Irak

Post Reply
Kikibombona

#13076 Re: Irak

Post by Kikibombona »

salik79 wrote:
handžar88 wrote:Da sam musliman bio bih siit, kad vidim ove rasprave Salika i ovih ostalih zakljucim da su siiti kudikamo normalniji :mrgreen:
Bas ti hvala :D Usput, Salik je sunit, sufijske orjentacije... :-D
Pa jbt, zasto onda ove selefije dizu toliku buku, kao da sija ima 100 000 u Sarajevu i tri puta toliko u BiH! :D

Ja iskreno jos nijednog nisam upoznao ovdje kod nas. Ima jedan na koga sam sumnjao radi glorifikacije Irana ili Perzijanaca, al' i on kaze tako kao ti, da je sunit i da je to uvijek bio... Ako voli Iran ne mora znaciti da je siit. :-)
insomnia78

#13077 Re: Irak

Post by insomnia78 »

O, pa kriju se
Prefrigano je to
madner

#13078 Re: Irak

Post by madner »

Odje je malo komplikovano jer nam je Iran od svih bratskih islamskih zemalja jedino pomogao. Dok su Turci gurali Cro.
salik79

#13079 Re: Irak

Post by salik79 »

Jes', jes', tukja :mrgreen: Sve tukne na podvalu :lol:

@madner :thumbup: Dodao bih jos - konkretno i bezuvjetno pomogao.
Opetja033

#13080 Re: Irak

Post by Opetja033 »

insomnia78 wrote:O, pa kriju se
Prefrigano je to
Brat @Salik, stari tukjas. :mrgreen: :mrgreen:

https://en.wikipedia.org/wiki/Taqiya
salik79

#13081 Re: Irak

Post by salik79 »

Opetja033 wrote:
Prefrigano je to

:mrgreen: :mrgreen:

Lijepo objasnjeno. Samo su, dodatno, trebali objasniti da je to bila historijska nuzda sljedbenika casnog Ehli-bejta, s obzirom na progon ciji cilj je bio njegovo potpuno unistenje. Ovdje bih napomenuo da su, pored hazreti Hasana i Husejna, svi sijski imami ubijeni, osim posljednjeg, hz. Mehdije, koji je prema sijskim predajama sklonjen od strane Uzvisenog Boga, tj u stanju okultacije (poput Ashabi Kehfa), te se njegov povratak ocekuje pred Sudnji Dan - zajedno sa hazreti Isaom.

A evo i primjera vehabijske tukje :mrgreen:
Image
Opetja033

#13082 Re: Irak

Post by Opetja033 »

salik79 wrote:
Opetja033 wrote:
Prefrigano je to

Lijepo objasnjeno. Samo su, dodatno, trebali objasniti da je to bila historijska nuzda sljedbenika casnog Ehli-bejta, s obzirom na progon ciji cilj je bio njegovo potpuno unistenje. Ovdje bih napomenuo da su, pored hazreti Hasana i Husejna, svi sijski imami ubijeni, osim posljednjeg, hz. Mehdije, koji je prema sijskim predajama sklonjen od strane Uzvisenog Boga, tj u stanju okultacije (poput Ashabi Kehfa), te se njegov povratak ocekuje pred Sudnji Dan - zajedno sa hazreti Isaom.

Image

Cudi me da ti, kao sunnit, hanefija, sufijske orijentacije, ipak nisi napisao i sunnitski pogled na casnog imama Muhammeda al Mehdija r.a. :mrgreen:
A prema sunnitskim predajama - casni imam je rahmetlija duze od jednog milenija i nece se vracati nigdje.
Samo ne znam kakve veze ta vrsta taqiye ima sa slucajevima gdje se iracki siija na jednom rucku na kojem smo jedini muslimani nas dvojica, dobro najede krmetine i predstavlja ostalim ucesnicima rucka mene kao nepopravljivo konzervativnog muslimana koji svinjetinu nece ni da okusi. Ono zivot mu je u tom trenutku bio sve, samo ne u opasnosti. Da bi par samo par sati nakon toga, kada smo bili sami, poceo u hvalospjevima pricati o Sadru. :mrgreen: Ali hajde, barem nije taqiyu prosipao meni kao sunnitu. I to je napredak. :mrgreen:

