskom ratu, kada su htjeli oslobadjati Bosnu od Bosanaca.
Dugorocno gledano, za dobrobiti cjelokupnog muslimanskog umeta, veoma je bitno da zapad i cionisti NE ostvare svoje ciljeve u Siriji! Stoga, svaka potpora, bez obzira od koga dolazila, dobro je dosla samo da ti mracni cionisticko/atlantisticki projekti propadnu ! Zamisli samo jedan Bliski istok bez americkih vojnih baza i americkih interesa! Jednu Saudiju bez Sauda i ostale arapske diktature bez vjernih cionisticko/atlantistickih sluga !
jeza u ledja

#13110 Re: Sirija

Post by jeza u ledja »

Challenger__ wrote:Ježu.

- Napisao si još jedan sasvim neistinit i krajnje maliciozan komentar. Pošto sam sada umoran kao pas, ostajem ti dužan odgovor.

Offline.
Neistinit?? Moj komentar je moje misljenje, a ne iznosenje nekih cinjenica. Kao takav ne moze se okarkterisati kao "istinit" ili "neistinit".
Sto se tice malicioznosti, tvoj cijeli opus piskaranja na ovoj temi se moze opisati kao malicioznim jer pises kao da se radi o utakmici u kojoj vatreno navijas za jedan tim, a ne o brutalnom gradjanskom ratu, gdje jedan diktator gazi preko svega ne bi li zadrzao svoju vlast.

PS: Ja vidim da ti ovu temu shvatas kao nesto gdje moras danonocno pisati, ali to zaista ne mora biti tako. Toliko na njoj vremena provodis da osjecas potrebu pisati kad si offline? Smiri se, izadji malo, udahni cist zrak, pa kad nadjes vremena fino napisi sta te muci. Nece tema nigdje pobjeci.
Horasio_Sarajlic

#13111 Re: Sirija

Dr_dre wrote:
Assad kao nije predsjednik Sirije !? nije vrhovni komadant oruzanih snaga ?? ovi dobrovoljci ako ih se ikako moze tako nazvati, su registrovani u sklopu korpusa za pomoć Siriji samim tim su priznati od strane legalne vlasti u Siriji i predsjednika Assada, u klasicni pojam "dobrovoljac" ovi ljudi sigurno nemogu upasti
Asad je diktator i ubica koji je nelegalno dosao na vlast nasljedjujuci babu koji je isto tako dosao.
Cini zlocine sravnjavajuci cjelu siriju scudovima,avijaciom,artiljerijom i cime sve jos ne,poubijao je preko 100 hiljada ljudi,milion izranjavao,raselio milion-dva.Sta je narod trebao,istrpiti te sve zlocine kao sto su istrpili 82-ge u Hami kad mu je babo radio slicne zlocine?
Kakav predsjednik i mu.. marijanovo.
Vidi misljenja oko toga sta je Assad i sta predstavlja podijeljina u svjetskoj javnosti pa tako i na ovom forumu, rekao bih 50% - 50%, Assad kao i njegov otac preporodili su Siriju kao i Gaddafi Libiju, kvazi ustanci u Libiji, Tunisu, Alžiru pa sada i u Siriji nisu dosli iznutra kao bunt naroda i sl. vec s polja, opet kazem misljenja su podijeljena, Assad po svim segmentima je legalni predsjednik drzave Sirije, legalna vlast i samim tim ima pravo da eleminise svaku silu i prijetnju koja urusava Siriju kao drzavu a zatim i njen ustav, zakone i sl., da je stanovnistvo kojim slucajem vecinom protiv Assada ni ja ne bih imao dvojbe da je Assad diktator, zločinac i sl. ali čim taj čovjek ima podrsku 70% svog stanovnistva i kontrolise teritoriju svoje zemlje sa cca. 65% onda je meni prvenstveno sve jasno kao nekome ko to sve posmatra sa strane ...
Horasio_Sarajlic

