nepopravljivi ateista. Turkofil? Volim sjesti na Bosfor...Kikibombona wrote:Kurdi ne zele da o njima pozitivno misljenje imaju turkofili i vjerski fanatici. To bi bila svojevrsna uvreda.KatarinaKosaca wrote:Ne zulja mene nista....samo.kazem
Dakle, radim odlican posao.
Republika Turska
- KatarinaKosaca
- Location: Izmedju kurvinih sinova i pokvarenih kurvinih sinova
#13051 Re: Republika Turska
-
The 51st State
#13052 Re: Republika Turska
Otidji sa smoga nekad do istanbula, prosiri vidike, mojne biti zadojenko, i sta trabunjas o genocidu i nastajanju, a i da ima zrna tu doprinos kurda je jednak kao i turski u tom konkretnom dogadjaju.
- Kikibombona
#13053 Re: Republika Turska
Da li se slazes da je Turska nastala na genocidu, na stotinama hiljada (Armeni kazu 1.5 miliona) ubijenih Armena i totalnim etnickim ciscenjem, unistenjem jednog naroda!??KatarinaKosaca wrote:nepopravljivi ateista. Turkofil? Volim sjesti na Bosfor...
I Turci nikada genocid nisu priznali. Stavise, negiraju i ismijavaju, svakodnevno.
Genocid 100% uspjesan. Mrznja prema Armenima buja i dan danas. Politicke protivnike ako hoce diskreditovati za njih kazu da imaju 'armenske krvi'. Nevidjena, bolesna mrznja. RS su zajebali u svemu.
Da li prema svemu tome osjecas gadjenje kao covjek ili ti je svejedno?
- KatarinaKosaca
#13054 Re: Republika Turska
Tom logikom je i SAD nastala na genocidu, Spanija pogotovo i mnoge druge zemlje.
- Kikibombona
#13055 Re: Republika Turska
U cetnicima je bio veliki broj Bosnjaka. To je cinjenica.The 51st State wrote:Otidji sa smoga nekad do istanbula, prosiri vidike, mojne biti zadojenko, i sta trabunjas o genocidu i nastajanju, a i da ima zrna tu doprinos kurda je jednak kao i turski u tom konkretnom dogadjaju.
Da li su Bosnjaci jednako krivi za zlocine i genocid nad Bosnjacima!??
Istanbul je lijep grad. Meni blizak clan porodice ide svako malo. Svi skoro bili, osim mene. Otici cu i ja. Inace, simpatizer sam Besiktasa.
Turska je nastala na genocidu. Neoboriva cinjenica.
- Kikibombona
#13056 Re: Republika Turska
Kojom logikom!???KatarinaKosaca wrote:Tom logikom je i SAD nastala na genocidu, Spanija pogotovo i mnoge druge zemlje.
Po tebi je samo RS nastala na genocidu, niko drugi?
Naravno da su nabrojani nastali na genocidu. Cinjenica. I Australiju dodaj.
Turski genocid je jedan od najgorih u historiji covjecanstva, vjerovatno nakon onog nad jevrejima najgori. 1.5 ubijenih Armena, svi ostali protjerani. Negiranje i ismijavanje genocida i dan danas. Genocidna politika i dan danas.
Jes' ti tesko prevaliti preko usta da je Turska, sa kojom nemas nikakve veze, nastala na genocidu!??
Pa kako onda ocekujes od Srbina iz Banjaluke, cije se otac borio za RS, da prizna!???
E moja Kato. Da si srpkinja, sa takvim nacinom razmisljanja, ne bi priznala nijedan jedini zlocin, kamoli genocid.
-
The 51st State
#13057 Re: Republika Turska
Kako ce nastati na genocidu kad su zlocini nad armenima bili 1915 u okviru globalnog rata, a republika turska nastala 1923 nakon zavrsetka agresorskog ratabprotiv iste? Ako je turska nastala na genocidu retroaktivno gledajuci i nekad buduci eventualni kurdistan isto bi tako nastao.
- KatarinaKosaca
#13058 Re: Republika Turska
Cile je nadtao na genocidu. Neoboriva cinjenica! @Kiki ti moju nacionalnost ne znas, tako ne pretpistavljaj. Kako napisah, da znaju Kurdi koliko ih gadis ljudima, pkatili bi ti da prestanes 
- Kikibombona
#13059 Re: Republika Turska
Pa i Srbi kazu da je RS nastala dosta prije genocida u Srebrinici, prije prve zrtve. Oko toga cijela frka sada.The 51st State wrote:Kako ce nastati na genocidu kad su zlocini nad armenima bili 1915 u okviru globalnog rata, a republika turska nastala 1923 nakon zavrsetka agresorskog ratabprotiv iste? Ako je turska nastala na genocidu retroaktivno gledajuci i nekad buduci eventualni kurdistan isto bi tako nastao.
Genocid nad Armenima je trajao do 2018. Vec 2019. Ataturk krece sa stvaranjem moderne Turske. Moderna Turska je nastala na genocidu. Armeni su pobijeni i etnicki ocisceni sa dobrog dijela teritorija.
Al' nije nijedan narod do sada priznao genocid, iskreno se pokajao. Nisu ni Srbi ni Turci. Jedino su Svabe to uradile, jer su porazeni i ponizeni, natjerani.
Da si Srbin, furao bi istu pricu kao Ivanic i slicni.
-
The 51st State
#13060 Re: Republika Turska
Jadni kurdi francuske sobarice..., hajmo sad red nataliteta, red tlacenja i slicnih pamfleta. Ti si se svrstao ma stranu nemajuci pojma o istoriji i forsirajuci nepotvrdjene istorijske dogadjaje u svrhu ocrnjivanja turske drzave zarad kurdskog propagandizma. Ispadas smijesan i fino ti ljudi kazu da znaju kurdi kako ih zastupas rekli bi ti da se presaltas na erdoana.
- sunceKOtepsija
#13061 Re: Republika Turska
Kikibombona wrote: Istanbul je lijep grad. Meni blizak clan porodice ide svako malo. Svi skoro bili, osim mene. Otici cu i ja. Inace, simpatizer sam Besiktasa.Cak sam u hodniku napravio grafit 'BJK'.