A za sliku: pa vjerovatno zato sto rahmetli sah nije furao siitsku ekspanziju, niti ga je to interesovalo previse. :)
Last edited by Opetja033 on 27/06/2016 09:29, edited 1 time in total.
madner

#13083 Re: Irak

Post by madner »

salik79 wrote:Jes', jes', tukja :mrgreen: Sve tukne na podvalu :lol:

Ne bas bez uvjeta, no niko nije vise uradio.
The 51st State

#13084 Re: Irak

Post by The 51st State »

kvalitativno je pakistan najvise uradio, njihov protivoklop je uskratio paradiranje....
salik79

#13085 Re: Irak

Post by salik79 »

Opetja033 wrote:
salik79 wrote:
Opetja033 wrote: Brat @Salik, stari tukjas. :mrgreen: :mrgreen:

Image

Cudi me da ti, kao sunnit, hanefija, sufijske orijentacije, ipak nisi napisao i sunnitski pogled na casnog imama Muhammeda al Mehdija r.a. :mrgreen:
A prema sunnitskim predajama - casni imam je rahmetlija duze od jednog milenija i nece se vracati nigdje.
Samo ne znam kakve veze ta vrsta taqiye ima sa slucajevima gdje se iracki siija na jednom rucku na kojem smo jedini muslimani nas dvojica, dobro najede krmetine i predstavlja ostalim ucesnicima rucka mene kao nepopravljivo konzervativnog muslimana koji svinjetinu nece ni da okusi. Ono zivot mu je u tom trenutku bio sve, samo ne u opasnosti. Da bi par samo par sati nakon toga, kada smo bili sami, poceo u hvalospjevima pricati o Sadru. :mrgreen: Ali hajde, barem nije taqiyu prosipao meni kao sunnitu. I to je napredak. :mrgreen:

A za sliku: pa vjerovatno zato sto rahmetli sah nije furao siitsku ekspanziju, niti ga je to interesovalo previse. :)
Vidi se da nisi bas sa Islamom :mrgreen: Po kojem to Hanefijskom mezhebu je hz Mehdija mrtav (preko milenijuma)?! Po kojem, uopce, pravcu u islamu je mrtav?!

Ti po nekom liku cijenis sve sije?! Pa, evo ti, po tvom priznanju cugas i sta sve ne, a afirmativno govoris o sunitskom islamu, te -shodno tome - bi trebali zakljuciti da su svi suniti takvi?! Ili, barem oni Hanefijske pravne skole.

Jah, sah nije furao, a ovi furaju :mrgreen: Bas, ono pravo objasnjeno. Nema nikakve veze sa saveznistvom/vazalstvom (i jednih i drugih) sa Amerikom i GB, tj. indirektno sa Izraelom :kiss:
salik79

#13086 Re: Irak

Post by salik79 »

madner wrote:
salik79 wrote:Jes', jes', tukja :mrgreen: Sve tukne na podvalu :lol:

Ne bas bez uvjeta, no niko nije vise uradio.

Tako mi dragog Boga, svi meni bliski ljudi, koji su bili direktni ucesnici tih dogovora su mi ovo (bezuvjetnost) potvrdili. Jedan od njih je bio i rahmetli Hasan Dervisbegovic.
Opetja033

#13087 Re: Irak

Post by Opetja033 »

salik79 wrote:
Opetja033 wrote:
salik79 wrote: :mrgreen: :mrgreen:

Vidi se da nisi bas sa Islamom :mrgreen: Po kojem to Hanefijskom mezhebu je hz Mehdija mrtav (preko milenijuma)?! Po kojem, uopce, pravcu u islamu je mrtav?!

Ti po nekom liku cijenis sve sije?! Pa, evo ti, po tvom priznanju cugas i sta sve ne, a afirmativno govoris o sunitskom islamu, te -shodno tome - bi trebali zakljuciti da su svi suniti takvi?! Ili, barem oni Hanefijske pravne skole.

