Šta kada se Korona virus pojavi u BiH?? POGLEDATI PRVI POST!

Moderator: O'zone

Locked
Evelinda

#13101 Re: Šta kada se Korona virus pojavi u BiH?? POGLEDATI PRVI POST!

Post by Evelinda »

Milenkov buraz wrote: 11/04/2020 10:23
Evelinda wrote: 11/04/2020 08:52
plain vanilla wrote: 10/04/2020 23:31

https://www.klix.ba/koronavirus-mapa-bih
Imas tu po gradovima
Ovdje pise Sarajevo 34(+2).Ne moguce da je tacno

59 ukupno
Da ovo sam pratila ali juce bilo 58 a nocas 3 slucaja ono stoji na 59 pa se pitam da li je tacno
https://www.covid-19.ba/
cvrčak_na_hedonizmu

#13102 Re: Šta kada se Korona virus pojavi u BiH?? POGLEDATI PRVI POST!

Post by cvrčak_na_hedonizmu »

Bluemore wrote: 11/04/2020 11:39 Nas ce ubiti zagadjenje zraka abnormalno koje nikog ne zanima i nikakve mjere se ne poduzimaju licne Ili drustvene

Od toga se ostecuju pluca gore od virusa a onda vam je svejedno sa teskim oboljenjem dijagnosticiranim Ili ne Ako ide talas covida Ili gripe....

Ali naravno te stvari stvarno ne zanimaju nikog
Cekaj da postave brojace, da vidis onda panike. Do tada se zabavljaju sa koronom. Kad im kazu gotovo je, bice gotovo. Do novog problema, panike i hajca.

Ove generacije da su se pitale svijet bi dalje bio u feudalnom dobu. Doduse, nije da se ne ide u rikverc.
plain vanilla
Location: Jer ti si jedini način da pokrijem golotinju ove detinje duše...

#13103 Re: Šta kada se Korona virus pojavi u BiH?? POGLEDATI PRVI POST!

Post by plain vanilla »

Evelinda wrote: 10/04/2020 23:28 Danas nova dva slucaja u Sarajevu.Zna li neko tacan broj sto se sarajeva tice?
Imas tu po gradovima
Na toj mapi su Ilidza, Hadzici...odvojeni. zato je manji broj
Benjo34

#13104 Re: Šta kada se Korona virus pojavi u BiH?? POGLEDATI PRVI POST!

Post by Benjo34 »

Pitanje za upućenije, imam komšiju, dolazi iz Slovenije, naručen danas za pregled kod doktora u 2, na granici, kad ga pregledaju, ide kuću u samoizolaciju il u neki izolazorij?
Evelinda

#13105 Re: Šta kada se Korona virus pojavi u BiH?? POGLEDATI PRVI POST!

Post by Evelinda »

plain vanilla wrote: 11/04/2020 11:56

Imas tu po gradovima
Na toj mapi su Ilidza, Hadzici...odvojeni. zato je manji broj
Hvala puno
Kamper

#13106 Re: Šta kada se Korona virus pojavi u BiH?? POGLEDATI PRVI POST!

Post by Kamper »

neko_sa_strane wrote: 11/04/2020 10:32 Niko ne kaže da mora brdo policajaca dežurati i provjeravati svakoga. Zbog čega ne prepišemo od sposobnijih od nas?
Zbog čega mjere uvodimo po uzoru na diktatora s one strane Drine?
Trebalo je svakome ko je u samoizolaciji pratiti signal mobilnog telefona pomoću određene aplikacije koju bi morao instalirati na mobilni uređaj. Lokalna policija bi izlazila na teren samo ako je telefon ugašen iz nekog razloga kako bi provjerila zbog čega. Ako je namjerno isključio platio bi kaznu tako što bi mu određena suma bila skinuta sa bankovnog računa. Druga opcija je sa elektronskom narukvicom čiji bi se signal pratio. Ukoliko bi osoba u izolaciji trebala skinuti narukvicu zbog recimo tuširanja obavijestila bi policiju o tome. Ali čim završi dužna ju je staviti ponovo kako iz policije ne bi provjeravali. Ove metode praćenja bi olakšale i policiji i omogućili im da se bave i drugim problemima u zemlji.
A kad mu instaliraju app obavezno mu mobitel nagurati u ždrelo?
mk ultra
Grijem se na: Ugalj
Vozim: Bahato
Horoskop: Maćak

#13108 Re: Šta kada se Korona virus pojavi u BiH?? POGLEDATI PRVI POST!

Post by mk ultra »

https://www.klix.ba/biznis/gradjevinska ... /200409057

Evo odmah da se poserem na članak i pokušavanje usranog KLIX portala da ubije pojam i u ovo malo ljudi sto želi nešto da radi
1. U zadnjih mjesec dana koliko traje ovo rasulo blesavo, nije mi više projekata došlo pod ruku, i to skupih. Necu navoditi nista, vidjet ce se sve akobogda.

