Ima Can, on i Henderson u sredini, a Sakho, Skrtel i lovren/toure nazad.Towelie wrote:Nema trenutno ni puno izbora na mestu zadnjeg veznog. I Dzerard i Lukas su povredjeni, ne preostaje niko drugi neko velski Cavi.Mustang1 wrote:Vala ja se brinem zbog cestih promjena i zbog ovih "odlicnih" igara Allena koje su sve samo nisu odlicne
Liverpool FC
Moderators: Charuga, Tomahawk11
- MyTao
#13051 Re: Liverpool FC
- vaučer
#13052 Re: Liverpool FC
Mustang1 wrote:Vala ja se brinem zbog cestih promjena i zbog ovih "odlicnih" igara Allena koje su sve samo nisu odlicne
Nisi ti dobar nikako.
Allen je igrao izuzetno dobro u prošle tri utakmice koje je startao.
Pa čovjek je ostvarivao non-stop protok između odbrane i krila/napadača, uvijek u prostoru, uvijek u pokretu, povlačio loptu prema protivničkom golu, stvarao prostor drugima kretanjem a u odbrani igrao makismalni presing uz Hendersona i tim nam stvorio platformu za pobjedu. Možemo pričati o kupovini nekog boljeg igrača na ljeto, jer je Lucas ozljeđen a Gerrard odlazi - ali nemoj na Allena kad igra svoje najbolje utakmice u crvenom dresu.
-
Mustang1
#13053 Re: Liverpool FC
Mozda on igra svoje najbolje utakmice u karijeri ali njegovo najbolje nije ni do koljena Canovom prosjecnom i jos Allen nije destruktivac a Can radi i to i sve sto Allen bolje od njega
- vaučer
#13054 Re: Liverpool FC
Par stvari s tom zamišljenom rotacijom Can-Allen.
Vađenjem Cana iz odbrane gubiš određenu razinu smirenosti i sigurnosti u zadnjoj liniji a isto tako gubiš i Canove izlete prema naprijed koji redovito izbezumljuju protivnike i stvaraju ogromne rupe za naše napadače. Can u veznom redu bi bio pod stalnom pratnjom nekog iz protivničke ekipe i imao bi puno manje vremena na lopti. Allen tu ulogu radi odlično i vrlo je pametan u balansiranju između odbrane i bockanja u napad. Ne bih ja tu puno brljao - dobro stojimo, izbalansirani smo.
Vađenjem Cana iz odbrane gubiš određenu razinu smirenosti i sigurnosti u zadnjoj liniji a isto tako gubiš i Canove izlete prema naprijed koji redovito izbezumljuju protivnike i stvaraju ogromne rupe za naše napadače. Can u veznom redu bi bio pod stalnom pratnjom nekog iz protivničke ekipe i imao bi puno manje vremena na lopti. Allen tu ulogu radi odlično i vrlo je pametan u balansiranju između odbrane i bockanja u napad. Ne bih ja tu puno brljao - dobro stojimo, izbalansirani smo.
- AmiĐa_Idriz
#13055 Re: Liverpool FC
Mislim da Allena treba ostaviti u prvih 11, jer se zaista popravio u zadnje tri tekme koje su definitivno bile tri najbolje njegove tekme kako je stigao na Anfield, ko zna možda uhvati ritam i postane beton igrač, tako da mislim da je sredina Hendo-Allen-Can sad za sad odlična. BR je izjavio kako se Stivi neće tek tako ušetati u prvih 11 te da mora nešto pokazati da bi ga ubacio u prvih 11-očekivano.
