Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko

Locked
volta dzontra

#13076 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imal

Post by volta dzontra »

Pedja Kojovic wrote:
volta dzontra wrote:Za P.K

Ja te ne bih peglao s Gazom. Vise me interesira pritisak dijela "BH gradjana" na drugi dio "BH gradjana" da se bezuvjetno osude Izreal. Je li dopusteno biti "BH gradjanin" a imati drukciji stav o Gazi od vecine ili se ne izjasnjavati o Gazi. Ako se ne izjasnjavas o Gazi jesi li automatski postao "anamo oni", fasista, neprijatelj jedinstvene Bosne.
Ovo me interesira jer se vasa politicka ideologija zasniva da su BH gradjani homogena skupina koja ima iste politicke interese.
Nasa se politicka ideologija ne zasniva, kao sto kazete, na tvrdnji da su BiH gradjani homogena skupina sa istim politickim interesima. Dapace. BiH gradjani, odnosno, politicki subjekti koji ih predstavljaju, u proteklih 20 godina nisu u stanju postici koncenzus o fundamentalnim, rekao bih, predpolitickim pitanjima, kao sto je priznavanje drzave u kojoj zivimo i u kojoj se ti isti politicki subjekti bore za vlast.
Generalno, postojanje pitanja oko kojih je drustvo podjeljeno je osnov za postojanje visestranackog sistema, izbora, itd.

Sto se tice Gaza&Finci...
S obzirom na nasu nedavnu istoriju, a posebno za gradjane Sarajeva, prirodno je da dogadjanja u Gazi, Libiji, Siriji, itd, izazivaju snaznu emotivnu reakciju jer nas podsjecaju na strahote koje smo i sami prosli. Ali.
Jedan od ideoloskih stubova Nase stranke je premisa da ni jedan pojedinac nije odgovoran ZA zlocine koje je pocinio etnicki, vjerski, itd. kolektiv kome pripada.(Mi smo svi odgovorni PRED posljedicama tog zlocina - ali da ne komplikujem sada). Upravo zbog toga mi recimo nikada nismo zahtijevali da se IZ BiH ili predstavnici bosnjackih stranaka izjasne o, recimo, ubijanju djevojcica koje zele da idu u skolu, itd.
Covjek cija je porodica, zbog svoje etnicke/vjerske pripadnosti, dekretom protjerana iz Spanije, covjek koji je rodjen u italijanskom koncetracionom logoru i po izlasku se, umjesto u ponudjeni Izrael, vraca u Sarajevo iz kojeg su porodicno deportovani sasvim sigurno - kada bi dobio priliku da o tome razgovora, a ne bude priupitan u prolazu - sasvim sigurno ima sta da kaze o ljudima koji se nalaze u slicnoj situaciji.(Nadam se da ce imati tu priliku)

Za mene licno, pravo Izraela na postojanje u granicama koje su odredjene odlukom UN-a i bezbjednost su neupitni, kao sto je, kazem barem za mene licno, okupacija i ponasanje okupatora prema neizraelcima na teritorijama koje su zauzeli ratovima nakon osnivanja drzave apsolutno neprihvatljivo. (Da sada ne pricam o aparthejdu, o rasistickim zakonima koji vladaju u samom Izraelu i cija su posljedica da gradjani Izraela koji nisu Jevreji ne mogu posjedovati zemlju i da im se licne karte i tablice na automobilima razlikuju od onih koje imaju njihovi "zemljaci",itd..)
Radio sam, kao novinar u Palestini i imam nekoliko prijatelja i mislim da relativno dobro znam svakodnevne uzase i ponizenja kojima su Palestinci podvrgnuti od strane izraelske drzave.

p.k.
Skoro dijelimo iste stavove o palestinskom pitanju no meni je to sporedno pitanje kao i stav gospodina Fincija o tom pitanju. Kao sto mozes primijetiti da velikoj vecini na forumu to nije nimalo sporedno pitanje i na Fincijevom odredjenju o Gazi polaze se i "patriotski test" NS-a...
Prema vasim ustavnim principima vecina "BH gradjana" u moje i Fincijevo ime bi mogla donijeti deklaraciju o podrsku Hamasu.
Pedja Kojovic

#13077 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imal

Post by Pedja Kojovic »

volta dzontra

A koje bi vase pravo bilo ugrozeno takvom odlukom?

p.k.
detroit-mercy

#13078 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imal

Post by detroit-mercy »

