forel wrote:Ono najvise sto me zabrinjava, i sto sad odgovorno tvrdim da smo mi narod koji se pravi da sve zna unaprijed, i da smo mi oni koji sve znamo kakav je ko unaprijed prije nego provjerimo.Citam neke komentare, i svi al bas svi unaprijed znaju da ce Komsic u koaliciju sa SDA-om, svi pametni a drzava nam na koljenima.Emira Suljagica se proziva da je rekao da on nije ''bosnjak'', kad bi barem svi ''ne bosnjaci'' radili ono sto je oni koalicija 1 mart uradila za povratnike u Srebrenicu.Kad bi barem imali po jednog Emira Suljagica u B.Luci, i sirom entiteta RS, svima bi nam bolje bilo.Svi sve znate, a drzava nam nikad nije bila gora.20 godina vladala SDA, pokrali i popljackali i unistili vise nego rat, poplave skupa sto su stete nanijeli.SDP, dosao na vlast i poput autokrata, i tvrdih komunistickih ideala vladaju vec 4 godine, sveli su drzavu na takve jadne grane.I vi jos pricate i pametujete o nacionalnim pitanjima, a 50% vas sa ovog foruma koji ste toliko glasni u pljuvanju po DF-u ste nezaposleni, sjedite pored racunara i nadate se da ce ''past u kisi'', neki se pozivaju na bosnjastvo, neki se prave pametni i vidoviti.Zar je tako tesko probati nesto novo?Ovom zemljom su prodefilovali SDA, SDP, NzBiH, SDS, SNSD, pa jel vrijeme za nesto novo?Neka nova lica, cisto ako se svi slazete da ce svi da ''kradu'' kao sto su i ovi prije DF-a vala ako nista da ne gledamo iste face 20 godina.Al ne, svi ste sveznalice, bosnjaci, hejteri, svi znate gdje i sta se desava isto kao da na ovom forumu postoje likovi koji od nastanka DF-a i Zeljke Komsica uhode i njega i stranku.Izgleda da se vise brinemo za bosnjastvo, za zlatne kasike i bodrimo Erdogana, IDIL, Egipat, Siriju i ostale zemlje vise nego sto nas zanima stanje u nasoj zemlji.Na dan kada je Erdogan pobjedio na izborima, vise se pricalo o ''sultanu'' nego o tome kako nam je drzava u banani, kako u jednom djelu nase drzave svi nesrbi su manjina, da nemaju pravo glasa.Svi ste glasni i bicete jos glasniji kako budu izbori odmicali, ali niko se ne sjeti otici djeci u Konjevic Polje da im da potporu da se bore za svoja prava.Lahko je bit bosnjak u Sarajevu, Tuzli, Bihacu nego u Srebrenici, Prijedoru, Visegradu.Zar je tako tesko gledat na to?Emir Suljagic vec 6 godina radi na tome da svi budu ravnopravni, pa cak i onaj famozni dio oko ''vjeronauke'', u kojem se jasno vidi da se iako u partiji poput SDP-a neko pokusao da bori za ono sto je bila prvobitna ideja ''građanska drzava''.Gdje su bili ''bosnjacki lideri'' vec 15 godina dok u avliji nane Fate stoji crkva?Nema misevi se sakriju, pognu glavu i pobjegnu.Kako i da ne pobjegnu kad 90% ih je podrumarilo ili po Turskoj bilo dok je nas narod krvario?Necu stajati u odbranu DF-a iako sam clan, realan sam.Dok se SDA, SDP, SBB prozivaju kako su ovi vise/manje ukrali, DF suti i radi, u DF-u e 80% mladjih od 40 godina, jedna od najmladjih lista na ovim izborima.Ocigledno je i dokazano da u BiH, stariji ne znaci da je iskusniji nego zatucaniji, pa ako nista pruzite nasoj mladosti priliku da se izbori za svoju buducnost.