E sad za stopere ako će igrati sa trojicom mislim da je sad za sad rješenje Škrtel-Sakho-Lovren/Toure, sad na ljeto kikovati Lovrena na klupu, Kolo će vjerovatno završiti svoje tako da treba tog Illorija obavezno isprobati, možda ne bi bilo loše opet ni Coatesa vratiti, za ne daj Bože situacije kao ova sad da se ne mora Can žrtvovati u zadnjoj liniji već samo Coatesa ubaciti, kojeg bi iskreno više volio gledati nego Lovrena

E sad za stopere ako će igrati sa trojicom mislim da je sad za sad rješenje Škrtel-Sakho-Lovren/Toure, sad na ljeto kikovati Lovrena na klupu, Kolo će vjerovatno završiti svoje tako da treba tog Illorija obavezno isprobati, možda ne bi bilo loše opet ni Coatesa vratiti, za ne daj Bože situacije kao ova sad da se ne mora Can žrtvovati u zadnjoj liniji već samo Coatesa ubaciti, kojeg bi iskreno više volio gledati nego Lovrena

- MyTao
#13056 Re: Liverpool FC
Lucas je bio odlican dok se nije povredio, kao i Allen sada, mada je bio los u prvih nekoliko tekmi, malo se popravio... ali to je zato sto Liverpool igra kao tim, i svi rade puno, tako da i kada imas jednu malo losiju kariku to se ne primjeti toliko kao prije. City je jaci od Liverpoola na svakoj poziciji, osim mozda na stoperu ali ih je Liverpool nadigrao na svakoj poziciji kada su igrali, jer imaju sistem gdje svako radi svoj posao i svi se lavovski bore, tako da krapma Allen izgleda kao dobar igrac... ali on to nije, nebi imao mjesta ni u jednom timu koji se bori za top 4. Za mene on nije igrac ni za klupe, radije bi tu da bude Lucas. sad na ljeto dovesti Pjanica a ovog Allena prodati pa ganjati titulu.
ovo bi bilo odlicno
.................Mignolet
Novi bek...Srtel.....Sakho.....Moreno
................Emre Can................
......Pjanic.............Coutinho......
Ibe............Sturridge.......Sterling
Mozemo sanjati
Tesko da ce se ovo desiti, posebno sto onaj Henderson ko fol igra plus Englez, ali on je za mene beze igrac. Tako tesko da ce njega maknuti iz sredine.
ovo bi bilo odlicno
Mozemo sanjati
-
Mustang1
#13057 Re: Liverpool FC
Manquillo da je dobijao sansu kakvu Moreno dobija on bi bio solidan igrac .. Ali ga sjebalo ovo sa tri nazad a on nije toliko dobar na toj poziciji RM.a
- cvrčak_na_hedonizmu
#13058 Re: Liverpool FC
MyTao wrote:Lucas je bio odlican dok se nije povredio, kao i Allen sada, mada je bio los u prvih nekoliko tekmi, malo se popravio... ali to je zato sto Liverpool igra kao tim, i svi rade puno, tako da i kada imas jednu malo losiju kariku to se ne primjeti toliko kao prije. City je jaci od Liverpoola na svakoj poziciji, osim mozda na stoperu ali ih je Liverpool nadigrao na svakoj poziciji kada su igrali, jer imaju sistem gdje svako radi svoj posao i svi se lavovski bore, tako da krapma Allen izgleda kao dobar igrac... ali on to nije, nebi imao mjesta ni u jednom timu koji se bori za top 4. Za mene on nije igrac ni za klupe, radije bi tu da bude Lucas. sad na ljeto dovesti Pjanica a ovog Allena prodati pa ganjati titulu.
ovo bi bilo odlicno
Mozemo sanjatiTesko da ce se ovo desiti, posebno sto onaj Henderson ko fol igra plus Englez, ali on je za mene beze igrac. Tako tesko da ce njega maknuti iz sredine.
Formacija ala Safet. Da ti možda ne fali još koji napadač ili ofanzivni veznjak. Malo je petorica, jebo defanzivu i trku. Ko još na to gleda
-
Mustang1
#13059 Re: Liverpool FC
Pa Liverpool trenutno i igra tako osim sto je nazad jedan stoper a ovi bekovi naprijed .. Tako da ne vidim sta je smijesno
- BHF_Manijak
#13060 Re: Liverpool FC
Samo kakav bi to propuh bio s Pjanicem i Coutinhom na sredini. Obojicu ne mogu 4 lava natjerati da potrce u odbranu.

