Sirija vol. 2

Locked
dječak sa šibicama

#130401 Re: Sirija vol. 2

Post by dječak sa šibicama »

Koji deja vu, sve isto kao u danima kad je Aleppo oslobadjan, svi govore o bjezaniji bradatih fekalija, samo pinokioxxx izvjestava o velikim uspjesima Muhajsinijevih soldata.
General War

#130402 Re: Sirija vol. 2

Post by General War »

Stepski cuk wrote:
General War wrote:
Stepski cuk wrote: Sankcije su izraz nemoći. Ruske sankcije su postigle kontraefekt. Turska se u tom slučaju skroz okreće Šangajskoj organizaciji za suradnju iliti šangajskom paktu.
Samo naprijed...koji je kontra efekat nad rusima?
Šta je cilj sankcija bio nego da bace Ruse na koljena, a oni danas jači nego prije sankcija. Preporodili im poljoprivredu i stočasrstvo. Dovoljno?
..pa ne znam, sto onda uvoze kako od nas tako jos vise od turaka od mesa do voca i povrca? Mislio sam da hoces da kazes su tehnicki i finanijski jaci.
zrakomlat

#130403 Re: Sirija vol. 2

Post by zrakomlat »

dječak sa šibicama wrote:Koji deja vu, sve isto kao u danima kad je Aleppo oslobadjan, svi govore o bjezaniji bradatih fekalija, samo pinokioxxx izvjestava o velikim uspjesima Muhajsinijevih soldata.
:D
salik79

#130404 Re: Sirija vol. 2

Post by salik79 »

Sta ka'e, nije bio "prorezimski"?! :-) :roll:

Stepski cuk

#130405 Re: Sirija vol. 2

Post by Stepski cuk »

Ameri su u izboru između dva zla, Turaka i Kurda, izabrali manje. :mrgreen:
Stepski cuk

#130406 Re: Sirija vol. 2

Post by Stepski cuk »

General War wrote:
Stepski cuk wrote:
Šta je cilj sankcija bio nego da bace Ruse na koljena, a oni danas jači nego prije sankcija. Preporodili im poljoprivredu i stočasrstvo. Dovoljno?
..pa ne znam, sto onda uvoze kako od nas tako jos vise od turaka od mesa do voca i povrca? Mislio sam da hoces da kazes su tehnicki i finanijski jaci.
Osim energenata, Rusija je izvezla rekordne količine pšenice. Prema podacima ruskog Ministarstva poljoprivrede između 33 i 34 milijuna tona u poljoprivrednoj godini 2017. – 2018., a prema Bloombergu 36,6 milijuna tona. Ruske žitarice otkupljuje više od 100 zemalja, a najviše Egipat, Turska, Bangladeš, Saudijska Arabija, Indonezija, Azerbejdžan i Nigerija. Uvoze meso, voće o povrće, jer nisu još dovolčjno proizveli svoga. Ali je ralika drstična prije i poslije sankcija.
Guadalajara

#130407 Re: Sirija vol. 2

Post by Guadalajara »

:)
General War

#130408 Re: Sirija vol. 2

Post by General War »

Stepski cuk wrote:
General War wrote:
Stepski cuk wrote:
Osim energenata, Rusija je izvezla rekordne količine pšenice. Prema podacima ruskog Ministarstva poljoprivrede između 33 i 34 milijuna tona u poljoprivrednoj godini 2017. – 2018., a prema Bloombergu 36,6 milijuna tona. Ruske žitarice otkupljuje više od 100 zemalja, a najviše Egipat, Turska, Bangladeš, Saudijska Arabija, Indonezija, Azerbejdžan i Nigerija. Uvoze meso, voće o povrće, jer nisu još dovolčjno proizveli svoga. Ali je ralika drstična prije i poslije sankcija.
Po kojoj cijeni lutko moja izvozi energente, a po kojoj je izvozila prije napada na Ukrajinu?
Guadalajara

#130409 Re: Sirija vol. 2

Post by Guadalajara »

Stepski cuk wrote: Osim energenata, Rusija je izvezla rekordne količine pšenice. Prema podacima ruskog Ministarstva poljoprivrede između 33 i 34 milijuna tona u poljoprivrednoj godini 2017. – 2018., a prema Bloombergu 36,6 milijuna tona. Ruske žitarice otkupljuje više od 100 zemalja, a najviše Egipat, Turska, Bangladeš, Saudijska Arabija, Indonezija, Azerbejdžan i Nigerija. Uvoze meso, voće o povrće, jer nisu još dovolčjno proizveli svoga. Ali je ralika drstična prije i poslije sankcija.
https://www.agroklub.com/ratarstvo/rusi ... nje/54127/

https://www.agroklub.com/poljoprivredne ... nja/53176/
sarajevoxxxx

#130410 Re: Sirija vol. 2

Post by sarajevoxxxx »

