Demokratska fronta Željko Komšić

Post Reply
joint union

#13076 Re: Demokratska fronta Željko Komšić

Post by joint union »

VjecitiStudent wrote:
Sve lijepo no što će DF-u uopće Radončićevo društvo?
Ne bih se slozio da se radi o "drustvu", meni to "druzenje" vise lici na politiku nezamjeranja (rekao bih i politicke mudrosti, al' satrace me Corto :D ), a objasnicu i zasto. Naime, nema potrebe da se ove dvije stranke kolju, iz jednostavnog razloga sto ne ciljaju na isto glasacko tijelo. Scepini ganjaju razocarane SDA-ovce, dok DF cilja na razocarane SDP-ovce. Naravno da bi Komsic mogao izaci sa tvrdnjom da je Radoncic ovakav ili onakav (uostalom imao bi pravo, sve se to vise manje zna), no sta bi time dobio? Nove glasace ne bi, ali bi dobio naslove i podnaslove u Avazu sa kojima bi mozda i zijanio koji glas. Ocito je da Radoncic (trenutno?) nije cilj DF-a i meni to stanje vise lici na primirje, a ne na koaliciju. Napominjem da je sve ovo samo moje misljenje.
Corto Maltese wrote: Lider, u prijevodu- vođa, je onaj koji predvodi, a ne onaj koji dobija glasove.
Koga, kada, i kuda je Komšić nekoga vodio?
Jbg Corto, covjek je dobio Ljiljana, ako tad nije nikog vodio, onda ga je zaradio sam, sto mu je u mojim ocima samo jos veci +.
Ili fakat mislis da ga je zaradio kao bezbjednjak ili stranacki kao Brankovic?
ultima_palabra

#13077 Re: Demokratska fronta Željko Komšić

Post by ultima_palabra »

Corto Maltese wrote:... Među braniteljima DF, na ovom forumu, a i u stvarnom životu, prevladavaju oni koji su se prije četiri godine, istom snagom slijepe vjere, kleli u Državu Za Čovjeka, a nešto ranije u 100% BiH.
Sjećam se tačno i teksta te zakletve: "Ovo je zadnja šansa za Bosnu i Hercegovinu!"
Sad mi valja, za par godina, iste ljude tješit, zbog istog sranja, samo u drugoj boji stolice.
A čovjek koji im sve to zamjera je bivši član SDP-a.
Trebam te

#13078 Re: Demokratska fronta Željko Komšić

Post by Trebam te »

faer wrote:
_Reds_ wrote:

Govorim o listi za Kanton. Ja sam tu rođen i živim čitav život, ali nikad ni čuo nikad nisam za bilo koju od ove 4.

A u ostalom brojevi koje su dobili na listi, kao i to da su 4 žene od čega dvije mlade, pokazuje koliko je DF briga za Ilidzu, kao i ostale partije manje više.

Stavili su anonimne žene. Dali im x brojeve, jer jbg, ovi sa drugih općina imaju prednost, i onda stavili žene, jer moraju popuniti onu kvotu 33 posto. (Nemam nista protiv zena, ali ovo je providno), a onda jos stavili dvije mlađe žene, jednim udarcem dvije muhe, i kvota mladih i žena.
narod trazi anonimno. shvacas?

Ne shavca, trebali su staviti okorjele kriminalce koji se svaki mandat siftuju drugu stranku :skoljka: sto crveni kmeri rade...

e hebiga ne stavlja svak kriminalce.. :mrgreen:
Heartbeats

#13079 Re: Demokratska fronta Željko Komšić

Post by Heartbeats »

Sto bi rekao Dozer stvarno ovdje sve ga ima.
Jednim ne valja sto su nepoznati a drugim smetaju neki poznati, ako vec profilisani politicari.

Mozda jesu nepoznati jer ne pune crne hronike i ne povlace se po novinama. Uzmimo primjer Alme Leke sa vec prikacenog flyera kandidata sa Ilidze. Djevojka je doktorski kandidat na Sveucilistu u Zagrebu, kao jedini iz BiH koji doktorira, muzeologiju!. Dakle nikada nije bila u politici ali kad je vidjela sta se desava u polju kulture, narocito sto se tice muzeja, djevojka je doslovce kad im je novoprezentovani direktor iz SDA rekao sta ce biti, izasla iz zgrade Historijskog muzeja i otisla u Tito da trazi pristupnicu DF-a. Sada ne znam koliko ima svrhe govoriti o vaznosti muzeja ovdje na forumu ali kad bi ona dobila priliku da se nesto pita, mislim da i ovo malo turista koje zaluta u Sarajevo bi imalo priliku da nesto i nauci o sarajevu i BiH.

