Izrael je opet pocinio zlocin!

Locked
animals

#13101 Re: Izrael je opet pocinio zlocin!

Post by animals »

Gojeni H wrote:
aratet wrote:
Istina, ali bi i sa anektiranom zapadnom obalom Palestinci bili u manjini i vrijeme bi radilo protiv njih.
To je mozda tvoja logika ali ocigledno nije logika izraelskih vlasti. Nastavlja se cijedjenje do zadnjeg Paleatinca.
De ti objasni , jesu li Palestinci imali drzavu prije Izraela..
sto im Arapska braca ne dadose drzavu, prije Izraela..
pirpa

#13102 Re: Izrael je opet pocinio zlocin!

Post by pirpa »

a braca englezi :lol:
animals

#13103 Re: Izrael je opet pocinio zlocin!

Post by animals »

pirpa wrote:a braca englezi :lol:
Nekom brat, nekom rat.. :D
cvrčak_na_hedonizmu

#13104 Re: Izrael je opet pocinio zlocin!

Post by cvrčak_na_hedonizmu »

insomnia78 wrote:Pa dobro uvijek se mogu raznositi po autobusima.
Sta ti je izbjeglicka empatija na francuski nacin. Ono konta u stilu ako sam ga ja popusio, neka ga svi popuse :oops:

Jeben dan, a ? Bolje bilo zivjet' na socijali nego rintat' u skladistu :D

Nema veze, vidi se da si potencijal, bice gore :-D
insomnia78

#13105 Re: Izrael je opet pocinio zlocin!

Post by insomnia78 »

Kme, kme.
insomnia78

#13106 Re: Izrael je opet pocinio zlocin!

Post by insomnia78 »

Vidi. Ja fakat razumijem ove iz Jevrope. Razumijem i evropske Harape. Kraj godine, vecinom se na godisnjem. Legle plate, bozicnice, bonusi, socijala. Sito, pjano. Dani su darivanja pa se moze malo obratiti paznja i na uboge i potrebite. Ali toliku opsjednutost Bosnjaka stvarima na koje moze uticati ko i na promjenu vremena stvarno ne mogu. U zemlji koja bukvalno puca po svim savovima oni uspiju izaci na proteste za Palestinu. To mozes vidjeti jedino u BiH i u africkim te bliskoistocnim pripizdinama. Izgleda da su nekim cudom osim te nesretne vjere uspjeli i preuzeti sve najgore osobine od arapa
bogoljub

#13107 Re: Izrael je opet pocinio zlocin!

Post by bogoljub »

insomnia78 wrote:Vidi. Ja fakat razumijem ove iz Jevrope. Razumijem i evropske Harape. Kraj godine, vecinom se na godisnjem. Legle plate, bozicnice, bonusi, socijala. Sito, pjano. Dani su darivanja pa se moze malo obratiti paznja i na uboge i potrebite. Ali toliku opsjednutost Bosnjaka stvarima na koje moze uticati ko i na promjenu vremena stvarno ne mogu. U zemlji koja bukvalno puca po svim savovima oni uspiju izaci na proteste za Palestinu. To mozes vidjeti jedino u BiH i u africkim te bliskoistocnim pripizdinama. Izgleda da su nekim cudom osim te nesretne vjere uspjeli i preuzeti sve najgore osobine od arapa
Vidiš opet gledano iz drugog ugla svijet se pita kako to zemlje Honduras, Palau , Nauru, Gvatemala koje nisu baš na nivou sitih malopre spomenutih, zalažu se za istu nakaradnu trampavu odluku, i kako ih uopće zanima neki tamo tzv Israel!
cvrčak_na_hedonizmu

#13108 Re: Izrael je opet pocinio zlocin!

Post by cvrčak_na_hedonizmu »

insomnia78 wrote:Vidi. Ja fakat razumijem ove iz Jevrope. Razumijem i evropske Harape. Kraj godine, vecinom se na godisnjem. Legle plate, bozicnice, bonusi, socijala. Sito, pjano. Dani su darivanja pa se moze malo obratiti paznja i na uboge i potrebite. Ali toliku opsjednutost Bosnjaka stvarima na koje moze uticati ko i na promjenu vremena stvarno ne mogu. U zemlji koja bukvalno puca po svim savovima oni uspiju izaci na proteste za Palestinu. To mozes vidjeti jedino u BiH i u africkim te bliskoistocnim pripizdinama. Izgleda da su nekim cudom osim te nesretne vjere uspjeli i preuzeti sve najgore osobine od arapa
Palestince baš jebu u zdrav mozak, onako kako su jebali i mene tri i kusur godine. Bio bih nečovjek, u sopstvenim očima, kada ne bih osjećao ništa i pravio se blesav. Kako možeš očekivati pomoć kada ti zapne, ako druge boli karina za tuđe probleme. Da su svi imali stav koji si napisao ne bi slagao konzerve po Francuskoj nego bi bio deportovan u selo odakle si pobjegao i završio ko zna kako. Uvijek se nađe karinaš koji kaže, jebo one divljake tamo, neka se pobiju međusobno, ima bitnijih problema, šta ja imam s tim.

