Sirija vol. 2

Locked
Challenger__

#13051 Re: Sirija vol. 2

Post by Challenger__ »

ioannes wrote:
Kikibombona wrote:Prorezimska milicija Sootoro pucala na gradjane Kamislija, trojica ranjenih...

Tenzije velike. Mogli bi veoma lako biti pregazeni.
Govor mržnje....
Baš ću sljedeći put osobno pitati svoj izvor u vezi situacije u kamišliju, gubiš objektivnost
Totalno.
Challenger__

#13052 Re: Sirija vol. 2

Post by Challenger__ »

- kad se već poziva na Palestince, hadje da prenesem izjavu zvaničnika Fataha, Abas Zakija:
"SAD stvorile ID da bi uništile arapsku naciju"

Abas Zaki, zvaničnik Fataha, vladajucće stranke u Palestini, javno je optužio SAD da su stvorile Islamsku državu. On je naveo da je ID stvorena kako bi SAD sprovele „pakleni plan rušenja arapske nacije, podelile je i ubile njen duh solidarnosti“.

Zaki, koji je i član Centralnog komiteta Fataha, ove optužbe je izneo u intervjuu za iračke novine „Mašrik“ 10. januara, a njegove komentare prve je na engleskom objavila palestinska organizacija „Medija voč“.

„Američka zavera protiv arapske nacije počela je od uništavanja Iraka i Sirije i slabljenja Egipta“, rekao je on, dodajući da arapskim zemljama nije pružena podrška ni u zaustavljanju Izraela da se širi na arapske teritorije.

On ističe i da je ID američki proizvod neophodan za uspostavljanje islamske države koja bi opravdala postojanje jevrejske države, u kojoj nema mesta za Palestince.

:arrow: LINK
Kikibombona

#13053 Re: Sirija vol. 2

Post by Kikibombona »

TODAY: Pro Assad miltiias in Qamishlo fire at civilians and wound 3.

Pro Assad militias tried to place barriers and control Qada Wehde, civilians complained in front of Asayish building for them to reply.

Asayish tried to calm the situation but pro Assad militias opened fire & wounded 3 civilians once they returned. Situation very tense.
Image
Image
sarajevoxxxx

#13054 Re: Sirija vol. 2

Post by sarajevoxxxx »

Portal iz Deir Ez-Zora ''DeirEzzore 2020'' https://www.facebook.com/Deirezzor2020 spominjao sam ovaj portal prije nekoliko dana u kontekstu da je administrator prenio vijest od RT-a o nekoliko stotina stradalih iz kvarta al-Bagiliyeh, da bi je nakon nekoliko sati uklonuo sa Fejsbuk stranice.

Pisao sam da administrator komunicira sa svima, da odgovara skoro na svako pitanje, da se javlja iz samog grada Deir Ez-Zora. Danas je napisao jedan zanimljiv post o Fejsbuk stranici koju uređuje kao i o stanju u samom gradu, njegov stav o Isilu, režimu, strahovima itd:

Administrator Fejsbuk stranice ''DeirEzzor 2020'', prije 5 sati:

Želim samo da kažem nekoliko riječi i da ih podjelim sa vama. Neki su primjetili da ima komentara koji osuđuju administraciju portala, zbog toga što osuđujemo postupke pripadnika Daiša (Isila) ili pak da ih podržavamo. Vidimo komentare koji su usmjereni protiv nas, međutim, preko portala hvala Bogu čuje se glas građana Deir Ez-Zora. Razlog naše neutralnosti je nasilje, i nepravda, koju čine obje strane prema građanima Deir Ez-Zora.

Zločine nad građanima Eš-Šejtata svi smo vidjeli svojim očima. Njihove masovne grobnice se otkrivaju i dan danas. I još niko ne zna šta će se sve otkriti. Kako možemo biti sa grupom koja kaže da ih predstavlja ''Namjesnik'' (Vali) ili ''Vladar pravovjernih'' (emirul mu'minin), dok njihove postupke ne može shvatiti niti čovjek niti bilo ko drugi.

