HS kablovska

TV i novinske vijesti, vaši komentari, vaše teme...

Moderator: anex

Locked
Sarcom

#13051 Re: HS kablovska

Post by Sarcom »

starii wrote:mozel mi neko pojasniti..
na stranici telemacha stoji ponuda akcija DUO NET 17.9KM (prvi sest mjeseci internet dzabe) stim da je u cijenu uracunata cijena odrzavanja kablovkse mreze od 15KM.
http://www.telemach.ba/PAKETI/2204/DUO+ ... av_start=0

na stranici hkb stoji cijena za DUO NET 24.90,stim da cijena odrzavanja kablovskog sistema nije uracunata od 15KM..

http://www.hs-hkb.ba/wp-content/uploads ... .2015..pdf

ispade jedna firm s dva naziva firme i dvije cijene...
Lakse ti je da to posebno gledas tj. Internet-22 KM,Odrzavanje kablovske-15 KM,Digitalni paket-3 KM i dode te na isto,jedino sto na HS cjenovniku nemas popust onih 6 mjeseci.
cpu_fan

#13052 Re: HS kablovska

Post by cpu_fan »

Maharadza wrote:
cpu_fan wrote:
The Realist wrote:
Ma sa Arenama se možemo halaliti i tu se ne može ništa, ali moduli su već problem, jer su ljudi platili, a sada postoji opcija da im uopšte ne vrijede, da traže da se doplati za HD reciever i slično.

Naravno, ne treba odmah frku praviti, jer možda i bude rješenje na obostrano zadovoljstvo, koliko je to moguće.
ma sva oprema se dobije đaba na korištenje nego mi muka da mi za gledanje TV-a treba dva daljisnka upravljača i nikad nemaš pojma na kojem je stišan ton nego k'o Ani 4 pištolja moraš imati skills za gledanje TV-a. I muka mi je što Ligu prvaka moram gledati na BHT-u i OBN_u. To mi je najviše muka.
Daljinski koji dobiješ za resiver je univerzalni i možeš ga programirati za svaki tv (pali/gasi i tv i resiver, jačinu zvuka mijenja direktno na tv itd.), znači nema patnje sa 2 daljinska ako ništa! :P
Kod staraca je telemach i vidio sam davno da je daljinski univerzalni ali nigdje nema uputstva kao se daljinski programira niti su mi onda u teh. podrš. znali reći da li je to uopće izvedljivo :roll:
hrasno38
Vozim: Renault Laguna
Horoskop: Riba

#13053 Re: HS kablovska

Post by hrasno38 »

Iza Horizonta wrote:pošto je telemah sve konkurente pokupovo ili ih namjerava kupit, ostaju samo bh telekom i ht eronet sa svojim ponudama koje su smiješne i preskupe, tako da nemaš izbora, jer s telemaha preći na bh telekom ili ht eronet je puno gore nego sa HS na telemah.
Ima Logosoft
Raigor Stonehoof

#13054 Re: HS kablovska

Post by Raigor Stonehoof »

hrasno38 wrote:
Iza Horizonta wrote:pošto je telemah sve konkurente pokupovo ili ih namjerava kupit, ostaju samo bh telekom i ht eronet sa svojim ponudama koje su smiješne i preskupe, tako da nemaš izbora, jer s telemaha preći na bh telekom ili ht eronet je puno gore nego sa HS na telemah.
Ima Logosoft
mislis mTel. ne dam pare cetaljima.
The Realist

#13055 Re: HS kablovska

Post by The Realist »

hrasno38 wrote: Ima Logosoft

Jesu li se proširili?
fortaleza

#13056 Re: HS kablovska

Post by fortaleza »

cpu_fan wrote:
Maharadza wrote:Daljinski koji dobiješ za resiver je univerzalni i možeš ga programirati za svaki tv (pali/gasi i tv i resiver, jačinu zvuka mijenja direktno na tv itd.), znači nema patnje sa 2 daljinska ako ništa! :P
Kod staraca je telemach i vidio sam davno da je daljinski univerzalni ali nigdje nema uputstva kao se daljinski programira niti su mi onda u teh. podrš. znali reći da li je to uopće izvedljivo :roll:
Izvodljivo je, uz daljinski dođe uputstvo za programiranje, a upute možeš pronaći i na netu, daljinac AT3400 čini mi se.