Ako me kontaš.......
insomnia78

#13109 Re: Izrael je opet pocinio zlocin!

Post by insomnia78 »

Ko sam ja da ti odredjujem prioritete
omar little

#13110 Re: Izrael je opet pocinio zlocin!

Post by omar little »

da ih neko naoruzava i filuje milijardama dolara kao amerika izrael, ne bi bilo potrebe za autobusima.
insomnia78

#13111 Re: Izrael je opet pocinio zlocin!

Post by insomnia78 »

omar little wrote:
da ih neko naoruzava i filuje milijardama dolara kao amerika izrael, ne bi bilo potrebe za autobusima.
Aha i tu dodjemo do one price koja ohalaljuje samoubilacke napade. Upravo iste “argumente” je koristio i Kardavi. Samo onda sutra nemoj kmecati kad eksplodira bozicni market u Montrealu
commendatore

#13112 Re: Izrael je opet pocinio zlocin!

Post by commendatore »

da mi je znat na koji nacin su mudro pregovarali sa nacistima pradjedovi danasnjih naci-on-fasista unutar koncentracionih logora....

mislim da su zajebali i Niceta i Makjavelija po vrhu mudrosti u raspravama sa švapskim MG-ovima i Ciklonima.....

pa eto ako neko moze to da mi rasvijetli - kako to mudri trebaju da budu ovi bijednici u Getu zvanom podrugno "POJAS" Gaze....

mozda se mi bosnje identificiramo sa njima jer - smo u svojevrsnom getu bili vec mada smo nesto vojno a nesto politicki "izganjali" da getoizirani baš toliko i ne budemo..... iako cemo po svemu sudeci politicki biti - jer ce rvati otic u EU zajedno sa cetalj-sljedbenicima preko drine prije nego ova nasa marva.....
Last edited by commendatore on 24/12/2017 00:41, edited 1 time in total.
commendatore

#13113 Re: Izrael je opet pocinio zlocin!

Post by commendatore »

nekima je tesko anticipirat da danasnja globalna politika pociva na apsolutno istim ravnalima na kojima su ustoliceni mafijaski redovi, nacifasisticke drzave - i ja nemam problem s tim jer svakako nista ne mogu promijeniti....

samo, moliti cu lijepo - nemojmo onda ovo zvati "Freedomom" "Our way of living" i "demokratijom"....

zemlja koja politicki najvise prdi o demokratiji u kojoj jedan covjek dobije 2 mandata, a otac i sin dobiju 3 mandata, zemlja u kojoj su 2 predsjednika ubijena - nema blage veze sa demokraitjom....

kao sto rekoh nemam sa tim problem - imam samo problem sa motanjem govana u celofan - mozes ga motat do sutra govno ce smrdit sve gore i gore....

a ja samo mogu reci tesko onim jadnicima u zicama u Palestini.... a tesko i nama pored svog jada......
omar little

#13114 Re: Izrael je opet pocinio zlocin!

Post by omar little »

insomnia78 wrote:
omar little wrote:
Aha i tu dodjemo do one price koja ohalaljuje samoubilacke napade. Upravo iste “argumente” je koristio i Kardavi. Samo onda sutra nemoj kmecati kad eksplodira bozicni market u Montrealu
nemam ja pojma o kakvim pricama ti pricas, ja nisam na socijali da mjesecima visim na temama i pravim se geopoliticki strucnjak.

iz jedne recenice si uspio izvuci nebulozne zakljucke. nista ne podrzavam, jednu recenicu na temu ostavih i samo racionalno rekoh da imaju oruzja s njima se tuci, tukli bi se.

sta god da u montrealu bude, nece me pretvoriti u licemjernog skorenog zenofoba i rasistu s dna kace kao sto si ti.
rajv0sa

#13115 Re: Izrael je opet pocinio zlocin!

Post by rajv0sa »

animals wrote:
Fudo387 wrote:
Da zanemarimo zenu, pokusaj realno, da se nekako stavis u njihovu kozu, kako bi ti?
Sve ti uzeo, nabio te nogom u geto, zivot ti ne vrijedi pisljiva boba, onaj na punktu moze da te pusti, ne pusti, umlati, nema nikakvih posljedica za njega. Ku’s u pm?
Jesu li ikada pokusali da zive u miru..
znaci neku ravnopravnost, bez bezuslovnog unistenja Izraela..
a ne samo gazenje postera i paljenja zastava..
bas mudar politicki narod..
Kako se moze Izrael sa njima dogovoriti..
da se kolektivno isele..
Đesi đenerale nisam te prepozno.
animals

#13116 Re: Izrael je opet pocinio zlocin!

