Krokodajl wrote:Sad kome je ušlo ne znam, samo znam ko u Damask neće uć
Tj, prije ću ja u Damask nego ovi sa priloženih![]()
![]()
Sirija vol. 2
-
megaman4
#130776 Re: Sirija vol. 2
- Krokodajl
#130777 Re: Sirija vol. 2
Mislim da je i Bašaru nezgodno nakon svega što se izdešavalo
Cijela Sirija skandira "Allah, Surija, Bašar ou Bas"...
- General War
#130778 Re: Sirija vol. 2
..Aha..sljedeci put idi sa onim: "vidi mu Hamo gloOve" kad ti ponestane argumenatasalik79 wrote:Za ovo je dovoljna elementarna pismenost.General War wrote: Aaa, pratilo se na vanrednom kursu u medresi
- Kikibombona
#130779 Re: Sirija vol. 2
Moram opet ponavljati ono sto sam 100 puta napisao - ja sam internacionalista a ne nacionalista. Ja sam antinacionalista. Ne izjasnjavam nacionalno, ni vjerski, ni ideoloski. Mrzim bilo kakvu homogenizaciju i trpanje u torove.asker wrote:Svi, ali bas svi redovni svakodnevni ucesnici ove teme su ti to godinama govorili. Zaista nevjerovatno sljepilo imas godinama. Evo i sad masatas neznas ni sam sta vise.
Ako mislis dobro tom narodu, po nekoj hebenoj logici, trebas svim silama da se zalazes da dodje to kompletne reintegracije Sirije "od Une do Drine" u jedinstvenu Sirijsku drzavu.
Ti si ono bas militantan tip, rasturao bi tudje zemlje, cijepao, nadas se demografskoj nadmoci, sanjas taj dan, likujes kad su tvoji zauzeli ono sto im ne pripada, prizeljkujes propast 4 drzave konstantno.
Ako su svi Kurdi, ili vecina, tvoji istomisljenici (a 100% sam ubijedjen da nisu) zasto se snebivas na drugu stranu. Po tvom ispada da gaje zmiju u njedrima, imaju arhineprijatelja na svom tlu, zasto bi vlasti bilo koje od ove 4 drzave Kurdima mislili dobro???
Iskreno se nadam da vecina Kurda ne dijeli tvoje misljenje.
Ja bih recimo volio da cijela Evropa bude jedna drzava, po uzoru na USA. Svako ujedinjavanje za mene je pozitivno, svako razjedinjavanje je lose.
Dakle, ja sam uvijek protiv razvoda, osim u slucaju kada muskarac tuce zenu. U tom slucaju muskarcu zelim sve najgore a zeni da bude slobodna od monstruma. Ako razumijes analogiju sa Turskom i Kurdima.
...
Turska ne zeli Kurde kao ravnopravan narod. Nisu zeljeli od kada su napravili drzavu. Odmah su Kurdima zabranili da se nazivaju 'Kurdi', nazivali su ih 'planinski Turci'. Zabranili su im jezik, kulturu, sve zivo. Svako protivljenje takvoj politici kaznjavali su masakrima, zlostavljanjima, represijom, ubistvima, zatvorskim kaznama.
...
Turska ima problem sa Kurdima, ne podnosi da se organizuju politicki, kulturno, ekonomski - nikako. Sve sto urade Kurdi organizovano tretiraju kao terorizam.
Zamisli recimo da Srbija sve bosnjacke stranke u Sandzaku oznaci kao teroristicke. Zamisli da zabrani bosanski jezik. Zamisli da na svaki pomen pojma 'Sandzak' osude covjeka za teroristicku propagandu i strpaju u zatvor. Zamisli da ugasi sve bosnjacke medije pod optuzbom za teroristicku propagandu. Zamisli da ljudima daju po 10 godina zatvora jer kazu 'Sandzak je BiH'. I mnogo toga sto rade Turci. Ko bi trpio takva ponizenja?
...
Imaj na umu sljedece, terorizam je uvijek posljedica represivne drzavne politike. Zasto terorizma nema u Svicarskoj, u Belgiji? Zapitaj se i dobro razmisli. PKK je napravila turska politika i odnos prema Kurdima.
...
Predsjednik Turske kaze da Kurdi teroristi imaju u prosjeku 15 djece. Shvatas li dubinu problema?
Kljuc je u rukama Turske, oni vrata mira mogu otvoriti kada zele.
