Napred drugovi ja sam za vama, bježmo drugovi ja sam pred vaama!sarajevoxxxx wrote: Bježi i samo bježi, mada je ovo organizovano povlačenje, nema tu nikakvih borbi.
Sirija vol. 2
- Stepski cuk
#130376 Re: Sirija vol. 2
- von_admir
#130377 Re: Sirija vol. 2
Kikibombona wrote:Gospodij Lindzi Grem upravo izjavio kako je razgovarao sa Donijem Trampom i kako je on podrzao teske sankcije koje Kongres planira nametnuti Turskoj. Lindzi Grem kaze da ce uz sankcije Iranu ovo biti najteze sankcije.
Glasanje za sankcije Turskoj su na rasporedu u utorak.
Ma to je sarada od toga nema nista vidjeces.Samo PR da se nabija imizd itd.Sve ide kako su se veliki dogovorili Kiki moj.Kakve sankcije , pa Trump igrao golf juce cijeli dan boli ga uvo za tim dole problemima.Dok oni uvedu sankcije i ako ih bude uopste pasce kurdi 100 puta.Ko vjeruje u te bajke ja pojma nemam
- General War
#130378 Re: Sirija vol. 2
Ili:Stepski cuk wrote:Napred drugovi ja sam za vama, bježmo drugovi ja sam pred vaama!sarajevoxxxx wrote: Bježi i samo bježi, mada je ovo organizovano povlačenje, nema tu nikakvih borbi.Ovakvi žive dugo, zadovoljno, a često i vladaju.

- General War
#130379 Re: Sirija vol. 2
Pa kurdi su pali, nema sta dalje padati...Trumpa boli cuna...ali republikance ne, moraju makar malo obraza pokazati ili izbori...a nije da ne vole vlast.von_admir wrote:Kikibombona wrote:Gospodij Lindzi Grem upravo izjavio kako je razgovarao sa Donijem Trampom i kako je on podrzao teske sankcije koje Kongres planira nametnuti Turskoj. Lindzi Grem kaze da ce uz sankcije Iranu ovo biti najteze sankcije.
Ma to je sarada od toga nema nista vidjeces.Samo PR da se nabija imizd itd.Sve ide kako su se veliki dogovorili Kiki moj.Kakve sankcije , pa Trump igrao golf juce cijeli dan boli ga uvo za tim dole problemima.Dok oni uvedu sankcije i ako ih bude uopste pasce kurdi 100 puta.Ko vjeruje u te bajke ja pojma nemam.Pa nisu Turci udarili danas Kiki. Kolko vec dana se prica o sankcijama i sta sve ne kruzi netom
.
- Stepski cuk
#130380 Re: Sirija vol. 2
Hoćeš reći da bi sve bilo isto i da tu nema Izraela? Pri postavljanju pitana sam isključivo mislio na sadašne vrijeme.tandmand wrote:Kad su se oni međusobno klali, Izraela ni na mapi nije bilo ....Stepski cuk wrote:Šta bi bilo kad bi bilo? Hajde da se zapitamo šta bi bilo da Izrael nije zemlja BI ili da ga uopće nema na karti svijeta? Da li bi u tom slučaju Bliski istok i tamošnji narodi prezivljavali ovu všedecenijsku kataklizmu? Shvatate smisao pitanja? Mislim da je uzrok problema tu i da u tom smjeru i treba sagledavati problematiku izlaznog rješenja.
Dakle nije "Šta bi bilo kad bi bilo", jer to je već bilo.
- von_admir
#130381 Re: Sirija vol. 2
General War wrote:General War wrote: A sahistima jebem mater, a jednom kcerku
A ostavi Ivanku
- Kikibombona
#130382 Re: Sirija vol. 2
Vehabijske apologete na tviteru su fakat koma...
Sve vrijeme, uz pomoc Turaka, sire pricu kako Kurdi ugnjetavaju Arape i kako u SDF nema Arapa.
Sada opet prica kako su Kurdi izdali Arape iz svojih redova jer su se udruzili sa Asadom.