Sto se tice dr. Marjanovica, sav kudos njegovom naucnom i istrazivackom radu, ali da je ostao u DF-u, DF bi imao novog Lagumdziju. Mislim da sam sa tim sve rekao a de ne pribjegavam tezim kvalifikacijama. Vrlo vjest u PR-u,a li do bola los u politici.
OldMayor

#13080 Re: Demokratska fronta Željko Komšić

Post by OldMayor »

Dobro bi bilo da se i jednom razjasni zasto je dobio ljiljana?

Jer ono sto sam ja cuo, ljijan mu je dodijeljen najvecim dijelom jer je bio hrvat, a borio se na nasoj strani. Tj. da je umjesto Zeljka Komsica bio neki bubam Edin Omeragic, ne bi ga dobio.

Ne umanjem ja njegove ratne zasluge i njegov patriotizam, ali ne mozes na osnovu toga biti kreditiran 20 godina. I moj stari je ostavio ledja po planinama, pa je dobio qrac jos 96, a kamo li gdje je 2014. Kao i vecina boraca.
Corto Maltese

#13081 Re: Demokratska fronta Željko Komšić

Post by Corto Maltese »

ultima_palabra wrote:
Corto Maltese wrote:... Među braniteljima DF, na ovom forumu, a i u stvarnom životu, prevladavaju oni koji su se prije četiri godine, istom snagom slijepe vjere, kleli u Državu Za Čovjeka, a nešto ranije u 100% BiH.
Sjećam se tačno i teksta te zakletve: "Ovo je zadnja šansa za Bosnu i Hercegovinu!"
Sad mi valja, za par godina, iste ljude tješit, zbog istog sranja, samo u drugoj boji stolice.
A čovjek koji im sve to zamjera je bivši član SDP-a.
Tačno.
Možeš primjetiti da gotovo nikada ne pišem o Dodiku, o SDA, o HDZ-ima, poskocima, troskocima...
Navedeni nikad nisu bili moja interesna zona.
Posrnuli ljevičari koji nasjedaju na šuplju, jesu moja zona interesa.
Pretpostavljam da me to čini kvalifikovanim za ovu tematiku.
Jer, kada sam progledao, krajem prošle decenije, i mene je neko tješio.
Dozer

#13082 Re: Demokratska fronta Željko Komšić

Post by Dozer »

"Corto
Mala ispravka - "simpatizer" i "sljedbeniK' ,a pogotovo "clan", nisu ni priblizno iste stvari.
Kao simpatizer sam glasao za njih na proslim izborima. I samo tada. Prije toga nisam glasao ni za koga, a pogotovo ne za SBiH, ili jos gore - za SDA. I daleko do toga da sam se kleo u SDP ili njihove parole.
Mislio sam, a mozda je bolje reci - NADAO SAM SE, da ce SDP saista donijeti promjenu.
Medjutim, ispalo je nesto potpuno suprotno i predaleko od onoga sto su govorili da ce raditi, a cemu sam se ja licno iskreno nadao da hoce.

I, kako to obicno u zivotu biva - ja raspadnute cipele vise ne nosim, nego fino odem i kupim nove.

Ista je stvar i sada - jednima nikad nisam vjerovao, od samog pocetka (SDA i trabanti). Drugi, kojima sam vjerovao donekle (SDP) su me totalno razocarali. I sad jednostavno nemam drugog izbora nego da opet promijenim cipele, odnosno da dam povjerenje necemu/nekome novom.

Sta je u tome problem?
drug_profi

#13083 Re: Demokratska fronta Željko Komšić

Post by drug_profi »

Sasvim razuman rezon. Ovo nije sportsko nadmetanje pa da navijas za isti tim sta god bilo.
Nekad SDP pa NS sada DF. Naredni ko ce biti ne znam. Mozda HDZ1990. :mrgreen:

----------------------------------
...s tipfeler masine...
Banksy

#13084 Re: Demokratska fronta Željko Komšić

Post by Banksy »

Corto Maltese wrote:
ultima_palabra wrote: A čovjek koji im sve to zamjera je bivši član SDP-a.
Tačno.
kada sam progledao, krajem prošle decenije,
Preciznije, prije koju godinu.
Kad su već svi oko tebe davno bili progledali, a nakon što te SDP iskoristio u punom kapacitetu, uzduž i poprijeko.
Otud silni jed i (samo)kritike.
Ali uvijek je tako bilo, najžešći partizani su uvijek bili oni iz '43.
Corto Maltese