-
Mustang1
#13061 Re: Liverpool FC
Pa imas Cana koji nece izlijetati previse naprijed u ovakvoj postavci i imas 4 nazad jer su i bekovi zaduzeni za odbranu .. Svakako bezveze pricamo jer ovako nece biti sve i da dodje Pjanic a nece jer ce dovesti nekog debila talenta da'l engleza ili koga vec za 30-40 miliona ..A vjerovatno ce i krilo dovesti malo imamo krilnih igraca 
- MyTao
#13062 Re: Liverpool FC
Problem je sto cijela Bosna vidi pjanica kao 10tku... a on to nije, Pjanic radi puno u odbrani. Liverpool ne igra sa destructivcem. On I Can bi mogli pokriti sve u odbrani plus sto sa njima imas kontrolu igre znaju drzati loptu u posjedu plus napraviti zadnji pas. A prose sezone se igralo sa Gerrardom kao zadnjim veznim I opet je funkcionisalo. Formacija nije toliko napadacka osim ako neko misli da ce Sterling I Ibe biti u napadu I cekati loptu. Ovo je klasicna 433 formacija. U sredini bi uvijek imali 5 igraca.
-
missko
#13063 Re: Liverpool FC
Pjanic i zadnji vezni ili igranje u odbrani pa on u Engleskoj ne bi faula mogao napravit a posebno ne bi mogao loptu zadrzatMyTao wrote:Problem je sto cijela Bosna vidi pjanica kao 10tku... a on to nije, Pjanic radi puno u odbrani. Liverpool ne igra sa destructivcem. On I Can bi mogli pokriti sve u odbrani plus sto sa njima imas kontrolu igre znaju drzati loptu u posjedu plus napraviti zadnji pas. A prose sezone se igralo sa Gerrardom kao zadnjim veznim I opet je funkcionisalo. Formacija nije toliko napadacka osim ako neko misli da ce Sterling I Ibe biti u napadu I cekati loptu. Ovo je klasicna 433 formacija. U sredini bi uvijek imali 5 igraca.
- MyTao
#13064 Re: Liverpool FC
Ja nebi sigurnomissko wrote:Pjanic i zadnji vezni ili igranje u odbrani pa on u Engleskoj ne bi faula mogao napravit a posebno ne bi mogao loptu zadrzatMyTao wrote:Problem je sto cijela Bosna vidi pjanica kao 10tku... a on to nije, Pjanic radi puno u odbrani. Liverpool ne igra sa destructivcem. On I Can bi mogli pokriti sve u odbrani plus sto sa njima imas kontrolu igre znaju drzati loptu u posjedu plus napraviti zadnji pas. A prose sezone se igralo sa Gerrardom kao zadnjim veznim I opet je funkcionisalo. Formacija nije toliko napadacka osim ako neko misli da ce Sterling I Ibe biti u napadu I cekati loptu. Ovo je klasicna 433 formacija. U sredini bi uvijek imali 5 igraca.
-
missko
#13065 Re: Liverpool FC
Ja bi se zakleo svim da je Pjanic meksi duplo od Modrica. Kutinjo je kao Pjanic ali ovome je trebalo 3 sezone da se prilagodi ali samo prema naprijed. Ali 2 Kutinja ne bi mogla ni u jednom engleskom klubu igrat skupa
- MyTao
#13066 Re: Liverpool FC
Pjanica je Safet gurao da igra ono sto Coutinho igra sada posle Misimoviceve penzije, pa vidi kako je zavrsilo... Pjanic je klasicna 8, nije tu da rusi igrace, vec da vrsi presing i prenese loptu iz odbrane u napad. A to zna odlicno uraditi... igrao bi ono sto sada igra Henderson, koji nije neki mesar, ne pravi ni on faulove vec samo trci puno vise nego sto bi Pjanic trcao, ali to je zato sto nije tehnicar kao Pjanic pa mora... Gledas li ti utakmice rome? Pjanic ni u Romi nije 10. cesto se vraca do odbrane po loptu, a zna i on napraviti faul kad treba... Engleska liga nije nista cvrsca i jaca od Italijanske i Spanske, samo sto je puno brza, a za Pjanica to nebi trebao biti problem.missko wrote:Ja bi se zakleo svim da je Pjanic meksi duplo od Modrica. Kutinjo je kao Pjanic ali ovome je trebalo 3 sezone da se prilagodi ali samo prema naprijed. Ali 2 Kutinja ne bi mogla ni u jednom engleskom klubu igrat skupa