Zasto se svi plase DF-a i Zeljke Komsica?Nikad ga vise nisu napadali, ali nikad sa jasnim argumentima, jer ih nemaju, al ne sad su otkrili novu fintu ''Zeljko bio si 8 godina u predsjednjistvu sta si uradio?'' svi pitaju sta je Zeljko uradio, a zasto ne pitaju sta je Bake ili Radmanovic uradio?Na citavoj ovoj temi nema niti jedne jedine stvari da pise ''Zeljko Komsic ukrao, opljackao, bahato se ponasao'' ali ces nac rijeci da je ''ubleha, da je on razlog problema i hrvatskog pitanja bla bla bla''.Ali se niko nece vratit unazad da je to tvz ''hrvatsko pitanje'' provuceno iz onog sto se naziva tzv Herceg - Bosna.Smjesno mi je kad neko na nekakvim kvazi izmisljenim nacionalno - vidoviditim argumentima pljuje po nekome, zasto ne pljujte po onima koji su vas vec 20 godina pokrali?Zasto ne pljujte po SDP-u koji je za 4 godine unistio i pokrao vise nego sto su poplave odnjele?Al vazan je Zeljko jer on nije pravi hrvat, jer je onovakav ili onakav.Jeste upoznali tog covjeka?Jeste li vidjeli da je ukrao?Dok on zivi u radnickom djelu vec 15 godina, drugi su sagradili vile po Poljinama.Zasto ne pljujete po onima koji imaju vile po Poljinama?Jesu vam to pravi bosnjaci?Zeljko Komsic je bio ambasador, da je htio mogo je nakrast kako je htio, svi znaju odlicno da diplomatsko konzularna predstavnistva BiH trose vise nego ambasadori SAD -a.Mogao je vala za 15 godina nakrast, bio je na takvim pozicijama da je do sad mogao izgradit vilu na Poljinama i 2 apartmana na moru.Ali nije!Smjesan smo mi narod, unaprijed sve vidimo, najpametniji smo, a nikad nam gore od rata nije bilo.Bravo, Zeljko Komsic je ''ubleha, ne legitiman, ovakav i onakav'' ali zato vam je Bake ''posten i djeli stan po pola sa zenom i pravi patriota iz babinog kabineta'', mozda vam se vise svidja Lagum? On je jos i bolji mozda ce nam pomenut kako je Lagum đunijor od svoje jadne crkavice dao cetri i po milje maraka u humanitarne svrhe...Sirotinja ne da ''babo' puno đeparca.Smjesno!
Demokratska fronta Željko Komšić
-
Heartbeats
#13051 Re: Demokratska fronta Željko Komšić
- desni
#13052 Re: Demokratska fronta Željko Komšić
Vođa kako ga ti opisa me neodoljivo podsjeća na vođu iz jedne pripovijetke Radoja Domanovića,naime ovaj vođa je bio slijep i predvodio je narod koji je za njim slijepcem otišao u provaliju gdje su svi izginuli.Ali bitno je da je ovaj književni lik imao karakteristike lidera kako ga i ti vidiš.Corto Maltese wrote:Lider, u prijevodu- vođa, je onaj koji predvodi, a ne onaj koji dobija glasove.desni wrote:Preko 300.000 Komšićevih glasača sa prošlih izbora te žestoko demantujeDr. Kuca wrote:Nama treba lider, a ne neko iz naroda, obican covjek. Obicni ljudi smo ja i ti i mi svi ovdje. Da ne bude zabune niko od njih nije lider, al glupa prica alija sirotanovic. To je vrijeme proslo, ovo je vrjeme brzo, a nasi politicari su spori sirotanovici.
Koga, kada, i kuda je Komšić nekoga vodio?
- shiljak
#13053 Re: Demokratska fronta Željko Komšić
Još 1.000 lajkova na fb i biće stranka sa najviše lajkova u BiH 
I? I ništa, čisto informativno.
I? I ništa, čisto informativno.
