Eno sad nevalja ni PeljesacHAVANA wrote:Evo sad sam ruco nesta s fasiranim mesom iz lidla.Ono nije lose,ono je kancerogeno.Ko da ce mi ulje nako na nos izac.Lijepa bosna.Muu,bee,rokrok .sve dobro.
Pokret za odlazak - ubleha ili stvarnost?
- 512MB
#13101 Re: Pokret za odlazak - ubleha ili stvarnost?
- 512MB
#13102 Re: Pokret za odlazak - ubleha ili stvarnost?
Ne znam ni ja sta mu bi, posra se na 12 milja mjesecno od Huawai-ja dok si reko keks, cudna sorta su ovi informaticarimirsek wrote:Ovo 4.5k eura je prihvatio samo da uleti u Svabiju, nema veze sto krece sa dna, za godinu dvije ce nadoci sa platom.madner wrote:Nego da se vratimo na temu, mene zanima sto je konjo pristao na tako mizernu platu, kolege mu se smiju.
- SaraFina
#13103 Re: Pokret za odlazak - ubleha ili stvarnost?
Evo početna stranica za savjetovalište na nekom od jezika EX YU.
https://www.privileg-info.at
Može se i online pitati / preko e maila... Sve pravnici i ljudi specijalizirani za sve vrste pomoći oko radnih i boravišnih dozvola.
Može se i online pitati / preko e maila... Sve pravnici i ljudi specijalizirani za sve vrste pomoći oko radnih i boravišnih dozvola.
- славянин
#13104 Re: Pokret za odlazak - ubleha ili stvarnost?
Interesantno ime straniceSaraFina wrote:Evo početna stranica za savjetovalište na nekom od jezika EX YU.
- SaraFina
#13105 Re: Pokret za odlazak - ubleha ili stvarnost?
славянин wrote:Interesantno ime straniceSaraFina wrote:Evo početna stranica za savjetovalište na nekom od jezika EX YU.
Može se i online pitati / preko e maila... Sve pravnici i ljudi specijalizirani za sve vrste pomoći oko radnih i boravišnih dozvola.![]()
Utemeljitelj je pravnik srpskog porijekla i kolege. Uglavnom, pružaju sve vrste pomoći oko rada i boravka. Studentima također...
Ko želi vani nema akademskog zanimanja a na listi je deficitarnih neka se ispali.
Muha_sa?
- konjislav
#13106 Re: Pokret za odlazak - ubleha ili stvarnost?
Je li ovo neki pokusaj sarkazma ili ja ne kontam dobro?madner wrote:Nego da se vratimo na temu, mene zanima sto je konjo pristao na tako mizernu platu, kolege mu se smiju.
- славянин
#13107 Re: Pokret za odlazak - ubleha ili stvarnost?
Pogodilo te jelde ?konjislav wrote:Je li ovo neki pokusaj sarkazma ili ja ne kontam dobro?madner wrote:Nego da se vratimo na temu, mene zanima sto je konjo pristao na tako mizernu platu, kolege mu se smiju.

- Bluemore
#13108 Re: Pokret za odlazak - ubleha ili stvarnost?
Fino vam govorim: bec se ne moze voljeti kao svoje, Sarajevo
Ponekad mi more ne valja Kad se mora Objed iz Lidl-a smazati..... lijepa Bosna zauvijek
Ponekad mi more ne valja Kad se mora Objed iz Lidl-a smazati..... lijepa Bosna zauvijek
- HAVANA
#13109 Re: Pokret za odlazak - ubleha ili stvarnost?
SaraFina wrote:славянин wrote:Interesantno ime straniceSaraFina wrote:Evo početna stranica za savjetovalište na nekom od jezika EX YU.
Može se i online pitati / preko e maila... Sve pravnici i ljudi specijalizirani za sve vrste pomoći oko radnih i boravišnih dozvola.![]()
Utemeljitelj je pravnik srpskog porijekla i kolege. Uglavnom, pružaju sve vrste pomoći oko rada i boravka. Studentima također...
Ko želi vani nema akademskog zanimanja a na listi je deficitarnih neka se ispali.
Muha_sa?
- Bluemore
#13110 Re: Pokret za odlazak - ubleha ili stvarnost?
Muha- sa nas je dobrostojeci a bome i dobrodrzeci pemzic kojeg nije sevap ni u sali vabiti u tudjinu 
Cak mu ni Agate nisu zabremedet
- HAVANA
#13111 Re: Pokret za odlazak - ubleha ili stvarnost?
Stare mi kako sam tendu okacio,ko da sam citav zivot tende kacio.Stari vice de bolan desno nategni,zena vice lijevo landara,cuko me gricka za trenerku,mala vice hajmo se vozat motorom...a ja mastam o beckom tramvaju za 1 euro.
