Point. wrote:
Samo se traže opravdanja a nikako solucija na problem. Ne može se ni ukazati na problem odmah ide priča ma neka ba dobro je i ovako. Zato i jesmo tu gdje jesmo i sve je na poluamaterskom nivou. Primiš kući 3 gola i svi zadovoljni, nigdje kritike. Gdje to ima da si zadovoljan nakon 3 komada kući a pitanje je koliko ćeš fasovati tamo? Kažu ma nemaju snage da trče. Jarane, ako se išta može nabiti u fudbalu bez da ti je od Boga dano je fizička sprema. Odu na Kupres, šta rade tamo tokom priprema? Fizičku spremu i trk se može nabiti ako hoćeš a ne da se na to vadiš svaki put kad zijaniš. Dokle god se budu slavili porazi, nema tu hajra.
Nije istina da nema kritika, nije istina da se slavi poraz. Ne znam što pišete kako vam odgovara, pa bolje nemojte nikako ništa pisati.
Niti ja, niti bilo ko sa ovog foruma može utjecati na probleme koji su prisutni u našem fudbalu. Eto mi u govnima zato što su navijači zadovoljni, a da smo sjebani izašli sa stadiona, onda bi fudbal krenuo na bolje, sve bi bilo lijepo i krasno za koju godinu.
Kad uzmeš u obzir njihove treninge, njihove utakmice, njihove nastupe u Europi, njihov profesionalizam do najsitnijih detalja, njihove mlade igrače, njihovu fizičku spremu, itd, onda shvatiš koliko su daleko od nas, shvatiš da nema razloga da pametuješ i da budeš totalno nezadovoljan. Možeš jednim dijelom, nekim stvarima, ali sad ne treba pretjerivati.
I da, ne nabija se fizička sprema baš tako lako. Barem ne za nivo na kojem želiš biti da bi izbacio Celtica. Dug je to proces.