Izrael je opet pocinio zlocin!

Locked
Gojeni H

#13051 Re: Izrael je opet pocinio zlocin!

Post by Gojeni H »

detroit-mercy wrote:
insomnia78 wrote:Uozbilji se
Haj, Francuz sta se kofrcis, podero ih Svabo ko tehvidsku napolitanku :mrgreen:. Ameri i Englezi na njih nisu nikako ni racunali u rastu protiv Svaba, nego ih poveli sa sobom da se ko kakva mlada ne bi naljutili :mrgreen:
Britanska sala:

- Francuski tenkovi imaju samo jednu brzinu?
- Koju?
- Rikverc.

:D
insomnia78

#13052 Re: Izrael je opet pocinio zlocin!

Post by insomnia78 »

Ma ja ba. ‘ta će oni
Gojeni H

#13053 Re: Izrael je opet pocinio zlocin!

Post by Gojeni H »

Edin H. wrote:
Gojeni H wrote: Ekonomska moc? - Zasto Njemacka i Japan nisu clanice?
U suru Mumine. :wink:
Ti me znas posteno razveselit'.
Veceras sam posebno spor, objasni, molicu lijepo.
Gojeni H

#13054 Re: Izrael je opet pocinio zlocin!

Post by Gojeni H »

insomnia78 wrote:Ma ja ba. ‘ta će oni
'Ta ce koji kufer? Poslat' vojsku, pa da nakon dva dana konzervirane hrane pocnu strajkovat'? :D

Lakse poslat' arapski i istocnoevropski sljam pod francusku zastavu da ubijaju crnce i Arape. Ha, ja ...
It_is_a_Leclerc

#13055 Re: Izrael je opet pocinio zlocin!

Post by It_is_a_Leclerc »

Građanski Savez BiH: Odluka Predsjedništva o Jerusalimu dobra za BiH

Građanski savez smatra da je odluka Predsjedništva BiH da Bosna i Hercegovina ostane suzdržana u UN-u prilikom glasanja o statusu Jerusalima pragmatična i dugoročno dobra za BiH, saopćeno je iz GS-a.
detroit-mercy

#13056 Re: Izrael je opet pocinio zlocin!

Post by detroit-mercy »

Gojeni H wrote:
insomnia78 wrote:Ma ja ba. ‘ta će oni
'Ta ce koji kufer? Poslat' vojsku, pa da nakon dva dana konzervirane hrane pocnu strajkovat'? :D

Lakse poslat' arapski i istocnoevropski sljam pod francusku zastavu da ubijaju crnce i Arape. Ha, ja ...
Napali hadalja Gadafija, nisu mu mogli per otkinut, ni oni ni oni zabari sto su ih poveli sa sobom. Hebote, raketiraju iz aviona, cijelu zgradu promase :mrgreen: ko da su :-).
Da nisu dosli Ameri, jos bi se oni sa Gadafijem carkali :skoljka: .
Gojeni H

#13057 Re: Izrael je opet pocinio zlocin!

Post by Gojeni H »

detroit-mercy wrote: Napali hadalja Gadafija, nisu mu mogli per otkinut, ni oni ni oni zabari sto su ih poveli sa sobom. Hebote, raketiraju iz aviona, cijelu zgradu promase :mrgreen: ko da su :-).
Da nisu dosli Ameri, jos bi se oni sa Gadafijem carkali :skoljka: .
Americka vojnicka sala:

- Koji je osnovni cilj drill sergeant-a prilikom obuke francuskog vojnika?
- Nauciti ga da mu puska ne ispada iz ruku. :D

De ba, da im nije Légion étrangère i COS-a, izlupali bi ih bosonogi Malijci k'o malu djecu.
Gojeni H

#13058 Re: Izrael je opet pocinio zlocin!