Što se tiče režima, sasvim normalno posmatra ratne profitere sa kojima je u dogovoru i zajedno zarađuju milione. Mogu vam samo kazati da ništa o tome nismo pisali jer se bojimo za sigurnost ljudi koji uređuju stranicu. Svakodnevno se vojnom aerodromu dostavlja oružje i hrana, dok niko ne brine o narodu koji se nalazi u gradu kojem zbog opsade sve nedostaje.

Ima ih koji nas optužuju da smo plaćenici, i da neko od nas radi za jednu od strana, drago mi je da im kažem da smo iz grada Deir Ez-Zora, njegovih ulica i njegovih kvartova, i da niko od nas ne pripada niti jednoj stranci niti bilo kojem plemenu, ili nekoj skupini ljudi. Portal uređuju studenti sa univerziteta, i najobičniji među nama može sa svima dostojanstveno da razgovara, da vodi dijalog, i da odgovara. Neke rasprave su teške i na ličnom nivou ili pak neko želi da širi smutnju, zato ih izbjegavamo. Zahvalni smo vam što nas pratitete.

Srdačan pozdrav.

ديرالزور 2020 DeirEzzor
4 h ·
بي كلمتين ببالي وحابب اشاركها ‫#‏معاكم‬ :
يمكن الملاحظ انتشار تعليقات ضد طاقم الصفحة نظرا لوقوفنا ضد ما يقوم به تنظيم داعش , والمناصرين له ونسمع ونرى منشورات تكتب ضدنا لهذا الامر كون الصفحة من الصفحات الكبيره ولله الحمد في ايصال صوت ديرالزور ..
سبب حياديتنا ,هو اجرام وظلم وبهتان الطرفين في حق ابناء مدينة ديرالزور , جرائمهم في حق اهالي الشعيطات رأيناها بام اعيننا والى الان تكتشف مجازرها ولا يعرف ما سيكتشف بعد ذلك ..
كيف لنا ان نكون مع فئة تدعي بوجود " والي " و " امير مؤمنين " و تصرفاتها لا يتحملها بشر أو حجر ..
اما الطرف الاخر .. فقبل بوجود تجار ازمات ومصالحهم المتناسقة مع بعضهم لكسب الملايين بل وأؤكد لكم اننا لم ننشر شيء الى الان خوفا على سلامة مشرفي صفحتنا ..
وجود مطار عسكري يقوم بانزال المؤن والمعدات العسكرية وينسى ان هناك شعب ينقص فردا كل يوم نتيجة الحصار ..
من يتهمنا بالعمالة او يظن ان هناك ايادي لطرف من هؤلاء الاطراف في صفحتنا فأحب ان اخبره اننا من مدينة ديرالزور بشوارعها وحاراتها ولم نكن منتسبي لحزب او لعشيرة او لمجلس لاشخاص او لفئة ..
مشرفي الصفحة من طلبه الجامعه واقل شخص فينا لديه الامكانية للرد والمواجهه بالمناقشات لكن البعض النقاش معهم عقيم فنلجأ للحظر عندما نرى ان حسابه الشخصي وهمي وهو فقط لبث الفتن ..
شاكرين لكم حسن قرائتكم .. heart emoticon
من القلب شكرا
See Translation
Kikibombona

#13055 Re: Sirija vol. 2

Post by Kikibombona »

Salih Muslim, lider sirijskih Kurda, o Zenevi 3, Turcima...

:thumbup: :thumbup: :thumbup: :thumbup:
sarajevoxxxx

#13056 Re: Sirija vol. 2

Post by sarajevoxxxx »

Revolucionari zauzeli brdo En-Nimr u Latakiji, u blzini brda Duvejrekeh u regionu Džebel Ekrada.

Step News Agency
‫#‏سوريا‬ ‪#‎Syria‬
‫#‏اللاذقية‬
‫#‏الثوار‬ يسيطرون على ‫#‏تلة_النمر‬ الواقعة في محيط ‫#‏تل_‬ دويركة بـ ‫#‏جبل_الأكراد‬ حيث قتل ثلاث عناصر لـ ‫#‏قوات_النظام‬ و جرح آخرين ....
Opširnije
See Translation
dragma
Vozim: Pješe

#13057 Re: Sirija vol. 2

Post by dragma »

DuckZz wrote: Nadam se da nije u funkciji :-)
Image
Ili možda jeste pošto je na istom mjestu u funkcionalnom stanju zarobljen i prateći SURN 1S91 radar!?

