Game of thrones (zabranjeni spoileri!)

Najbolji i najgori filmovi, serije, sve o sedmoj umjetnosti...

Moderator: _BataZiv_0809

Post Reply
pici
Grijem se na: Ženske gHuzove
Vozim: Trajvan
Horoskop: Djevac

#13076 Re: Game of thrones (zabranjeni spoileri!)

Post by pici »

S7, Ep3
30 Jul. 2017 The Queen's Justice
Daenerys holds court. Cersei returns a gift. Jaime learns from his mistakes.
e sad kome ova sivulja sudi jel crvenoj vjestici da bi udovoljila Jonu i Davosu il Theonu zbog kukavicluka... ja mislim da su uhvatili spiju ko je izdo Yaru i Sands... onaj celavi evnuh
Njanjavi

#13077 Re: Game of thrones (zabranjeni spoileri!)

Post by Njanjavi »

pici wrote:
AleksoMKD wrote:
Al dzaba, nema ko ja je vodi sada. Izgleda Dorne izbacen iz igre.
Ako Bronn po mojoj predpostavci spasi onu malu moguce je da izda Lanistere i krene sa njom da vlada Dornom... mislim da je zrelo da se oprostimo od Theona ovu sezonu, malo smijeha s njegovim skakanjem u vodu i to je to lik nema vise nikakve radnje jedino susret s Jonom i eventualno iskupljenje u oslobadjanju Yare ili na sjever kod Sanse... zaista lik viska zreo za macane
Jab bas reko da je to greska pomislit, u got pogotovo.
Theon ce neko golemo sranje uradit kad tad, prenjece njega te traume u bjes kadli tadli, jebo je macka pod rep ko mu padne shaka tad :lol:
Njanjavi

#13078 Re: Game of thrones (zabranjeni spoileri!)

Post by Njanjavi »

pici wrote:mene sad interesuje kako ce Sansa reagovat na maloprsticeve spletke, lazi i podvale, djeluje hladno i odlucno al u trejleru se vidi da je pokleknula...
Ma sansa je mraka mrtva bolan, vidio si kako se protivila da jon ide dole onoj plavki dok joj ne rece da njoj ostavlja vladavinu, odma se usutari, oci zacaklise, navlazi joj kokara momentalno.
Bice ona mrakulja zesca ove sezone, neki zesci fuckup ce doc od njene strane sto posto.
Ona se men cini ko tempirana bomba, neko ce jebeno sranje ona spakovat ove sezone dajem glavu u zalog.
pici
Grijem se na: Ženske gHuzove
Vozim: Trajvan
Horoskop: Djevac

#13079 Re: Game of thrones (zabranjeni spoileri!)

Post by pici »

moguce i jedno i drugo, Euron je na mix drogama zescim i Theon je puko ko balon a Sansa je spremna na sve pa i na izdaju Jona ako joj to bude u interesu a maloprsti oblijece
Hasan006

#13080 Re: Game of thrones (zabranjeni spoileri!)

Post by Hasan006 »

Njanjavi wrote:
pici wrote:mene sad interesuje kako ce Sansa reagovat na maloprsticeve spletke, lazi i podvale, djeluje hladno i odlucno al u trejleru se vidi da je pokleknula...
Ma sansa je mraka mrtva bolan, vidio si kako se protivila da jon ide dole onoj plavki dok joj ne rece da njoj ostavlja vladavinu, odma se usutari, oci zacaklise, navlazi joj kokara momentalno.
Bice ona mrakulja zesca ove sezone, neki zesci fuckup ce doc od njene strane sto posto.
Ona se men cini ko tempirana bomba, neko ce jebeno sranje ona spakovat ove sezone dajem glavu u zalog.
To bi se možda desilo prije par sezona kad se GoT fanbase sastojao od fantasy geekova i zrele publike, sada neće htjeti da Sansu učine "zlom" kad ima milione tinejdžerskih fangirlica koje i ne kontaju pravu poentu serije nego je gledaju da budu cooool ^_^ *o*
karanana wrote:Jebi ga hasane i ti si nam spojlo kako ce tyrion uvesti unsolide u casterly rock.
To sam ja sam zaključio, zar nije očigledno?
Njanjavi

#13081 Re: Game of thrones (zabranjeni spoileri!)