Jah, sah nije furao, a ovi furaju :mrgreen: Bas, ono pravo objasnjeno. Nema nikakve veze sa saveznistvom/vazalstvom (i jednih i drugih) sa Amerikom i GB, tj. indirektno sa Izraelom :kiss:
Ja konkretnom govorim o imamu Muhammedu al Mehdiju r.a. On niti je ocekivani mehdi, niti je ziv. Drugim rijecima - rahmetlija. Koncenzus ehlu sunneta. Ne govorim opcenito o fenomenu Mehdija.

A ti mozes biti slobodan pa mi poslati misljenja par sunnitskih ucenjaka koji dijele siitsko misljenje o imamu Muhammeda al Mehdija. Moze i na pp da ne smaramo forumase teoloskim pitanjima na ovoj temi i podforumu.
Na kraju krajeva sam si napisao da je i objasnio da se radi o siitskom misljenju. Na to sam i reagovao. Ne kontam sada u cemu je problem. :mrgreen:

Ne govorim o cuganju, alkoholu samo po sebi. Nego govorim o tome da su siiti napravili smijuriju od tukje. Uzeo sam samo jedan konkretan primjer, mogu jos. Naravno, rado cu priznati da je ta doktrina nastala kao historijska nuznost zbog tlacenja, ugnjetavanja, progona. I nemam ama bas nista protiv nje. Medjutim nadam se da mozes priznati kako mnoga nasa siijska braca :mrgreen: itekako pretjeruju sa ta tim i da je dobrim dijelom doktrina izgubila svoj izvorni smisao. Milion je primjera slicnih onom koji sam uzeo u proslom komentaru.
salik79

#13088 Re: Irak

Post by salik79 »

Opetja033 wrote:
Ja konkretnom govorim o imamu Muhammedu al Mehdiju r.a. On niti je ocekivani mehdi, niti je ziv. Drugim rijecima - rahmetlija. Koncenzus ehlu sunneta. Ne govorim opcenito o fenomenu Mehdija.

A ti mozes biti slobodan pa mi poslati misljenja par sunnitskih ucenjaka koji dijele siitsko misljenje o imamu Muhammeda al Mehdija. Moze i na pp da ne smaramo forumase teoloskim pitanjima na ovoj temi i podforumu.
Na kraju krajeva sam si napisao da je i objasnio da se radi o siitskom misljenju. Na to sam i reagovao. Ne kontam sada u cemu je problem. :mrgreen:

Ne govorim o cuganju, alkoholu samo po sebi. Nego govorim o tome da su siiti napravili smijuriju od tukje. Uzeo sam samo jedan konkretan primjer, mogu jos. Naravno, rado cu priznati da je ta doktrina nastala kao historijska nuznost zbog tlacenja, ugnjetavanja, progona. I nemam ama bas nista protiv nje. Medjutim nadam se da mozes priznati kako mnoga nasa siijska braca :mrgreen: itekako pretjeruju sa ta tim i da je dobrim dijelom doktrina izgubila svoj izvorni smisao. Milion je primjera slicnih onom koji sam uzeo u proslom komentaru.
I opet nisi u pravu, ali da ne zachatavam: https://en.m.wikipedia.org/wiki/Mahdi .

Konkretan primjer?! Pa covjece, da li si ti svjestan koliko konkretnih primjera, pored tebe, jos mogu navesti?! Nema s cim se ne bavi, a ovamo amaaaan...Primjer ti je bezze, posto ja, vjerovatno, poznajem vise siija, ali istinskih vjernika. Uopce ne odobravaju tukju, osim bas u iznimnim slucajevima. Vrhunac njihove tukje (ako se to moze nazvati tukjom) je, da kada klanjaju sa nama (u nasim dzematima i dzamijama) u kojima ima ljudi koji ih ne poznaju, da plocicu stave neprimjetno prilikom sedzde, te da je odmah nakon sedzde podignu sa sobom. Ponekad ne koriste ni plocicu nego komadic obicnog papira. A sve to da ne bi pravili "nered", da ljudima koji nisu upuceni ta plocica ne bi odvracala paznju od namaza. Zbog ovoga ih jos vise cijenim. Sjetimo se brace :mrgreen: i gazenja nogu u namazu.
Opetja033

#13089 Re: Irak

Post by Opetja033 »

salik79 wrote:
Opetja033 wrote:

I opet nisi u pravu, ali da ne zachatavam: https://en.m.wikipedia.org/wiki/Mahdi .