2. Milionske se cifre ulažu

3. Zbog divlje situacije u HNK i ZHK me čeka pa sigurno 20dana posla koji ce ne samo meni vec svima nabiti zaredom, koji bi inace razvukli na 2-3mj pored svega ostalog sto nas ceka.

Jebala vam korona i patetika i klik sve po spisku. Prođe 6 sedmica, 4 dzume, i ništa. Šta se dogodilo evo skro 2 mj? Ima li ikakvo opravdanje za ovakvu situaciju?
Ci-Nick

#13109 Re: Šta kada se Korona virus pojavi u BiH?? POGLEDATI PRVI POST!

Post by Ci-Nick »

mk ultra wrote: 11/04/2020 13:07 https://www.klix.ba/biznis/gradjevinska ... /200409057

Evo odmah da se poserem na članak i pokušavanje usranog KLIX portala da ubije pojam i u ovo malo ljudi sto želi nešto da radi
1. U zadnjih mjesec dana koliko traje ovo rasulo blesavo, nije mi više projekata došlo pod ruku, i to skupih. Necu navoditi nista, vidjet ce se sve akobogda.

2. Milionske se cifre ulažu

3. Zbog divlje situacije u HNK i ZHK me čeka pa sigurno 20dana posla koji ce ne samo meni vec svima nabiti zaredom, koji bi inace razvukli na 2-3mj pored svega ostalog sto nas ceka.

Jebala vam korona i patetika i klik sve po spisku. Prođe 6 sedmica, 4 dzume, i ništa. Šta se dogodilo evo skro 2 mj? Ima li ikakvo opravdanje za ovakvu situaciju?
A kad sve ovo prođe,.. hvalit će se kako su svojom dobrom organizacijom i odlukama spasili hiljade života.
O šteti koju su načinili neće reći ni riječi.
AmirBaa

#13111 Re: Šta kada se Korona virus pojavi u BiH?? POGLEDATI PRVI POST!

Post by AmirBaa »

https://www.klix.ba/vijesti/bih/mup-rs- ... /200411068 zasto nijedan novinar ne postavi pitanje moze li se proci kroz RS ako dolazis iz FBiH ? Tipa hoces na Bjelasnicu iz Sarajeva. Sve informacije rekla-kazala, niko da tacno pita :-)
bersK

#13112 Re: Šta kada se Korona virus pojavi u BiH?? POGLEDATI PRVI POST!

Post by bersK »

Zenica pokazala šta znači kad se SDA ukloni od svih uticaja na ovu pandemiju. Ljudi bez ičije birokratske pomoći riješili krizu. :thumbup: :thumbup:
neko_sa_strane

#13113 Re: Šta kada se Korona virus pojavi u BiH?? POGLEDATI PRVI POST!

Post by neko_sa_strane »

Virus će se kod nas zadržati dugo samo ukoliko se stanovništvo i dalje ne bude pridržavalo mjera zabrane okupljanja, nenošenja zaštitne opreme, nepoštovanja držanja distance i nepoštovanja mjera samoizolacije ukoliko postoji sumnja na zarazu korona virusom ili ako je osobi dijagnosticirano hronično oboljenje.
Maloprije se vraćam iz prodavnice i dvojica momaka bez ikakve zaštite ugovaraju roštilj sa još nekim likovima.
Sestra i zet odlučili roštiljati u vikendici van grada jer je sinu rođendan što i ne bi bio problem jer je dobro da su djeca na zraku da nisu pozvali goste. Izgovor je bio da su ih pozvali ranije. Na moju opasku da ne mogu pozivati goste za vrijeme pandemije odgovor je bio" vidiš da možemo". Onda krene priča kako ti ljudi nikuda ne izlaze. Kako neko može znati kuda se taj neko kreće, da li pazi na higijenu, da li drži odstojanje, nosi li bar onu platnenu masku. Da ih je neko prijavio bila bi kuknjava do neba i poznavajući naš mentalitet govorili bi da su samo htjeli proslaviti rođendan/ roštiljati itd. Nisam paranoičan već samo oprezan ali džaba sav taj oprez kada se neki drugi ne pridržavaju. Najveća naša boljka je mentalni sklop ljudi kojima se da izvinite živo jebe ukoliko svojim postupcima ugrožavaju druge.
emmir1

#13114 Re: Šta kada se Korona virus pojavi u BiH?? POGLEDATI PRVI POST!