- Kikibombona
#13062 Re: Republika Turska
U zadnje vrijeme u Turskoj se masovno devastiraju krscanski i jevrejski spomenici!The 51st State wrote:Jadni kurdi francuske sobarice..., hajmo sad red nataliteta, red tlacenja i slicnih pamfleta. Ti si se svrstao ma stranu nemajuci pojma o istoriji i forsirajuci nepotvrdjene istorijske dogadjaje u svrhu ocrnjivanja turske drzave zarad kurdskog propagandizma. Ispadas smijesan i fino ti ljudi kazu da znaju kurdi kako ih zastupas rekli bi ti da se presaltas na erdoana.
http://www.voanews.com/a/christian-jews ... um=twitter

76-year-old Saniye Etki detained for refusing to give food and water to Turkish soldiers during curfew in district Hazro of Amed (DIHA)

(danas je pustena na slobodu)
#Saturdaymothers on Galatasaray square #Istanbul: 600 weeks seeking for truth and justice for the 'disappeared' in #Turkey and #Kurdistan

- Kikibombona
#13063 Re: Republika Turska
sunceKOtepsija wrote:Kikibombona wrote: Istanbul je lijep grad. Meni blizak clan porodice ide svako malo. Svi skoro bili, osim mene. Otici cu i ja. Inace, simpatizer sam Besiktasa.Cak sam u hodniku napravio grafit 'BJK'.
![]()
O tome ti pricam!
- Kikibombona
#13064 Re: Republika Turska
Johannes Hahn @JHahnEU 5h5 hours ago
Good meeting w. Co-Chair @hdpdemirtas #Turkey needs genuine, constructive dialogue includ.all parliament. parties 1/2
Johannes Hahn @JHahnEU 5h5 hours ago Brussels, Belgium
Political solution of #Kurdish issue as crucial as ever. #HDP role key. All actors must distance themselves from any kind of violence. 2/2

Turci, Turci... mozete koliko hocete, ali ne mozete dokle hocete.
HDP uziva veliku podrsku na zapadu!
- sunceKOtepsija
#13065 Re: Republika Turska

gradnja zida na granici sa Sirijom u punom jeku-zid ce biti dug 911 km (nine-one-one ili 9/11 ako bi se rasclanjivalo)

dovrseno 200 ostalo jos 711 km, osim zida predvideno vise razina zastite

ovo ce biti treci najduzi zid na svijetu, odmah poslije kineskog i izraelskog
- Kikibombona
#13066 Re: Republika Turska
Turska sovinisticko-rasisticka vlast je zabranila emotivanje programa za nekoliko TV stanica koje rade na kurdskom jeziku!