Pedja Kojovic wrote:volta dzontra

p.k.
Pa izgleda samo kod nas se kandidat za gradonacelnika treba da izjasni o svjetskim dogadjajima, nesto se ne sjecam da se je npr. kandidat za majora Detroita morao ocitovati o bilo cemu drugom osim o problemima Detroita :mrgreen: . Na kraju zarad cega se mora uopste ocitovati o stvarima koje nisu od ikakvog uticaja za grad Sarajevo. Mada licno, radije bih na toj funkciji vidio nekoga kao Danisa nego Jakoga :mrgreen: , dosta je brate vise ovih penzionera.
ime_kojeg_nema

#13079 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imal

Post by ime_kojeg_nema »

volta dzontra wrote: Prema vasim ustavnim principima vecina "BH gradjana" u moje i Fincijevo ime bi mogla donijeti deklaraciju o podrsku Hamasu.
Samo ako u "bh gradjane" ne ubrajas vecinu Srba i Hrvata u ovoj zemlji, inace bi se u tvoje i Fincijevo ime mogla donijeti i deklaracija o podrsci Izraelu.
MedenoSrce

#13080 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imal

Post by MedenoSrce »

detroit-mercy wrote:
Pedja Kojovic wrote:volta dzontra

p.k.
Pa izgleda samo kod nas se kandidat za gradonacelnika treba da izjasni o svjetskim dogadjajima, nesto se ne sjecam da se je npr. kandidat za majora Detroita morao ocitovati o bilo cemu drugom osim o problemima Detroita :mrgreen: . Na kraju zarad cega se mora uopste ocitovati o stvarima koje nisu od ikakvog uticaja za grad Sarajevo. Mada licno, radije bih na toj funkciji vidio nekoga kao Danisa nego Jakoga :mrgreen: , dosta je brate vise ovih penzionera.
Image

Upravo, nego vidis nekom je to pokazatelj "kakav je covjek"
JoseMujica
Grijem se na: malograDŽane
Vozim: Tuarega
Horoskop: Poskok

#13081 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imal

Post by JoseMujica »

virtualno Ummet je već kreiran dok je nekome bliži neko koga nikad nije sreo niti će sresti u životu nego prvi komšija (koji doduše krade struju :D )...bravo Alija ;-) hebena ova filozofija, koja inače nije politička platforma :-)
veljaca

#13082 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imal

Post by veljaca »

Rondalf wrote:Sama riječ kaže NAŠA Stranka, bilo bi dobro kada bi se svi orijentisali i prepoznali ovu stranku kao nešto što će donijeti boljitak i prosperitet naroda i Države same te glasali za istu i učlanjivali se i uzeli aktivno učešće u poboljšanju i aktivnostima u svojim mjestima.
Druga bitna stvar mislite da ljudi iz Naše (moje) stranke sad kad je bio reizbor Vlade nisu imali ponuda da dobiju koje ministarsko mjesto ili po njihovom izboru neke upravne odbore da bi sadašnja garnitura Vlade KS imala sigurnu većinu, jesu 100 % ali su to ljudi odbili iz razloga što sami expoze Premijera nije onakav kakav bi trebao ne poklapa se sa interesima i programom Naše stranke i ne nudi ništa dobro običnom čovjeku.

Pustite se Više SDP-a, SDA i inih stranaka koje su prokockale poodavno sve svoje šanse, pa koalirali su jedni sa drugima sad drvlje i kamenje jedni na druge međusobna prepucavanja, a sam narod gladan, iako narod zna. :-)
Grijesis, oni nisu odbili - bili su SUZDRZANI ..... ( ili da prevedem: Niti odbili niti prihvatili ) .....
ultima_palabra

#13083 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imal

Post by ultima_palabra »

Kaže čovjek da su odbili da uđu u Vladu ;-)
Pedja Kojovic

#13084 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imal

Post by Pedja Kojovic »

Davno smo na ovom forumu pricali o tome koliko i koja su nam ministarstva nudjena u vladi KS.

p.k.
ultima_palabra

#13085 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imal

Post by ultima_palabra »

Peđa,

Šta će se dešavati u narednom periodu oko uspostave gradske vlasti?
valter.ba

#13086 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imal

Post by valter.ba »

Pedja jako mi je zao sto nisi nasao za shodno da odgovoris na moju molbu iz prethodnih postova. Ne vjerujem da si dio tala ali ocigledno neces da se zamjeras mafiozama:(

Sent from my GT-I9100 using Tapatalk 2
ultima_palabra

#13087 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imal

Post by ultima_palabra »

Još nešto,

Da li NS razmišlja o pokretanju krivičnih prijava u smislu optužbi o potkuplivanju javno izrečenih na sjednici Skupštine KS?
Pedja Kojovic

#13088 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imal

Post by Pedja Kojovic »

valter-ba

Promakao mi je vas post.
Izvinjavam se.
Mozda grijesim jer smatram da bi postavljanje takvog pitanja na skupstini imalo
populisticki karakter jer od tuzilastva koje do sada nije pokrenulo niti jedan proces u moru korupcije
ne ocekujem nista.
Kada bih, s druge strane, imao, osim izgovorenih rijeci, indiciju o kriminalnom djelu,
mi bismo pokrenuli tuzbu.