Von_Admir
Brzo ce utorak. Vidjet cemo sta ce biti. Ako im uvedu sankcije koje su pripremljene turska ekonomija ce se raspasti.
Sve vrijeme, uz pomoc Turaka, sire pricu kako Kurdi ugnjetavaju Arape i kako u SDF nema Arapa.
Sada opet prica kako su Kurdi izdali Arape iz svojih redova jer su se udruzili sa Asadom.
Von_Admir
Brzo ce utorak. Vidjet cemo sta ce biti. Ako im uvedu sankcije koje su pripremljene turska ekonomija ce se raspasti.
- General War
#130383 Re: Sirija vol. 2
Sto? jel ti rod?von_admir wrote:General War wrote:General War wrote: A sahistima jebem mater, a jednom kcerku
A ostavi Ivanku![]()
![]()
![]()
- General War
#130384 Re: Sirija vol. 2
A aVto put?Kikibombona wrote:Vehabijske apologete na tviteru su fakat koma...
![]()
![]()
![]()
![]()
Von_Admir
Kako li ce Bakir reagovati ili Brko ili Ameri?
- Stepski cuk
#130385 Re: Sirija vol. 2
Sankcije su izraz nemoći. Ruske sankcije su postigle kontraefekt. Turska se u tom slučaju skroz okreće Šangajskoj organizaciji za suradnju iliti šangajskom paktu.Kikibombona wrote:Gospodij Lindzi Grem upravo izjavio kako je razgovarao sa Donijem Trampom i kako je on podrzao teske sankcije koje Kongres planira nametnuti Turskoj. Lindzi Grem kaze da ce uz sankcije Iranu ovo biti najteze sankcije.
- von_admir
#130386 Re: Sirija vol. 2
General War wrote:General War wrote:Sto? jel ti rod?General War wrote:
A ostavi Ivanku![]()
![]()
![]()
I tata bi sine!
- karanana
#130387 Re: Sirija vol. 2
jel bilo u povijesti civilizacija zapetljanijeg rata?
ja ovde vise ne znam ko koga i ko s kim.
-
sarajevoxxxx
#130388 Re: Sirija vol. 2
Ostaje im Hasaka, Kamišli isto tako mislim da ne ulazi u sigurnu zonu, Deir EzZour itd.Stepski cuk wrote:Napred drugovi ja sam za vama, bježmo drugovi ja sam pred vaama!sarajevoxxxx wrote: Bježi i samo bježi, mada je ovo organizovano povlačenje, nema tu nikakvih borbi.Ovakvi žive dugo, zadovoljno, a često i vladaju.
Imaju sasvim pristojnu teritoriju gdje bi se mogli povuci.
Drugi dan druga nafaka. Ništa nije konstantno. Uz pregovore sa Turskom mogu dosta toga dobiti, pod uslovom da i jedni i drugi popuste.
- General War
#130389 Re: Sirija vol. 2
Samo naprijed...koji je kontra efekat nad rusima?Stepski cuk wrote: Sankcije su izraz nemoći. Ruske sankcije su postigle kontraefekt. Turska se u tom slučaju skroz okreće Šangajskoj organizaciji za suradnju iliti šangajskom paktu.
-
sarajevoxxxx
#130390 Re: Sirija vol. 2
Al Jezeera direktno: Počeo napad na Minbedž!
Naravno Turska vojska i SNA
Naravno Turska vojska i SNA
Last edited by sarajevoxxxx on 14/10/2019 00:43, edited 1 time in total.
- von_admir
#130391 Re: Sirija vol. 2
Ma tamo ti je ko u dobrom hardcore grupnjaku ko koga ufati i sta mu dospijekaranana wrote:jel bilo u povijesti civilizacija zapetljanijeg rata?
- Point.
#130392 Re: Sirija vol. 2
Da ga ima šupak Erdogan na umu kad se sve slegne. Jebo mu on mater uvlakušku.zrakomlat wrote:Al s kojim ciljem, ne kontam. Jer njegovo mišljenje, kao i bilo koga iz regiona je totalno nebitno i nikako ne može uticati na situaciju.General War wrote:Od beskicmenjaka i turskog proxya nije se nista ni moglo drugacije ocekivati.
