Teretana

Rukomet, tenis, odbojka, atletika, vaterpolo,...

Moderators: _BataZiv_0809, Charuga, Tomahawk11

Post Reply
boshniak

#13051 Re: Teretana

Post by boshniak »

jajara wrote:
boshniak wrote:Je li neko narucivao od lika na olx-u "fitnessoprema" vidim da je ubjedljivo najpovoljniji, neki proizvodi jeftiniji čak nego i myprotein.ba, vidim ovaj Total blend protein 5kg kod njega je 120KM, a na myprotein.ba sa popostuom je 135KM sa dostavom, bez troškova carinskog pregleda, kako on to nabavalja i zaradi nije mi jasno
ma mijesa sa kokainom
Bude li grudvica kad se mijesa :D
jajara

#13052 Re: Teretana

Post by jajara »

boshniak wrote:
jajara wrote:
boshniak wrote:Je li neko narucivao od lika na olx-u "fitnessoprema" vidim da je ubjedljivo najpovoljniji, neki proizvodi jeftiniji čak nego i myprotein.ba, vidim ovaj Total blend protein 5kg kod njega je 120KM, a na myprotein.ba sa popostuom je 135KM sa dostavom, bez troškova carinskog pregleda, kako on to nabavalja i zaradi nije mi jasno
ma mijesa sa kokainom
Bude li grudvica kad se mijesa :D
ovisi jel kokain puno udaran
_BataZiv_0809
Nindža revizor
Vozim: Lancia na servisu

#13053 Re: Teretana

Post by _BataZiv_0809 »

Raigor Stonehoof wrote:Promijeni program, fokusiraj se vise na dijelove tijela koje zelis "pojacati", ne moras svaki dio tijela jednako cesto raditi. Pored wheya uzmi i casein, pa pred spavanje salij casu.

A nemas potrebe za bacanje para na gainere. Jedi kaloricnu hranu, isti efekat ces postici.
Za sta je kasein sad?

Ne mogu prehranom postici isti efekt jer imam alergije, vec sam napisao :)
boshniak

#13054 Re: Teretana

Post by boshniak »

_BataZiv_0809 wrote:
Raigor Stonehoof wrote:Promijeni program, fokusiraj se vise na dijelove tijela koje zelis "pojacati", ne moras svaki dio tijela jednako cesto raditi. Pored wheya uzmi i casein, pa pred spavanje salij casu.

A nemas potrebe za bacanje para na gainere. Jedi kaloricnu hranu, isti efekat ces postici.
Za sta je kasein sad?

Ne mogu prehranom postici isti efekt jer imam alergije, vec sam napisao :)
Kasein je protein koji se sporije razgrađuje i duže hrani mišiće u periodu dok odmaraju zato uglavnom ide prije spavanja, ako možeš jesti keks plazmu naročito u prahu sa mlijekom dosta kalorična i nutritivno bogata, a lagana za jesti.
Raigor Stonehoof

#13055 Re: Teretana

Post by Raigor Stonehoof »

kasein je sporoapsorbujuci protein, hrani ti misice tokom noci, ili kad imas dug period izmedju obroka, za razliku od wheya koji se jako brzo apsorbuje i zato ga trebas piti neposredno poslije treninga.

nemas alergije na cevape, valjda :D sir ribanac, puter, kikiriki, bademe, rizu, punomasni jogurt...
_BataZiv_0809
Nindža revizor

#13056 Re: Teretana

Post by _BataZiv_0809 »

E hvala momcovi probacu kasein :thumbup:
jajara

#13057 Re: Teretana

Post by jajara »

kralju idi u doktora onda po savjete sta si na klix doso pitat sta ces jest, a imas alergije
_BataZiv_0809
Nindža revizor

#13058 Re: Teretana

Post by _BataZiv_0809 »

jajara wrote:kralju idi u doktora onda po savjete sta si na klix doso pitat sta ces jest, a imas alergije
:thumbup: sve je to zavrseno beg moj, hvala na savjetu, zivim sa alergijama 30 godina evo, mogu doktorsku tezu o njima napisati :wink:

Ali nije tema :sax:
Leon16v
Vozim: Staro željezo

#13059 Re: Teretana

Post by Leon16v »

_BataZiv_0809 wrote:E hvala momcovi probacu kasein :thumbup:
Povećaj porcije hrane koju jedeš svakodnevno, i eto dodatnih kalorija ;-)
channel10

#13060 Re: Teretana

Post by channel10 »

_BataZiv_0809 wrote:
jajara wrote:kralju idi u doktora onda po savjete sta si na klix doso pitat sta ces jest, a imas alergije
:thumbup: sve je to zavrseno beg moj, hvala na savjetu, zivim sa alergijama 30 godina evo, mogu doktorsku tezu o njima napisati :wink:

Ali nije tema :sax:
ZNas da je nedavno jedan alergicar u Sarajevu preminuo zbog koristenja nekog suplementa na koji je bio alergican, pa ti sad vidi.
sabanss

#13061 Re: Teretana

Post by sabanss »

Čovjek bio alergičan na mlijeko i uzeo Whey.
Leon16v
Vozim: Staro željezo

#13062 Re: Teretana

Post by Leon16v »

Ovaj myprotein.ba, 18 dana, Routed to destination, ko da iz Japana dolazi u pm :-)
Kinaski

#13063 Re: Teretana

Post by Kinaski »

Leon16v wrote:Ovaj myprotein.ba, 18 dana, Routed to destination, ko da iz Japana dolazi u pm :-)
ma sumnjivi su oni meni, nize cijene na ba domeni nego na co.uk.
kakvu li nam robu tuse
jajara

#13064 Re: Teretana

Post by jajara »

nema to veze s kvalitetom...u svedsku kad narucujes protein bez okusa 5kg je 63 eura, u norvesku 61...a npr u hrvatsku 74 eura :D

to vjerojatno ovisi o carini il tako nesto..iako nema logike ni to jer HR je u EU pa izmedju njih nebi trebalo bit carine...ma ko ce to znat. nek smo i mi jednom docekali da nam je nesto povoljno nemojmo sad trazit jaje u dlaketu
TRANCE

#13065 Re: Teretana

Post by TRANCE »

Kinaski wrote:
Leon16v wrote:Ovaj myprotein.ba, 18 dana, Routed to destination, ko da iz Japana dolazi u pm :-)
kakvu li nam robu tuse
Zato što kad izvoze izvan EU, onda prema zakonima ne obračunavaju PDV. Pošto je britanski PDV 20%, nešto što košta za britanskog kupca od 120 funti za bosanskog će koštati 100, naravno ne računajući marže i troškove dostave.
S druge strane kad izvoze u Hrvatsku koja je u EU, moraju obračunati njihov PDV od 25% i onda to za hrvatskog kupca košta 125 funti.
jajara

#13066 Re: Teretana

Post by jajara »

TRANCE wrote:
Kinaski wrote:
kakvu li nam robu tuse
Zato što kad izvoze izvan EU, onda prema zakonima ne obračunavaju PDV. Pošto je britanski PDV 20%, nešto što košta za britanskog kupca od 120 funti za bosanskog će koštati 100, naravno ne računajući marže i troškove dostave.
S druge strane kad izvoze u Hrvatsku koja je u EU, moraju obračunati njihov PDV od 25% i onda to za hrvatskog kupca košta 125 funti.
e bravo :thumbup:
boshniak

#13067 Re: Teretana

Post by boshniak »

jajara wrote:nema to veze s kvalitetom...u svedsku kad narucujes protein bez okusa 5kg je 63 eura, u norvesku 61...a npr u hrvatsku 74 eura :D

to vjerojatno ovisi o carini il tako nesto..iako nema logike ni to jer HR je u EU pa izmedju njih nebi trebalo bit carine...ma ko ce to znat. nek smo i mi jednom docekali da nam je nesto povoljno nemojmo sad trazit jaje u dlaketu
Ehh sad kako ovi sverceri po OLXu prodaju po skoro istim a nekad i nizim cijenama myprotein proizvode od zvanicnih cijena na myprotein.ba. A zajednicko im je svima da su svi iz mjesta oko hrvatske granice, Brcko, Orasje, Ljubuski, V.Kladusa.
Kinaski

