salik79 wrote:
Sve je to i kiki davno sam zakljucio, a opet, kasnije, svrsava/o na njih.
Kikibombona wrote:Al da nije Amerike i prijatelja ne bi bilo ni ISILa. ISIL je naoruzan od strane Amerike i saveznika. Imali su podrsku u borbi protiv Asada dok se nisu okomili na druge pobunjenike i pozeljeli biti glavni. Kurdima za vrijeme razvoja ISILa Amerika i ekipa ni dinara nisu dali.
Pojednostavljeno..... To je kao da ja posaljem placenog ubicu na vas, izroka vas po nogama i ja dodjem u posljednji cas i spasim vas sigurne smrti. I vi mi onda budete zahvalni jer sam vam spasio zivote.
Kurdi nisu budale. Upravo ovako i oni vide situaciju, ali su opet osudjeni na americku podrsku iako ih malo opale po glavi, pa ih poslije miluju..... Jebeni su to igraci. Sve sto rade je dugorocna strategija, za daleku buducnost.....
dobro da je i to zakljucio, nije on glup decko samo se u geopolitiku razumije ko mara u krivi k ili kako se vec kaze.
Nije naucio recimo osnovnu lekciju, da je historija povijesti uciteljica zivota.
A i nije jedini koji ne razumije da ne postoje toliko zajebani igraci da im niko nista ne moze. Niti je bilo, niti ce biti. Pa da se vratimo na istoriju, kakva su sve carstva propadala, a u svoje vrijeme su izgledala neunistiva.
ISIL nije pao sa neba, ali ljudima je lakse vjerovati da su se oni eto odnekud pojavili nekakav Bagdadi nekakvi koljaci, ko ce razmisljati o pocecima i uzrocima i igrama u sjeni. Samo pogledas CNN i BBC i oni ti "sve objasne", zlocinacki rezim ubija djecu bojnim otrovima #prayforBana