#13112 Re: Sirija

Co0l wrote:
Da je Alija prvo pucao po protestantima pa onda masovno ubijao civile po BiH,ravnao gradove artiljerijom i avijacijom,da su njegove paravojne formacije etnicki cistili gradove pod njegovom kontrolom,itd.,da ne nabrajam dalje i sve to radio vise od dvije godine ja prvi bih bio za to da zapad podrzi i naoruza nekog Abdica da se bori protiv takvog Alije.Medjutim,Alija je bio susta suprotnost gore nabrojanom a sto cini Asad tako da tu pricu mozes objesit macku o rep i prosipat je po tim agresorskim forumima gdje ocito kao i jos neki sa ove teme ides po pamet.
Zasto miješaš babe i žabe molim te !? :? jesu li Abdićevi snajperisti pucali sa Holiday Inna !? jesu li Abdićevci granatirali Sarajevo i drzali ga cetiri godine u opsadi !? jesu li njegovi počinili genocid u Srebrenici, masakar na Markalama, masakar na Tuzlanskoj kapiji, etnicko ciscenje i progon stanovnistva u Foči,Višegradu,Prijedoru, Zvorniku itd. !? ja stvarno neznam da je Abdić imao avijaciju :-) ili paravojne formacije :-) zato molim te prvo pročitaj sta pise, na sta se odnose neke stvari pa onda odgovaraj ...
Co0l

#13113 Re: Sirija

Post by Co0l »

Horasio_Sarajlic wrote:
Co0l wrote:
Zasto miješaš babe i žabe molim te !? :? jesu li Abdićevi snajperisti pucali sa Holiday Inna !? jesu li Abdićevci granatirali Sarajevo i drzali ga cetiri godine u opsadi !? jesu li njegovi počinili genocid u Srebrenici, masakar na Markalama, masakar na Tuzlanskoj kapiji, etnicko ciscenje i progon stanovnistva u Foči,Višegradu,Prijedoru, Zvorniku itd. !? ja stvarno neznam da je Abdić imao avijaciju :-) ili paravojne formacije :-) zato molim te prvo pročitaj sta pise, na sta se odnose neke stvari pa onda odgovaraj ...
Ti to mijesas spominjuci Aliju i Abdica u kontekstu podrske Zapada a ne ja.U ovom kontekstu je nebitno sta je Abdic imao,bitno je da je bio neprijatelj Aliji a ja ti samo kazem da je Alija radio ovo sto danas u Siriji radi Asad (koji ubija civile svim nabrojanim sredstvima a pod egidom borbe protiv terorizma-zvuci poznato,zar ne) ja prvi bi bio za to da Zapad podrzi njegovog neprijatelja,na primjer Abdica ili bilo kojeg drugog.E posto to radi Asad ja sam za to da se podrze njegovi neprijatelji-pobunjenici.
DzeBra

#13114 Re: Sirija

Post by DzeBra »

sarajevoxxxx wrote: Kasapin se okruzio sve nekim "finim" facama, rodjenim "demokratama" iz pravih "demokratskih" drzava.
Iskreno sarajevoxxxx, po tebi, je li npr. Rusija manje demokratska zemlja od USA,UK, Francuske i israhella?
Da ti pojednostavim: Sta mislis pati li vise ljudi sirom svijeta danas zbog americke ili zbog ruske vanjske politike?
sarajevoxxxx wrote:Sve je zapad mogao rijesiti na pocetku, Kasapina kao u Libiji maknuti, bez svih ovih silnih zrtava.
Ja,i sta onda? Kako danas zivi narod u Libiji? Je li danasnja Libija slobodna zemlja i ko njome vlada?
DzeBra

#13115 Re: Sirija

Post by DzeBra »

jeza u ledja wrote:Ukrajinski i ruski dobrovoljci. Nesto mi to pravo poznato, al ne mogu se sjetit odakle. :|
Poznato ti je sa Balkana i nema nikakve veze sa Bliskim istokom. Bliski istok pati i krvari vec decenijama zbog politike onih koji danas u Siriji podrzavaju teroriste i vehabo/fašiste okupljene u FSA a ne zbog politike Rusije, Ukrajine, Kine, Juzne Amerike itd.
bokserpasha

#13116 Re: Sirija

Post by bokserpasha »

Iskreno sarajevoxxxx, po tebi, je li npr. Rusija manje demokratska zemlja od USA,UK, Francuske i israhella?
Da ti pojednostavim: Sta mislis pati li vise ljudi sirom svijeta danas zbog americke ili zbog ruske vanjske politike?

