Demokratska fronta Željko Komšić
-
VjecitiStudent
#13101 Re: Demokratska fronta Željko Komšić
Čije su zapravo, tek ćemo vidjeti nakon izbora, kad prepoznamo čiju muziku će DF da svira.
- Dozer
#13102 Re: Demokratska fronta Željko Komšić
Odmah cu ti reci - americke.
Moguce da su i amerima ovi dosadasnji "malo" dodijali, pa hoce da probaju progurati neku novu demokratiju... Ostaje da se vidi...
Moguce da su i amerima ovi dosadasnji "malo" dodijali, pa hoce da probaju progurati neku novu demokratiju... Ostaje da se vidi...
-
VjecitiStudent
#13103 Re: Demokratska fronta Željko Komšić
Možda.Dozer wrote:Odmah cu ti reci - americke.
Izbor jeste jadan, no mogli su i možda boljeg konja za to guranje nove demokratije izabrati.
Komšića su Amerikanci oduvijek vrlo, vrlo nisko cijenili (vidi Wikileaks).
- drug_profi
#13104 Re: Demokratska fronta Željko Komšić
Mislim da su odustali od cekanja da se pojavi pametan posten i sposoban. Sad traze odanu marionetu a oni ce sve ostalo raditi. Bitno im je samo da se ne moze oteti sa lanca.
Ja nemam nista protiv. Ne mogu ni ja da cekam vise.
----------------------------------
...s tipfeler masine...
...s tipfeler masine...
-
VjecitiStudent
#13105 Re: Demokratska fronta Željko Komšić
Zar su ikada, ikome stranci napravili državu?drugi profil wrote:Mislim da su odustali od cekanja da se pojavi pametan posten i sposoban. Sad traze odanu marionetu a oni ce sve ostalo raditi. Bitno im je samo da se ne moze oteti sa lanca.
...s tipfeler masine...
Oni su ok da daju pare i malo poguraju smjenu vlasti, no gradnja poslije, zahtijeva domaće snage.
Sam Komšić, ne zna tri cigle sastaviti, niti zna skupiti ljude koji to znaju.
- drug_profi
#13106 Re: Demokratska fronta Željko Komšić
Kako nisu? Mnoge drzave su nastale od vanjskog faktora. Sada je narocito hitno u svjetlu uspostavljanja ruskog imperijalizma i valja ucvrstiti interesne zone.
...s tipfeler masine...
...s tipfeler masine...
-
faer
#13107 Re: Demokratska fronta Željko Komšić
vidi pod njemacka nakon 2. svj rata. ne bi lose bilo ni da se informises o tome ko i kako je austrijom upravljo nakon 45.VjecitiStudent wrote:Zar su ikada, ikome stranci napravili državu?drugi profil wrote:Mislim da su odustali od cekanja da se pojavi pametan posten i sposoban. Sad traze odanu marionetu a oni ce sve ostalo raditi. Bitno im je samo da se ne moze oteti sa lanca.
...s tipfeler masine...
Oni su ok da daju pare i malo poguraju smjenu vlasti, no gradnja poslije, zahtijeva domaće snage.
procitaj i o juznoj koreji.
-
forel
#13108 Re: Demokratska fronta Željko Komšić
Sto se tice finansiranja, u DF da bi dobio clansku kartu moras uplatit 12 KM minimalno na ime clanarine u Raifaisen banci, ima tu i kredita..Al kampanja kao kampanja dosta uredna i dobro to ide, maice su tu, mozda nece biti bilborda ko sto ''Narod zna'' ali i to je ok i korektno 
EDIT: Nisu americke, Amerima da je u cilju da dovedu DF na vlast toliko koliko se to prikazuje, ulozili bi u DF barem pola koliko su ulozili u Dodika i SNSD poslije rata...
EDIT: Nisu americke, Amerima da je u cilju da dovedu DF na vlast toliko koliko se to prikazuje, ulozili bi u DF barem pola koliko su ulozili u Dodika i SNSD poslije rata...
- MuaDib
#13109 Re: Demokratska fronta Željko Komšić

Narandžasti alarm sa Dobrinje sinoć, poručuje vladajućim GOTOVO JE!!!
Dok su dežurni pljuvači na savjetovanju kako i ovo spinovati, narandžasta revolucija ide dalje.
- Dozer
#13110 Re: Demokratska fronta Željko Komšić
Bold procitati par puta, a onda pogledati svoj pasos (pod uslovom da imas BH pasosVjecitiStudent wrote: Zar su ikada, ikome stranci napravili državu?
Pa, jadan ne bio, ko je napravio, a onda i nametnuo Dayton, a kroz njega i trenutni Ustav BiH?!
Ovog Frankenstajna od drzave i jesu napravili upravo stranci, a sad ne znaju kako da rijese situaciju. Jasno, ima tu i kojekakvih vjerskih komponenti tipa "muslimani u Europi", ali mislim da je ta fama ispuhala i da je vec svima njima odavno jasno da ovi muslimani u BiH nisu ni blizu mentalnog sklopa muslimana na Bliskom istoku
Last edited by Dozer on 18/09/2014 15:55, edited 1 time in total.
