FC Barcelona

Fudbal/nogomet, Premijer liga, Liga prvaka, svjetska i evropska prvenstva...

Moderators: Charuga, Tomahawk11

Post Reply
erik2

#13051 Re: FC Barcelona

Post by erik2 »

Prema pisanju Sky Sporta, trener Barcelone Pep Guardiola u petak će na konferenciji za novinare obznaniti da napušta Barcelonu. Stručnjak za španjolski nogomet Guillem Balague za Sky Sports je potvrdio da Guardiola više nema namjeru ostati u klubu..

Ja se opet nadam da nije istina..
skenderija04

#13052 Re: FC Barcelona

Post by skenderija04 »

erik2 wrote:Prema pisanju Sky Sporta, trener Barcelone Pep Guardiola u petak će na konferenciji za novinare obznaniti da napušta Barcelonu. Stručnjak za španjolski nogomet Guillem Balague za Sky Sports je potvrdio da Guardiola više nema namjeru ostati u klubu..

a AVB aplicirao :lol: :lol: :lol: :lol: Novo radno meeeeeeeeeeeeeeeeeeesto :thumbup:

http://translate.googleusercontent.com/ ... tnq9rIIWfQ
erik2

#13053 Re: FC Barcelona

Post by erik2 »

skenderija04 wrote:
erik2 wrote:Prema pisanju Sky Sporta, trener Barcelone Pep Guardiola u petak će na konferenciji za novinare obznaniti da napušta Barcelonu. Stručnjak za španjolski nogomet Guillem Balague za Sky Sports je potvrdio da Guardiola više nema namjeru ostati u klubu..

a AVB aplicirao :lol: :lol: :lol: :lol: Novo radno meeeeeeeeeeeeeeeeeeesto :thumbup:

http://translate.googleusercontent.com/ ... tnq9rIIWfQ
:mrgreen:
SKONEL_

#13054 Re: FC Barcelona

Post by SKONEL_ »

ode nam pep jbgggg.............. :sad: :sad: :sad:
Bušman

#13055 Re: FC Barcelona

Post by Bušman »

Mislim da ce Barca napraviti sve da dovede Bielsu. I bolje im je :D
Chmoljo
Administrativni siledžija u penziji

#13056 Re: FC Barcelona

Post by Chmoljo »

i tako... :roll:
Quaresma

#13057 Re: FC Barcelona

Post by Quaresma »

jel istina da ide Pep? jel on sam zeli da ide ili Barcini tako hoce?
Distortion

#13058 Re: FC Barcelona

Post by Distortion »

Ili stvarno ide, a to bi po meni bio glup potez jer je premlad trener da bi otisao nakon samo 4 godine u kojim smo uzivali gledajuci ovu ekipu...
Ili ce produzit jer navijaci nestrpljivo cekaju odluku koja ako bude pozitivna za klub možda ce se malo "zaboraviti" ovaj neuspjeh iz sedmice koja je iza nas...

Igraci traze da ostane, uprava to zeli, navijaci isto i on ode....
p206

#13059 Re: FC Barcelona

Post by p206 »

Ako već ide, gdje ide?
Za mene bi bilo glupo da preuzme neki klub ili reprezentaciju. Jedino što bi shvatio kao razuman i pametan potez je da ide na odmor na jednu sezonu.
Entropio
Vozim: njemackog premiuma
Horoskop: TDI

#13060 Re: FC Barcelona

Post by Entropio »

p206 wrote:Ako već ide, gdje ide?
Za mene bi bilo glupo da preuzme neki klub ili reprezentaciju. Jedino što bi shvatio kao razuman i pametan potez je da ide na odmor na jednu sezonu.
Ako ode, ide na odmor. To je sigurno.
Entropio
Vozim: njemackog premiuma
Horoskop: TDI

#13061 Re: FC Barcelona

Post by Entropio »

Unless Guardiola changes his mind last minute, Barcelona will on Friday announce the coach will leave the club. [catalunya radio]

Čini se da je ovo definitivno.
skenderija04

#13062 Re: FC Barcelona

Post by skenderija04 »

Idemo redom . mala rekapitulacija svih vijesti i "vijesti" . Zkljucak je sljedeci.
-Sutra u 11 konferencija za stampi Guardiola, Rosell,Zubizarreta.
-90% vjerovatnoce je da ide.
-Guardiolini razlozi:
-Umor
-Stres
- Smatra da nije u stanju napraviti remont, postoje navodno cetiri igraca sa kojima je relacija narusena.
-Razlozi uprave
- Smatraju ga uljezom, Laportinim covjekom, Krojfistom
- Smatraju da za novac koji trazi Pep ( on plus milion pomocnika)mogu dovesti dva vrhunska strucnjaka
-Misle da imaju projekt koji nije kompatibilan sa Guardiolom

U svoj ovoj prici uprava se ponasala kurvanjski. Nisu htjeli da ga smjene jer bi bilo nepopularno, i svi bi isli protiv njih ali su napravili sve da sam ode.