Post by emmir1 »

AmirBaa wrote: 11/04/2020 14:44 https://www.klix.ba/vijesti/bih/mup-rs- ... /200411068 zasto nijedan novinar ne postavi pitanje moze li se proci kroz RS ako dolazis iz FBiH ? Tipa hoces na Bjelasnicu iz Sarajeva. Sve informacije rekla-kazala, niko da tacno pita :-)

Ja bio danas.

Policija je na ulicama, kada sam ulazio nisu me zaustavili.

Vraćao se preko Dobrinje i zaustave me.

Lijepo me upoznali sa situacijom da u RS danas ne smiju da se kreću.

Ja obrazložio razlog zašto sam išao, pozdravili se i sve ok
AmirBaa

#13115 Re: Šta kada se Korona virus pojavi u BiH?? POGLEDATI PRVI POST!

Post by AmirBaa »

neko_sa_strane wrote: 11/04/2020 14:47 Virus će se kod nas zadržati dugo samo ukoliko se stanovništvo i dalje ne bude pridržavalo mjera zabrane okupljanja, nenošenja zaštitne opreme, nepoštovanja držanja distance i nepoštovanja mjera samoizolacije ukoliko postoji sumnja na zarazu korona virusom ili ako je osobi dijagnosticirano hronično oboljenje.
Maloprije se vraćam iz prodavnice i dvojica momaka bez ikakve zaštite ugovaraju roštilj sa još nekim likovima.
Sestra i zet odlučili roštiljati u vikendici van grada jer je sinu rođendan što i ne bi bio problem jer je dobro da su djeca na zraku da nisu pozvali goste. Izgovor je bio da su ih pozvali ranije. Na moju opasku da ne mogu pozivati goste za vrijeme pandemije odgovor je bio" vidiš da možemo". Onda krene priča kako ti ljudi nikuda ne izlaze. Kako neko može znati kuda se taj neko kreće, da li pazi na higijenu, da li drži odstojanje, nosi li bar onu platnenu masku. Da ih je neko prijavio bila bi kuknjava do neba i poznavajući naš mentalitet govorili bi da su samo htjeli proslaviti rođendan/ roštiljati itd. Nisam paranoičan već samo oprezan ali džaba sav taj oprez kada se neki drugi ne pridržavaju. Najveća naša boljka je mentalni sklop ljudi kojima se da izvinite živo jebe ukoliko svojim postupcima ugrožavaju druge.
Ok, ima i do stanovnistva. Ali ne moze se sve na njih prebaciti nikako. Dodik bio u Srbiji na sastanku sa Vucicem, vratio se nije proveo ni dana u karantinu, a Vucicev sin eno ima virus. I kad to obicni gradjanin procita naravno da ce reci ko vam jebe majku, kad mozete vi mozemo i mi.
neko_sa_strane

#13116 Re: Šta kada se Korona virus pojavi u BiH?? POGLEDATI PRVI POST!

Post by neko_sa_strane »

Kada sam napisao mentalitet naroda mislio sam i na političare jer je taj narod i iznjedrio sadašnje i bivše političare. Sestra i zet su za doček Nove godine ostali do ranih jutarnjih sati, pili su i to prilično i onda sjeli za volan svako u svoje auto a kod roditelja ostavili dvoje maloljetne djece. Ja sam pošizio kada su rekli i o tome najnormalnije pričaju.
AmirBaa

#13117 Re: Šta kada se Korona virus pojavi u BiH?? POGLEDATI PRVI POST!

Post by AmirBaa »

neko_sa_strane wrote: 11/04/2020 15:01 Kada sam napisao mentalitet naroda mislio sam i na političare jer je taj narod i iznjedrio sadašnje i bivše političare. Sestra i zet su za doček Nove godine ostali do ranih jutarnjih sati, pili su i to prilično i onda sjeli za volan svako u svoje auto a kod roditelja ostavili dvoje maloljetne djece. Ja sam pošizio kada su rekli i o tome najnormalnije pričaju.
da, tu si nazalost u pravu. Normalnim ljudima ne trebaju nikakve zabrane niti svakodnevno stancanje vijesti, oni sami znaju da trebaju zastiti sebe i svoje bliske osobe. To svakodnevno citam za Njemacku, Svedsku ili Austriju, vecina ljudi slusa PREPORUKE (naravno, ima uvijek izuzetaka) zato se kod njih i ne uvode kojekakve zabrane
exampLe.

#13118 Re: Šta kada se Korona virus pojavi u BiH?? POGLEDATI PRVI POST!

Post by exampLe. »

Kolika je kazna za ne nosenje zastitne maske u KS?
Sociolog

#13119 Re: Šta kada se Korona virus pojavi u BiH?? POGLEDATI PRVI POST!

Post by Sociolog »

Od bazena Otoka..do Socijalnog masa masa raje bez maski...ne moze se ovaj narod nikad dozvati pameti
exampLe.

#13120 Re: Šta kada se Korona virus pojavi u BiH?? POGLEDATI PRVI POST!