Konkretan primjer?! Pa covjece, da li si ti svjestan koliko konkretnih primjera, pored tebe, jos mogu navesti?! Nema s cim se ne bavi, a ovamo amaaaan...Primjer ti je bezze, posto ja, vjerovatno, poznajem vise siija, ali istinskih vjernika. Uopce ne odobravaju tukju, osim bas u iznimnim slucajevima. Vrhunac njihove tukje (ako se to moze nazvati tukjom) je, da kada klanjaju sa nama (u nasim dzematima i dzamijama) u kojima ima ljudi koji ih ne poznaju, da plocicu stave neprimjetno prilikom sedzde, te da je odmah nakon sedzde podignu sa sobom. Ponekad ne koriste ni plocicu nego komadic obicnog papira. A sve to da ne bi pravili "nered", da ljudima koji nisu upuceni ta plocica ne bi odvracala paznju od namaza. Zbog ovoga ih jos vise cijenim. Sjetimo se brace :mrgreen: i gazenja nogu u namazu.
I opet dokazujes da nijedan od sunnitskih "superteskasa" i klasika ne priznaje da je imam Muhammad al Mahdi r.a. ocekivani Mehdi niti da je trenutno u okultaciji. Dakle rahmetlija vec duze od milenija. Dakle koncenzus.

I opet ti ponavljam: fakat ne znam zasto uopce raspravljamo o ovome kada si ti sam fino i jasno napisao da se radi o siitskom ucenju.

Vezano za tukju: opet poredis neuporedivo. Ovakvih kao ja ima na desetine miliona medju muslimanima. Ima nas ovakvih sunnita, siita, ibadija, naklonjenih sufizmu, onih koji ne zele da ih se trpa bilo gdje. Ma iz svih postojecih i nepostojecih pravaca. Nikakva nas doktrina, nikakvo ucenje nekog od pravaca nije ucinilo ovakvim. Stvar je ljudske prirode. Nefsa.
Sa druge strane primjer koji sam ja uzeo je posljedica totalnog pogresnog smjera kojim je krenula jedna (opravdana) doktrina unutar jednog pravca. Ovoga neces naci osim kod siita. Ne svih i ne vecine, ali ipak samo kod siita.
Glupo mi je o ovome pisati dok je Ramazan, ali evo konkretnog primjera: ja cu uzeti casu alkohola sjedio sa sunnitom, siitom, ateistom ili nemuslimanom - ako mi je cejf da uzmem.
Dok ce osoba iz mog primjera naruciti ribu ili vegetarijansku varijantu ako sjedi samo sa mnom a uzece svinjetinu ako je vecina nemuslimana. O tome govorim.

Da budem kristalno jasan: ja uopce ne smatram da bilo koji sitski pravac opravdava ovakvo ponasanje. Siguran sam u potpunosti da vecina siita ne bi postupila na isti nacin. Isto tako ne padam na price kako je sve sto siiti kazu zapravo taqiyah. Ali cinjenica je takodje da je medju (dobrim) dijelom "svjetine" ova doktrina itekako poprimila potpuno pogresan pravac.

I iskljucujem se iz daljne diskusije, off topic smo :)

Selam
salik79

#13090 Re: Irak

Post by salik79 »

Opetja033 wrote:
I opet dokazujes da nijedan od sunnitskih "superteskasa" i klasika ne priznaje da je imam Muhammad al Mahdi r.a. ocekivani Mehdi niti da je trenutno u okultaciji. Dakle rahmetlija vec duze od milenija. Dakle koncenzus.

I opet ti ponavljam: fakat ne znam zasto uopce raspravljamo o ovome kada si ti sam fino i jasno napisao da se radi o siitskom ucenju.