Koristim jedan daljinski za tv i receiver.
Raigor Stonehoof wrote:
hrasno38 wrote:Ima Logosoft
Super tv od Logosofta nije prodan Mtelu.
StupskaBitanga

#13057 Re: HS kablovska

Post by StupskaBitanga »

Logosoft tj i Super TV jeste u većinskom vlasništvu Mtela
hrasno38

#13058 Re: HS kablovska

Post by hrasno38 »

Raigor Stonehoof wrote:
hrasno38 wrote:
Ima Logosoft
Nemoj prijatelju ti placaj skuplju a losiju uslugu....sve je stvar izbora i debljine novcanika i tu apsolutno vise nemam nikakvog patriotizma. Sad cu da predjem sa BH Mobilne nakon 15 godina na MTel jer na primjer u Mtelu sa uslugom Mix30 dobijam ajde sto poziva, interneta i SMS-ova koje ne mogu potrositi i plus npr. mogucnost za novi Sony Xperia M4 Aqua za 1 KM na 24 i 12 mjeseci a u BH Telecomu na 12 mjeseci sa istom uslugom (MIDI30) je taj telefon 27 KM mjesecno ili na 24 mjeseca oko 10 KM mjesecno!!! I onda ko je tu lud???? Pun mi je kurac vise BH Telecoma koji preko mojih ledja puni Bakirove i dzepove porodica Izetbegovic i Aksamija!
Last edited by hrasno38 on 19/12/2015 15:08, edited 1 time in total.
MTV

#13059 Re: HS kablovska

Post by MTV »

Evo sta kaze Logosoftov covjek u vezi mtela i Logosofta:
Hvala svima koji su se ovako brzo javili :). Zaista vjerujem da je vama ova godina izgledala tako da se ništa posebno nije dešavalo, ali vjerujte da je kod nas bilo zaista usijano. Ne da vas to treba posebno zanimati, ali tranzicija koju je Logosoft prošao zaista nije bila jednostavna. No i pored toga, zaista nas zanima šta mislite i potrudit ćemo se da ove bolne tačke koje ste naveli adresiramo, a i da ponudimo neke druge novosti.
Takođe, pošto je neko od vas ovdje pomenuo Mtel, htio bih zaista da budem jasan kad je ovo u pitanju : Mtel jeste većinski vlasnik Logosofta, ali je Logosoft zaseban privredni subjekat sa svojom upravom i svojom politikom poslovanja. Obzirom na to, nema direktnog preslikavanja onog što ima Mtel na Logosoft ni u jednom segmentu. Nekad je to dobro, nekad loše, ali tako je.

Hvala svima još jednom. Sama činjenica da se ovdje javljate govori da vam je stalo.

Damir Dizdarević
ID za usluge i prodaju
Logosoft d.o.o.
Sarajevo
Raigor Stonehoof

#13060 Re: HS kablovska

hrasno38 wrote: Pun mi je kurac vise BH Telecoma koji preko mojih ledja puni Bakirove i dzepove porodica Izetbegovic i Aksamija!
dobro, zato puni dzepove karadziceve odbrane. znam da si stariji i da si se borio u ratu, i ne bi smio tako razmisljati. nisam uopste gledao ni uporedjivao ponude jednih i drugih, ali nekad je princip jaci od novcanika.
hrasno38

#13061 Re: HS kablovska

Post by hrasno38 »

Raigor Stonehoof wrote:
hrasno38 wrote: Pun mi je kurac vise BH Telecoma koji preko mojih ledja puni Bakirove i dzepove porodica Izetbegovic i Aksamija!
dobro, zato puni dzepove karadziceve odbrane. znam da si stariji i da si se borio u ratu, i ne bi smio tako razmisljati. nisam uopste gledao ni uporedjivao ponude jednih i drugih, ali nekad je princip jaci od novcanika.
E bas zato sto si mladji vjerovatno ne razlikujes principe od ekonomije. Svako gleda da za za svoje pare prodje bolje i zaboli me cuna za SDA i slicne majmune kao sto me zaboli i za SDA i Karadzica. MTel daje bolju ponudu i ja je uzimam isto kao sto su stotine i stotine Trebinjaca jucer pohrlile u federalni Bingo u Trebinju da napune svoje korpe. Ta patriotska prica je davno prezvakana i nabijena na kurac upravo od Bakira i slicnih Bakircica kaqda su im borci poceli kopati po kontejnerima. Na zalost 2015 godine najbolji ministar u drzavi je Mirko Sarovic, SDS-ovac koji odradi masu poslova za cijelu BiH i sve njene narode. Ne zivi se od patriotizma i vjecitih preseravanja o Karadzicu i ratu mada ga naravno nikada ne treba zboraviti i biti ponosan ako si ucestvovao u stvaranju ove drzave.
Maharadza