Image
Image

Muštuluk!

Drugi (jubilarni) TOW snimak u 2016-toj. @Saxxx zovi raji piće :-D

Khan Tuman, Aleppo.
Mlohavi

#13058 Re: Sirija vol. 2

Post by Mlohavi »

Sve da je u funkciji nije jedno od onih "point and use" oruzja, tako da mogu se ISILovi samo nasaditi na ovaj KUB.
Challenger__

#13059 Re: Sirija vol. 2

Post by Challenger__ »

Mlohavi wrote:Sve da je u funkciji nije jedno od onih "point and use" oruzja, tako da mogu se ISILovi samo nasaditi na ovaj KUB.
Kakva ubleha i ti sistemi:
ISIS captured Soviet 2K12 KUB surface-to-air missiles that can shoot down fighter jets. Yet ISIS can't operate them

U međuvremenu, zasula ih je RuAF, zlu ne trebalo...
Challenger__

#13060 Re: Sirija vol. 2

Post by Challenger__ »

- Kada odlaze teroristi, dolazi/vraća se sirijski narod...

Hundreds of Syrian families began to return home after militants from the so-called Islamic State (IS, formerly ISIS/ISIL) were evacuated from the Damascus suburb of Qadam, Wednesday. The IS fighters left the suburb after a truce deal was brokered with the Syrian government.
Co0l

#13061 Re: Sirija vol. 2

Post by Co0l »

Aha,govorili ste tako i za Homs,pa vidimo na sta danas lici. :-)
Garant su i tamo Ameri unistili sirijsku infrastrukturu.
Co0l

#13062 Re: Sirija vol. 2

Post by Co0l »

Lincoln-Burrows wrote:
Challenger__ wrote:Dok na sjeveru preferiraju Kurde, cionisti za Siriju preferiraju ISIL, preciznije, "rađe ISIL, nego Iran":

Mislim da je to i logično, bolje za protivnika imati nekoga tko ne misli svojom glavom.
Prvi bi se Iranci smrtno uvrijedili da neko ISIL smatra opasnijim od njih.A samo budala bi i mogla smatrat nekoliko desetina hiljada lako naoruzanih terorista opasnijim protivnikom od nacije od skoro 80 miliona.
zvizdan

#13063 Re: Sirija vol. 2

Post by zvizdan »

Co0l wrote:
Lincoln-Burrows wrote:
Challenger__ wrote:Dok na sjeveru preferiraju Kurde, cionisti za Siriju preferiraju ISIL, preciznije, "rađe ISIL, nego Iran":

Mislim da je to i logično, bolje za protivnika imati nekoga tko ne misli svojom glavom.
Prvi bi se Iranci smrtno uvrijedili da neko ISIL smatra opasnijim od njih.A samo budala bi i mogla smatrat nekoliko desetina hiljada lako naoruzanih terorista opasnijim protivnikom od nacije od skoro 80 miliona.
Koliko sam ja shvatio, a mislim da jesam, ove crtace bombi iz Ptice trkacice, akcent je bio na tome da je Iran, po svojoj naravi, "teroristickiji" od ISIL-a, a ne na usporedbi vojnih kapaciteta.
Challenger__

#13064 Re: Sirija vol. 2

Post by Challenger__ »

- evo one dvojice heroja koje su ISIL, njegovi mediji i njihovi telali sahranili/evakuisali iz Zora:

Image
#Syria #DeirEzZor #SAA #SRG #SyrianArmy Major General Mohammed Kaddour & Brigadier General Issam Zahreddine
Image
Challenger__

#13065 Re: Sirija vol. 2

Post by Challenger__ »

Challenger__ wrote:- evo one dvojice heroja koje su ISIL, njegovi mediji i njihovi telali sahranili/evakuisali iz Zora:

Image
#Syria #DeirEzZor #SAA #SRG #SyrianArmy Major General Mohammed Kaddour & Brigadier General Issam Zahreddine
Šta je Brki za reverom? Evo šta:

Image
Russian flag ribbon on the generals uniform noted.
fosna2014

#13066 Re: Sirija vol. 2

Post by fosna2014 »