Novi trener.
- Izgleda da ce na kraju biti Marcelo Bielsa. Valverde, koji je ulazio u prognoze ce se vratiti svojoj kuci, u Bilbao, a Loco dolazi na Nou Camp. Marcelo bIelsa smatra da je doslo vrijeme da vodi veliki klub a u prilog mu ide i cinjenica da su on i Messi iz Rosaria, argentinskog grada, a sa Mesisijevom porodicom je prijatelj.

Sve ovo su spekulacije, ali ako se pojavi ista informacija na vise mjesta znaci da su sanse velike.
BHF_Manijak

#13063 Re: FC Barcelona

Post by BHF_Manijak »

Ovo ce meni biti jako interesantna situacija iz dva razloga, prvi je da konacno sam sebi potvrdim da li je doista Guardiola jedan genije pa je napravio ovaj sistem i igrr Barce doveo do savrsenstva, takticki gigant, ili je to bio splet okolnosti i da je imao srece sto se zadesio u vanserijskom timu, i druga stvar interesuje me kako ce se Barca snaci bez njega, tj dace mi odgovor da li je to doista besprijekoran tim koji moze funkcionirati i pod drugim trenerom ili je ovo bas "Pepova Barca" dakle njegov produkt. Bice kako rekoh zanimljiv razvoj situacije. :)
LSD

#13064 Re: FC Barcelona

Post by LSD »

Ode Guardiola najvjerovatnije :-? mnogi mediji to prenose, uzima kratki predah i odmor i onda najvjerovatnije negdje u Englesku....jednostavno, 4 godine u Barci su za njega previše pritiska.
Ali sam nekako siguran da ce se Pep jednog dana vratiti u Barcu...previše je to jaka veza da bi trajno pukla.
skenderija04

#13065 Re: FC Barcelona

Post by skenderija04 »

LSD wrote:Ode Guardiola najvjerovatnije :-? mnogi mediji to prenose, uzima kratki predah i odmor i onda najvjerovatnije negdje u Englesku....jednostavno, 4 godine u Barci su za njega previše pritiska.
Ali sam nekako siguran da ce se Pep jednog dana vratiti u Barcu...previše je to jaka veza da bi trajno pukla.
Ja stvarno mislim da je bolje da ide ako se ne osjeca spremnim za sljedecu sezonu- Zasto da se ponovi situacija sa Rajkardom. Vise volim da trener napusti klb uz ovacije navijaca nego da mu sljedece godine zvizde. I ovo sto kaze LSD je istina, Pep ce se kad tad vratiti. Ima samo 40 godina, i zasto ga potrositi, On je Barcin covjek i bolje pustiti ga da radi sta hoce.
p206

#13066 Re: FC Barcelona

Post by p206 »

skenderija04 wrote: Ja stvarno mislim da je bolje da ide ako se ne osjeca spremnim za sljedecu sezonu- Zasto da se ponovi situacija sa Rajkardom. Vise volim da trener napusti klb uz ovacije navijaca nego da mu sljedece godine zvizde. I ovo sto kaze LSD je istina, Pep ce se kad tad vratiti. Ima samo 40 godina, i zasto ga potrositi, On je Barcin covjek i bolje pustiti ga da radi sta hoce.
to jeste, ako nemaš više energije da držiš(ili koji će pratiti) visok nivo strasti koji je potreban na ovom takmičarskom nivou, onda je bolje uzeti odmor, pa se vratiti opet nekad... ali ja sam se malo je reći zaljubio i oduševio u ovu Barcelonu sa ovakvom igrom... navijam oko 15 godina godina sa određenom strasti, ali ovo je nešto posebno sad.
tako da mi je strašno žao što će vjerovatno otići, jer ne vjerujem da će se naći neko sličan
skenderija04

#13067 Re: FC Barcelona

Post by skenderija04 »

Bice neobicno ako ode ali bolje ovako nego da se raspadnu u borbi za cetvrto mjesto ili da ispadnu u osmini LS zbog nekih stvari koje nemaju veze sa fudbalom. I igraci ce morati postovati novog trenera i ponovo se dokazivati. Rutina i zasicenost su najveci neprijatelji ove Barcelone.
Madrid

#13068 Re: FC Barcelona

Post by Madrid »

Ma tesko je naci zamjenu za Guardiolu ako stvarno ode, ima tu vise faktora, najvaznije je kako bi igraci prihvatili novog trenera, glupost bi bila dovesti AVB ili Enriquea, oni nemaju ama bas nista sto Guardiola nema, a realno su limitirani u odnosu na njega...

