Tako misle oni koji pokusavaju da prisiju nekome bobana i mladica, jer im je uzor brko...pa i evidentno tamamljenje jednog naroda podrzavaju, iako su pripadnici njegovog kroz slicno prosli. E to je balinluk...za ove druge je namjenjen drugi dio (koji ne primjecujes) a koji se savrseno razumiju kada treceg ubijaju.zlajaBHF wrote:Sta ti ovo znaci?General War wrote:Pa nije ovo ni presedan, ukrajina je fasovala na slican nacin...stvar je da je amerika izgubila kredibilitet pod Trumpom jer je napustila saveznika bez ikakvog razloga, i sebe ugrozila i svoje interese...Trump radi na razaranju americkih interesa i kredibiliteta.Novak20 wrote:Toliko je međunarodnih presedana urađeno na primjeru Sirije da se komotno možemo zapitati kuda ide ovaj svijet.
Sve što se odobrava ili ne odobrava ponovit će se na drugim mjestima. Samo će oni koji sada ovu tursku intervenciju odobravaju, iste stvari da kunu.
Ovi sto odobravaju imaju svoj razlog...jedni kroz balinluk, a drugi zato sto jos se nisu oporavili kako ih je Klikton natamburo.
Mislio sam da se ovako pise samo na portlima na kojima su heroji Mladic i Boban
Sirija vol. 2
- General War
#130301 Re: Sirija vol. 2
Last edited by General War on 13/10/2019 22:37, edited 1 time in total.
- Nadzornik
#130302 Re: Sirija vol. 2
Niko i ne tvrdi suprotno.Opetja033 wrote:
Biće onako kako se Erdogan i Putin dogovore. Ko misli da će se Assad bilo šta pitati - taj je lud ili propagandista.
- Opetja033
#130303 Re: Sirija vol. 2
Mislim da se i ja danas, nakon svega, mogu složiti sa tim da ga vjerovatno nije ubio režim.Challenger_ wrote:On je bio miljenik vlasti, miljenik Bašara, čitao sam da je Bašareva majka početkom nemira govorila kako je Bašar "mekan" a tvrdilo se i da ga je Buti učinio sunitom.sarajevoxxxx wrote:Živ bio na fakultetu sam imao predmet tj učio sam iz Butijeve knjige. Znam ga dobro, i njega i njegovo učenje, nema šanse da bi ti on ovo danas podržao.
Slušao sam ga na FIN-u kada je bio gost ovdje kod nas, on je ono sve što nije arapska ulema. Kako je samo lijepo predavanje održao i to prije svega našim profesorima našoj ulemi.
On je samo na prvi pogled, zbog principa, stao u odbranu režima, ali ako pažljivije čitaš njegove hutbe i tekstove, daleko je on od ovoga do čega su danas Siriju odvele šiitske mule i režimska ulema.
On je jasno rekao u zadnjoj ako ne i zadnja njegova hutba, da je opozicija činila ''IDŽTIHAD'' .Šta to znači? Po u usuli fiku, onaj ko počini idžtihad da ako i pogriješi ima nagradu, on je cijeli narod tretirao kao svoju djecu, nije ga djelio. Njegov stav o Sirijcima koji su u njegovo vrijeme izlazili na demonstracije bio je, griješite, alli imate pravo na njih.
Moje mišljenje je da je baš zbog tog stava likvidiran, nema šanse da bi taj njegov stav opstao u onome što je režim namjeravao učiniti u godinama koje su slijedile nakon njegovog ubistva.
To je jednostavno preblag stav, sa njim je zreo u najmanju ruku za kućnog pritvora, slažeš se? Za Asadove radikale je vjerovatno bio ravan izdaji.
Prošli smo sve o Butijevoj tezi o idžtihadu i sasvim sam saglasan da je to daleko od bilo kakve ideološke rigidnosti ali ne vjerujem da ga je vlast ubila. Izašlo bi do sada nešto u javnost a o tome nema ni traga.
Da, znam da je bio na FIN-u, mislim da je to bila 2010-a godina.
Velika je, ogromna, intelektualna gromada bio. Rahmet mu duši.
Ali i ti i ja vrlo dobro znamo da činjenica da nije podržao revoluciju i ustanak ne znači da je dao podršku Basharu i njegovom režimu.
Čak, nakon svega ovoga, shvatam i mudrost njegovog stava iako se ne slažem - ni dan danas.
- General War
#130304 Re: Sirija vol. 2
Ubijanje nevinih i pir vampira koji to slave...napominjem prostu cinjenicu da slavlju bas toliko ni nema razloga...ona zelena tacka oko idliba se je poprilicno prosirila.Nadzornik wrote:Generale,gdje je zapelo,iznenadjujes me...General War wrote: Koje preseravanje
Karta sirije opet ostaje nepromjenjena, osm sto su drzali kurdi sad vam drze koljaci duz cijele granice sa turskom...pozeleni sirija...![]()
Sto si toliki derz,ponasas se kao onaj славянин,da i ti nisi iz one legendarne udarne Hilandarske ulice...