Turske vlasti gaje ogromnu mrznju prema kurdskom narodu, jeziku, kulturi, svemu sto ima veze sa Kurdima... patoloska mrznja, cista bolest...
Demokratije radi, umiljavanja zapadu, stosta i dopuste, ali sve to kratko traje. Promoviranje kurdskog identiteta ne podnose, ne mogu dugo istrpiti.
Sovinisti su zabranili djeciji kanal na kurdskom jeziku!!???
Svijet ovakav fasizam odavno nije vidio.

Jedan Kurd na tviteruAralarında Azadi TV, Denge TV, Jiyan TV, Hayatın Sesi, TV 10, Van TV, and Zarok TV
My two children used to watch #ZarokTV and still know nothing about PKK etc. Speaking Kurdish is propaganda enough #TwitterKurds

Turske vlasti gaje ogromnu mrznju prema kurdskom narodu, jeziku, kulturi, svemu sto ima veze sa Kurdima... patoloska mrznja, cista bolest...
Demokratije radi, umiljavanja zapadu, stosta i dopuste, ali sve to kratko traje. Promoviranje kurdskog identiteta ne podnose, ne mogu dugo istrpiti.
Sovinisti su zabranili djeciji kanal na kurdskom jeziku!!???
Svijet ovakav fasizam odavno nije vidio.

- Kikibombona
#13067 Re: Republika Turska
Dobar su grafit napisali turski vojnici u gradu Dzizre, gdje su Kurdi 95%,... 'kastrirajte kurdske kurve da mi ne moramo ubijati njihovu kopilad'...
Ako bi turske vlasti ispostovale ovaj zahtjev koji su uputili neki turski vojnici, ne bi imali problem sa djecom teroristima, koja gledaju djeciji program, crtane filmove na teroristickom kurdskom jeziku...
...ovako imamo problem...
Teroristicki Zarok TV

https://twitter.com/ZarokTV
https://www.youtube.com/channel/UCVziQc ... jpT9Lv16Qw
Tom i Dzeri na teroristickom kurdskom jeziku!
Ako bi turske vlasti ispostovale ovaj zahtjev koji su uputili neki turski vojnici, ne bi imali problem sa djecom teroristima, koja gledaju djeciji program, crtane filmove na teroristickom kurdskom jeziku...
...ovako imamo problem...
Teroristicki Zarok TV

https://twitter.com/ZarokTV
https://www.youtube.com/channel/UCVziQc ... jpT9Lv16Qw
Tom i Dzeri na teroristickom kurdskom jeziku!
- Truba
- Grijem se na: Plin i struju
- Horoskop: Vodolija
#13068 Re: Republika Turska
a vidim i naše bošnjake drže u zatvoru
sve u duhu europske unije kojoj se žele pridružiti na silu
preskačući pravila i obveze 
sve u duhu europske unije kojoj se žele pridružiti na silu
-
breuer
#13069 Re: Republika Turska
meni je smiješna ideja Turske u EU, sve da joj je Kemal-paša Ataturk preCednik i dan-danas...nekako mi je Turska poseban entitet u geopolitičkom smislu naslonjen na Bliski istok, ne Evropu...Black swan wrote:a vidim i naše bošnjake drže u zatvoru
sve u duhu europske unije kojoj se žele pridružiti na silupreskačući pravila i obveze
- sunceKOtepsija
#13070 Re: Republika Turska