-
sarajevoxxxx
#130393 Re: Sirija vol. 2
Kurdski novinar Semir Metin povlači ručnu:
Još uvijek nema nikakvog zvanicnog dokumenta o sporazumu. Sve se svodi na usmeni dogovor Rusije, Asada, i Kurda.
Još uvijek nema nikakvog zvanicnog dokumenta o sporazumu. Sve se svodi na usmeni dogovor Rusije, Asada, i Kurda.
- Stepski cuk
#130394 Re: Sirija vol. 2
Ma naravno, na povijest se treba gledat kroz dijalektičku prizmu, to jeste kroz vječno kretanje i mijenjanje. Za jedan narod i njegove ciljeve uvijek ima vremena, ako je strpljen. Kinezi su dobar primjer za to. Njima se nikad ne žuri, samo laganini i sve kad tad dođe na svoje. Kurdima nedostaje mudrosti i lukavstva, jer da su to imali, do sada bi imali i državu. U svakom slučaju neće nestati sa lica zemlje. Svo vrijeme svijeta je pred njima. Nek rukave, malo, zasuču i buduće generacije.sarajevoxxxx wrote:Ostaje im Hasaka, Kamišli isto tako mislim da ne ulazi u sigurnu zonu, Deir EzZour itd.Stepski cuk wrote:Napred drugovi ja sam za vama, bježmo drugovi ja sam pred vaama!sarajevoxxxx wrote: Bježi i samo bježi, mada je ovo organizovano povlačenje, nema tu nikakvih borbi.Ovakvi žive dugo, zadovoljno, a često i vladaju.
Imaju sasvim pristojnu teritoriju gdje bi se mogli povuci.
Drugi dan druga nafaka. Ništa nije konstantno. Uz pregovore sa Turskom mogu dosta toga dobiti, pod uslovom da i jedni i drugi popuste.
- salik79
#130395 Re: Sirija vol. 2
Podsjecanja radi:Opetja033 wrote:Mislim da se i ja danas, nakon svega, mogu složiti sa tim da ga vjerovatno nije ubio režim.Challenger_ wrote:On je bio miljenik vlasti, miljenik Bašara, čitao sam da je Bašareva majka početkom nemira govorila kako je Bašar "mekan" a tvrdilo se i da ga je Buti učinio sunitom.sarajevoxxxx wrote:Živ bio na fakultetu sam imao predmet tj učio sam iz Butijeve knjige. Znam ga dobro, i njega i njegovo učenje, nema šanse da bi ti on ovo danas podržao.
Slušao sam ga na FIN-u kada je bio gost ovdje kod nas, on je ono sve što nije arapska ulema. Kako je samo lijepo predavanje održao i to prije svega našim profesorima našoj ulemi.
On je samo na prvi pogled, zbog principa, stao u odbranu režima, ali ako pažljivije čitaš njegove hutbe i tekstove, daleko je on od ovoga do čega su danas Siriju odvele šiitske mule i režimska ulema.
On je jasno rekao u zadnjoj ako ne i zadnja njegova hutba, da je opozicija činila ''IDŽTIHAD'' .Šta to znači? Po u usuli fiku, onaj ko počini idžtihad da ako i pogriješi ima nagradu, on je cijeli narod tretirao kao svoju djecu, nije ga djelio. Njegov stav o Sirijcima koji su u njegovo vrijeme izlazili na demonstracije bio je, griješite, alli imate pravo na njih.
Moje mišljenje je da je baš zbog tog stava likvidiran, nema šanse da bi taj njegov stav opstao u onome što je režim namjeravao učiniti u godinama koje su slijedile nakon njegovog ubistva.
To je jednostavno preblag stav, sa njim je zreo u najmanju ruku za kućnog pritvora, slažeš se? Za Asadove radikale je vjerovatno bio ravan izdaji.