Post by animals »

omar little wrote:
nemam ja pojma o kakvim pricama ti pricas, ja nisam na socijali da mjesecima visim na temama i pravim se geopoliticki strucnjak.

iz jedne recenice si uspio izvuci nebulozne zakljucke. nista ne podrzavam, jednu recenicu na temu ostavih i samo racionalno rekoh da imaju oruzja s njima se tuci, tukli bi se.

sta god da u montrealu bude, nece me pretvoriti u licemjernog skorenog zenofoba i rasistu s dna kace kao sto si ti.
Ako je on rasista onda smo svi...
sta pises nebuloze...recite iskreno da ste na strani Palestinaca samo sto su muslimani..
bogoljub

#13117 Re: Izrael je opet pocinio zlocin!

Post by bogoljub »

animals wrote:
omar little wrote:

sta pises nebuloze...recite iskreno da ste na strani Palestinaca samo sto su muslimani..
Ljudi nisu na strani Palestinaca što su Muslimani, to dokazuju mnogi oni koji nisu Muslimani, pa čak i sami Jevreji koji se protive Cionističko mafijaškim potezima!
animals

#13118 Re: Izrael je opet pocinio zlocin!

Post by animals »

Pa pobogu sta ste se vi Bosnjaci dovezali Palestinaca a boli vas kurac za Kurdima, koje gaze
braca Turci..
Gojeni H

#13119 Re: Izrael je opet pocinio zlocin!

Post by Gojeni H »

Hajd' sto ne zna napisati a kamoli izgovoriti "H", ali u napadu percipiranog intelektualizma, akademik napise:
animals wrote:
Pa onda napise:
animals wrote:Pa pobogu sta ste se vi Bosnjaci dovezali Palestinaca a boli vas kurac za Kurdima, koje gaze
braca Turci..

I njemu to vjerovatno ima smisla. :-)
Gojeni H

#13120 Re: Izrael je opet pocinio zlocin!

Post by Gojeni H »

Fudo387 wrote: Ma nema od toga nista, ljudi su zrtve visih ciljeva zajebanih i nekorektnih igraca. Moralo bi doci do tektonskih poremacaja u odnosima svjetskih mocnika pa da Palestinci dobiju sansu.
Cak i da toga dodje ostaje pitanje da li bi je iskoristili, taj nesretni narod je gotovo pa unisten, tesko da vise imaju i pametnih i sposobnih za nesto bolje.
Naravno. Ostavljeni na ledini od strane svih. Egipat i Jordan im "velikodusno" ustupili teritorije pod okupacijom :evil: , Izrael ih ubija polako i hinjski svaki dan, nema drzave na svijetu koja je spremna da ih sve prihvati, ... zalost jest Allaha mi, ali i opomena nama na sta smo mogli spasti i na koju stepenicu mozemo doci.
Gojeni H

#13121 Re: Izrael je opet pocinio zlocin!

Post by Gojeni H »

animals wrote: De ti objasni , jesu li Palestinci imali drzavu prije Izraela..
sto im Arapska braca ne dadose drzavu, prije Izraela..
I da pokusam da ti objasnim, i sve da se napnes tako da ti ona vena na celu iskoci, ... tesko da bi mogao s'vatiti.
aratet

#13122 Re: Izrael je opet pocinio zlocin!

Post by aratet »

Gojeni H wrote:

Ponovicu, Izrael je zemlja sa aparthejdskim rezimom u kojem palestinski zivot ne vrijedi pisljivog boba.
Izrael zbog podrske SAD-a NIKADA nece dozvoliti formiranje funkcionalne palestinske drzave, taman kad bi se sav ostali svijet na glavu nasadio.

Sve ostalo je trla baba lan ...
Jebo drzavu, nastaju i nestaju, ima puno bitnijih stvari u zivotu od patriotizma, to mi u BiH najbolje znamo.

Funkcionalna palestinska drzava naravno nece nikada postojati, to su cinjenice, razlog za to je sto su teritorijalno rasjeceni Pojas Gaze i Zapadna obala.
Zapadna obala bi i nekako mogla biti drzava kad bi se makla izraelska naselja odozda, ali pojas Gaze nebi mogao nikako sam prezivljavati, teritorij je premali, bez pomoci ostatka Sviejeta bi uslijedila katastrofa na tom podrucju.
Kada su u pitanju izraelska naselja na Zapadnoj obali, ta naselja jedina imaju razvijenu industriju tamo i dosta doprinose poboljsanju standarda palestinaca na tom podrucju, kad bi se Zapadna obala kojim slucajem "osamostalila" i kad bi se prekinula svaka povezanost sa Izraelom, to podrucje bi postalo mnogo nerazvijenije nego sada.