- _Reds_
#13054 Re: Demokratska fronta Željko Komšić
Kuku majko, ovi nece dobiti hiljadu glasova. Ako uspiju, bravo. Mislim na ovu listu za KS, i još sve zene, pa mogli su i musko jedno nafatati.jon_jovi wrote:Kandidati s Ilidže
I pogledaj samo kakav je ovo bezobrazluk prema Ilidzi. Drugoj općini u kantonu prema broju glasača. Mislim na redne brojeve kandidata, ma kakavi oni bili.
Generalno je teška žalost da jedna Ilidža ima po 2, max 3 čovjeka u Skuštini KS iz svih stranaka zajedno.
Last edited by _Reds_ on 17/09/2014 15:23, edited 2 times in total.
- kandelabar
#13055 Re: Demokratska fronta Željko Komšić
JA bi stavio ovoj pod rednim brojem 26 
-
Heartbeats
#13056 Re: Demokratska fronta Željko Komšić
Pa sta ces kad je Ilidza u istoj izbornoj jedinici sa Novim Gradom i Gorazdom za PFBiH._Reds_ wrote:Kuku majko, ovi nece dobiti hiljadu glasova. Ako uspiju, bravo.jon_jovi wrote:Kandidati s Ilidže
I pogledaj samo kakav je ovo bezobrazluk prema Ilidzi. Drugoj općini u kantonu prema broju glasača. Mislim na redne brojeve kandidata, ma kakavi oni bili.
Generalno je teška žalost da jedna Ilidža ima po 2, max 3 čovjeka u Skuštini KS iz svih stranaka zajedno.
A koji je problem sa ovim ljudima?
Ja nesto ne vidim da je iko pokavaren, da ima los background, da je poznat da je lopov..ne vidim apsolutno problem.
- Corto Maltese
#13057 Re: Demokratska fronta Željko Komšić
Potpuno te razumijem. Sasvim je prirodno da, kad na temi pod imenom Željka Komšića spomeneš vođu, prvo što ti padne na pamet je Domanovićev slijepac. Nemoguće je pobjeći od te analogije.desni wrote:Vođa kako ga ti opisa me neodoljivo podsjeća na vođu iz jedne pripovijetke Radoja Domanovića,naime ovaj vođa je bio slijep i predvodio je narod koji je za njim slijepcem otišao u provaliju gdje su svi izginuli.Ali bitno je da je ovaj književni lik imao karakteristike lidera kako ga i ti vidiš.Corto Maltese wrote:Lider, u prijevodu- vođa, je onaj koji predvodi, a ne onaj koji dobija glasove.desni wrote: Preko 300.000 Komšićevih glasača sa prošlih izbora te žestoko demantuje
Koga, kada, i kuda je Komšić nekoga vodio?U najkraćem Komšić je lider onima koji su truhnuli tri godine u rovovima,najčešće sirotinja koja poslije rata nema mogućnost sigurne egzistencije,koja je ponižena i obespravljena.
Međutim, život postoji i mimo te teme. A u životu su vođe J.B. Tito, Kemal Ataturk, Mirza Teletović, onaj dečko što u raji uvijek bira ekipu za "na male", onaj što u kafani pljesne a muzika odmah stane, onaj što je vodio desetinu, vod, četu, u brigadi u kojoj je Komšić bio bezbjednjak... dakle, svako ko predvodi politiku, igru, zabavu, putovanje, zove se vođom.
Last edited by Corto Maltese on 18/09/2014 08:19, edited 1 time in total.
-
Heartbeats
#13058 Re: Demokratska fronta Željko Komšić
Meni ne treba ni vodja ni lider, te vase politicke atavizme iz bivsih ili nekih drugih sistema ostavite sebi. Ovoj zemlji trebaju ljudi koji su posteni i koji hoce da rade, a te velike vodje i lidere, eto ih rusima, arapima i sl..