Da nije Madridista, najbolje bi rjesenje bilo da zgrabe del Bosquea nakon Eura, ali to je neostvarivo :D
LSD

#13069 Re: FC Barcelona

Post by LSD »

skenderija04 wrote:Bice neobicno ako ode ali bolje ovako nego da se raspadnu u borbi za cetvrto mjesto ili da ispadnu u osmini LS zbog nekih stvari koje nemaju veze sa fudbalom. I igraci ce morati postovati novog trenera i ponovo se dokazivati. Rutina i zasicenost su najveci neprijatelji ove Barcelone.
:thumbup: tacno tako...zato treba osvježenje i neko novo lice koje ce prodrmati stvari ...koliko god se oni trudili da to demantuju ili prikriju, ocito je da je u Barci odavno došlo do zasicenja...traje ovo sa Pepom vec dvije godine, i on sam je to jasno pokazao svojim minimalnim produživanjem ugovora na maximalno godinu dana...Pep nije glup covjek da ne registruje kad je došlo do obostranog zasicenja na relaciji trener - igraci....i najcesce se u tim okolnostima traži svježa krv u treneru koji ce nešto novo sa sobom donijeti, a ne u novim igracima, pojacanjima itd...iako igraci (barem velika vecina njih) žele da Pep ostane, mislim da je Barca sad u fazi gdje mora nešto radikalnije mjenjati i potegnuti.

Mada opet kažem, volio bih da Guardiola ostane bez obzira na sve.
sumirprimus

#13070 Re: FC Barcelona

Post by sumirprimus »

sto bi reko graha,non stop akcija izmori covjeka... :D
jos ako celzi osvoji titulu,mozda nek probaju bez trenera,jebga eto zna i to dat rezultate... :skoljka:
ultima_palabra

#13071 Re: FC Barcelona

Post by ultima_palabra »

@skenderija, misliš da je Loco voljan da preuzme Barcu? Nekako mi on ne djeluje kao čovjek koji napušta projekat koji je tek započeo... u Bilbau ga sad idoliziraju, a u Barceloni bi bio tek čovjek koji je došao iza Pepa.
sumirprimus

#13072 Re: FC Barcelona

Post by sumirprimus »

i sto bi reko najmalokrvniji medj` braćom,
Iniesta: “We’ll be back” :lol: :lol: :thumbup:
ultima_palabra

#13073 Re: FC Barcelona

Post by ultima_palabra »

Nije cvekle jeo kad je bija mali :D

Sjećam se davno na jednom forumu se raspravljaju... jedan govori da je Iniesta slaba karika u timu (kakav stručnjak :-) ), a drugi mu govori nešto u smislu: jesi normalan, on može biti slaba karika u timu jedino kad se slikaju na plaži :lol:
sumirprimus

#13074 Re: FC Barcelona

Post by sumirprimus »

:lol: :lol: dobaar
veljaca

#13075 Re: FC Barcelona

Post by veljaca »

LSD wrote:
skenderija04 wrote:Bice neobicno ako ode ali bolje ovako nego da se raspadnu u borbi za cetvrto mjesto ili da ispadnu u osmini LS zbog nekih stvari koje nemaju veze sa fudbalom. I igraci ce morati postovati novog trenera i ponovo se dokazivati. Rutina i zasicenost su najveci neprijatelji ove Barcelone.
:thumbup: tacno tako...zato treba osvježenje i neko novo lice koje ce prodrmati stvari ...koliko god se oni trudili da to demantuju ili prikriju, ocito je da je u Barci odavno došlo do zasicenja...traje ovo sa Pepom vec dvije godine, i on sam je to jasno pokazao svojim minimalnim produživanjem ugovora na maximalno godinu dana...Pep nije glup covjek da ne registruje kad je došlo do obostranog zasicenja na relaciji trener - igraci....i najcesce se u tim okolnostima traži svježa krv u treneru koji ce nešto novo sa sobom donijeti, a ne u novim igracima, pojacanjima itd...iako igraci (barem velika vecina njih) žele da Pep ostane, mislim da je Barca sad u fazi gdje mora nešto radikalnije mjenjati i potegnuti.

Mada opet kažem, volio bih da Guardiola ostane bez obzira na sve.
:thumbup: Za oba posta .....

Ima argumenata i ZA i PROTIV odlaska Pep-a ....
ZA su jer nije postigao ono sto se od njega ocekuje u ovoj sezoni - jedino je moguce osvajanje Kupa, ali to ne zadovoljava apetite navijaca i uprave ( mada mu se trebaju odati velike zasluge za prosle 3 sezone ). Kako je gore receno, doslo je do zasicenja i mora se naci naka nova pokretacka snaga. Upravi je to najlakse sa smjenom ( ili ostavkom ) trenera. Igraci su normalno za njegov ostanak, jer ko bi imalo pametan bio protiv njega, a jos se ne zna da li ostaje ili ne ...
PROTIV - jer je ostvario odlicne rezultate unazad 3 sezone ( ne racunajuci ovu ) ....

Ja bih licno volio da ostane, a ako ode, da se jednog dana vrati i ponovi ove 3 sezone .... Bilo sta da se desi, Barcelona ima svoju skolu fudbalsku i nacin igranja, po kojem je prepoznatljiva u svijetu i opet ce biti u vrhu ( ako ne i na vrhu ) svjetskog fudbala ...
Post Reply