- HAVANA
#13112 Re: Pokret za odlazak - ubleha ili stvarnost?
Valja more,ovo svapsko govno ne valja.Bice ujutro ribe,bacio je komso.Bluemore wrote:Fino vam govorim: bec se ne moze voljeti kao svoje, Sarajevo
-
Nazif_Gljiva
#13113 Re: Pokret za odlazak - ubleha ili stvarnost?
Mislim da je određivanje kvalitete života prema Lidlu malo otrcano. Isto tako mislim da bi Lidl napravio bum da dođe u BiH. Kaže u mesari sve bolje, svježe.Bluemore wrote:Fino vam govorim: bec se ne moze voljeti kao svoje, Sarajevo
Prije nekih 7-8 godina upratim priču lokalnih seljaka s Jahorine. Jednom je uginuo konj, preko poznanstava je prodao meso danima mrtvog konja nekom lancu mesara u Sarajevu (ne znam kojem), hvaleći se da je konj otišao pod govedinu.
- HAVANA
#13114 Re: Pokret za odlazak - ubleha ili stvarnost?
Agneta Bjezi ba,pusti to,da zatrudni pa belaj.Bluemore wrote:Muha- sa nas je dobrostojeci a bome i dobrodrzeci pemzic kojeg nije sevap ni u sali vabiti u tudjinu
- insomnia78
#13115 Re: Pokret za odlazak - ubleha ili stvarnost?
Bacio trotila? 
- Bluemore
#13116 Re: Pokret za odlazak - ubleha ili stvarnost?
Pa cudilo bi me da ne valja Jadran je toHAVANA wrote:Valja more,ovo svapsko govno ne valja.Bice ujutro ribe,bacio je komso.Bluemore wrote:Fino vam govorim: bec se ne moze voljeti kao svoje, Sarajevo
Uzivancija samo zaobidjes lidl i miran
- HAVANA
#13117 Re: Pokret za odlazak - ubleha ili stvarnost?
Dobar ba.Konj je zdrav.Vidi kod sprece belaja.https://www.google.com/amp/s/m.24sata.h ... ima-542551Nazif_Gljiva wrote:Mislim da je određivanje kvalitete života prema Lidlu malo otrcano. Isto tako mislim da bi Lidl napravio bum da dođe u BiH. Kaže u mesari sve bolje, svježe.Bluemore wrote:Fino vam govorim: bec se ne moze voljeti kao svoje, Sarajevo
Prije nekih 7-8 godina upratim priču lokalnih seljaka s Jahorine. Jednom je uginuo konj, preko poznanstava je prodao meso danima mrtvog konja nekom lancu mesara u Sarajevu (ne znam kojem), hvaleći se da je konj otišao pod govedinu.
- insomnia78
#13118 Re: Pokret za odlazak - ubleha ili stvarnost?
A afera sa konjskim mesom u lazanjama u EU? Ili neki dan sa uvozom ne znam koliko tona mesa od bolesnih krava?Nazif_Gljiva wrote:Mislim da je određivanje kvalitete života prema Lidlu malo otrcano. Isto tako mislim da bi Lidl napravio bum da dođe u BiH. Kaže u mesari sve bolje, svježe.Bluemore wrote:Fino vam govorim: bec se ne moze voljeti kao svoje, Sarajevo
-
espn
#13119 Re: Pokret za odlazak - ubleha ili stvarnost?
To meso bolesnih krava je iz Poljske, koliko ja znam.
-
Nazif_Gljiva
#13120 Re: Pokret za odlazak - ubleha ili stvarnost?
Prevare i afere su svugdje, to ne može umanjiti činjenicu da kvalitetu namirnica, da li je nešto dobro ili nije, određuje porijeklo iz Lidla...insomnia78 wrote: A afera sa konjskim mesom u lazanjama u EU? Ili neki dan sa uvozom ne znam koliko tona mesa od bolesnih krava?
Last edited by Nazif_Gljiva on 03/05/2019 18:10, edited 1 time in total.
- MarlboroGold
#13121 Re: Pokret za odlazak - ubleha ili stvarnost?
Ima i toga. U drugom postu sam osudio i takve. Čak mislim da su po ponašanju to zapravo isti ljudi... kad su se uhvatili strane zemlje počeli su soliti pamet ljudima koje su ostavili iza sebe, a dok nisu više su se bavili tuđim životima.konjislav wrote: Ovo je u potpunosti tacno, medjutim neki bas zele da ti se mijesaju u zivot i da znaju neke pojedinosti u vezi finansija. Ja bas zbog toga se onda jos dodatno i bas iskreno pocnem jadikovati i praviti zalopojku. Kod ostatka familije i prijatelja se ono ofirno pravim kao da je lose.