Vezano za tukju: opet poredis neuporedivo. Ovakvih kao ja ima na desetine miliona medju muslimanima. Ima nas ovakvih sunnita, siita, ibadija, naklonjenih sufizmu, onih koji ne zele da ih se trpa bilo gdje. Ma iz svih postojecih i nepostojecih pravaca. Nikakva nas doktrina, nikakvo ucenje nekog od pravaca nije ucinilo ovakvim. Stvar je ljudske prirode. Nefsa.
Sa druge strane primjer koji sam ja uzeo je posljedica totalnog pogresnog smjera kojim je krenula jedna (opravdana) doktrina unutar jednog pravca. Ovoga neces naci osim kod siita. Ne svih i ne vecine, ali ipak samo kod siita.
Glupo mi je o ovome pisati dok je Ramazan, ali evo konkretnog primjera: ja cu uzeti casu alkohola sjedio sa sunnitom, siitom, ateistom ili nemuslimanom - ako mi je cejf da uzmem.
Dok ce osoba iz mog primjera naruciti ribu ili vegetarijansku varijantu ako sjedi samo sa mnom a uzece svinjetinu ako je vecina nemuslimana. O tome govorim.

Da budem kristalno jasan: ja uopce ne smatram da bilo koji sitski pravac opravdava ovakvo ponasanje. Siguran sam u potpunosti da vecina siita ne bi postupila na isti nacin. Isto tako ne padam na price kako je sve sto siiti kazu zapravo taqiyah. Ali cinjenica je takodje da je medju (dobrim) dijelom "svjetine" ova doktrina itekako poprimila potpuno pogresan pravac.

I iskljucujem se iz daljne diskusije, off topic smo :)

Selam
Koji to "super teskas" kaze da je imam Mehdi vec milenijum rahmetlija?! Jesi li ti procitao ovo sto sam postavio?

Pa ti si postavio pitanje zasto ja kao pripadnik hanefijske pravne skole nisam napisao kakav je stav po ovom pitanju (uz konstataciju da je odavno rahmetlija sto sam negirao), zar ne?! ;-)

Moja poenta je da to sto neko radi govori o njemu samome i njegovom odnosu prema vjeri i Bogu, a ne o pravcu koji slijedi.

Alejkumu selam.
asurbanipal

#13091 Re: Irak

Post by asurbanipal »

Opetja033 wrote: A prema sunnitskim predajama - casni imam je rahmetlija duze od jednog milenija i nece se vracati nigdje.

A šta je sa njegovim potomcima ? :mrgreen:
Opetja033

#13092 Re: Irak

Post by Opetja033 »

Bloody power struggles continue in Iraq’s disputed territories

TUZ KHORMATO, Iraq — The security situation in Tuz Khormato continues to deteriorate. On June 18, a car bomb exploded just outside the local headquarters of the largest Kurdish political party in the area, the Patriotic Union of Kurdistan, leaving three people dead. Though no one has claimed responsibility, dozens of prisoners have allegedly been killed in retaliation.

The city's chief of police, Col. Mustafa Hassan Naseif Amerli, told Al-Monitor in an interview in late May that only two Sunni Arabs had been kidnapped in Tuz Khormato over the previous two months, presenting the figure as a sign of improved security. ( :mrgreen: )

A few weeks later, Amerli would be dead as well.

The restive area around Tuz Khormato has long been disputed between the Kurdish Regional Government-administered north and the Iraqi central government.

Relations between various ethnic-religious groups have been severely strained since the surrounding area was retaken from the Islamic State in late 2014 and Turkmen Shiite civilians took up arms as part of the Shiite Popular Mobilization Units.

Amerli, a Shiite, was ambushed late in the evening of June 16, reportedly by IS fighters, on his way to Sunni Arab villages outside of Tuz Khormato. Most of these villages remain uninhabited, their residents in camps for the internally displaced scattered around the surrounding area, almost two years after they were retaken from IS, due to restrictions placed on them by the Popular Mobilization Units. The villages were briefly taken by IS only to be retaken by peshmerga forces, according to local sources.

On June 16, several police officers as well as members of the Popular Mobilization Units who seem to have been traveling with them and peshmerga soldiers some kilometers away all died in what appear to have been near-simultaneous attacks at two locations on the same road.

Since June 19, reports of extrajudicial killings of Sunni Arab prisoners — with one tribal leader claiming that some 50 Sunni Arabs were executed by the Popular Mobilization Units in the Amerli prison — and the targeting and burning of homes of the same ethnic group have aggravated tensions.