Pitaj to ruske dobrovoljce u višegradu 92...ah mrtvu su zaboravi. Pitaj to čečene, dagestance, afganistance, gruzijce....o tome se malo šta zna. Pitaj milione rusa koje je Staljin potamanio po gulazima, raselio u Sibir. Pitaj Mađare. Pitaj Čehe. Pitaj Poljake za historiju "dobrosusjedskih" odnosa sa rusima. Na kraju pitaj Sirijski narod poravnan Skudovima i migovima.
Avetinho

#13117 Re: Sirija

Post by Avetinho »

DzeBra wrote: Dugorocno gledano, za dobrobiti cjelokupnog muslimanskog umeta, veoma je bitno da zapad i cionisti NE ostvare svoje ciljeve u Siriji! Stoga, svaka potpora, bez obzira od koga dolazila, dobro je dosla samo da ti mracni cionisticko/atlantisticki projekti propadnu ! Zamisli samo jedan Bliski istok bez americkih vojnih baza i americkih interesa! Jednu Saudiju bez Sauda i ostale arapske diktature bez vjernih cionisticko/atlantistickih sluga !
Dugorocno gledano, za dobrobiti cjelokupnog muslimanskog umeta, veoma je bitno da istok i ajatolasi NE ostvare svoje ciljeve u Siriji! Stoga, svaka potpora, bez obzira od koga dolazila, dobro je dosla samo da ti mracni staljinisticko/aasadisticki projekti propadnu ! Zamisli samo jedan Bliski istok bez ruskih vojnih baza i iranskih interesa! Jednu Siriju bez Asada i ostale iranske diktature bez vjernih pravoslavnih i hezbolah sluga !
DzeBra

#13118 Re: Sirija

Post by DzeBra »

bokserpasha wrote:Iskreno sarajevoxxxx, po tebi, je li npr. Rusija manje demokratska zemlja od USA,UK, Francuske i israhella?

Pitaj to ruske dobrovoljce u višegradu 92...ah mrtvu su zaboravi. Pitaj to čečene, dagestance, afganistance, gruzijce....o tome se malo šta zna. Pitaj milione rusa koje je Staljin potamanio po gulazima, raselio u Sibir. Pitaj Mađare. Pitaj Čehe. Pitaj Poljake za historiju "dobrosusjedskih" odnosa sa rusima.
Sve ovo sto si napisao je 100% tacno, ali vjeruj mi, svi ovi ruski zlocini koje si naveo, sve ovo su djecije igre pri usporedbi na ono za sto je Amerika od svog osnutka do danas ucinila sirom svijeta.

Opet kazem, rat se vodi u Siriji, jednoj blisko-istocnoj zemlji. Sirijski i ostali narodi toga dijela svijeta nikada nisu patili zbog ruske a jesu itekako zbog americko/cionisticke politike.
Kamo srece da muslimani netrebaju traziti ni ruse ni amerikance za svoje saveznike vec da svoje sporove mogu rijesiti sami medju sobom. Ali nazalost, 1,5 milijardi ljudi su kao rogovi u vreci. Toliki narod a ne pitaju se ni u svojim domovinama a kamo li u svijetu.
Znas ko je za to odgovoran ? Pa ona "uzvisena ulema", na koju se obozavaoci FSA cesto pozivaju, i parazitske arapske monarhije koje zarad svojih vlastitih interesa finansiraju i podrzavaju ideologije kojima je zadatak da razjedinjuju muslimane i stvaraju konflikte medju njima.
rasuta_riza