- Corto Maltese
#13059 Re: Demokratska fronta Željko Komšić
Potpuno te shvatam.

- Banksy
#13060 Re: Demokratska fronta Željko Komšić
Banksy wrote:Prije kao drveni lutak forumskih SDAP trbuhozboraca.joint union wrote:Ti mu onda dodjes kao neki forumski Don KihotCorto Maltese wrote:
Kad je neko glup, onda mi nije žao potrošiti vrijeme i trud na objašnjavanje.
Kad se neko pravi blesav, to pravilo ne važi.
Kroz njegova usta govore ono što žele, pa mu aplaudiraju i lože ga, a on, naivan i sporog paljenja, srlja i brlja gubeći i ono malo forumskog kredibiliteta.
- Corto Maltese
#13061 Re: Demokratska fronta Željko Komšić
Odlično, sad uz sliku imamo i tekst

Prije kao drveni lutak trbuhozborca. Kroz njegova usta govori ono što želi, pa mu aplaudiraju i lože ga, a on, naivan i sporog paljenja, srlja i brlja gubeći i ono malo kredibiliteta.

- _Reds_
#13062 Re: Demokratska fronta Željko Komšić
Heartbeats wrote:
Pa sta ces kad je Ilidza u istoj izbornoj jedinici sa Novim Gradom i Gorazdom za PFBiH.
Ja nesto ne vidim da je iko pokavaren, da ima los background, da je poznat da je lopov..ne vidim apsolutno problem.
Govorim o listi za Kanton. Ja sam tu rođen i živim čitav život, ali nikad ni čuo nikad nisam za bilo koju od ove 4.
A u ostalom brojevi koje su dobili na listi, kao i to da su 4 žene od čega dvije mlade, pokazuje koliko je DF briga za Ilidzu, kao i ostale partije manje više.
Stavili su anonimne žene. Dali im x brojeve, jer jbg, ovi sa drugih općina imaju prednost, i onda stavili žene, jer moraju popuniti onu kvotu 33 posto. (Nemam nista protiv zena, ali ovo je providno), a onda jos stavili dvije mlađe žene, jednim udarcem dvije muhe, i kvota mladih i žena.
-
faer
#13063 Re: Demokratska fronta Željko Komšić
Pa nije ni J.B. niti MKA vodio nista dok nije vodio nesto. Covjek vodi stranku poprilicno uspjesno za sada. Vidjecemo sve 12. oktobra.Corto Maltese wrote:
Potpuno te razumijem. Sasvim je prirodno da, kad na temi pod imenom Željka Komšića spomeneš vođu, prvo što ti padne na pamet je Domanovićev slijepac. Nemoguće je pobjeći od te analogije.
Međutim, život postoji i mimo te teme. A u životu su vođe J.B. Tito, Kemal Ataturk, Mirza Teletović, onaj dečko što u raju uvijek bira ekipu za "na male", onaj što u kafani pljesne a muzika odmah stane, onaj što je vodio desetinu, vod, četu, u brigadi u kojoj je Komšić bio bezbjednjak... dakle, svako ko predvodi politiku, igru, zabavu, putovanje, zove se vođom.
Smijes li se forum-kladiti da ce DF biti duplo veci od SDP-a? Ili da ce biti veci od SDA? Biraj sta ti je draze.
-
faer
#13064 Re: Demokratska fronta Željko Komšić
narod trazi anonimno. shvacas?_Reds_ wrote:
Govorim o listi za Kanton. Ja sam tu rođen i živim čitav život, ali nikad ni čuo nikad nisam za bilo koju od ove 4.
A u ostalom brojevi koje su dobili na listi, kao i to da su 4 žene od čega dvije mlade, pokazuje koliko je DF briga za Ilidzu, kao i ostale partije manje više.