#13062 Re: HS kablovska

Post by Maharadza »

radiša wrote:ma to je neki pokusaj prevare pa ko se upeca...
ako bude tako onda bolje sve odjavit pa nazvat telemah a ne hs i pitat da niste slucajno dosli u tu i tu ulicu zanimaju me vase usluge :lol:
To i jeste najbolja opcija, odjaviš sve i odmah idući dan nazoveš iste i opet se pretplatiš kao "novi korisnik" gdje dobijaš benefite koje mi stari korisnici ugl. možemo sanjati! :mrgreen:
hrasno38 wrote:
Raigor Stonehoof wrote:
E bas zato sto si mladji vjerovatno ne razlikujes principe od ekonomije. Svako gleda da za za svoje pare prodje bolje i zaboli me cuna za SDA i slicne majmune kao sto me zaboli i za SDA i Karadzica. MTel daje bolju ponudu i ja je uzimam isto kao sto su stotine i stotine Trebinjaca jucer pohrlile u federalni Bingo u Trebinju da napune svoje korpe. Ta patriotska prica je davno prezvakana i nabijena na kurac upravo od Bakira i slicnih Bakircica kaqda su im borci poceli kopati po kontejnerima. Na zalost 2015 godine najbolji ministar u drzavi je Mirko Sarovic, SDS-ovac koji odradi masu poslova za cijelu BiH i sve njene narode. Ne zivi se od patriotizma i vjecitih preseravanja o Karadzicu i ratu mada ga naravno nikada ne treba zboraviti i biti ponosan ako si ucestvovao u stvaranju ove drzave.
Aferim, svaka čast! :kakoste:
Raigor Stonehoof

#13063 Re: HS kablovska

to je ono ko jebo domace, hajmo kupovat strano, boli me kurac za nasu privredu :) aferimaj do sutra, meni je to razmisljanje nula bodova, zato i jesmo gdje jesmo.
Maharadza

#13064 Re: HS kablovska

Post by Maharadza »

cpu_fan wrote:
Maharadza wrote:
cpu_fan wrote:
ma sva oprema se dobije đaba na korištenje nego mi muka da mi za gledanje TV-a treba dva daljisnka upravljača i nikad nemaš pojma na kojem je stišan ton nego k'o Ani 4 pištolja moraš imati skills za gledanje TV-a. I muka mi je što Ligu prvaka moram gledati na BHT-u i OBN_u. To mi je najviše muka.
Daljinski koji dobiješ za resiver je univerzalni i možeš ga programirati za svaki tv (pali/gasi i tv i resiver, jačinu zvuka mijenja direktno na tv itd.), znači nema patnje sa 2 daljinska ako ništa! :P
Izvoli:

Image

Image

Još mi samo napiši koje marke je telka za koju ga želiš programirati pa ti pošaljem i kodove! :thumbup:
hrasno38

#13065 Re: HS kablovska

Post by hrasno38 »

Raigor Stonehoof wrote:to je ono ko jebo domace, hajmo kupovat strano, boli me kurac za nasu privredu :) aferimaj do sutra, meni je to razmisljanje nula bodova, zato i jesmo gdje jesmo.
To nije strano zato sto je iz BL jer nije BiH samo Federacija!
kakaljin

#13066 Re: HS kablovska

Post by kakaljin »

hrasno38 wrote:
Raigor Stonehoof wrote:to je ono ko jebo domace, hajmo kupovat strano, boli me kurac za nasu privredu :) aferimaj do sutra, meni je to razmisljanje nula bodova, zato i jesmo gdje jesmo.
Jeste da nije prodato telekomu Srbije
Raigor Stonehoof

#13067 Re: HS kablovska

kakaljin wrote:
hrasno38 wrote:
upravo
Benq

#13068 Re: HS kablovska

Post by Benq »

starii wrote:mozel mi neko pojasniti..
na stranici telemacha stoji ponuda akcija DUO NET 17.9KM (prvi sest mjeseci internet dzabe) stim da je u cijenu uracunata cijena odrzavanja kablovkse mreze od 15KM.
http://www.telemach.ba/PAKETI/2204/DUO+ ... av_start=0

na stranici hkb stoji cijena za DUO NET 24.90,stim da cijena odrzavanja kablovskog sistema nije uracunata od 15KM..

http://www.hs-hkb.ba/wp-content/uploads ... .2015..pdf

ispade jedna firm s dva naziva firme i dvije cijene...
Na cjenovniku hkb-a stoji cijena bez uracunate KKS u iznosu od 15KM, i kad izracunas 24,9 + 15 , dobijes cijenu 39,9KM koliko je i na telemach stranici , s tim da je u telemachu aktuelna akcija 3/6 mjeseci besplatan internet za nove korisnike koji jos nemaju neta pa im je umanjen racun za 22KM i iznosi 17,9KM. Dakle osim ove telemach akcije nema nista da je drugacije, cijena je ista.
Benq