#13119 Re: Sirija

Post by rasuta_riza »

DzeBra wrote:
Ja Sam Odavle wrote: Sta ocekivati od staljinisticko-gulagovskog rezima nego da salje "dobrovoljce" da oslobadjaju Siriju od Sirijaca.
Strani placenici, kao i u bosanskom ratu, kada su htjeli oslobadjati Bosnu od Bosanaca.
Dugorocno gledano, za dobrobiti cjelokupnog muslimanskog umeta, veoma je bitno da zapad i cionisti NE ostvare svoje ciljeve u Siriji! Stoga, svaka potpora, bez obzira od koga dolazila, dobro je dosla samo da ti mracni cionisticko/atlantisticki projekti propadnu ! Zamisli samo jedan Bliski istok bez americkih vojnih baza i americkih interesa! Jednu Saudiju bez Sauda i ostale arapske diktature bez vjernih cionisticko/atlantistickih sluga !
Na ovo sam jednostavno morao dati komentar, ne znam da li bih se smijao ili žalostio.
Zar ti zaista vjeruješ da je jedna prdimahovina zvana Assad brana ili bolje reći iole neka prepreka za Izrael a pogotovo za Ameriku?
Ima ovdje čitav jedan blok forumaša, nazvao bih "anti", kao neka antitijela, šta li?
I kakve sad ummet ima veze sa svojim zaštitnikom Assadom, iako taj jadni ummet nije ni svjestan ko ga brani.
Sirija i prije sukoba nije bila ozbiljna prijetnja Izraelu, jeste da ga malo prca preko hezbollaha u libanu,ali je relativno čest slučaj bio da izraelski avioni ulete u sirijski zračni prostor i zbombaju tu i tamo, naravno Assad kao prava pičkica nije smio za odmazdu da ispali scud na Haifu na pr., jer bi ga ovi za cca mjesec dana izgurali iz Damaska.
Iz tvog stila pisanja i opisnih pridjeva "mračni" pa itd. vidi se da si klasični "anti-lik"; tipa rahmetli huge čaveza, onoj kima i s.k i čitave plejade.
Pa cilj Izraela i Zapada i jeste da se ovi što više međusobno potamane, onog trena kad kauboji odluče da stave tačku na i, igra se završava na ovaj ili onaj način, i nema tog s-300 koji će diktatorovo dupe spasiti i onog pjane Razumovskog.
Zašto samo bliski istok bez amera? Pa njih ima svuda. A zamisli recimo Evropu bez američkih vojnih baza, ili južnu koreju, japan itd? Pitaj recimo jedne Poljake koji su imali ruske baze, i "braću slavene" antiglobaliste 40 godina na leđima, da bi rađe njih ili Amere? Ljudi bi te složno, zatjerali u racqu. S razlogom.
Ti bi vjerovatno rađe vidio ruske vojne baze po evropi. Dobro, možda i kineske.Ja ne bih. Ne vidim zašto je recimo jedna južna koreja nauadovala sa američkim vojnim bazama, a sjeverna bez istih je članica najjarzvijenijih.
Avetinho

#13120 Re: Sirija

Post by Avetinho »

rasuta_riza wrote:... Ne vidim zašto je recimo jedna južna koreja nauadovala sa američkim vojnim bazama, a sjeverna bez istih je članica najjarzvijenijih.
Jeste, ali zato Sjeverno-Korejci uzivaju u voznji bicikla, a Juzno-Korejci moraju zivjeti u izobilju.
rasuta_riza

#13121 Re: Sirija

Post by rasuta_riza »

Ja Sam Odavle wrote:
rasuta_riza wrote:... Ne vidim zašto je recimo jedna južna koreja nauadovala sa američkim vojnim bazama, a sjeverna bez istih je članica najjarzvijenijih.
Jeste, ali zato Sjeverno-Korejci uzivaju u voznji bicikla, a Juzno-Korejci moraju zivjeti u izobilju.
Da, ovi zbog načina ishrane neće imati problema sa masnoćama u krvi, šećerom itd.
jeza u ledja