Prošli smo sve o Butijevoj tezi o idžtihadu i sasvim sam saglasan da je to daleko od bilo kakve ideološke rigidnosti ali ne vjerujem da ga je vlast ubila. Izašlo bi do sada nešto u javnost a o tome nema ni traga.
Da, znam da je bio na FIN-u, mislim da je to bila 2010-a godina.
Velika je, ogromna, intelektualna gromada bio. Rahmet mu duši.
Ali i ti i ja vrlo dobro znamo da činjenica da nije podržao revoluciju i ustanak ne znači da je dao podršku Basharu i njegovom režimu.
Čak, nakon svega ovoga, shvatam i mudrost njegovog stava iako se ne slažem - ni dan danas.
Uz ovo, ako zelite, mogu postaviti i Sejh Butijevu r.a. hutbu, u kojoj kaze sljedece:
"Volio bih da sam vrijedan samo jagodice (vrha) prsta Hassana Nasrallaha."
-
zrakomlat
#130396 Re: Sirija vol. 2
Osigurava Bake podršku, kad sutra odluči preći Drinu s vojskom, da pomogne braći u Sandžaku u slučaju srpskoga ugnjetavanja. Zato sultan i finansira autoput, da se brže može stići tamoPoint. wrote:Da ga ima šupak Erdogan na umu kad se sve slegne. Jebo mu on mater uvlakušku.zrakomlat wrote:Al s kojim ciljem, ne kontam. Jer njegovo mišljenje, kao i bilo koga iz regiona je totalno nebitno i nikako ne može uticati na situaciju.General War wrote: Od beskicmenjaka i turskog proxya nije se nista ni moglo drugacije ocekivati.
- Stepski cuk
#130397 Re: Sirija vol. 2
Šta je cilj sankcija bio nego da bace Ruse na koljena, a oni danas jači nego prije sankcija. Preporodili im poljoprivredu i stočasrstvo. Dovoljno?General War wrote:Samo naprijed...koji je kontra efekat nad rusima?Stepski cuk wrote: Sankcije su izraz nemoći. Ruske sankcije su postigle kontraefekt. Turska se u tom slučaju skroz okreće Šangajskoj organizaciji za suradnju iliti šangajskom paktu.
- General War
#130398 Re: Sirija vol. 2
De nam postavi, bas fale ovi sto salju nepismene da ostavljaju kosti po putinjisalik79 wrote:
Uz ovo, ako zelite, mogu postaviti i Sejh Butijevu r.a. hutbu, u kojoj kaze sljedece:
- salik79
#130399 Re: Sirija vol. 2
O cemu ti? Ko? Koga? Cega?General War wrote:De nam postavi, bas fale ovi sto salju nepismene da ostavljaju kosti po putinjisalik79 wrote:
- Kikibombona
#130400 Re: Sirija vol. 2
E bas bi uzivao u tome, da se do te mjere zaostri, da Dodo mora uvesti sankcije Rusima a Bake Turcima.General War wrote:A aVto put?Kikibombona wrote:Vehabijske apologete na tviteru su fakat koma...
![]()
![]()
![]()
![]()
Von_Admir
Brzo ce utorak. Vidjet cemo sta ce biti. Ako im uvedu sankcije koje su pripremljene turska ekonomija ce se raspasti.![]()
Kako li ce Bakir reagovati ili Brko ili Ameri?
Turska ekonomija je totalno vezana i totalno ovisna o zapadu. Turska valuta je snazno vezana za dolar. Ne moze se porediti sa Rusijom i Iranom koji ekonomiju nisu vezali za zapad u od 2SR naovamo kao sto su uradili Turci.Stepski cuk wrote:Sankcije su izraz nemoći. Ruske sankcije su postigle kontraefekt. Turska se u tom slučaju skroz okreće Šangajskoj organizaciji za suradnju iliti šangajskom paktu.
...
Ako uvedu sankcije turska ekonomija ce se ekspresno urusiti. A kada padnes na dno, treba dosta vremena da zalijecis povrede i ponovo krenes gore.
...
Vidjet cemo u utorak. Nema potrebe da spekulisemo kada je taj dan blizu.