“Samo želimo ono što je naše” Haleb, Kirkuk, Mosul i tako to :lol: :thumbup:

Halusi Akar

https://www.facebook.com/21441743725208 ... 028317409/
karanana

#130411 Re: Sirija vol. 2

Post by karanana »

znaci mi krsimo sankcije prema rusiji?
ili voce i povrce nisu dio sankcija?

mislim da ce turska popusit ako im uvedu jake sankcije.
Stepski cuk

#130412 Re: Sirija vol. 2

Post by Stepski cuk »

Kikibombona wrote:
Stepski cuk wrote:Sankcije su izraz nemoći. Ruske sankcije su postigle kontraefekt. Turska se u tom slučaju skroz okreće Šangajskoj organizaciji za suradnju iliti šangajskom paktu.
Turska ekonomija je totalno vezana i totalno ovisna o zapadu. Turska valuta je snazno vezana za dolar. Ne moze se porediti sa Rusijom i Iranom koji ekonomiju nisu vezali za zapad u od 2SR naovamo kao sto su uradili Turci.

...

Ako uvedu sankcije turska ekonomija ce se ekspresno urusiti. A kada padnes na dno, treba dosta vremena da zalijecis povrede i ponovo krenes gore.

...

Vidjet cemo u utorak. Nema potrebe da spekulisemo kada je taj dan blizu.

Ne bih baš rekao da Erdo nije imao u vidu i sankcije. Ako je tako kako kažeš onda je on zakleti 'samoubica'. Ali vidjet ćemo.
Stepski cuk

#130413 Re: Sirija vol. 2

Post by Stepski cuk »

General War wrote:
Stepski cuk wrote:

Po kojoj cijeni lutko moja izvozi energente, a po kojoj je izvozila prije napada na Ukrajinu?
:lol: :lol:
General War

#130414 Re: Sirija vol. 2

Post by General War »

karanana wrote:znaci mi krsimo sankcije prema rusiji?
ili voce i povrce nisu dio sankcija?

mislim da ce turska popusit ako im uvedu jake sankcije.
Ne krsimo sankcije, ne odnose se na hranu. nego ovi pokusavaju obrnut pricu kako su sankcije inace zdrave.
Stepski cuk

#130415 Re: Sirija vol. 2

Post by Stepski cuk »

General War wrote:
Hajde da te nasekiram još malo :D

Bloomberg:

Rusija se popela na drugo mjesto na ljestvici Bloomberga gospodarstava u nastajanju, preskočivši pet mjesta od 2017. godine.

Rast ruske ekonomije potvrđuje i Svjetska banka. Rang Doing Businessa stavlja Rusiju na 31. mjesto, dok je 2017. bila 35., a 2012. na 120. mjestu.

Prema izračunima Svjetske banke, Rusija je uz prvih 10 svjetskih ekonomija u smislu nominalnog BDP-a i sada je na 11. mjestu. U jednoj godini je nominalni ruski BDP porastao je za 300 milijardi dolara i ove godine iznosi 1580 milijardi dolara.

Turistički tokovi

Konačno, u 2018. godini je u Rusiji zabilježen rekordan rast turizma. Turistički tokovi su u Rusiju doveli 90 milijuna ljudi, što je najbolji rezultat u posljednjih 10 godina.

Neću više, jer ovo nije tema, izvini. :mrgreen
celava_dlaka

#130416 Re: Sirija vol. 2

Post by celava_dlaka »

Nazalost sad vjerovatno negdje dole u toj silnoj pustinji, na mapi crvene zute zelene il koje vec boje u nekoj kuci mala curica ili djecak placu jer su izgubili oca u borbama.
Narod treba u odijela, a politicare sa vrha i njihove obitelji u prve rovove. Vidjeli bi kako se politika mjenja :)
Kikibombona

#130417 Re: Sirija vol. 2

Post by Kikibombona »

Stepski cuk wrote:Ne bih baš rekao da Erdo nije imao u vidu i sankcije. Ako je tako kako kažeš onda je on zakleti 'samoubica'. Ali vidjet ćemo.
Erdogan je dobio odobrenje Trampa da napdne. Sigurno je dobio garancije da nece biti sankcija. I Tramp nije posegao za sankcijama.

Ako bi 50% clanova Kongresa izglasalo sankcije Tramp bi mogao iskoristiti veto i ponistiti odluku.

...

Da bi Trampu bile vezane ruke potrebno je da cak 2/3 Kongresa podrzi sankcije. I da stvar za Tursku bude losa, sve su prilike da postoji vecina za sankcije. Skoro sve Demokrate i veci dio Republikanaca du zgrozene turskom agresijom i pozivaju na sankcije.