#13085 Re: Demokratska fronta Željko Komšić

Post by Corto Maltese »

Dobili smo i novi prigodan tekst uz fotografiju:
Kad su već svi oko njega davno bili progledali, a nakon što ga je SDP iskoristio u punom kapacitetu, uzduž i poprijeko.
Image
Last edited by Corto Maltese on 18/09/2014 12:38, edited 1 time in total.
joint union

#13086 Re: Demokratska fronta Željko Komšić

Post by joint union »

Dozer wrote:"Corto
Mala ispravka - "simpatizer" i "sljedbeniK' ,a pogotovo "clan", nisu ni priblizno iste stvari.
Kao simpatizer sam glasao za njih na proslim izborima. I samo tada. Prije toga nisam glasao ni za koga, a pogotovo ne za SBiH, ili jos gore - za SDA. I daleko do toga da sam se kleo u SDP ili njihove parole.
Mislio sam, a mozda je bolje reci - NADAO SAM SE, da ce SDP saista donijeti promjenu.
Medjutim, ispalo je nesto potpuno suprotno i predaleko od onoga sto su govorili da ce raditi, a cemu sam se ja licno iskreno nadao da hoce.

I, kako to obicno u zivotu biva - ja raspadnute cipele vise ne nosim, nego fino odem i kupim nove.

Ista je stvar i sada - jednima nikad nisam vjerovao, od samog pocetka (SDA i trabanti). Drugi, kojima sam vjerovao donekle (SDP) su me totalno razocarali. I sad jednostavno nemam drugog izbora nego da opet promijenim cipele, odnosno da dam povjerenje necemu/nekome novom.

Sta je u tome problem?
:thumbup: Valjda cemo jednom ubosti.

Kako se zvala, sjeca li se neko, ona zadnja stranka kod TLN-a, sto nije htjela da mijenja?
VjecitiStudent

#13087 Re: Demokratska fronta Željko Komšić

Post by VjecitiStudent »

Banksy wrote:
Corto Maltese wrote:
ultima_palabra wrote: A čovjek koji im sve to zamjera je bivši član SDP-a.
Tačno.
kada sam progledao, krajem prošle decenije,
Kad su već svi oko tebe davno bili progledali, a nakon što te SDP iskoristio u punom kapacitetu, uzduž i poprijeko.
Otud silni jed i (samo)kritike.
Ali uvijek je tako bilo, najžešći partizani su uvijek bili oni iz '43.
Primjenjujući istu metodologiju, DF-ova perjanica Hanka V., je bivši četnik koji se priključio partizanima tek u jesen 1944., nakon amnestije četnika, domobrana, handžarovaca i ostale bratije.

Inače, sinoćnja emisija na BHT-u je pokazala da je Hanka V. zrela za penzije, demencija uzima svoj danak.
dustaban

#13088 Re: Demokratska fronta Željko Komšić

Post by dustaban »

Ma moramorascistiti jednu stvar - ovdje stvarno nijedna politicka opcija nije toliko privlacna... koliko su neke odbojne!

Ono sto je sasvim jasno jeste da, kao sto je SBIH skrsena na proslim izborima, sada treba da se desi sa SDP.
Kako i preko koga nebitno je. Mi smo jednostavno u istuaciji da JEDINO MOZEMO KAZNJAVATI. Dovesti PRAVU stranku na vlast je ovdje nemoguce. Dijelom zbog ovog sistemskog hendikepa ali ponajvise zato sto takve opcije nema.

Dakle jasno nam je ko je i sta je Zeljko Komsic. Ali ako je on najbolji nacin da se kazni ZL i SDP, onda necu puno gledati na njegovu ublehu, znam samo da me i on i bilo koja druga politicka opcija moze zayebati samo jedanput. Zato mi ne idu u glavu ovi mazohisti koji se ponovo spremaju glasati za SDP.

Sad ce neko reci - imas SBB, Nasu stranku, SDU i ostale alternative. Da, tacno, postoje i oni, ali ja nesto mislim da se jedino davanjem glasova DF-u moze tacno izmjeriti kaznavanje SDP-a. A ponavljam cilj ovih izbora je prvenstveno to - kaznjavanje SDP bagre koja je zadala najsramniji udarac krhkoj BH gradjanskoj alternativi.
Marko Zarko

#13089 Re: Demokratska fronta Željko Komšić

Post by Marko Zarko »

Šta reći, koju poruku poslati, sve u redu, ali 1000 ljudi je bilo jučer na Dobrinji rajo...krenulo Željkecu opet od ruke...

http://www.klix.ba/vijesti/bih/demokrat ... /140918006
Last edited by Marko Zarko on 18/09/2014 12:44, edited 1 time in total.
OldMayor

#13090 Re: Demokratska fronta Željko Komšić

Post by OldMayor »

Sta je u tome problem?
Upravo neglasanjem si glasao za SDA i SBiH tada.