#13122 Re: Sirija

Post by jeza u ledja »

DzeBra wrote:
jeza u ledja wrote:Ukrajinski i ruski dobrovoljci. Nesto mi to pravo poznato, al ne mogu se sjetit odakle. :|
Poznato ti je sa Balkana i nema nikakve veze sa Bliskim istokom. Bliski istok pati i krvari vec decenijama zbog politike onih koji danas u Siriji podrzavaju teroriste i vehabo/fašiste okupljene u FSA a ne zbog politike Rusije, Ukrajine, Kine, Juzne Amerike itd.
Trenutno krvari najvise sirijski narod i to GOTOVO ISKLJUCIVO zbog oruzja koje Rusija salje Assadu. To nije tajna, to je cinjenica. Cinjenica je da je jedan diktator na vlasti zajedno s ocem vec decenijama zbog Rusije, ne zbog nekog drugog.

I da, poznato mi je sa Balkana i ima itekako veze sa BI.
rasuta_riza

#13123 Re: Sirija

Post by rasuta_riza »

Iz čega recimo Assad crpi taj svoj legitimitet na vlasti? Naslijedio svog ćaću, kako to inače u Arapa biva po krvnoj liniji, nema veze republika, parlament. Već viđeni sadamov fol. Ovi zaljevski monarsi makar ne kriju da i jesu monarhija za razliku od ovoga. Inače, i sam Iran puca od ljudskih sloboda i demokratije, ne vidim da je u čemu jači od ostatka regije.? :serbo:
Što se Rusa i njihove podrške tiče, pa u bližoj prošlosti i sadašnjosti nema normalnog režima kojeg su oni podržavali, kud ćeš dalje od Slobodana Miloševića.
Last edited by rasuta_riza on 29/05/2013 20:40, edited 1 time in total.
udrch

#13124 Re: Sirija

Post by udrch »

Horasio_Sarajlic wrote:
japin_mutapi wrote:
ti mora da se šališ
Assad kao nije predsjednik Sirije !? nije vrhovni komadant oruzanih snaga ?? ovi dobrovoljci ako ih se ikako moze tako nazvati, su registrovani u sklopu korpusa za pomoć Siriji samim tim su priznati od strane legalne vlasti u Siriji i predsjednika Assada, u klasicni pojam "dobrovoljac" ovi ljudi sigurno nemogu upasti :wink:
jeste..da su ga pustili bio bi "legitimni" presjednik Sirije još 40 godina, ili do svoje smrti..a naslijedio bi ga vjerovatno onaj dječačić što se igra u pijesku na jednoj od onih slika koje su postavljali njegovi navijači..i on bi bio legitiman bar 40 godina..
u Siriji samo porodica Assad zaslužuje da bude u presjedničkim palatama..
RMH79

#13125 Re: Sirija

Post by RMH79 »

rasuta_riza wrote:Iz čega recimo Assad crpi taj svoj legitimitet na vlasti? Naslijedio svog ćaću, kako to inače u Arapa biva po krvnoj liniji, nema veze republika, parlament. Već viđeni sadamov fol. Ovi zaljevski monarsi makar ne kriju da i jesu monarhija za razliku od ovoga. Inače, i sam Iran puca od ljudskih sloboda i demokratije, ne vidim da je u čemu jači od ostatka regije.? :serbo:
Što se Rusa i njihove podrške tiče, pa u bližoj prošlosti i sadašnjosti nema normalnog režima kojeg su oni podržavali, kud ćeš dalje od Slobodana Miloševića.
Naslijedio je svog cacu, i to bas na istoj geografskoj odrednici, i onaj sto dade ubiti Poslanikovog s.a.v.a. unuka (i haman citav Ehlibejt), pa se uvijek nahorozite kada se spomene i on i caca i naslijednici mu...
Locked