- salik79
#130780 Re: Sirija vol. 2
General War wrote:..Aha..sljedeci put idi sa onim: "vidi mu Hamo gloOve" kad ti ponestane argumenatasalik79 wrote:Za ovo je dovoljna elementarna pismenost.General War wrote: Aaa, pratilo se na vanrednom kursu u medresi
Kojih, ba, argumenata?! Gdje, sta, prosvijetli me... Ono i "argumenti
- Nadzornik
#130781 Re: Sirija vol. 2
Kako ce pustinjska ruza biti samo docekana na sjeveru Sirije tj. bivsoj Rojavi tj. tzv. Kurdistanu ko carica...Krokodajl wrote:Mislim da je i Bašaru nezgodno nakon svega što se izdešavalo![]()
- General War
#130782 Re: Sirija vol. 2
...Ocito cijeli normalan svijetNadzornik wrote:Dobro,znamo ko ih mrzi ali ko ih voli osim tebe Kiki...???Kikibombona wrote:
I ne mrze samo vehabije Kurde, vec ih mrze arapski i turski nacionalisti, islamisti i ostala govna.
- salik79
#130783 Re: Sirija vol. 2
Krokodajl wrote:Mislim da je i Bašaru nezgodno nakon svega što se izdešavalo![]()
-
Novosti
#130784 Re: Sirija vol. 2
Jel YPG/YPJ ušao službeno u sastav SAA?
- General War
#130785 Re: Sirija vol. 2
Kakav argument dok to neki mula ne objasni.salik79 wrote:General War wrote: ..Aha..sljedeci put idi sa onim: "vidi mu Hamo gloOve" kad ti ponestane argumenata![]()
![]()
![]()
Kojih, ba, argumenata?! Gdje, sta, prosvijetli me... Ono i "argumenti![]()
- Krokodajl
#130786 Re: Sirija vol. 2
Šta li sad konta stari lopov i muljator Rijad Hidžab, vjerovatno u nekom luksuznom hotelu u Istanbulu konta "što se zajebah mati mila" 
-
megaman4
#130787 Re: Sirija vol. 2
Krokodajl wrote:Mislim da je i Bašaru nezgodno nakon svega što se izdešavalo![]()
Njemu je najvažnije da sacuva državu.
- salik79
#130788 Re: Sirija vol. 2
Vrtis mula, mule, i to je jedino sto znas. Svi tvoji "argumenti" pocinju i zavrsavaju s tim.General War wrote:Kakav argument dok to neki mula ne objasni.salik79 wrote:General War wrote: ..Aha..sljedeci put idi sa onim: "vidi mu Hamo gloOve" kad ti ponestane argumenata![]()
![]()
![]()
Kojih, ba, argumenata?! Gdje, sta, prosvijetli me... Ono i "argumenti![]()
Kao kada bih ja tebi argumentovao s rabinima.
- Krokodajl
#130789 Re: Sirija vol. 2
Iskreno, mislim da je bilo godina kada ni on sam nije vjerovao u ono što priča... za jedan parking u Džobaru na stotine boraca izgine... za jedan grad veličine Serekanije su vođene operacije sedmicama, sad pola Sirije dobije zato što se Žući dosadilo igrat...megaman4 wrote:Krokodajl wrote:Mislim da je i Bašaru nezgodno nakon svega što se izdešavalo![]()
Cijela Sirija skandira "Allah, Surija, Bašar ou Bas"...![]()
- salik79
#130790 Re: Sirija vol. 2
Fakat, na njega sam i zaboravioKrokodajl wrote:Šta li sad konta stari lopov i muljator Rijad Hidžab, vjerovatno u nekom luksuznom hotelu u Istanbulu konta "što se zajebah mati mila"
-
megaman4
#130791 Re: Sirija vol. 2
Žućo je poseban pacijent.Krokodajl wrote:Iskreno, mislim da je bilo godina kada ni on sam nije vjerovao u ono što priča... za jedan parking u Džobaru na stotine boraca izgine... za jedan grad veličine Serekanije su vođene operacije sedmicama, sad pola Sirije dobije zato što se Žući dosadilo igrat...megaman4 wrote:Krokodajl wrote:Mislim da je i Bašaru nezgodno nakon svega što se izdešavalo![]()
Cijela Sirija skandira "Allah, Surija, Bašar ou Bas"...![]()
Mislim da se Washington okreće u grobu ko ventilator ko vodi Ameriku.
- Nadzornik
#130792 Re: Sirija vol. 2
Erdogan:
Our forces will not enter the city of Manbij.
A mi mislili da hoce...
Our forces will not enter the city of Manbij.
A mi mislili da hoce...
