AkumAone wrote:Samo mogu sabrati ako je posiljka od istog posiljaoca i ako je placena istog dana. Meni je spediter tako spojio 2 posiljke koje su placene istog dana, a poslane u razmaku od 7 dana; kako ne bi morao platiti speditersku uslugu 2 puta.
Meni su danas poslali obavijest da trazim speditera jer je posiljka preko 50KM. Spediter u posti se ne javlja, Express Courier(UPS) ne moze trenutno speditirati zbog ovih promjena; Intereuropa je prihvatila, pa sam im poslao podatke (ukljucujuci kopiju licne karte, sto bi trebalo biti ilegalno), pa cu vidjeti sta ce biti.
Ovo preko UPS-a sto je poslano, stiglo bez danas problema. Sad je izgleda ocigledno, samo BH Posta pravi probleme.
Druze, drugo je to sta tebi spediter moze porvuci kroz jedno carinjenje.
Posiljku mogu da carine i da sabiraju od vise razlicitih posiljaoca, jednom primaocu.
Stim sto je jos gore po tebe, za svaki ti naplate po 3.5KM carinski pregled.
Prosle godine je bio zastoj neki o dolasku robe, i meni se bilo skupilo 12-13 posiljku, prsojecno vrijednih po 7-8 KM. za sve sam morao donijeti fakture, sve u sabrali, i nasve oplalili carinu, pdv i takse i plus 3.5KM x broj posiljki.