-
VjecitiStudent
#13111 Re: Demokratska fronta Željko Komšić
Ne lipši magarče do zelene trave!MuaDib wrote: Narandžasti alarm sa Dobrinje sinoć, poručuje vladajućim GOTOVO JE!!!
Dok su dežurni pljuvači na savjetovanju kako i ovo spinovati, narandžasta revolucija ide dalje.
Dragi Muade, isto si nam poručivao prije četiri godine, ali ispred SDP-a.
-
VjecitiStudent
#13112 Re: Demokratska fronta Željko Komšić
Upravo zato ovo još uvijek nije ni D od Države.Dozer wrote:Bold procitati par puta, a onda pogledati svoj pasos (pod uslovom da imas BH pasosVjecitiStudent wrote: Zar su ikada, ikome stranci napravili državu?
Sam Komšić, ne zna tri cigle sastaviti, niti zna skupiti ljude koji to znaju.)
Pa, jadan ne bio, ko je napravio, a onda i nametnuo Dayton, a kroz njega i trenutni Ustav BiH?!
Ovog Frankenstajna od drzave i jesu napravili upravo stranci, a sad ne znaju kako da rijese situaciju. Jasno, ima tu i kojekakvih vjerskih komponenti tipa "muslimani u Europi", ali mislim da je ta fama ispuhala i da je vec svima njima odavno jasno da ovi muslimani u BiH nisu ni blizu mentalnog sklopa muslimana na Bliskom istoku
I ostat će tako tog god čekamo nekog duha da počne raditi naš posao.
- Corto Maltese
#13113 Re: Demokratska fronta Željko Komšić
Ne učitava mi se demokratskafronta.ba, a na njihovoj facebook stranici sam, demokratski, blokiran.
Zna li neko raspored "Juriša na Poljine" u sljedećih par dana?
-
JedanMova
#13114 Re: Demokratska fronta Željko Komšić
Doduse, kad ljudima nemas sta drugo prigovoriti - obicno se nadje neka izvala kao ova tvojaOldMayor wrote:Btw. jesu li bas morali ovu narandzastu odabrati....haha izgledaju mi ko oni ameri po zatvorima...![]()
Zezam se, nadam se da ce se progurati i barem malo smetati ovima u vlasti, jer tesko da ce moci dobiti vecinu.
- Dozer
#13115 Re: Demokratska fronta Željko Komšić
Pa kad cemo poceti raditi svoj "posao"?Vjeciti Student
Upravo zato ovo još uvijek nije ni D od Države.
Za pcoetak, kao biraci, svoj posao mozemo poceti raditi tako sto cemo jednom za sva vremena poskidati s vlasti sve one koji su se vec uveliko dokazali kao totalno nesposobni, totalno nezainteresovani za narod i drzavu, i kao izrazito kriminalni.
Mozemo li poceti od toga?
-
crysis
- Location: Kad umreš, ti ne znaš da si umro i nije ti teško. Teško je drugima. Isto je i kad si glup.
#13116 Re: Demokratska fronta Željko Komšić
Corto Maltese wrote:Ne učitava mi se demokratskafronta.ba, a na njihovoj facebook stranici sam, demokratski, blokiran.
nije ni cudo da su te blokirali , kad nas udavi sa kontriranjem ovde mogu mislit sta si njima radio.
- Corto Maltese
#13117 Re: Demokratska fronta Željko Komšić
Mogli su demokratski raspraviti, a ne pobjeći k'o Suljagić sa FTV suočavanja.crysis wrote:Corto Maltese wrote:Ne učitava mi se demokratskafronta.ba, a na njihovoj facebook stranici sam, demokratski, blokiran.
nije ni cudo da su te blokirali , kad nas udavi sa kontriranjem ovde mogu mislit sta si njima radio.
- Dozer
#13118 Re: Demokratska fronta Željko Komšić
@Corto
Tita ti, s obzirom da si natprosjecno inteligentan, daj nas prosvijetli malo - koja je tvoja opcija u svemu ovome? Koje je tvoje rjesenje BH problema? Ili, bar, Federalnog?
Mislim, jeb'o te...pun si sarkazma, cinizma, ironije, imas na sve dodati neku, ali nikako da i sam kazes sta i kako od ove tacke pa nadalje...
Fakat te ne kontam...
Tita ti, s obzirom da si natprosjecno inteligentan, daj nas prosvijetli malo - koja je tvoja opcija u svemu ovome? Koje je tvoje rjesenje BH problema? Ili, bar, Federalnog?
Mislim, jeb'o te...pun si sarkazma, cinizma, ironije, imas na sve dodati neku, ali nikako da i sam kazes sta i kako od ove tacke pa nadalje...
Fakat te ne kontam...
Last edited by Dozer on 18/09/2014 16:29, edited 1 time in total.