Sto se mene licno tice, meni su ovdje britanci pogrijesili, zajedno sa UN-om, trebali su ostaviti neke dijelove ovog podrucja u sklopu Ujedinjenog kraljevstva, nesto kao Akrotiri i Dekelija na Kipru. Ti Akrotiri bi bili na neki nacin granicne zone izmedju palestinaca i izraelaca, jedino tako bi bilo moguce imati dvije drzave na tom podrucju.
Gojeni H

#13123 Re: Izrael je opet pocinio zlocin!

Post by Gojeni H »

aratet wrote:
Jebo drzavu, nastaju i nestaju, ima puno bitnijih stvari u zivotu od patriotizma, to mi u BiH najbolje znamo.

Funkcionalna palestinska drzava naravno nece nikada postojati, to su cinjenice, razlog za to je sto su teritorijalno rasjeceni Pojas Gaze i Zapadna obala.
Zapadna obala bi i nekako mogla biti drzava kad bi se makla izraelska naselja odozda, ali pojas Gaze nebi mogao nikako sam prezivljavati, teritorij je premali, bez pomoci ostatka Sviejeta bi uslijedila katastrofa na tom podrucju.
Kada su u pitanju izraelska naselja na Zapadnoj obali, ta naselja jedina imaju razvijenu industriju tamo i dosta doprinose poboljsanju standarda palestinaca na tom podrucju, kad bi se Zapadna obala kojim slucajem "osamostalila" i kad bi se prekinula svaka povezanost sa Izraelom, to podrucje bi postalo mnogo nerazvijenije nego sada.

Sto se mene licno tice, meni su ovdje britanci pogrijesili, zajedno sa UN-om, trebali su ostaviti neke dijelove ovog podrucja u sklopu Ujedinjenog kraljevstva, nesto kao Akrotiri i Dekelija na Kipru. Ti Akrotiri bi bili na neki nacin granicne zone izmedju palestinaca i izraelaca, jedino tako bi bilo moguce imati dvije drzave na tom podrucju.
Naravno da te se ne moze kriviti sto ne znas kako je biti covjek bez domovine (stateless, eng.) jer ne znas, kao ni mi ostali, kakav je taj osjecaj.
Ali, barem bi jedan Bosanac trebao poznavati osjecaj kako je kada te neko moze granatirati kad hoce, i kada si sveden na zivotni prostor od nekoliko desetina kvadratnih kilometara ... kao i kakav je osjecaj kada ti treba viza za svaku zemlju u koju pozelis da odes, bez obzira da li to finansijski mozes podnijeti.
aratet

#13124 Re: Izrael je opet pocinio zlocin!

Post by aratet »

Gojeni H wrote:
aratet wrote:

Naravno da te se ne moze kriviti sto ne znas kako je biti covjek bez domovine (stateless, eng.) jer ne znas, kao ni mi ostali, kakav je taj osjecaj.
Ali, barem bi jedan Bosanac trebao poznavati osjecaj kako je kada te neko moze granatirati kad hoce, i kada si sveden na zivotni prostor od nekoliko desetina kvadratnih kilometara ... kao i kakav je osjecaj kada ti treba viza za svaku zemlju u koju pozelis da odes, bez obzira da li to finansijski mozes podnijeti.
Mi smo najbolji primjer naroda kome drzava ne treba, za par godina, pet, deset, nebitno ce nas vise biti na Zapadu nego ovdje.
Taj trend ce se vise i povecavati.
Imali smo i rat, sve vise mladih ljudi, onih koji nisu ucestovali u ratu smatra kako su oni koi su ratovali budale, nista nisu dobili,a izgubili su mnogo, mogli su izgubiti i vise (da su recimo poginuli), a svi se dive onima koji su pobjegli u ratu.
Gojeni H

#13125 Re: Izrael je opet pocinio zlocin!

Post by Gojeni H »

aratet wrote: Mi smo najbolji primjer naroda kome drzava ne treba, za par godina, pet, deset, nebitno ce nas vise biti na Zapadu nego ovdje.
Taj trend ce se vise i povecavati.
Imali smo i rat, sve vise mladih ljudi, onih koji nisu ucestovali u ratu smatra kako su oni koi su ratovali budale, nista nisu dobili,a izgubili su mnogo, mogli su izgubiti i vise (da su recimo poginuli), a svi se dive onima koji su pobjegli u ratu.
Ko smo "mi"?
Svakom treba drzava ko nece da bude gurbet i da mu govore "mrs!" na svakoj granici.
Uvijek ce nekoga biti u Bosni, cak i da "nas" bude vise vani. I ti "mi" vrlo brzo nece biti Bosanci.
Ne znam gdje ti zivis, ali ocigledno negdje gdje majka junaka nije ni abortirala.

Zaboravi, ionako smo OT.
Locked