To sto si ti uradio je radilo i 50% stanovnistva, pa se onda cude u cudu kako to uvijek isti pobjedjuju. Kako SDA nas handri 20 godina. Pa eto kako.

Eeee..jebem ga ja ko nama dade demokratiju.
:-)
OldMayor

#13091 Re: Demokratska fronta Željko Komšić

Post by OldMayor »

Btw. jesu li bas morali ovu narandzastu odabrati....haha izgledaju mi ko oni ameri po zatvorima... :D

Image

Zezam se, nadam se da ce se progurati i barem malo smetati ovima u vlasti, jer tesko da ce moci dobiti vecinu.
forel

#13092 Re: Demokratska fronta Željko Komšić

Post by forel »

Kako je samo smjesno kad citam od SDA-a kako pljuju po SBB i Fahrudinu Radoncicu, ok hajd idemo pricat realno, lik je naklepo para i rukama i nogama i jos stavljao na oci i pravio tornjeve.Ok stoji to sve, al da vidimo kad je i kako nastao Fahrudin Radoncic i novine Avaz?Alija Izetbegovic je Fahrudinu dao novac da se pokrene prvi ''bosnjacki'' novinski magazin jos u ratu i to niko ne krije to pise i u biografiji Radoncica.Sve do unazad 5-6 godina, glavni donator za predizborne kampanje SDA-u je bio Avaz odnosno Fahrudin Radoncic, istina ovi su mu se revansirali kroz razvojnu banku pa mu dali ''kredit'' da se razvije pa on umjesto jednog razvio 2 tornja.Danas isti taj SDA-ovci ga pljuju li pljuju, zasto niko od vas tokmaka ne pita se pa kako to da Fahro dobi 2 tornja, i to bas u vakat vladavine SDA?Sad ga zovu scepom, vakim ili onakvim a 40% uopceneog clanstva SDA cine sanđaklije ako cemo to tako pricat?Postane zajebano da se izrazim tako kad ucenik nadvisi ucitelje pa se sad ucitelji trzaju ko motike.Realno, Fahro se nahapo koliko mu je trebalo, vise mu ne treba, pa i sam Alija i ''alijici'' oko njega su se nahapali para i para i milijardi i milijardi arapske pomoci ovoj zemlji.Napomenite da se Sarajevo branilo ratnim pljenom, i da famozni ''embargo'' je vrijedio samo formalno.Hrvatska je i pod embargom kupovala oruzije i naoruzavala svoje jedinice, naoruzavali bi se i mi ali arapi dadnu para i para, a moj stari na liniju sa tanđarom i pet metaka u đepu.To je surova realnost da je SDA stranka lopova, i da je SDA vrlo dobro naplatila svoj ''ratni plan''.Neki dan cujem kaze Izetbegovic junior SDA stvorila Armiju BiH, pa to je zalosno i smjesno.Pitao bi ja koga bi SDA stvorila da moj, i jos stotinu i pedeset hiljada oceva nisu stali na prvu crtu domovine.Ne nije moj stari krvario ni za Aliju i kompaniju nego za mene, za moju porodicu i moju drzavu.Glupost je kad se uzme da se stvari banalizuju pa sad kad se nema sta DF pripisat onda ce se pripisat sl : Pola clanstva iz NzBiH i SDP.Pa i Šarovic je bio suspendovan i bio u SDS pa je odlicno radio svoj posao dok ga Dodo i Lagum ne skinuse?I sta znaci ako je neko bio clan neke druge partije koja je dozivila fijasko onda znaci da niko ne valja?Pa gospodo da vas pitam svi smo mi prije 4 godine poletili ko pilad da glasamo za SDP, izlaznost bila drama, prvo sto nam je palo na pamet ''evo ga građanska BiH'' a ono ispade autokratna i diktatorska BiH.Imal neko ovdje ko je toliko glasan pljuvanja po DF, da iznese neki jasan argument, potrkijepljen dokazom da je DF i Zeljko Komsic ucinio bilo sto nazao njemu ili drzavi?Te mahalske price, mi smo mahalska drzava zato nam i jest vako.Drzavom nemoze upravljat mahala nego politicar sa mudima.Dok su svi povijali glave na Kostunicine i Sanaderove apetite prema BiH niko se ne udostoji da im odgovori nego Komsic?Zasto?Zasto niko od vasih ''poglavara'' nema TESTISE da kaze Vucicu, Karamarku i ostalim komsijskim diletantima : FUCK OF!?Neko ko je 4 godine rizikovao svoj zivot na prvoj crti odbrane i bio spreman dati zivot za ovu domovinu taj se covjek vise niceg ne boji.Ako imate borca u svojoj kuci pitajte ga reci ce vam.
Last edited by forel on 18/09/2014 13:36, edited 1 time in total.
ultima_palabra