Stavili su anonimne žene. Dali im x brojeve, jer jbg, ovi sa drugih općina imaju prednost, i onda stavili žene, jer moraju popuniti onu kvotu 33 posto. (Nemam nista protiv zena, ali ovo je providno), a onda jos stavili dvije mlađe žene, jednim udarcem dvije muhe, i kvota mladih i žena.
-
Marko Zarko
#13065 Re: Demokratska fronta Željko Komšić
Ovo je i dalje najživlja tema. Vidim prvi plakati na koji je bačena boja DF-ov. Jao nešto mi drago što su se svi prepali, kako ovdje navode "nesposobnog" Komšića. Na stranu sve, ali čovjek je uspio organizovati vrlo ozbiljnu kampanju, dakle skupio i ljude i novac. Pa i to malo govori u prilog da nije tako nesposoban. Ja straha sdpovaca i sdaovaca, nešto mi drago za vidjet...
-
Rizvan
#13066 Re: Demokratska fronta Željko Komšić
Kakav je stav DF-a što se tiče problematike pasa lutalica?
-
Heartbeats
#13067 Re: Demokratska fronta Željko Komšić
Pa eto na Ilidži si čuo za Memića vjerovatno (ako ne, to ti je onaj osioni načelnik koji je vlastitog sina spremio u zatvor samo da bi on bio politicki čist), glasaj za Vahidu, to mu je haman žena ima i neka Ćenanovićka..inace ta SDA ko da su Kennedyjvi..babo-sin, muz- zena, brat-sestra.._Reds_ wrote:Heartbeats wrote:
Pa sta ces kad je Ilidza u istoj izbornoj jedinici sa Novim Gradom i Gorazdom za PFBiH.
-
Heartbeats
#13068 Re: Demokratska fronta Željko Komšić
Psi bi bili sklonjeni sa ulice,a ne bi bili ubijani...za sada toliko. Razradjen je detaljno plan u koji ulazi i problem pasa na ulici. Generalno se se radi o ekoloskim politikama.Rizvan wrote:Kakav je stav DF-a što se tiče problematike pasa lutalica?
- Dozer
#13069 Re: Demokratska fronta Željko Komšić
Zaista je nenadjebivo kakvih sve mentalnih sklopova ima... A upravo ovaj forum je pravi lakmus papir za to...
@Forel -
za dugi post (da ne kopiram radi prostora).
Ovi branioci likova i djela mazlova iz SDA, a za njima i SDP i SBB, imam samo jedno kratko pitanje za vas - da li ste vi uopste normalni i koliko mozdanih vijuga u glavi imate?
Ja sam bio simpatizer SDP-a, i to ne krijem, ali oni su sad konacno pokazali svoje pravo lice i tu se vise nema ama bas nista ni dodati, ni oduzeti. Potop. Ja im do narednih izbora predvidjam sudbinu slicnu SBiH, a to je ili kljuc u bravu, ili dozivotna politicka marginalizacija i zivotarenje, sto opet vodi kljucu u bravu.
SBB - Fahro... pa Fahro je, ljudi moji, direktni proizvod SDA, njihovo cedo. I nije nedonosce, nego bas cedo i tako je i danas. Ova prica i napadi na SDA nisu nista drugo nego klasicna manipulacija. SDA je svjesna da nema vise nikakvu podrsku u narodu i da je ta podrska danas spala iskljucivo na familije, poslusnike i duznike. 1996 su imali preko 900.000 glasova, a 2010 - 180.000. Sami racunajte. Ove godine ce imati maksimalnih 150.000, ako i toliko. A 150.000 glasova je SVEGA 7,5% od ukupnog birackog tijela Federacije. Pa zar oni i dalje treba da vladaju bilo gdje i u bilo cemu?! Fahro i njegova SBB nece imati ni ovoliko, a jasno je i zasto - narod je ipak shvatio igru, odnosno da je SBB samo ekstenzija SDA, nastala s ciljem ponovnog okupljanja bosnjackog stada i kako bi, u sutini, isti mogli ostati na vlasti. Oni koji nisu u potpunosti nacisto s ovim, tj. koji su zbunjeni, oni ne izlaze na glasanje.