Post by Gojeni H »

It_is_a_Leclerc wrote:
Građanski Savez BiH: Odluka Predsjedništva o Jerusalimu dobra za BiH

Građanski savez smatra da je odluka Predsjedništva BiH da Bosna i Hercegovina ostane suzdržana u UN-u prilikom glasanja o statusu Jerusalima pragmatična i dugoročno dobra za BiH, saopćeno je iz GS-a.
:thumbup: Samo perzistentno. ;-)
insomnia78

#13059 Re: Izrael je opet pocinio zlocin!

Post by insomnia78 »

Image
:-D
Edin H.

#13060 Re: Izrael je opet pocinio zlocin!

Post by Edin H. »

Gojeni H wrote:
Edin H. wrote:
Gojeni H wrote: Ekonomska moc? - Zasto Njemacka i Japan nisu clanice?
U suru Mumine. :wink:
Ti me znas posteno razveselit'.
Veceras sam posebno spor, objasni, molicu lijepo.
Mislim na Sile Osovine. :oops:
rajv0sa

#13061 Re: Izrael je opet pocinio zlocin!

Post by rajv0sa »

Jedino kad je u pitanju izrael tad se zapadnoliberalni kurcipalci počnu pozivat na bibliju. Tad se gleda ko je prvi zapišo nešto, padaju u vodu priče o kulturološkim šarolikostima uzrokovanim migracijama.

Image
Emir Kusturica bez talenta
dembele

#13062 Re: Izrael je opet pocinio zlocin!

Post by dembele »

Je l' ovo imitira Franceka Tuđmana?
babanovac

#13063 Re: Izrael je opet pocinio zlocin!

Post by babanovac »

Gojeni H wrote:
sumirprimus wrote: ja licno bi s porodicom odjezdio odozdo. najiskrenije.
e sad oni se moraju pomirit sa faktom da su ovi jaci,pobijedili i da nece unistit izrael.
ili da traze prava u jednoj drzavi gdje fakticki ne bi bili ni manjina i tek onda bi i izrael imao sranje zbog situacije sl juznoj africi ..
ovaj status quo je najgori po njih.
Svi nikada ne mogu otici.
Izrael ne prihvata opciju jedne drzave, jer je Izrael jevrejska a ne gradjanska drzava. Izraelci se plase demografije i tolikog broja Arapa u eventualnoj drzavi u koju su aneksirane okupirane teritorije. Cudi me malo neinformisanost.
Izrael je vec aparthejdska drzava.
Izrael nikada ne moze doci u poziciju Juzne Afrike prije 1994. iz samo jednog razloga - bezuslovna podrska SAD-a.

Dakle, sta je raditi Palestincima?
Hmmmm... Priznati Izrael, rukovati se i razgraniciti, graditi infrastrukturu, od Gaze napraviti mega-luku? Izrael je najgradjanskija zemlja u okruzenju, a i sire. Sta mislis, zasto hasidic-jews protestvuju protiv Izraela, zato sto su nezadovoljni odnosom prema Palestincima, ili zato sto je sekularna drzava? Izrael ne pristaje na opciju jedne drzave... Hamas, najjaca stranka u parlamentu mlade demokratije Izraela, to bi bio naslov.... Nego, interesuje me, zasto Palestina nije proglasila nezavisnost 1949, '50, '51... sa glavnim gradom Jerusalemom- istocnim, u trenutku kada nije bilo zida razdvajanja, zidovskih naselja u Zapadnoj obali, zapravo nije bilo nijednog Zidova oko Kudsa ( jordanci tj. Arapi su iselili zidovski kvart iz starog grada) ? Danas se pominje, vracanje na granice iz '67. 1966 se nije govorilo o granicama, nego samo o jednom: unistenju Izraela.. " NNN: no peace, no recognition, no negotiatio with Izrael".
It_is_a_Leclerc

#13064 Re: Izrael je opet pocinio zlocin!