p.k.
Pedja Kojovic

#13089 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imal

Post by Pedja Kojovic »

ultima_palabra

Nadam se da je prethodni posto odgovor i na vase pitanje.
Naravno, mogu ja na sljedecoj sjednici postaviti pitanje.
Ljudi iz tuzilastva su sjedili na sjednici i imaju pravo i obavezu da na osnovu vlastitog saznanja
pokrenu istragu.

p.k.
valter.ba

#13090 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imal

Post by valter.ba »

Pedja hvala na odgovoru. Ipak zalosti me cinjenica da ni vi kao "pokret" ne vidite nacin da prozovete tuzilastvo za nerad. Zar nije dovoljna osnova javno medjusobno optuzivanje pred TV auditorijem?
Moramo dakle gledati i trpiti! Trninic, Selimovici, Budnjo, Jusufranic i mnogi drugi ... sprega policija- tuzilastvo, ubijaju mi nadu da ce barem mojoj djeci biti bolje :(

Sent from my GT-I9100 using Tapatalk 2
FOČANSKI PROPISI

#13091 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imal

Post by FOČANSKI PROPISI »

Pedja Kojovic wrote:valter-ba

Promakao mi je vas post.
Izvinjavam se.
populisticki karakter jer od tuzilastva koje do sada nije pokrenulo niti jedan proces u moru korupcije
ne ocekujem nista.
Kada bih, s druge strane, imao, osim izgovorenih rijeci, indiciju o kriminalnom djelu,

p.k.
Na žalost P.K. niste ni vi daleko odmakli od vašeg kolege sa Ilidže Vrete Elvisa.
VjecitiStudent

#13092 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imal

Post by VjecitiStudent »

Promakao mi je vas post.
Izvinjavam se.
ne ocekujem nista.

p.k.
Pedja Kojovic wrote:vjecitistudent

Porodicni odnosi ne smiju ni prepreka ni olaksica u sticanju akademskih pozicija.
Ukoliko vi raspolazete informacijama o nekim nepravilnostima u tom smislu ja vas ohrabrujem da podnesete prijavu nadleznim organima.
Kvaliteti prof. Valide Repovac su prepoznati i dokazani i izvan zidova FPN-a, dakle u medjunarodnim akademskim krugovima a ja licno se u dubinu i sirinu njenog znanje i ostrinu intelekta imam prilike uvjeriti svakodnevno i smatram se privilegovanim zbog toga.

p.k.
-LIBERO-
Čiča Gliša
Location: Vedran Puljic R.I.P- Istina za Vedrana!-Nepravda bilo gdje, prijetnja je pravdi svugdje-M.L.King.

#13093 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imal

Post by -LIBERO- »

Promakao mi je vas post.
Izvinjavam se.
ne ocekujem nista.

p.k.
Ne slazem se da bi to bio populizam. To bi bio cisto cin pozivanja i apela, i od vas kao politicara, i od nas kao gradjana ovoga grada, da se pokrene postupak i razjasni ko je koga i zbog cega potkupljivao.
Nisu pokrenuli ni jedan postupak vezano za korupciju, natjerajmo ih da pokrenu.

Ako treba svaku skupstinu pokretati pitanje preko poslanicke grupe, da se gradjanstvo obavjesti dokle je postupak razjasnjavanja ko je koga, i za koji novac i "fotelje", potkupljivao i potkupio.

Ako treba, izaci cemo i na proteste. I ne samo vezano za ovu pricu. Ali ovo je bila nabacena lopta za smec udarac jer su iskazi o korupciji bili javno izreceni za govornicom skupstine a sve je prenosila uzivo TV .
kojeime

#13094 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imal

Post by kojeime »

Promakao mi je vas post.
Izvinjavam se.
ne ocekujem nista.

p.k.
Je li ja to dobro citam: Necemo ga nista pitati, ionako nista ne radi pa zbog toga necemo dobiti odgovor i zato cemo ga ostaviti na miru da i dalje nista ne radi.

Meni to tako izgleda.
ultima_palabra

#13095 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imal

Post by ultima_palabra »

Nikakvo pitanje na skupštini, nego podnošenje krivične prijave kod nadležnog suda.
-LIBERO-
Čiča Gliša
Location: Vedran Puljic R.I.P- Istina za Vedrana!-Nepravda bilo gdje, prijetnja je pravdi svugdje-M.L.King.