Identicna stvar koja se desila i nastankom SBiH.
Drugim rijecima, svi vi na ovom forumu, ali i van njega, koji branite SDA, SBB, SDP i/ili SBiH niste nista drugo nego direktni proizvod upravo tih stranaka, odnosno vi sami ste na nekin nacin dio te dobro uvezane kriminalno-mafijaske hobotnice maskirane u etnicke boje i interese.
Na vasu veliku zalost, izgleda da ste svjesni da ste pri kraju "mandata". Inace ne biste ovoliko pljuvali ni po DF-u, ni po Zeljki. Vi se, u stvari, bojite promjene jer vrlo dobro znate da u toj promjeni za vas vise nema mjesta nigdje drugo nego iza resetaka. Ili, kao i npr. Jelavic, mozete zbrisati.
@Forel -
Ovi branioci likova i djela mazlova iz SDA, a za njima i SDP i SBB, imam samo jedno kratko pitanje za vas - da li ste vi uopste normalni i koliko mozdanih vijuga u glavi imate?
Ja sam bio simpatizer SDP-a, i to ne krijem, ali oni su sad konacno pokazali svoje pravo lice i tu se vise nema ama bas nista ni dodati, ni oduzeti. Potop. Ja im do narednih izbora predvidjam sudbinu slicnu SBiH, a to je ili kljuc u bravu, ili dozivotna politicka marginalizacija i zivotarenje, sto opet vodi kljucu u bravu.
SBB - Fahro... pa Fahro je, ljudi moji, direktni proizvod SDA, njihovo cedo. I nije nedonosce, nego bas cedo i tako je i danas. Ova prica i napadi na SDA nisu nista drugo nego klasicna manipulacija. SDA je svjesna da nema vise nikakvu podrsku u narodu i da je ta podrska danas spala iskljucivo na familije, poslusnike i duznike. 1996 su imali preko 900.000 glasova, a 2010 - 180.000. Sami racunajte. Ove godine ce imati maksimalnih 150.000, ako i toliko. A 150.000 glasova je SVEGA 7,5% od ukupnog birackog tijela Federacije. Pa zar oni i dalje treba da vladaju bilo gdje i u bilo cemu?! Fahro i njegova SBB nece imati ni ovoliko, a jasno je i zasto - narod je ipak shvatio igru, odnosno da je SBB samo ekstenzija SDA, nastala s ciljem ponovnog okupljanja bosnjackog stada i kako bi, u sutini, isti mogli ostati na vlasti. Oni koji nisu u potpunosti nacisto s ovim, tj. koji su zbunjeni, oni ne izlaze na glasanje.
Identicna stvar koja se desila i nastankom SBiH.
Drugim rijecima, svi vi na ovom forumu, ali i van njega, koji branite SDA, SBB, SDP i/ili SBiH niste nista drugo nego direktni proizvod upravo tih stranaka, odnosno vi sami ste na nekin nacin dio te dobro uvezane kriminalno-mafijaske hobotnice maskirane u etnicke boje i interese.
Na vasu veliku zalost, izgleda da ste svjesni da ste pri kraju "mandata". Inace ne biste ovoliko pljuvali ni po DF-u, ni po Zeljki. Vi se, u stvari, bojite promjene jer vrlo dobro znate da u toj promjeni za vas vise nema mjesta nigdje drugo nego iza resetaka. Ili, kao i npr. Jelavic, mozete zbrisati.