babanovac wrote:
Hmmmm... Priznati Izrael, rukovati se i razgraniciti, graditi infrastrukturu, od Gaze napraviti mega-luku? Izrael je najgradjanskija zemlja u okruzenju, a i sire. Sta mislis, zasto hasidic-jews protestvuju protiv Izraela, zato sto su nezadovoljni odnosom prema Palestincima, ili zato sto je sekularna drzava? Izrael ne pristaje na opciju jedne drzave... Hamas, najjaca stranka u parlamentu mlade demokratije Izraela, to bi bio naslov.... Nego, interesuje me, zasto Palestina nije proglasila nezavisnost 1949, '50, '51... sa glavnim gradom Jerusalemom- istocnim, u trenutku kada nije bilo zida razdvajanja, zidovskih naselja u Zapadnoj obali, zapravo nije bilo nijednog Zidova oko Kudsa ( jordanci tj. Arapi su iselili zidovski kvart iz starog grada) ? Danas se pominje, vracanje na granice iz '67. 1966 se nije govorilo o granicama, nego samo o jednom: unistenju Izraela.. " NNN: no peace, no recognition, no negotiatio with Izrael".
Bravo. To je ono o čemu ja govorim cijelo vrijeme. Hamas je dio problema, i dok god Palestinci radije biraju militantne iluzije nego mogućnost realnog mira zasnovanog na trenutnom stanju stvari, rješenja za Bliski Istok neće biti.

Arapi su birali ratove s državom Izrael sve dok nisu, k'o pijani bogataši, prokockali sve što su imali i sad, kad je Izrael postao velesila, kukaju okolo kako je svijet nepravedan i zao prema njima.

Dvije države, pošteno razgraničene, uz zaustavljanje gradnje na Zapadnoj obali i završeno.

Izrael je trajna kategorija. Može vam se to sviđati ili ne, ali Izrael je tu da ostane. Palestinci trebaju birati.
Edin H.

#13065 Re: Izrael je opet pocinio zlocin!

Post by Edin H. »

It_is_a_Leclerc wrote:
Izrael je trajna kategorija. Može vam se to sviđati ili ne, ali Izrael je tu da ostane. Palestinci trebaju birati.
Ti bas ne kontas svemocnog Allaha :oops:
bogoljub

#13066 Re: Izrael je opet pocinio zlocin!

Post by bogoljub »

Po svemu sudeći Israel nema svijetlu budućnost, doduše nema neku svijetlu ni prošlost!
It_is_a_Leclerc

#13067 Re: Izrael je opet pocinio zlocin!

bogoljub wrote:Po svemu sudeći Israel nema svijetlu budućnost, doduše nema neku svijetlu ni prošlost!
:lol:

Morate samo shvatiti da hutbe nisu u pravilu utemljene na realnom poimanju geopolitike.
bogoljub

#13068 Re: Izrael je opet pocinio zlocin!

Post by bogoljub »

It_is_a_Leclerc wrote:
babanovac wrote:
Bravo. To je ono o čemu ja govorim cijelo vrijeme. Hamas je dio problema, i dok god Palestinci radije biraju militantne iluzije nego mogućnost realnog mira zasnovanog na trenutnom stanju stvari, rješenja za Bliski Istok neće biti.

Arapi su birali ratove s državom Izrael sve dok nisu, k'o pijani bogataši, prokockali sve što su imali i sad, kad je Izrael postao velesila, kukaju okolo kako je svijet nepravedan i zao prema njima.

Dvije države, pošteno razgraničene, uz zaustavljanje gradnje na Zapadnoj obali i završeno.

Ne postoji politički niti jedan ozbiljan korak za zaustavljanje gradnje njihovih naselja, koliko god Palestinci bili spremni potpisati dvije države. Zašto? Zato što niti jedan cionistički cilj ne predviđa ikakve Palestince u njihovim planovima. Jednostavno, trebaju nestati!
Argumentacija sile, Da, ali obostrtano! Ne može neko biti terorista, a neko ko sa merkavom ruši njihove domove i ubija mladiće na ulici cvjećka! NIKO NE TREBA DA KUKA!
bogoljub

#13069 Re: Izrael je opet pocinio zlocin!