- Ned071
#13119 Re: Demokratska fronta Željko Komšić
Corto Maltese wrote:Znači, plačem![]()
meni se cini da je ovo ili neki slican video gdje on kaze za suljagica "gledo mladicu u oci". slusam i ne mogu da vjerujem jer ga znam licno. vidio on mladica nije, davno prije je razgulio. u transporteru unprofora. borac za povratnike iz sarajeva sa platom od dvije i po milje. i ministar kojem je jedini uspjeh zaposljavanje familije po javnim poduzecima. neka hvala, odoh pogledat malo druge kandidate
-
VjecitiStudent
#13120 Re: Demokratska fronta Željko Komšić
Niđe veze. Oni jesu bili jedno vrijeme nakon rata okupaciona sila, no nisu ni Njemačkoj, ni Austriji, ni Koreji pravili sudstvo, zdravstvo, univerzitete, ... i mnoge druge stvari koje mi od stranaca danas na tanjiru očekujemo.faer wrote: vidi pod njemacka nakon 2. svj rata. ne bi lose bilo ni da se informises o tome ko i kako je austrijom upravljo nakon 45.
procitaj i o juznoj koreji.
- Corto Maltese
#13121 Re: Demokratska fronta Željko Komšić
Rješenja, u smislu u kojem ga ti očekuješ nema. Za rješenje BH problema treba mnogo više od nečije pojedinačne pameti.Dozer wrote:@Corto
Tita ti, s obzirom da si natprosjecno inteligentan, MENSA i to, daj nas prosvijetli malo - koja je tvoja opcija u svemu ovome? Koje je tvoje rjesenje BH problema? Ili, bar, Federalnog?
Fakat te ne kontam...
Ali postoje ljudski životi, koji se odvijaju i u gorim političkim sistemima i uslovima, nego su ovi naši.
Moj sarkazam je najviše usmjeren prema onima koji očekuju da politika sve rješi, i koji misle da su svi problemi u politici.
Društvo je otrovano, ljudi su se prozlili, odavno. Potrebne su neke moralne katarze, do kojih se neće doći oslanjanjem na lažne proroke, šarmantne barabe i mudrace od slame.
Pošto znam da te ovaj dio odgovora neće zadovoljiti. Evo ti onaj koji te zanima.
Koliko sam uspio preći po kandidatskim listama, čini se da će skoro svi koje ja, poimenice, zaokružim biti iz Naše Stranke.
Izuzimajući Raguža.
Potpuno svjestan da će moji glasovi otići u vjetar.
- Corto Maltese
#13122 Re: Demokratska fronta Željko Komšić
...
Last edited by Corto Maltese on 18/09/2014 16:43, edited 3 times in total.
-
VjecitiStudent
#13123 Re: Demokratska fronta Željko Komšić
Poskidali smo ih, ili bar smo tako mislili, prije četiri godine.Dozer wrote:Pa kad cemo poceti raditi svoj "posao"?Vjeciti Student
Upravo zato ovo još uvijek nije ni D od Države.
Za pcoetak, kao biraci, svoj posao mozemo poceti raditi tako sto cemo jednom za sva vremena poskidati s vlasti sve one koji su se vec uveliko dokazali kao totalno nesposobni, totalno nezainteresovani za narod i drzavu, i kao izrazito kriminalni.
Mozemo li poceti od toga?
Glavna opoziciona stranka je tada dobila najviše glasova, zašto bi ovaj put trebalo biti drugačije?
Zbog Komšića, Hanke, Suljagića?
- Dozer
#13124 Re: Demokratska fronta Željko Komšić
Ne nuzno. Mozda samo radi promjene? Ili cemo mazohisticki opet isto, iako znamo da nas to kosta, i kosta, i kosta...?
A nismo mi nista i nikoga poskidali prije 4 godine. To "skidanje" je bilo nedovoljno i SDA i trabanti su i dalje imali povelik dio kolaca. Mozda nisu mogli donositi samostalno odluke, ali su u svakom slucaju mogli opstruirati gdje, kad i kako su htjeli. Mada, nisu morali previse jer su se i ovi (SDP) samo uklopili u seme i talove.
A nismo mi nista i nikoga poskidali prije 4 godine. To "skidanje" je bilo nedovoljno i SDA i trabanti su i dalje imali povelik dio kolaca. Mozda nisu mogli donositi samostalno odluke, ali su u svakom slucaju mogli opstruirati gdje, kad i kako su htjeli. Mada, nisu morali previse jer su se i ovi (SDP) samo uklopili u seme i talove.
- Corto Maltese
#13125 Re: Demokratska fronta Željko Komšić
Kako znaš da Emir Suljagić laže?Ned071 wrote: meni se cini da je ovo ili neki slican video gdje on kaze za suljagica "gledo mladicu u oci". slusam i ne mogu da vjerujem jer ga znam licno. vidio on mladica nije, davno prije je razgulio. u transporteru unprofora. borac za povratnike iz sarajeva sa platom od dvije i po milje. i ministar kojem je jedini uspjeh zaposljavanje familije po javnim poduzecima. neka hvala, odoh pogledat malo druge kandidate
Usne mu se miču.
Kako znaš da Željko Komšić laže?
Prepričava nešto što mu je Suljagić rek'o.
Ali, nemoj da vam ja pričam, neće on da priča...