#13093 Re: Demokratska fronta Željko Komšić

Post by ultima_palabra »

Zasad kampanja djeluje solidno finansijski, mislio sam da neće imati ni za kifle...
Banksy

#13094 Re: Demokratska fronta Željko Komšić

Post by Banksy »

Skupovi su im skromni, ne troši se izgleda puno, ali ne znam kakvo im je vanjsko oglašavanje po BiH, po kantonima, na to najviše ode ...
Dozer

#13095 Re: Demokratska fronta Željko Komšić

Post by Dozer »

drugi profil wrote:Sasvim razuman rezon. Ovo nije sportsko nadmetanje pa da navijas za isti tim sta god bilo.
...s tipfeler masine...
Nece. Kod mene ne moze proci ni jedna etno-nacionalisticka opcija. Njihove "zlatne kasike" gledamo vec 23 godine, a, eto, ne smatram se tolikim idiotom pa da mislim kako su oni sposobni, a pogotovo voljni, da naprave bilo kakvu pozitivnu promjenu za sve, a ne samo za sebe i "svoje". ;)
Dozer

#13096 Re: Demokratska fronta Željko Komšić

Post by Dozer »

OldMayor wrote:

Sta je u tome problem?
Upravo neglasanjem si glasao za SDA i SBiH tada.

To sto si ti uradio je radilo i 50% stanovnistva, pa se onda cude u cudu kako to uvijek isti pobjedjuju. Kako SDA nas handri 20 godina. Pa eto kako.

Eeee..jebem ga ja ko nama dade demokratiju.
:-)
IzvinjaJEm se - upravo skontah da sam, cini mi se, i 2000-te, takodjer glasao za SDP. I tada su prilicno nagrdili SDA, ali nedovoljno. I sad, kad sam opet glasao za njih, opet su dobili.
Ako je ovo neki urnek, onda se nadati da ce sad i DF dobro proci. Valjda jer ja glasam za njihA :D
VjecitiStudent

#13097 Re: Demokratska fronta Željko Komšić

Post by VjecitiStudent »

ultima_palabra wrote:Zasad kampanja djeluje solidno finansijski, mislio sam da neće imati ni za kifle...
Itekako imaju, sama prijava CIK-u za izbore košta brdo para.
Marko Zarko

#13098 Re: Demokratska fronta Željko Komšić

Post by Marko Zarko »

VjecitiStudent wrote:
ultima_palabra wrote:Zasad kampanja djeluje solidno finansijski, mislio sam da neće imati ni za kifle...
Itekako imaju, sama prijava CIK-u za izbore košta brdo para.

Ali to barem nisu budžetske pare koje krčme ostali na vlasti.
Dozer

#13099 Re: Demokratska fronta Željko Komšić

Post by Dozer »

Ni Telekomove, ni Elektroprivredine, ni Bosnalijekove, ni Grasove, ni Pretisove, ni Energopetrolove, ni, ni, ni... a to je, ipak, vise nego indikativno.
drug_profi

#13100 Re: Demokratska fronta Željko Komšić

Post by drug_profi »

Dozer wrote:
drugi profil wrote:Sasvim razuman rezon. Ovo nije sportsko nadmetanje pa da navijas za isti tim sta god bilo.
...s tipfeler masine...
Nece. Kod mene ne moze proci ni jedna etno-nacionalisticka opcija. Njihove "zlatne kasike" gledamo vec 23 godine, a, eto, ne smatram se tolikim idiotom pa da mislim kako su oni sposobni, a pogotovo voljni, da naprave bilo kakvu pozitivnu promjenu za sve, a ne samo za sebe i "svoje". ;)
Ma sarkazam brate. Nema tih prebrojavanja ni kod mene. Mada ima i ona kad ne mozes da ih pobijedis ti im se pridruzi. Samo da ugovorim pazar na ciju listu ce da me stave. Valja sad na penziju misliti. Jos deset godina i fertik.

...s tipfeler masine...
Post Reply