...

Ovo su neke stvari koje je tesko predvidjeti. Rat je uvijek takav, nikad ne znas u kojem ce se pravcu kretati i kakve ce posljedice imati.

...

Utorak ce sve reci. Ako 2/3 kongresmena podrzi vec predlozene sankcije tursku ekonomiju ce sloziti uragan.
Novosti

#130418 Re: Sirija vol. 2

Post by Novosti »

Volim braću Kurde :fazlija:
von_admir

#130419 Re: Sirija vol. 2

Post by von_admir »

+++Breaking: Syria army has entered the Tabqa Airbase, the airbase is under control of Syrian army.
exliberal-ex

#130420 Re: Sirija vol. 2

Post by exliberal-ex »

Vise od godinu savo se nija javljao na ovoj temi posto su svi standovi sa lubenicama izgubljeni...
zajedno sa njim i opetja je nestao ...nema vise ode tenk, ode bager vidi tow....sad odjednom ....savo vaskerese ....vaistinu vaskrese :D
nego sta ce se desit kad se susretnu SAA i turska strana...

za to vrijeme kiki udara po propagandi...prije mjesec me ubjedivao da ameri ostaju dovjeka sad kmeci ko savo

zalosno
von_admir

#130421 Re: Sirija vol. 2

Post by von_admir »

exliberal-ex wrote:Vise od godinu savo se nija javljao na ovoj temi posto su svi standovi sa lubenicama izgubljeni...
zajedno sa njim i opetja je nestao ...nema vise ode tenk, ode bager vidi tow....sad odjednom ....savo vaskerese ....vaistinu vaskrese :D
nego sta ce se desit kad se susretnu SAA i turska strana...

za to vrijeme kiki udara po propagandi...prije mjesec me ubjedivao da ameri ostaju dovjeka sad kmeci ko savo

zalosno
Ma jok cini ti se samo :D
American troops have reportedly withdrawn from their observation post in the town of Kobani in northern Syria as Turkish army advances deeper south and Damascus says it sent the Army to the area.
Sanjarko

#130422 Re: Sirija vol. 2

Post by Sanjarko »

Nisam ekonomista, laik sam. Kod mene je sve računica. Kako nekog mogu pogoditi toliko sankcije Zapada koji ima trgovinski deficit s tim Zapadom?
Bodkin

#130423 Re: Sirija vol. 2

Post by Bodkin »

General War wrote: ..pa ne znam, sto onda uvoze kako od nas tako jos vise od turaka od mesa do voca i povrca? Mislio sam da hoces da kazes su tehnicki i finanijski jaci.
Ovo nije tacno. Sankcije stvarno jesu natjerale ruse da razviju svoju prehrambenu industriju jer su uvozili 70% prije sankcija. Danas su skoro net izvoznik
General War

#130424 Re: Sirija vol. 2

Post by General War »

Bodkin wrote:
General War wrote: ..pa ne znam, sto onda uvoze kako od nas tako jos vise od turaka od mesa do voca i povrca? Mislio sam da hoces da kazes su tehnicki i finanijski jaci.
Ovo nije tacno. Sankcije stvarno jesu natjerale ruse da razviju svoju prehrambenu industriju jer su uvozili 70% prije sankcija. Danas su skoro net izvoznik
Sta nije tacno? Ne uvoze od nas voce, od turaka povrce?
General War

#130425 Re: Sirija vol. 2

Post by General War »

Stepski cuk wrote:
General War wrote:
Hajde da te nasekiram još malo :D

Bloomberg:

Rusija se popela na drugo mjesto na ljestvici Bloomberga gospodarstava u nastajanju, preskočivši pet mjesta od 2017. godine.

Rast ruske ekonomije potvrđuje i Svjetska banka. Rang Doing Businessa stavlja Rusiju na 31. mjesto, dok je 2017. bila 35., a 2012. na 120. mjestu.

Prema izračunima Svjetske banke, Rusija je uz prvih 10 svjetskih ekonomija u smislu nominalnog BDP-a i sada je na 11. mjestu. U jednoj godini je nominalni ruski BDP porastao je za 300 milijardi dolara i ove godine iznosi 1580 milijardi dolara.

Turistički tokovi

Konačno, u 2018. godini je u Rusiji zabilježen rekordan rast turizma. Turistički tokovi su u Rusiju doveli 90 milijuna ljudi, što je najbolji rezultat u posljednjih 10 godina.

Neću više, jer ovo nije tema, izvini. :mrgreen
E jesi me nasikirao...prebaci na temu rusija, rado cu ti pomoci da se spustis na zemlju sa dogovornom ekonomijom brace rusa.
Locked