Post by Njanjavi »

HAHAHAHAHAHAHA e moj hasane, pa ne prave oni seriju zbog fangirlusha.
Btw jos jedna sezona, njima nista ne igra plaho to, da jos imaju petnes sezona pred sobom pa hajd.
Na kraju krajeva, serija je pocela tako sto je najplemenitiji, najdrazi lik platio glavom, pa sjeti se samo red wedinga, pa sjeti se bitke protiv boltona kad onog malog probi strelom onaj bolton ludi.
Sta mislis jesul obracali paznju na njihov fanbase?
Smjesan razlog ocami, cuj zbog tinejdjerskog fanbase-a :lol: :lol: :lol:
Njanjavi

#13082 Re: Game of thrones (zabranjeni spoileri!)

Post by Njanjavi »

Na kraju krajeva ako iciji fanbase ima uticaja u got-u, ima od jona.
Za njim te tinejdjerke izludise, ovo ostalo mozes pobit komotno niko neb a reko mensecini.
karanana

#13083 Re: Game of thrones (zabranjeni spoileri!)

Post by karanana »

To hasan i govori. Ranije je bilo sve okrutnije, nepredvidljivije. Sad su malo vise okrenuli na podrsku i favoriziranje dobrih momaka.
Njanjavi

#13084 Re: Game of thrones (zabranjeni spoileri!)

Post by Njanjavi »

karanana wrote:To hasan i govori. Ranije je bilo sve okrutnije, nepredvidljivije. Sad su malo vise okrenuli na podrsku i favoriziranje dobrih momaka.
Aha to samo malo da te uljuljkaju bolan.
Ova serija se bazira na mindfuckovima kad se najmanje nadas.
Nema tu garancija, a i realno pricajuci, najsumnjivije je kad krene plaho good guys u got zivotu :lol:
Tad znas da se blizi kraaaaaj :lol: :lol:
AleksoMKD

#13085 Re: Game of thrones (zabranjeni spoileri!)

Post by AleksoMKD »

karanana wrote:To hasan i govori. Ranije je bilo sve okrutnije, nepredvidljivije. Sad su malo vise okrenuli na podrsku i favoriziranje dobrih momaka.
Pa uzimajuci u obzir da "dobre" siluju, cerece i muce od prve sezone............

Al ovo je GoT, ima vremena da sjebu sve, i dobre i zle. :D
Hasan006

#13086 Re: Game of thrones (zabranjeni spoileri!)

Post by Hasan006 »

Je li u posljednje dvije (računajući i ovih par epizoda - tri) sezone bila ijedna smrt poput Nedove, Robbove, Catelynine ili Oberynove? Da neki baš važan lik odjednom umre na brutalan način? Ne, nego oni skontaju nakon 2 sezone da toga nije bilo pa raznesu 10 važnih likova u eksploziji. Bila je tu i smrt male Shireen ali ja sam realno i očekivao da će je Stannis kad-tad žrtvovat, a i nije bila pretjerano važnan lik iskreno. Činjenica je da je serija izgubila onaj genijalni storytelling i elemente iznenađenja koje je nekad imala otkako su izašli iz knjiga i da stvarno previše forsiraju fan service. Eto vidjet ćeš na kraju sezone kad se ništa od tog što si prognozirao ne ostvari.
ciza_bliza

#13087 Re: Game of thrones (zabranjeni spoileri!)

Post by ciza_bliza »

Jon, Rickon, Tywin?
Hasan006

#13088 Re: Game of thrones (zabranjeni spoileri!)

Post by Hasan006 »

ciza_bliza wrote:Jon, Rickon, Tywin?
Jon je uskrsno ko Isus što su realno svi i očekivali, Rickon je bio totalno nebitan i beskoristan pozadinski lik i realno pola nas je i zaboravilo na njega dok ga onaj Umber nije doveo Ramsayu. Čak postoji i teorija da se njegov direwolf zvao Shaggydog jer "Shaggy Dog story" znači priča koja se čini važna, ali završi potpuno glupo i na kraju ispade skroz besmislena, tako da realno ne znam ni koji ga je kurac GRRM stavio u priču uopšte. A Tywin je umro u 4. sezoni.
Last edited by Hasan006 on 24/07/2017 17:09, edited 1 time in total.
brain bubbles

#13089 Re: Game of thrones (zabranjeni spoileri!)