Post by exampLe. »

Citam sad kao 500KM kazna ako te uhvate bez maske. :lol:
JThomas

#13121 Re: Šta kada se Korona virus pojavi u BiH?? POGLEDATI PRVI POST!

Post by JThomas »

pitaj premijera federacije on hoda bez maske, a pravna država funkcioniše i propisi su isti za sve :thumbup:
hadzinicasa

#13122 Re: Šta kada se Korona virus pojavi u BiH?? POGLEDATI PRVI POST!

Post by hadzinicasa »

pogledala sam intervju sa dr.Dizdarevic. i ovo ce zvucati nepopularno, ali moram.
Shvatam da u moru nemustih njena prica zvuci wow, medjutim ona zapravo u onom intervjuu nije nista rekla. osim sto je potkacila Sebiju. i to ne zaoprave - jer kad je govorila o dr. Pasalicu, sama ga je upucivala na sistem od kojeg je on od nje trazio spas. Ako je znala, a jeste - da taj sistem ne valja, zasto je 3x covjeka vraca u njega. sto nije praktikovala ono sto propovijeda - otisla i pomogla covjeku. digla glas, pokrenula bilo sta. nije. sjedila je kuci - ne mogu ja nista. zovi dom zdravlja. a oni se boje. boje se. ok.

a cega se ona onda boji, zena koja iza sebe ima takvu karijeru i koja je u penziji haman? osim sto je sebe lazno-skromno nahvalila - sta je zapravo uradila ili evo sta je rekla?

ne umanjujem njen doprinos, ne anuliram sve dobro sto je uradila, ali isto tako se sjecam njene "vladavine" kao ministrice zdravstva - ponasala se slicno, kao i sin joj dok je bio na neurohirurgiji - mala Sebija (naravno u manjem obimu, sukladno poziciji koju je imao).

i ako ces ovako kukavicki sjedeci kuci zavrsiti tu svoju grandioznu karijeru u strahu od sistema, onda si je brate protracila. osim ponekog svijetlog primjera studenta kojeg si "izvela".
Nivelacija

#13123 Re: Šta kada se Korona virus pojavi u BiH?? POGLEDATI PRVI POST!

Post by Nivelacija »

bersK wrote: 11/04/2020 14:46 Zenica pokazala šta znači kad se SDA ukloni od svih uticaja na ovu pandemiju. Ljudi bez ičije birokratske pomoći riješili krizu. :thumbup: :thumbup:
Zalosno je sto mediji u ovim vremenima zele i izvjestavaju samo o negativnim stvarima.
Zenicki kanton sa 400 000 ljudi koji gravitiraju bolnici bez marke pomoci ikoga sam je rjesio sve probleme i ima najbolje rezultate na Balkanu kada su regije ili kantoni u pitanju. Umjesto da pozitivni sire da olakšaju narodu malo psihu oni forsiraju i dalje probleme. Neka dodju u Mittal da vide kako firma sa 2500 radi bez ikakvih problema i kakve su mjere sigurnosti poduzete, vec mjesec dana se mjere temperature svima na ulazu kao sto smo vidjeli na punktovima Wuhana, dezinfekcija svih.
Ispovijesti pacijenata izlijecenih o uslovima u izolatoriju, odnosu medicinskog osoblja itd, 0 kritičnih, 0 na raspiratorima, 0 umrlih na toliki broj stanovnika je naucna fantastika iako su se prvi slucajevi pojavili upravo u Zenici prije vise od mjesec dana.
Nadam se da ce sistem ovako odgovoriti i u ovom drugom mjesecu pandemije.
glockov kolac

#13124 Re: Šta kada se Korona virus pojavi u BiH?? POGLEDATI PRVI POST!

Post by glockov kolac »

kakavdanakneiskustvu wrote: 11/04/2020 11:21
glockov kolac wrote: 11/04/2020 09:21 Raja, znate li da li neka orgnanizacija pruža psilhološku podršku u ova teška vremena? Imamo slučaj jedne djevojke kojoj treba pomoć. Vidio sam da ima ono Porodično sajetovalište, i poslao sam broj da prodica nazove, ali tražim i alternative. Ima li neki psihijatar da radi, ili znate li nekoga dobrog psihijatra u Domovima zdravlja.

Hvala svima unaprijed!
https://web.facebook.com/groups/tusmobalkan/

mozda joj ovi mogu pomoci
Hvala!
Logovan

#13125 Re: Šta kada se Korona virus pojavi u BiH?? POGLEDATI PRVI POST!

Post by Logovan »

exampLe. wrote: 11/04/2020 16:16 Citam sad kao 500KM kazna ako te uhvate bez maske. :lol:
Zar nije manja, gdje si to pročitao?
Locked