Post by bogoljub »

It_is_a_Leclerc wrote:
bogoljub wrote:Po svemu sudeći Israel nema svijetlu budućnost, doduše nema neku svijetlu ni prošlost!
:lol:

Morate samo shvatiti da hutbe nisu u pravilu utemljene na realnom poimanju geopolitike.
Hutbe koje ti ja govorim su istina i srž su geopolitike, prihvatio ti ili ne!
aratet

#13070 Re: Izrael je opet pocinio zlocin!

Post by aratet »

Gojeni H wrote:
sumirprimus wrote: ja licno bi s porodicom odjezdio odozdo. najiskrenije.
e sad oni se moraju pomirit sa faktom da su ovi jaci,pobijedili i da nece unistit izrael.
ili da traze prava u jednoj drzavi gdje fakticki ne bi bili ni manjina i tek onda bi i izrael imao sranje zbog situacije sl juznoj africi ..
ovaj status quo je najgori po njih.
Svi nikada ne mogu otici.
Izrael ne prihvata opciju jedne drzave, jer je Izrael jevrejska a ne gradjanska drzava. Izraelci se plase demografije i tolikog broja Arapa u eventualnoj drzavi u koju su aneksirane okupirane teritorije. Cudi me malo neinformisanost.
Izrael je vec aparthejdska drzava.
Izrael nikada ne moze doci u poziciju Juzne Afrike prije 1994. iz samo jednog razloga - bezuslovna podrska SAD-a.

Dakle, sta je raditi Palestincima?
Zasto Izrael ne anektira cijelu Zapadnu obalu?
It_is_a_Leclerc

#13071 Re: Izrael je opet pocinio zlocin!

LOL.

Jesu li Palestinci spremni da potpišu priznanje Izraela?

Da ili Ne.
bogoljub

#13072 Re: Izrael je opet pocinio zlocin!

Post by bogoljub »

It_is_a_Leclerc wrote:LOL.

Da ili Ne.
Da, to su nekoliko puta i pokazali!
Oslovskoi dogovor koji su potpisali Jaser Arefat i Jicak Rabin. Po njemu je PLO priznao cionističku tvorevinu Izrael i prepustio joj osamdeset posto palestinske zemlje u zamjenu za ograničenu palestinsku upravu koju je trebalo uspostaviti nad mnogobrojnim palestinskim invalidima i bogaljima na Zapadnoj obali i Gazi, a koju je, nakon što je uspostavljena, Šaron ubrzo dokrajčio.
Jicak Rabin je1995 brutalno ubijen od strane cionista zato što je potpisao nešto što nije smio.

Davno nekad, prvi premijer Izraela Ben Gurion kazao je: »Stari Palestinci će izumrijeti, mladi će zaboraviti i biti raseljeni. Naš krajnji cilj je da svi Palestinci odu…
cyprus

#13073 Re: Izrael je opet pocinio zlocin!

Post by cyprus »

Da ili Ne.
PLO je davno potpisao priznanje Izraela, ima skoro 25 godina... Hamas je druga priča...
It_is_a_Leclerc

#13074 Re: Izrael je opet pocinio zlocin!

cyprus wrote:

Da ili Ne.
PLO je davno potpisao priznanje Izraela, ima skoro 25 godina... Hamas je druga priča...
Gdje je PLO danas. Pa uništili su ih zbog toga. Yaser Arafat, dobitnik Nobelove nagrade za mir, čovjek koji je znao da su godine pregovora bolje od dana ratovanja za njegov narod, umro je, a Hamas ga je smatrao slabićem i izdajnikom. Danas je Palestine daleko manje nego prije 20 godina.

Kako rekoh - Palestinci moraju shvatiti da nisu u poziciji da postavljaju nemoguće uvjete. Mir je moguć jedino kroz prihvatanje realiteta s obje strane. Jer, kako god nije moguće da Izrael nestane, tako nije moguće ni da Jeruzalem pripadne samo Jevrejima kao "sveta i nedjeljiva" prijestolnica, kako reče Netanyahu prije nekoliko dana.
insomnia78

#13075 Re: Izrael je opet pocinio zlocin!

Post by insomnia78 »

Arafat nije umro nego je otrovan
Locked