#13069 Re: HS kablovska

Post by Benq »

Maharadza wrote:
radiša wrote:ma to je neki pokusaj prevare pa ko se upeca...
ako bude tako onda bolje sve odjavit pa nazvat telemah a ne hs i pitat da niste slucajno dosli u tu i tu ulicu zanimaju me vase usluge :lol:
To i jeste najbolja opcija, odjaviš sve i odmah idući dan nazoveš iste i opet se pretplatiš kao "novi korisnik" gdje dobijaš benefite koje mi stari korisnici ugl. možemo sanjati! :mrgreen:
To vise ne pije vode jer se vise ne gleda koji je korisnik nego koja je adresa i na kome se vodi stan , ako je vec ta usluga postojala na tom prezimenu , dzaba ti odjavljivati kad nista postici neces :)
cpu_fan

#13070 Re: HS kablovska

Post by cpu_fan »

Maharadza wrote:
cpu_fan wrote:
Maharadza wrote:

Izvoli:

Image

Image

Još mi samo napiši koje marke je telka za koju ga želiš programirati pa ti pošaljem i kodove! :thumbup:
Hvala ! Već isprogramirano :thumbup:
Astrix

#13071 Re: HS kablovska

Post by Astrix »

Ja imam slican problem, daljinski od digitale mi poludio, sve nesto naopako, naravno starci su bacili papire od resivera kad smo ga kupili pa ne znam nista o njemu.
Ima li iko ideju koji bi to mogao biti resiver i kako da ga ponovo programiram? Resiver kupljen u HS-u totalno crni i nista ne pise na njemu...
hrasno38

#13072 Re: HS kablovska

Post by hrasno38 »

kakaljin wrote:
hrasno38 wrote:
Znas li koliko me zaboli koliki je gdje i ciji je vlasnicki udio sve dok je usluga povoljnija, kvalitetna i meni isplativija. To je ekonomija i nema blage veze sa patriotizom, I Turci su nekada bili osvajaci pa bi im sada pojedini i guzice dali. Dovoljno je samo reci sta su svabe uradila na ovim prostorima u WWII pa danas vozate Golfove, Pasate, Audije, BMW-ove i ne smetaju vam sto dolaze iz nekadasnje fasisticke Njemacke. Takva razmisljanja su jednostavno nedorasla pogotovo kad su u pitanju slabije ekonomski razvijene zemlje gdje svaka "marka" se mjerka po deset puta. Za mene nije nikakv patriotizam da punim dzepove SDA mocnika i da im gradim vile po Poljinama te usput placam skuplje usluge. To nije patriotizam to je debilizam prema samom sebi. Zasto bi ja nesto sto mogu platiti 1KM uzeo za 324KM?????!!! Pa to moze samo idiot niko drugi!
Telemach isto tako i te kako ima prstiju Srbije u svom vlasnistvu pa sta cemo onda svi se vratiti na klasicne antene i gledati samo BHT i FTV??? Pa iskreno i to bi prije uradio nego uzeo neku uslugu od BH Telecoma na "fer osnovi". Npr najusraniji NEtFlat 25 Mb u BH Telecomu kosta 70 KM na "fer osnovi". U HS-u se taj paket zove Superior i kosta 35 KM a u Telemachu 45 KM!!! BH Telecom je firma gdje su se okupili najveci zbirovi i derikoze iz F BiH i svakodnevna kasica za SDA potrebe.
HS ma koliko pojedini srali po njemu je bio najpriblizniji BH covjeku i veoma fer sa cijenama svojih ponuda. Sportklubovi nisu apsolutno njihova neka zelja da ih ne pruze gledaocima nego krsenje zakona United Group gdje je i Telemach i drzanje SK iskljucivo na tom kablovskom provideru sto je nakraju sud i presudio da je protiv zakona i krsi konkurencijske norme.
biggrin

#13073 Re: HS kablovska

Post by biggrin »

dosao mi danas racun za kid 8 i telefon. osim sto drugacije izgledaju, nema vise ni listinga poziva, vec mi je pausalno stavljen iznos za telefon. a odozada je reklama i opet se reklamiraju kid paketi po ranijim cijenama...pa ti budi pametan sada...
malisa007

#13074 Re: HS kablovska

Post by malisa007 »

Gdje se može pročitati popis kanala u ovim novim paketima
kloniran

#13075 Re: HS kablovska

Post by kloniran »

malisa007 wrote:Gdje se može pročitati popis kanala u ovim novim paketima
http://telemach.ba/D3+-+digitalna+telev ... v_start2=0
Locked