- Objektivitet
#13070 Re: Demokratska fronta Željko Komšić
Eh samo da pitam gdje su sad oni pljuvaci iz novog grada sto su mahom bili razocarani u stranku onog trenutka kada im nije uspio glasacki inzinjering na unutarstranackim izborima, te poslije nzadovoljstvo toga sto isu na listi, pa su udarili i pljuvali kako u novom gradu DF-a kao i da ne postoji. SInocnje 2.000 ljudi na dobrinji pokazuju suprotno 
-
VjecitiStudent
#13071 Re: Demokratska fronta Željko Komšić
Zar vam uopće ima ekologije u politikama?Heartbeats wrote:Psi bi bili sklonjeni sa ulice,a ne bi bili ubijani...za sada toliko. Razradjen je detaljno plan u koji ulazi i problem pasa na ulici. Generalno se se radi o ekoloskim politikama.Rizvan wrote:Kakav je stav DF-a što se tiče problematike pasa lutalica?
-
VjecitiStudent
#13072 Re: Demokratska fronta Željko Komšić
Sve lijepo no što će DF-u uopće Radončićevo društvo?Dozer wrote: ...
- Red Wolf
#13073 Re: Demokratska fronta Željko Komšić
DF je dobro krenuo i stao,u medjuvremenu navukao masu propalih sdp kadrova koji su u df vidjeli dobru sansu reinkarnacije svojih poljuljano-izgubljenih zelja-ambicija iz sdp epizode,doveli propalitete iz sbih i odmah na listu,uz Emira Suljagica,koji nonsens covjek rece da nije bosnjak a kandidovao se za bosnjackog clana predsjednistva uz uvjek "aktuelnu" hanku,daj ba a dobro su krenuli i stali
- OldMayor
#13074 Re: Demokratska fronta Željko Komšić
Mene samo zanima po cemu je DF nova stranka? Oni su novi formalno. Registrovani tek. I to je jedini novitet. Poneki novi covjek.Dozer wrote:Zaista je nenadjebivo kakvih sve mentalnih sklopova ima... A upravo ovaj forum je pravi lakmus papir za to...
Ostalo otpatci SDP-a, nekolicina cak clanova i SDA, licno poznajem 5 ljudi koji su presli iz SBB-a jer nisu uspjeli u SBB-u.
Ja znam da je danas tesko naci nekoga bez politicke 'karijere', ali ovdje su jbt na celu stranke ljudi koji su se do jucer zaklinjali u SDP, a sad su im odjednom mrski.
Ja bih volio dati glas DF-u, ali ne mogu, ne mogu jer isti vas predsjednik je na vlasti zadnjih 15 godina i sta je uradio? Veliko nista. A nije da nije imao priliku. Populisticke izjave necu komentarisati. I ne - on nije jedini borac, a nije ni jedini zlatni ljiljan.
Uspjese otjerati i onog Marjanovica, jedinog covjeka zbog kojeg sam vam i mislio dati glas. Sad ne znam.
I ne nisam simpatizer ni ostalih, tako da moj glas 100% nece vidjeti ni sdp, sbb, sda.
Vidjet cemo jos kako ce se razvijati dalje situacija.
- Corto Maltese
#13075 Re: Demokratska fronta Željko Komšić
Što bi rekao junak iz Andrićeve priče, dođu tako vremena kada čovjek mora samog sebe citirati:Dozer wrote:Ja sam bio simpatizer SDP-a, i to ne krijem, ali oni su sad konacno pokazali svoje pravo lice i tu se vise nema ama bas nista ni dodati, ni oduzeti. Potop. Ja im do narednih izbora predvidjam sudbinu slicnu SBiH, a to je ili kljuc u bravu, ili dozivotna politicka marginalizacija i zivotarenje, sto opet vodi kljucu u bravu.
Corto Maltese wrote:... Među braniteljima DF, na ovom forumu, a i u stvarnom životu, prevladavaju oni koji su se prije četiri godine, istom snagom slijepe vjere, kleli u Državu Za Čovjeka, a nešto ranije u 100% BiH.
Sjećam se tačno i teksta te zakletve: "Ovo je zadnja šansa za Bosnu i Hercegovinu!"
Sad mi valja, za par godina, iste ljude tješit, zbog istog sranja, samo u drugoj boji stolice.