#13068 Re: Teretana

Post by Kinaski »

boshniak wrote:
jajara wrote:nema to veze s kvalitetom...u svedsku kad narucujes protein bez okusa 5kg je 63 eura, u norvesku 61...a npr u hrvatsku 74 eura :D

Ehh sad kako ovi sverceri po OLXu prodaju po skoro istim a nekad i nizim cijenama myprotein proizvode od zvanicnih cijena na myprotein.ba. A zajednicko im je svima da su svi iz mjesta oko hrvatske granice, Brcko, Orasje, Ljubuski, V.Kladusa.
Ne kupuj to, myprotein samo kupuj sa njihove stranice, prosle godine je pao frajer iz bijeljine cini mi se, kuci pravio myprotein imao i amabalazu i sve
boshniak

#13069 Re: Teretana

Post by boshniak »

Kinaski wrote:
boshniak wrote:

Ne kupuj to, myprotein samo kupuj sa njihove stranice, prosle godine je pao frajer iz bijeljine cini mi se, kuci pravio myprotein imao i amabalazu i sve
Ma to je bilo 2015god akcija Herkul kad su uhvatili Dinu sa skoro tonu robe, nije prepakivao i pravio prahove vec samo svercao, bile su slike te akcije sta su mu u kuci sve nasli
ZyzzSar

#13070 Re: Teretana

Post by ZyzzSar »

Kinaski wrote:
boshniak wrote:

sto da ne, ako neko ima 300 pozitivnih recenzija, znaci da je provjereno
ja 2 godine uzimam od dine, nikad nikakav belaj nije bio
bolje nego platit 15-20% vise u protein shopu, il cekat na dostavu myproteina 15 dana a platit haman pa isto
kox

#13071 Re: Teretana

Post by kox »

Ima li neka teretana u blizini škole Isa Beg Isaković na Grbavici, zna li neko slučajno?
rida1976

#13072 Re: Teretana

Post by rida1976 »

Najbliži je importane mislim
kox

#13073 Re: Teretana

Post by kox »

Hvala ali daleko mi je to. Znam da ima onaj neki Pro ski ili tako nešto u Lorisu ali oni valjda nemaju teretanu klasičnu nego neke trenažere. Kontam ima li neka manja za koju ne znam u okolini.
TRANCE

#13074 Re: Teretana

Post by TRANCE »

ZyzzSar wrote: sto da ne, ako neko ima 300 pozitivnih recenzija, znaci da je provjereno
ja 2 godine uzimam od dine, nikad nikakav belaj nije bio
bolje nego platit 15-20% vise u protein shopu, il cekat na dostavu myproteina 15 dana a platit haman pa isto
Pa nije baš isto što se tiče cijene. Na Myprotein Whey s okusom od 5 kg 97 KM s popustom. Na dva pakovanja je poštarina besplatna, znači ukupno 97 x 2 = 194 KM. I na to 10 KM za carinski pregled, ukupno 204 KM.
Kod švercera s OLX isti proizvod 145 KM, na dva pakovanja 290 KM.
204 KM u odnosu na 290 KM je ipak solidna ušteda, plus što kod švercera nikad ne znaš u kakvim su memljivim garažama proizvodi stajali mjesecima.
Znao sam od švercera dobiti whey koji je proizveden prije godinu-godinu i pol i ima par mjeseci do isteka roka trajanja, dok kad naručiš sa stranice dobiješ svjež proizvod koji je tek izašao s proizvodne trake.
Velkoski
ModeratorNaBezCenzure
Vozim: Golf 7 GTI

#13075 Re: Teretana

Post by Velkoski »

Image :mrgreen:
Post Reply