Ovi Druzi su opiciti. :thumbup:
Co0l

#13067 Re: Sirija vol. 2

Post by Co0l »

zvizdan wrote: Koliko sam ja shvatio, a mislim da jesam, ove crtace bombi iz Ptice trkacice, akcent je bio na tome da je Iran, po svojoj naravi, "teroristickiji" od ISIL-a, a ne na usporedbi vojnih kapaciteta.
Prije da kao neprijatelj predstavljaju vecu prijetnju sto je i logicno,obzirom na snagu.U svakom slucaju,sigurno nije ono sto celi implicira.
fosna2014

#13068 Re: Sirija vol. 2

Post by fosna2014 »

Meni boje lice na zastavu Druza:

Image

Image
Image

Grb:

Image
Challenger__

#13069 Re: Sirija vol. 2

Post by Challenger__ »

Moguće. Detalj nisam ni zapazio, nego likovi sa Reddita od kojih sam sve i prekopirao.
Co0l

#13070 Re: Sirija vol. 2

Post by Co0l »

Sektas :D
dragma

#13071 Re: Sirija vol. 2

Post by dragma »

Challenger__ wrote:
Mlohavi wrote:Sve da je u funkciji nije jedno od onih "point and use" oruzja, tako da mogu se ISILovi samo nasaditi na ovaj KUB.
Kakva ubleha i ti sistemi:
ISIS captured Soviet 2K12 KUB surface-to-air missiles that can shoot down fighter jets. Yet ISIS can't operate them

U međuvremenu, zasula ih je RuAF, zlu ne trebalo...
Ma ja, klasika.

Gomila neandertalaca i tako to...

A zadali svima više jada nego što su svi ostali ukupno jedni drugima odkad traje rat u Siriji, plus sranje koje su napravili u Iraku.
sarajevoxxxx

#13072 Re: Sirija vol. 2

Post by sarajevoxxxx »

- Selo Duvejrekeh u blizini Selme u Latakiji palo u ruke boraca opozicije.

- Ponovo započela žestoka razmjena vatre u blizini vojnog aerodroma u Deir Ez-Zouru.

- Rusi danas iz aviona dostavili 50 tona hrane i oružja rezimu u blizini 137. brigade u Deir Ez-Zouru.
Last edited by sarajevoxxxx on 20/01/2016 21:52, edited 1 time in total.
Challenger__

#13073 Re: Sirija vol. 2

Post by Challenger__ »

dragma wrote:Ma ja, klasika.

A zadali svima više jada nego što su svi ostali ukupno jedni drugima odkad traje rat u Siriji, plus sranje koje su napravili u Iraku.
Hoće to tako ako si izdanak moćnih službi, ekstenzija određenih geopolitičkih projekcija i ako te "napada" Obuma.

_____

BTW, niti ih potcjenjum a Boga mi, niti precjenjujem.
sarajevoxxxx

#13074 Re: Sirija vol. 2

Post by sarajevoxxxx »

Izvor blizak režimu potvrdio za "Mrežu En-Natik" da je guverner Deir Ez-Zoura Muhamed Kadur Ajnijeh, odselio u Damask.

https://m.facebook.com/story.php?story_ ... 8918520613
dragma

#13075 Re: Sirija vol. 2

Post by dragma »

Challenger__ wrote:
dragma wrote:Ma ja, klasika.

Hoće to tako ako si izdanak moćnih službi, ekstenzija određenih geopolitičkih projekcija i ako te "napada" Obuma.

_____

BTW, niti ih potcjenjum a Boga mi, niti precjenjujem.
Ma pusti te priče, napada ih i Putin pa opet nikom ništa. Sjećam se nedavne objave kako su ruski avioni srušili neki strateški jako važan most u Raqi (ili gdje već) i komentara kako američka avijacija isti namjerno nije dirala jer je jako bitan za opstanak ISIL-a!?
Ne znam šta je onda svo to vrijeme prije američkog angažmana radila sirijska avijacija, zašto ga oni nisu srušili?
I tako unedogled, teorije, pitanja, potpitanja. Ali helem nejse...

A da ih se potcjenjuje, potcjenjuje se opasno..
Locked