- cvrčak_na_hedonizmu
#13067 Re: Liverpool FC
Smiješno je što neko može pomisliti da Liverpul može igrati sa Pjanićem, Koutinjom, Ibeom, Sterlingom i Staridžom u starnih 11, a biti u vrhu tabele. Sa onakvom formacijom i igračima bi bili u borbi između 8 i 12 mjesta. Formacija ala Safet, bez pretjerivanja.Mustang1 wrote:Pa Liverpool trenutno i igra tako osim sto je nazad jedan stoper a ovi bekovi naprijed .. Tako da ne vidim sta je smijesno
- MyTao
#13068 Re: Liverpool FC
Pa trenutno igraju sa coutinhom, lallanom, markovicem, Sterlingom I sturridgom.... kakva je razlika? Pjanic je jos I defanzivniji od Lallane.cvrčak_na_hedonizmu wrote:Smiješno je što neko može pomisliti da Liverpul može igrati sa Pjanićem, Koutinjom, Ibeom, Sterlingom i Staridžom u starnih 11, a biti u vrhu tabele. Sa onakvom formacijom i igračima bi bili u borbi između 8 i 12 mjesta. Formacija ala Safet, bez pretjerivanja.Mustang1 wrote:Pa Liverpool trenutno i igra tako osim sto je nazad jedan stoper a ovi bekovi naprijed .. Tako da ne vidim sta je smijesno
- cvrčak_na_hedonizmu
#13069 Re: Liverpool FC
Alen i Henderson ? Takvi profili igrača. Naravno bolje bi bilo da je tu M Vila ( takav igrač ), a ne Pjanić. U formaciji ti fali, karikiram, Bešić, a ne Pjanić. NIsam rekao da ne valjaju igrači nego da ti ne valja formacija.MyTao wrote:Pa trenutno igraju sa coutinhom, lallanom, markovicem, Sterlingom I sturridgom.... kakva je razlika? Pjanic je jos I defanzivniji od Lallane.cvrčak_na_hedonizmu wrote:Smiješno je što neko može pomisliti da Liverpul može igrati sa Pjanićem, Koutinjom, Ibeom, Sterlingom i Staridžom u starnih 11, a biti u vrhu tabele. Sa onakvom formacijom i igračima bi bili u borbi između 8 i 12 mjesta. Formacija ala Safet, bez pretjerivanja.Mustang1 wrote:Pa Liverpool trenutno i igra tako osim sto je nazad jedan stoper a ovi bekovi naprijed .. Tako da ne vidim sta je smijesno
- MyTao
#13070 Re: Liverpool FC
Ti si rekao da u timu ne mogu igrati Pjanic, Coutinho, Sterling, Ibe i Sturridge jer je previse ofanzivna formacija, a trenutno liverpool igra i ofanzivnije sa Lallanom u timu. Pjanic je bolji nego i jedan drugi igrac u Liverpoolovoj sredini. Henderson mu nije ni do koljena, jedino Coutinho ali skroz drugi tip igraca... kao sto reko Pjanic nije desetka, Pjanic radi puno u defanzivi, to sto mu je Safet dao desetku i gurnuo ga da igra ono sto je igrao Misimovic ne znaci da su isti tip igraca... Jedino eto ima to sto neki misle da je nejak, ali na tome se moze poraditi, nebi bio prvi igrac njegove gradje koji bi uspio u Engleskoj koja je brza a ne toliko mesarska kao prije 10 godina. Pjanic i poziciju zadnjeg veznog moze odigrati bolje od Besica u to sam siguran, cak mislim da je najbolji kada igra malo dublje, samo sto nije mesar ko ovaj drugi.cvrčak_na_hedonizmu wrote:
Alen i Henderson ? Takvi profili igrača. Naravno bolje bi bilo da je tu M Vila ( takav igrač ), a ne Pjanić. U formaciji ti fali, karikiram, Bešić, a ne Pjanić. NIsam rekao da ne valjaju igrači nego da ti ne valja formacija.