#13096 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imal

Post by -LIBERO- »

Naša stranka podržava inicijativu Željka Komšića

Inicijativa člana Predsjedništva Željka Komšića za pokretanje ocjene ustavnosti pojedinih odredbi Ustava FBiH, Ustava RS i Izbornog zakona BiH predstavlja zahtjev da se usklade sloboda i pravo pojedinca sa zahtjevima društva i države i kao takva je najbolja čestitka građanima i građankama Bosne i Hercegovine za Dan državnosti, saopćeno je iz Naše stranke.

"Naša stranka u potpunosti podržava ovu inicijativu kao čin izuzetne političke odgovornosti, smatrajući da zatvaranje očiju pred postojanjem zakonskih rješenja koja su u najdubljem sukobu sa civlizacijskim tekovinama, više ne smije biti opcija.
Istovremeno zahtijevamo da se neodložno pristupi implementaciji presude u slučaju Sejdić-Finci kao presudnog koraka na putu evropskog opredjeljenja i integracije u zajednicu slobodnih demokratskih država svijeta. Naša stranka neće prihvatiti pokušaje da se pod plaštom provedbe ove presude nastavlja provoditi dalja etnička podjela Bosne i Hercegovine, već će na njih odlučno ukazivati i još odlučnije im se suprotstavljati.

Političke snage koje, vođene uskim i prizemnim interesima, insistiraju na primjeni etničkog principa na izborima, ne samo da zaustavljaju Bosnu i Hercegovinu na njenom putu u Evropu, već i najizravnije vode ovu zemlju u samo predvorje pakla. Jer tamo gdje ljudi izlaze na izbore kao pripadnici naroda, a ne kao slobodni i misleći građani, nestaje potreba za demokratijom.

Naša stranka neće se libiti da insistiranje na etničkom principu na izborima označi kao opasnu laž, jer ona to i jeste. Politička i, prije svega, ljudska odgovornost obavezuje nas da javno kažemo da uzdizanje etničkog nauštrb građanskog uvijek porađa ksenofobiju i mržnju. Zbog toga čvrsto stajemo uz inicijativu člana Predsjedništva, Željka Komšića i pozivamo sve građanski orijentirane političke snage da se pridruže ovoj inicijativi", navodi se u saopćenju.
Chmoljo
Administrativni siledžija u penziji

#13097 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imal

Post by Chmoljo »

ultima_palabra wrote:Nikakvo pitanje na skupštini, nego podnošenje krivične prijave kod nadležnog suda.
te će izjave biti zanijekane... iz prostog razloga jer se mito već uzeo. ali svakako da podržavam prijavu, mada ne očekujem ništa u konačnici.
FOČANSKI PROPISI

#13098 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imal

Post by FOČANSKI PROPISI »

Chmoljo wrote:
ultima_palabra wrote:Nikakvo pitanje na skupštini, nego podnošenje krivične prijave kod nadležnog suda.
te će izjave biti zanijekane... iz prostog razloga jer se mito već uzeo. ali svakako da podržavam prijavu, mada ne očekujem ništa u konačnici.
Igrači su uglavnom isti,ali sudije su nove.
Biće crvenih!
Banksy

#13099 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imal

Post by Banksy »

VjecitiStudent wrote:

Promakao mi je vas post.
Izvinjavam se.
ne ocekujem nista.

p.k.
Pedja Kojovic wrote:vjecitistudent

Porodicni odnosi ne smiju ni prepreka ni olaksica u sticanju akademskih pozicija.
Ukoliko vi raspolazete informacijama o nekim nepravilnostima u tom smislu ja vas ohrabrujem da podnesete prijavu nadleznim organima.
Kvaliteti prof. Valide Repovac su prepoznati i dokazani i izvan zidova FPN-a, dakle u medjunarodnim akademskim krugovima a ja licno se u dubinu i sirinu njenog znanje i ostrinu intelekta imam prilike uvjeriti svakodnevno i smatram se privilegovanim zbog toga.

p.k.
Krivične prijave treba da podnose forumaši ili ''nevladin sektor'', a poslanici svih partija, pa i Naše stranke, to neće činiti jer im sutra može zatrebati usluga neke od ''rivalskih'' partija ili od nekog iz tih partija koji je na položaju s kojeg im može pogodovati za, recimo, privatni vrtić, privatni festival, privatni biznis ... Pri čemu uopće nije važno je li ''rivalska'' stranka drugačijeg ili sličnog ideološkog predznaka i je li pojedinac od kojeg se usluga očekuje i dobija već korumpiran i već vrijedan krivične prijave.
Jednostavno,
Ne grizi ruka koja (će) te hrani(ti),
A prijave nek podnose forumaši ...
Co0l

#13100 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imal

Post by Co0l »

Peđa,ne vracaj se na forum bez prijava u dzepu :D
Locked