A rash of kidnappings — almost 300, of whom “95% were Sunni Arabs,” the Kurdish mayor of Tuz Khormato, Shallal Abdul Ahmed, told Al-Monitor, while some media outlets report more — had brought the town under public klix. Most of the Kurdish inhabitants of the city Al-Monitor spoke with said the Arabs have mostly fled to camps in the nearby provinces of Kirkuk or Diyala, where they are protected by the peshmerga, or elsewhere in the KRG area.

Over $2.7 million has been paid in ransom so far, according to Abdul Ahmed. He said that it was clear that the Popular Mobilization Units were behind many of the kidnappings, noting, “They have even joked about it to me, saying, 'How else are we supposed to fund our operations?'”

Sheikh Thaer al-Bayyati, the tribal spokesman for Salahuddin province and head of the prominent Albu Hassan clan, told Al-Monitor in an interview in Erbil that Amerli had been “extremely sectarian” and that members of the Albu Hassan clan had once saved Amerli’s life when IS was in the area in 2014.

Bayyati said, “He was traveling in a convoy of eight national police cars toward Amerli,” a Shiite-majority town in the area the police chief was born, “and would have ended up at an IS checkpoint if we hadn’t stopped him and shown him another route out.”

And now, he noted bitterly, most members of the Albu Hassan clan — which he said accounts for about 10,000 of the approximately 85,000 members of the al-Bayyat tribe across Iraq — are living in camps almost two years after their areas in Tuz Khormato and other parts of Salahuddin province were retaken from IS.

“Even I can’t go back, or I will be killed,” he said. “We know exactly how many of our tribe have joined IS: 263 people. We have their names and at least 3,600 members of the tribe have been arrested.”

Although there is no reliable data on the ethnic composition of the city prior to the problems with IS and subsequent arming of Shiite groups as part of Ayatollah Ali al-Sistani’s fatwa to take up arms shortly after IS took Mosul in June 2014, Amerli had told Al-Monitor in the May interview that most of the population in the city was Shiite Turkmen.

Amerli claimed that many Sunni Arabs remained and that those who left were “from the surrounding villages that had been under IS and who had come to the city afterward.” He went on, “Then there were retaliatory acts and so they left,” implying that the actions against the Sunni Arabs were because of perceived support for IS but refusing to comment further.

The mayor instead insisted that almost half of the city’s original inhabitants were Kurdish and that both Shiite Turkmen and Sunni Arabs had been minorities, but admitted that no exact figures are available.

“We have to rely on food ration cards and election results to even get a general idea,” he said.

Abdul Ahmed, like other Kurdish officials in the area who spoke with Al-Monitor in recent weeks, is wary of what the increasing power of the militias will mean. Nevertheless, he said, “We need the peshmerga and the PMU [Popular Mobilization Units] to stay until an ethnic balance is reached in the police force.”

An agreement between the peshmerga and the Popular Mobilization Units calls for the central government to recruit and train Kurdish police officers to address a current imbalance in favor of Shiite Turkmens.

No one that Al-Monitor spoke with — including the police chief, mayor and other local officials — had any idea when the agreement would be implemented.

The head of the Patriotic Union of Kurdistan for the province, a man known to the local population as Mullah Kareem, spoke to Al-Monitor about security concerns, including the kidnappings of several hundred mostly Arab residents over the past year. He said that there are “1,500 members of the police force" in the area, adding, "So if this many kidnappings, specifically of Sunni Arabs, are happening, not only do they know about it, but they are involved in it.”

The Popular Mobilization Units' spokesman for the northern part of Iraq, Ali Hashem al-Hosseini from the Shiite Badr militia, instead insisted to Al-Monitor in an interview that “Kurds and the PMU are like brothers.”

He went on, “We were both armed opposition forces” during the time of Saddam Hussein, he said, adding, “And even if there are problems, it’s like problems within a family. It’s normal. But in any operation we take part in, we are accused of burning, kidnapping, looting.” Hosseini claimed that “Gulf states” had accused them of taking part in atrocities in Fallujah.

“Everyone knows that the PMU are exposed to a fierce media campaign to ruin their reputation,” he claimed.