Post by brain bubbles »

pici wrote:
S7, Ep3
e sad kome ova sivulja sudi jel crvenoj vjestici da bi udovoljila Jonu i Davosu il Theonu zbog kukavicluka... ja mislim da su uhvatili spiju ko je izdo Yaru i Sands... onaj celavi evnuh
vjerovatno hitni sastanak predsjednistva nakon sto su dobili negativan odgovor od MMF-a (citaj, nakon napada na flotu)

niko ne spomenu scenu s Aryom i Nymeriom, da li je vise ni Nymeria ne prepoznaje, ili je otisla samo zato sto ju je otjerala vec jednom
Hasan006

#13090 Re: Game of thrones (zabranjeni spoileri!)

Post by Hasan006 »

brain bubbles wrote:
pici wrote:
S7, Ep3
vjerovatno hitni sastanak predsjednistva nakon sto su dobili negativan odgovor od MMF-a (citaj, nakon napada na flotu)

niko ne spomenu scenu s Aryom i Nymeriom, da li je vise ni Nymeria ne prepoznaje, ili je otisla samo zato sto ju je otjerala vec jednom
Nymeria sada ima novi život, vodi čopor vukova u Riverlandsu i jednostavno nije više vezana za Aryu. Ono kad Arya kaže "that's not you" je bila referenca na ono kad je u 1. sezoni rekla Nedu "that's not me" kad joj je on govorio kako je ona dama i mora biti pristojna i ponosita blabla. Ja vjerujem da će se Nymeria i taj njen čopor pojavit nekad u borbi sa mrtvima u sljedećoj sezoni.
brain bubbles

#13091 Re: Game of thrones (zabranjeni spoileri!)

Post by brain bubbles »

Hasan006 wrote: Nymeria sada ima novi život, vodi čopor vukova u Riverlandsu i jednostavno nije više vezana za Aryu. Ono kad Arya kaže "that's not you" je bila referenca na ono kad je u 1. sezoni rekla Nedu "that's not me" kad joj je on govorio kako je ona dama i mora biti pristojna i ponosita blabla. Ja vjerujem da će se Nymeria i taj njen čopor pojavit nekad u borbi sa mrtvima u sljedećoj sezoni.
vjerovatno, nadam se da imas pravo

i da, steta sto prekinuse lezbo scenu, bas su se bile dobro namjestile :izet:
1Dante1

#13092 Re: Game of thrones (zabranjeni spoileri!)

Post by 1Dante1 »

Hasan006 wrote:
Jon je uskrsno ko Isus što su realno svi i očekivali, Rickon je bio totalno nebitan i beskoristan pozadinski lik i realno pola nas je i zaboravilo na njega dok ga onaj Umber nije doveo Ramsayu. Čak postoji i teorija da se njegov direwolf zvao Shaggydog jer "Shaggy Dog story" znači priča koja se čini važna, ali završi potpuno glupo i na kraju ispade skroz besmislena, tako da realno ne znam ni koji ga je kurac GRRM stavio u priču uopšte. A Tywin je umro u 4. sezoni.
pa bukvalno svaku sezonu ova priča kruži do tamo zadnje dvije epizode kad svi pišnemo u gaće. :D
omar little

#13093 Re: Game of thrones (zabranjeni spoileri!)

Post by omar little »

kako me zivciraju tupace sansa i madr of dregns, djizs.

ako jos jednom cujem i was born to rule the seven kingdoms dobicu napad epilepsije i mozdani udar u isto vrijeme. :roll: izbodi je jone, ne da joj se klanjas. emilia clark :-) ne znam da postoji primjer u povijesti televizije ovako loseg glumca koji za sedam sezona apsolutno nikakvog napretka nije ostvario. agentu koji joj je, na ne znam koji nacin, osigurao ovu ulogu treba stope ljubiti.