A ti "razbijaci" vise nepostoje u velikim klubvima, ko jos igra sa tipovima kojim je jedini posao da razbiju nekoga na sredini? Nijedan ozbiljan klub, sada se traze igraci koji znaju zadrzati loptu u svom posjedu i koji znaju napraviti pas... a Pjanic je odlican u tome. Can-Pjanic-Coutinho bi funkcionisalo odlicno.
- BHF_Manijak
#13071 Re: Liverpool FC
Matic u Chelseau, Busquets u Barceloni, Khedira u Njemackoj, Martinez u Bayernu kad je zdrav... 
-
todd_smith
#13072 Re: Liverpool FC
Samo sto je Henderson Englez i odmah u tome zacementirano mjesto u prvih 11 ima.MyTao wrote:Ti si rekao da u timu ne mogu igrati Pjanic, Coutinho, Sterling, Ibe i Sturridge jer je previse ofanzivna formacija, a trenutno liverpool igra i ofanzivnije sa Lallanom u timu. Pjanic je bolji nego i jedan drugi igrac u Liverpoolovoj sredini. Henderson mu nije ni do koljena, jedino Coutinho ali skroz drugi tip igraca... kao sto reko Pjanic nije desetka, Pjanic radi puno u defanzivi, to sto mu je Safet dao desetku i gurnuo ga da igra ono sto je igrao Misimovic ne znaci da su isti tip igraca... Jedino eto ima to sto neki misle da je nejak, ali na tome se moze poraditi, nebi bio prvi igrac njegove gradje koji bi uspio u Engleskoj koja je brza a ne toliko mesarska kao prije 10 godina. Pjanic i poziciju zadnjeg veznog moze odigrati bolje od Besica u to sam siguran, cak mislim da je najbolji kada igra malo dublje, samo sto nije mesar ko ovaj drugi.cvrčak_na_hedonizmu wrote:
Alen i Henderson ? Takvi profili igrača. Naravno bolje bi bilo da je tu M Vila ( takav igrač ), a ne Pjanić. U formaciji ti fali, karikiram, Bešić, a ne Pjanić. NIsam rekao da ne valjaju igrači nego da ti ne valja formacija.
A ti "razbijaci" vise nepostoje u velikim klubvima, ko jos igra sa tipovima kojim je jedini posao da razbiju nekoga na sredini? Nijedan ozbiljan klub, sada se traze igraci koji znaju zadrzati loptu u svom posjedu i koji znaju napraviti pas... a Pjanic je odlican u tome. Can-Pjanic-Coutinho bi funkcionisalo odlicno.
- MyTao
#13073 Re: Liverpool FC
Samo je Matic mesar od nabrojanih. Drugi su svi jako dobri tehnicari i nisu razbijaci... pored toga, tu poziciju tog zadnjeg veznog sam dao Canu jer je vise kao neki od igraca koje si nabrojao, nije valjda da jedan tim mora igrati sa dva da nebi bili preofanzivni?BHF_Manijak wrote:Matic u Chelseau, Busquets u Barceloni, Khedira u Njemackoj, Martinez u Bayernu kad je zdrav...
Kad se sve sabere jedina promjena bi bio Pjanic za Hendersona... to se nece desiti, ali bilo bi lijepo.
-
Mustang1
#13074 Re: Liverpool FC
Can i Henderson u sredini a Klen,Zenicanin i Skrtel stoperi
Mora on nesto zajebati ali valjda ovi nisu toliko zajebani u napadu 
- Towelie
#13075 Re: Liverpool FC
Ne, ja mislim da ce Can igrati u odbrani gde i standardno, Glen LWB, Markovic RWB. Al videcemo kad pocne mec kakva ce biti postavka.Mustang1 wrote:Can i Henderson u sredini a Klen,Zenicanin i Skrtel stoperiMora on nesto zajebati ali valjda ovi nisu toliko zajebani u napadu