http://www.hurriyetdailynews.com/in-tur ... sCatID=347
“It’s not normal at all to make my child work - with me or with anyone else,” Mahmud Awwal said in June. “It’s not good. But we have no other choice.”
Over a few days in April and May, Reuters met 13 Syrian children in three Turkish cities who said they have jobs making clothes or shoes, even though Turkey bans children under 15 from working. Another four who were older than 15 said they worked up to 15 hours a day, six days a week, despite a law that says those up to 17 can only work 40 hours weekly.
But the country is struggling to accommodate all those people, only 10 percent of whom are housed in camps. In May, the education ministry said some 665,000 Syrian children living in Turkey - a majority of school-age Syrians in the country - were not in school. Among 6 to 11 year-olds who live outside camps, Turkey’s Disaster and Emergency Management Authority (AFAD) has said, fewer than 15 percent are in school.
Of around 125 Syrian households in Istanbul surveyed by Turkish charity Support to Life earlier this year, one in four households with children said at least one child could not go to school because the family depended on their pay. Half of those children worked in textiles.
Children have long been part of Turkey’s labor force. In 2012, the last year for which data was available, Ankara said almost 1 million Turkish children aged between 6 and 17 worked. Many of them help make clothing, textiles or shoes, industries that contribute $40 billion a year to Turkey’s economy and employ 2.5 million people - more than half of them as casual labor, according to unions.
Turkey exports $17 billion in clothing and shoes a year, most of it to Europe, especially Germany.
Syrians say they earn between half and a third of the going rate for the same work done by Turks. Children are even cheaper.

Şırnak-turske snage sigurnosti objavile da su u podrumu jedne kuce pronasli 6 poluraspadnutih tijela za koja sumnjaju da su pripadnici PKK. U Şırnak jos traje akcija ciscenja i vazi policijski sat.
- Truba
- Grijem se na: Plin i struju
- Horoskop: Vodolija
#13071 Re: Republika Turska
nekad davno prije svega ovoga gledao sam dokumentarac neki i turci... mi smo unuci sultanaa ne može vako morate pokazivati poštovanje prema namabreuer wrote:meni je smiješna ideja Turske u EU, sve da joj je Kemal-paša Ataturk preCednik i dan-danas...nekako mi je Turska poseban entitet u geopolitičkom smislu naslonjen na Bliski istok, ne Evropu...Black swan wrote:a vidim i naše bošnjake drže u zatvoru
sve u duhu europske unije kojoj se žele pridružiti na silupreskačući pravila i obveze
pa baš zato vas treba zajebavati na svakom koraku ako se ponosite time mislim ono
totalno nadrealno... i kad vidim odnos prema novinarima i ideju slobode...
- BayrakTB
#13072 Re: Republika Turska
Joj kako balijanderima i srbima smeta jaka turska, pa to su priče
Zašto bi se bilo ko sa ovih prostora trebao baviti Republikom Turskom preko foruma i dr. cyber mreža dok sjedi u sopstvenim govnima i guši se u njima. Pustite vi AKP i njihove institucije neka procesuiraju teroriste i zločince, pa makar nosili prezimena starih begova sa baščaršije. Smrt teroristima i separatistima.
Zašto bi se bilo ko sa ovih prostora trebao baviti Republikom Turskom preko foruma i dr. cyber mreža dok sjedi u sopstvenim govnima i guši se u njima. Pustite vi AKP i njihove institucije neka procesuiraju teroriste i zločince, pa makar nosili prezimena starih begova sa baščaršije. Smrt teroristima i separatistima.
-
breuer
#13073 Re: Republika Turska
ne smeta nikome, samo kažemo, takvi kakvi jeste niste za EU, nismo ni mi, al to samo pokazuje našu objektivnostBayrakTB wrote:Joj kako balijanderima i srbima smeta jaka turska, pa to su priče![]()
eto vam Turska i bavite se njome, svu vam sreću želimo
- BayrakTB
#13074 Re: Republika Turska
Ja se bavim samo svojom domovinom dok imam simpatije prema ovoj Turskoj i njihovom bratskom narodu. Na sve strane se pokušava saplesti RTE pozivajući se na to da je diktator dok njegov narod u njemu vidi istinskog lidera Turaka, pa čak i opozicija, kemalisti. A sve su to utopističke priče i organizacije, eto i Turska je u NATO-u pa ih u suštini oni i pokušaše srušiti i 15.7. Samo nisu računali na riječ i volju naroda. Mislim da je red da svako u svojoj kući čisti. 
- ultima_palabra
#13075 Re: Republika Turska
Misliš da kemalisti smiju reći otvoreno šta misle?