6 sezona cekam jon i arya reunion i opet meksicka sapunica twist, ona na sjever, jon u dragonstone. pu. :D

euron je karikaturalan lik, bez ikakve ekspozicije, dimenzije, cartoon villain. smijesno. nema se vremena, aj ges, mora se sklepati sve do kraja u limitiranom vremenskom okviru. ispasta character development.

theon je donio jedinu odluku koju je mogao donijeti. za istraumiranog, psihicki unistenog, covjeka, bjezanje od boltona broj 2 je najnormalnija reakcija. preobrazba u nekakvog heroja bi bila nedoslijedna liku, svemu sto je predhodilo, te bi predstavljala tipicnu holivudsku sracku.

cijela epizoda puna sazetaka i aktivatora.

varys <3 <3
ciza_bliza

#13094 Re: Game of thrones (zabranjeni spoileri!)

Post by ciza_bliza »

Arjin lik, gluma do sad najbolji u seriji.
Hasan006

#13095 Re: Game of thrones (zabranjeni spoileri!)

Post by Hasan006 »

1Dante1 wrote:
Hasan006 wrote:
pa bukvalno svaku sezonu ova priča kruži do tamo zadnje dvije epizode kad svi pišnemo u gaće. :D
Ma jeste, ali ipak se tu podobro osjeti Martinova odsutnost. D&D stvarno ne znaju kad je dosta kod nekih stvari, npr. Daenerysinih i Lyanninih cringy govora koji su na početku bili zanimljivi, ali sada postaju ofucani. A u nekim slučajevima su skontali da su zajebali stvar pa krenuli sa fan servicom, npr. ona scena kad Olenna ušutkuje Sand Snakese u 10. epizodi prošle sezone.
Hasan006

#13096 Re: Game of thrones (zabranjeni spoileri!)

Post by Hasan006 »

ciza_bliza wrote:Arjin lik, gluma do sad najbolji u seriji.
E jbg sad, dijete od 10-16 godina (hahah kako ovo smiješno zvuči, ugl. znate na šta mislim) da je bolje odglumilo od Sean Beana, Petera Dinklagea, Lene Headey, Charlesa Dancea, itd.
brain bubbles

#13097 Re: Game of thrones (zabranjeni spoileri!)

Post by brain bubbles »

ima jos malo nade da se Jon i Arya sretnu na Kingsroadu, ako ona malo požuri :P da bi dosao u White Harbour, mislim da se treba ici putem skoro do dijela gdje je ona sada, samo je pitanje da li se radnja desava u istom vremenu, ja sam siguran da nije, bas zbog ovoga sto je neko rekao za Brana, da Jon jos ne zna da je on na zidu

plus, scena sa Jonom i Littlefingerom u kripti, identicna sceni Neda i Littla, ispred kupleraja :)
Hasan006

#13098 Re: Game of thrones (zabranjeni spoileri!)

Post by Hasan006 »

brain bubbles wrote:ima jos malo nade da se Jon i Arya sretnu na Kingsroadu, ako ona malo požuri :P da bi dosao u White Harbour, mislim da se treba ici putem skoro do dijela gdje je ona sada, samo je pitanje da li se radnja desava u istom vremenu, ja sam siguran da nije, bas zbog ovoga sto je neko rekao za Brana, da Jon jos ne zna da je on na zidu

plus, scena sa Jonom i Littlefingerom u kripti, identicna sceni Neda i Littla, ispred kupleraja :)
Pa imaju u traileru scene gdje se Jon, Tormund, Beric i The Hound bore sa mrtvima iza Zida, znači da će se nekad (vjv. pred kraj sezone) vratiti na sjever. Kladim se da će Theon sad sresti Jona u Dragonstonu i zamoliti ga da ga povede na sjever da barem umre ko čoek.
ciza_bliza

#13099 Re: Game of thrones (zabranjeni spoileri!)

Post by ciza_bliza »

Hasan006 wrote:
ciza_bliza wrote:Arjin lik, gluma do sad najbolji u seriji.
E jbg sad, dijete od 10-16 godina (hahah kako ovo smiješno zvuči, ugl. znate na šta mislim) da je bolje odglumilo od Sean Beana, Petera Dinklagea, Lene Headey, Charlesa Dancea, itd.
Na njenom se liku i glumi najviše osjeti surovost serije, odlično je prikazala lik siročeta visokorođenog do sad hladnog ubice...
Post Reply