Pa svi znaju da je vani lakse, cemu onda to da ja nekoga levatim govoreci kako je tesko u Svabiji ili Becu. Kao sto nece muka teska u Becu i generalno dijaspori. Glupost, ovamo je laganica, u BiH je muka vecini naroda.
- MarlboroGold
#13122 Re: Pokret za odlazak - ubleha ili stvarnost?
Tuzlu obožavam, ali da može bolje može svakako. Otišao kod švaba, radio, vidio da može ali je ispao puno bolji posao u IT kojeg mogu i iz Bosne raditi. Troškovi nikakvi spram Njemačke. Da nije bilo tako ostao bih kod švaba bez ikakve sumnje. Mene kad su pitali kako je govorio sam hajte ovamo, ima slobodnih radnih mjesta, slao papire i objašnjavao šta trebaju raditi. Tražili varioce (što sam i ja završio i imam TUV-ov certifikat), tražili radnike da rade na CNC mašinama, lakirere... ma sve živo i to samo fabrika u kojoj sam ja radio, a gdje su ostale.SaraFina wrote:MarlboroGold wrote:Ma ne mogu vise da slusam suplje. Nisu ni mnogi u BiH cvjecke. Naroda ubi zavist i ljubomora, a mnogi nisu sposobni ni sebi da zarade a znali bi sta bi radili sa tudjim parama. U pravu je i Sara kad proziva takvo ponasanje.DzordzHodzic wrote:Insomnia zna ispast hinjav al i ti ga malo pretjera maliboro golde.
I ti si u BiH. Čisti primjer. Nikad nisam vidjela da pljuješ Tuzlu do zarđalosti.
Svakodnevno radiš. A i uveče si do kasno za PC često. Posao.
Bio si u Švabiji i probao, jednostavno skontao da nije tvoja životna varijanta i budućnost i eto te opet zadovoljan i poslovno aktivan. I to odlično.
I ja sad trebao kukati drugu koji je konobarisao za 500 KM i često radio od jutra do zore kako je loše, nesigurno ovo ono, a početna plata bila oko 1800 eura... još za početak vlasnik firme iznajmljivao apartmane radnicima. 6 mjeseci bilo džaba, a kasnije plaćali kiriju. Neko bi sve najgore rekao samo da ne dolazi.
- DzordzHodzic
#13123 Re: Pokret za odlazak - ubleha ili stvarnost?
Sta, samo 6 mjeseci? Ni u ludilu 
-
espn
#13124 Re: Pokret za odlazak - ubleha ili stvarnost?
Devastiran hram Blagovještenja Presvete Bogorodice kod Kupresa
Nepoznati počinitelji porazbijali su tijekom proteklih praznika sva stakla i devastirali unutrašnjost hrama Blagovještenja Presvete Bogorodice u selu Donje Vukovsko kod Kupresa.
Prema policijskom izvještaju, počinitelji su najprije porazbijali prozore na crkvi, a potom ušli u unutrašnjost sakralnog objekta gdje su nastavili svoje divljanje i razbijanje.
Incident je prijavio jedan od mještana spomenutog sela, a o incidentu je upoznat i svećenik iz Blagaja Marko Đurić koji vrši bogoslužje u ovoj crkvi.
On je naglasio kako ovo nije prvi put da vandali na ovakav način skrnave hram. Hram Blagovještenja Presvete Bogorodice proglašen je nacionalnim spomenikom BiH.
https://www.klix.ba/vijesti/bih/devasti ... /190503107
I kažu ti nemoj pljuvati ovo društvo i ovu državu. Pa neko ko je počinio ovo, ko zna šta je još u stanju uraditi.
Nepoznati počinitelji porazbijali su tijekom proteklih praznika sva stakla i devastirali unutrašnjost hrama Blagovještenja Presvete Bogorodice u selu Donje Vukovsko kod Kupresa.
Prema policijskom izvještaju, počinitelji su najprije porazbijali prozore na crkvi, a potom ušli u unutrašnjost sakralnog objekta gdje su nastavili svoje divljanje i razbijanje.
Incident je prijavio jedan od mještana spomenutog sela, a o incidentu je upoznat i svećenik iz Blagaja Marko Đurić koji vrši bogoslužje u ovoj crkvi.
On je naglasio kako ovo nije prvi put da vandali na ovakav način skrnave hram. Hram Blagovještenja Presvete Bogorodice proglašen je nacionalnim spomenikom BiH.
I kažu ti nemoj pljuvati ovo društvo i ovu državu. Pa neko ko je počinio ovo, ko zna šta je još u stanju uraditi.
- insomnia78
#13125 Re: Pokret za odlazak - ubleha ili stvarnost?
U Francuskoj je u 2017-oj vandalizovano 878 katolickih objekata. 252 groblja i 626 crkavaespn wrote:Devastiran hram Blagovještenja Presvete Bogorodice kod Kupresa