Read more: http://www.al-monitor.com/pulse/origina ... z4Cxf2lYa9
AleksoMKD

#13093 Re: Irak

Post by AleksoMKD »

https://www.youtube.com/watch?time_cont ... To1ddOrY34

Unistavanje ISIS-ovog konvoja vazdusnim udarima.
Kikibombona

#13094 Re: Irak

Post by Kikibombona »

Image

Islamic State selling, crucifying, burying children alive in Iraq - UN

http://in.reuters.com/article/mideast-c ... 8E20150204

Masovne grobnice izviru na sve strane. Iz UN isticu da je mnogim grobnicama tesko prici radi blizine linije fronta. Mnoge plitke grobnice iskopaju zivotinje i tako se skrnave ostaci...

Image

I danas je pronadjena jedna masovna grobnica u centru grada Shingal

https://pbs.twimg.com/media/CmKTVXOUoAEs1Ku.jpg

Nadia Murad, najpoznatija jezidi aktivistica, koja je bila sekusalni zarobljenik ISIL boraca, vjerovatno ce biti predlozena za Nobelovu nagradu za mir. Veoma je aktivna u borbi za jezidi narod, koji se jos uvijek suocava sa teskom patnjom... Preko 3 000 zena se nalazi u ISIL zatocenistvu, ko zna koliko jos muskaraca... Nadia Murad je ucinila dosta da svijet zlocine nad jezidi narodom prizna kao genocid. Jucer se sastala i sa Tihomirom Oreskovicem!

Image
Kikibombona

#13095 Re: Irak

Post by Kikibombona »

Siitske paravojne formacije nastavljaju orgijati u Faludzi!

Siitski ekstremista puca na suni dzamiju :-)

https://twitter.com/Nidalgazaui/status/ ... 3394360320

Ima na ovom profilu jos stosta sto radije ne bih postavljao... Na jednom videu siiti snimaju spaljena tijela ljudi koja su poredali na ulici... vjerovatno se radi o ubijenim/poginulim pripadnicima ISILa a ne civilima kako predstavlja ovaj pro-dzihadisticki tviteras 'Nidal'... Ima i video kako iracka vojska hapsi i premlacuju neke ljude za koje Nidal kaze da su izbjeglice, a vjerovatno se radi o ISILovcima koji su se sakrili medju civile... itd itd

Za to vrijeme sprema se velika ofanziva na Mosul. Britanci su neki dan isporucili ozbiljne kolicine oruzja kurdskim Peshmergama. Iracka armija se grupise i napruzava.

Kurdska regionalona vlada je izjavila da ocekuju 500 000 arapskih civila kada pocne ofanziva na Mosul. U malom irackom Kurdistanu vec sada ima preko 1.5 miliona izjeglica. Ljudi su u ratu, imaju ogromne troskove jer je ekonomija posrnula, valja hraniti 500 000 vojnika... jos na to 1.5 miliona izbjeglica, a do kraja rata ce ta cifra preci 2 miliona... i ljudi ne kukaju, iako se nalaze u groznoj situaciji...

Kurdske specijalne snage nastavljaju cistiti Kirkuk od ISIL spavaca i ekstremista... ko zna koliko su ih sada uhapsili... svaki dan ih love i razbijaju celije... nevjerovatno kvalitetan posao radi... Kirkuk je miran, nema teroristickih napada...

Image
https://pbs.twimg.com/media/CmSZJuoWgAASTl-.jpg
https://pbs.twimg.com/media/CmSZKAgW8AA3qoS.jpg
Novak20

#13096 Re: Irak

Post by Novak20 »

Co0l

#13097 Re: Irak

Post by Co0l »

Tako se to radi a ne onako nesposobno ko asadovci.
insomnia78

#13098 Re: Irak

Post by insomnia78 »

Assad nema kad od rokanja po civilima

S moje sokoćalo
insomnia78

#13099 Re: Irak

Post by insomnia78 »

Momacko deranje. Onaj stavio grm na glavu. Maskir'o se lafo :lol:

S moje sokoćalo
Co0l

#13100 Re: RE: Re: Irak

Post by Co0l »

insomnia78 wrote:Momacko deranje. Onaj stavio grm na glavu. Maskir'o se lafo [emoji38]

S moje sokoćalo
Ma pravi ba hlad za glavu al jest smjesan u svakom slucaju[emoji1]
Post Reply