- Čitalac
#130793 Re: Sirija vol. 2
Gospon Hijab će, kao ozbiljan stručnjak, krajem oktobra biti učesnik TRT World Foruma na temu globalizacije. Njegov nastup se očekuje s nestrpljenjem.salik79 wrote:Fakat, na njega sam i zaboravioKrokodajl wrote:Šta li sad konta stari lopov i muljator Rijad Hidžab, vjerovatno u nekom luksuznom hotelu u Istanbulu konta "što se zajebah mati mila"Koja je to ubleha bila, majko mila
![]()
![]()
- CPT
#130794 Re: Sirija vol. 2
Tako ti je kad na tudjoj nesreci zapisavas svoju "drzavicu". Sve ce to SAD i Izrael pozlatiti...Kikibombona wrote:Al' eto, mogu se kladiti da se suosjecas sa Palestincima, Rohinjama ili Ujgurima... koje ubijaju zidovi, budisti i komunisti... ali za Kurde sigurno nemas takve osjecaje, ipak to kolju braca Turci.
- salik79
#130795 Re: Sirija vol. 2
Čitalac wrote:Gospon Hijab će, kao ozbiljan stručnjak, krajem oktobra biti učesnik TRT World Foruma na temu globalizacije. Njegov nastup se očekuje s nestrpljenjem.salik79 wrote:Fakat, na njega sam i zaboravioKrokodajl wrote:Šta li sad konta stari lopov i muljator Rijad Hidžab, vjerovatno u nekom luksuznom hotelu u Istanbulu konta "što se zajebah mati mila"Koja je to ubleha bila, majko mila
![]()
![]()
Zezas?
Kada se sjetim prije 20 godina na mom faxu, u Stuttgartu, bila upravo ta tema (Radni naziv: " U klopci globalizacije")...Koji su to predavaci bili! Fakat ovaj svijet ode u neku stvar.
Last edited by salik79 on 14/10/2019 22:43, edited 2 times in total.
- tandmand
#130796 Re: Sirija vol. 2
Koji bolan turski tenkovi? Misliš na njemačke Leoparde ... Ima li išta, da ta najjača armija svijeta nije kupila od tih zemalja, od kojih si neke nazvao propalim. Jedino im je SDO (suhi dnevni obrok) turski.aerodinamika wrote: previse vi kujete tzv. svjetske sile u nebesa, ta ista amerika jhe duzna hiljade milijardi, najvise arapima i kinezima, rusijarusija je jedna propala drzava koja da nema atomsku bi bila na nivou zimbabve-ili jos i nize, jedina ozbiljna drzava od sredozemlja do kine je Turska, jedina drzava koja je oborila ruski avioin i ti isti rusi im danas jedu iz ruke, jedina drzava koja je rekla kaubojima americkim da se povuku i poslala vojsku kqad su ti isti amerikanci poceli odugovlacit, ne jebu nikog ni pet postoi zato sto su
1. upravu
2. imaju jednu od najacih armija na svijetu, sta ste mislili da ce saka jada od par stotina americkih vojnika smjet stat na crtu hiljadama turskih tenkova i dobro obucenih vojnikada su to uradili mnoge majke bi bile zavijene u crno preko atlantika, nema te sile na ovoj planeti koja smije stat na crtu jednoj Turskoj, utuvite si to dobro uglavu!
Last edited by tandmand on 14/10/2019 22:42, edited 1 time in total.
- dragma
- Vozim: Pješe
#130797 Re: Sirija vol. 2
E onda nema razloga da mu ne vjerujemosalik79 wrote:Al Kul.Novak20 wrote:U 11:00 Turci neće u Mindbedž, u 14:00 Turci ulaze u Mindbež, u 17:33 zarobljena 2 tenka u Mindbežu.sarajevoxxxx wrote:Do sada 2 tenka zarobljena u borbama u Minbedžujedan Asadov kojeg su jutros parkirali u gradu
Svaka čast na informacijama iz prve ruke obzirom da te dugo nije bilo.
Što pratiš ? Radio Milevu ili MIT.
- Čitalac
#130798 Re: Sirija vol. 2
Bez sve šale, učesnici su, između ostalih, Ahmadinejad, Varoufakis i Hijab.
- General War
#130799 Re: Sirija vol. 2
Pa sta ti vise treba, sva tvoja pitanja su odgovorena, a ti se vrtis ko Hezbolah oko izraelske granice..znaci do tebe je.salik79 wrote:
Vrtis mula, mule, i to je jedino sto znas. Svi tvoji "argumenti" pocinju i zavrsavaju s tim.
Kao kada bih ja tebi argumentovao s rabinima.
- Challenger_
- Location: 永恆 - bez podrumskih entiteta i taketo-maketo koalicije
#130800 Re: Sirija vol. 2
Dobro veče, raja. Vidim žurka na temi.
Zna li se da li je i ko ušao u Manbidž ili se još ništa ne zna??
Zna li se da li je i ko ušao u Manbidž ili se još ništa ne zna??