Ad blocker detected: Our website is made possible by displaying online advertisements to our visitors. Please consider supporting us by disabling your ad blocker on our website.
Starfire ili tako nesto ,vozene citavu godinu
Bio kod vulkanizera,kaze dobre mogu jos
Nikad problema nisam imao s njima,jest da sam u ravnici i vozim magistralnim putem krace relacije,pa visoke perfomanse nisu mi toliko bitne.
Probacu jos ovu godinu pa uzeti 4 nove.
Starfire je nekadašnji Trayal iz Srbije. Poznate po tome što su dobro lošije i od Tigra. Od ljudi koji su ih kupovali, jer su najjeftinije bile, uglavnom vrlo nezadovoljni brzom potrošnjom i nikakvim držanjem, osim kad su glanc nove i po snijegu. Ne znam koja je dimenzija, ali uzmi nove čim prije.
Optimus09 wrote:Starfire ili tako nesto ,vozene citavu godinu
Bio kod vulkanizera,kaze dobre mogu jos
Nikad problema nisam imao s njima,jest da sam u ravnici i vozim magistralnim putem krace relacije,pa visoke perfomanse nisu mi toliko bitne.
Probacu jos ovu godinu pa uzeti 4 nove.
Ovo ljeto bi opet moglo biti puno pljuskova, ta guma zvuci kao da je za zamjene, pa sto prije nadjes nesto, ne mora biti premium, samo neka je nova
Koliko realno zimski uslovi stete alu felgama? Znam da je kod nas praksa zimi imati celicne, i posto sad imam auto na alu 16' zanima me hocu li im skratiti zivotni vijek ako ih ostavim na autu i preko zime?
Industrialyzer wrote:Koliko realno zimski uslovi stete alu felgama? Znam da je kod nas praksa zimi imati celicne, i posto sad imam auto na alu 16' zanima me hocu li im skratiti zivotni vijek ako ih ostavim na autu i preko zime?
šta im može biti? Zadnja 3 auta i ljeti i zimi na alu felgama. Nikad ništa, doduše za ovo zadnje sam uzeo za zime poseban set felgi, jer je ljetnja dimenzija felge 20 cola. Malo skupa zimska guma
Industrialyzer wrote:Koliko realno zimski uslovi stete alu felgama? Znam da je kod nas praksa zimi imati celicne, i posto sad imam auto na alu 16' zanima me hocu li im skratiti zivotni vijek ako ih ostavim na autu i preko zime?
šta im može biti? Zadnja 3 auta i ljeti i zimi na alu felgama. Nikad ništa, doduše za ovo zadnje sam uzeo za zime poseban set felgi, jer je ljetnja dimenzija felge 20 cola. Malo skupa zimska guma
Ma i ja tako mislim, ali vidim da dosta ljudi, ko ima, stavlja celicne
Moze im biti, ako se redovno ne peru hoce so i kociona prasina pojesti felge tj lak na njima.
U normalnoj dimenziji moze posjedovanje zimskog seta donijeti ustedu.
Npr 15 guma je jeftinija od 16, a za 3 sezone po 2 balansiranja i montiranja taman se dobije razlika da se ustedi za 15 felgi.
Last edited by Bakir1 on 18/07/2019 16:06, edited 1 time in total.
Vozio 11 godina auto na al felgama i ljeti i zimi. Fabricke doduse.
Kad sam prodavao, felge bile u boljem stanju od ostatka limarije.
Samo peri felge (auto) makar jednom mjesecno u toku zime i ne stavljaj lance na njih.
Jedino je to pravi razlog zasto imati celicne za zimu.