-
sarajevoxxxx
#130305 Re: Sirija vol. 2
U SDF-u nisu samo Kurdi, velika većina su Arapi, pogotovo Raqqa i Minbedž.Nadzornik wrote:Sirijska arapska vojska usla je u sela uz rijeku Sajur i sada brani to podrucje sa SDF-om od dzihadista koje podrzavaju Turci.
Erdogan ovim do sada ne bi ništa postigao, samo bi ohrabrio još više Kurde da sa režimom idu na Idlib, opet bi u konačnici Kurdi sve vratili.
Ako zaista uđu u Minbedž, sve bez totalnog rata i zračnih udara na režim, smatrao bi se totalni Erdoganov poraz.
- Nadzornik
#130306 Re: Sirija vol. 2
The yellow flags will be replaced with Syrian Arab Republic flags
Who is within the military service age will be assigned to the military same as any Syrian citizen
The heavy-medium weapons will be handed over to the SAA
All government facilities will return to the areas...
Kiki na aparatima...
Who is within the military service age will be assigned to the military same as any Syrian citizen
The heavy-medium weapons will be handed over to the SAA
All government facilities will return to the areas...
Kiki na aparatima...
- Kikibombona
#130307 Re: Sirija vol. 2
Bice onako kako su se Putin i Erdogan dogovorili za Damask i Alep.Opetja033 wrote:Biće onako kako se Erdogan i Putin dogovore. Ko misli da će se Assad bilo šta pitati - taj je lud ili propagandista.
Lud je svako ko misli da ce Asad, Rusija i Iran dozvoliti da u Siriji egzistira par stotina hiljada vehabija koji mrze Asada i spremaju se za novu pobunu.
-
zlajaBHF
#130308 Re: Sirija vol. 2
General War wrote: Tako misle oni koji pokusavaju da prisiju nekome bobana i mladica, jer im je uzor brko...pa i evidentno tamamljenje jednog naroda podrzavaju, iako su pripadnici njegovog kroz slicno prosli. E to je balinluk...za ove druge je namjenjen drugi dio (koji ne primjecujes) a koji se savrseno razumiju kada treceg ubijaju.
Nadam se da ne koristis ovakve izraze kad sjedis sa ljudima, jer ces negdje dobro naplatiti
- Challenger_
- Location: 永恆 - bez podrumskih entiteta i taketo-maketo koalicije
#130309 Re: Sirija vol. 2
Vidi stari, istina živa, ovo sam javno pisao Saliku. U samom samom početku, tamo polovinom marta i početkom aprila 2011-e sam bio rezervisan spram sirijskih dešavanja jer nisam volio Bašaravog oca i tu vrstu vladavine. A znao sam da je Bašar drugačiji, da je imao reformističke ideje i da, konačno, vlast nije bila planirana njemu već njegovom bratu. Sa druge strane samo "proljeće" mi je mirisalo na prevaru... Tako sam se klackao dok sa prijateljem nisam poslušao par njegovih hutbi.Opetja033 wrote:Mislim da se i ja danas, nakon svega, mogu složiti sa tim da ga vjerovatno nije ubio režim.
Velika je, ogromna, intelektualna gromada bio. Rahmet mu duši.
Ali i ti i ja vrlo dobro znamo da činjenica da nije podržao revoluciju i ustanak ne znači da je dao podršku Basharu i njegovom režimu.
Čak, nakon svega ovoga, shvatam i mudrost njegovog stava iako se ne slažem - ni dan danas.
Tu je bio kraj svake moje dileme.
Istina je i ovo što piše Sa'vox, njegova posljednja hutba je bila zaista vanserijska i daleko od ukusa svake rigidne duše.
Govorio je o idžtihadu.
Last edited by Challenger_ on 13/10/2019 22:41, edited 1 time in total.
- von_admir
#130310 Re: Sirija vol. 2
Zamjena teza. Mi ne znamo sta hoce narod u saudijskoj arabiji, ali u demokratiji se mora postivati volja naroda jelte?Poenta je da nas Saudi lojalisti ubjedjuju da nema boljih od Sauda, jer eto oni dolaze iz bogate vladajuce porodice bogom dani jeltesarajevoxxxx wrote:Inače je profesor i doktor prava.von_admir wrote:
I kod nas pobjedjuju anonimusi na izborima redovno![]()
.nikad ni jednu funkciju nisu obavljali i odma u neke odbore, na direktorske pozicije itd.I evo nas dokle smo dogurali.Med i mlijeko tece.Ebo Tunis ako je to mjerilo demokratije i prosperiteta
![]()
![]()
.Samo Svabija i truhli zapad
Poenta je da nas Asadovi lojalisti ubjeđuju kako nema boljeg od Asada, kako ga narod želi jer je eto bogat i dolazi iz vladajuće porodice.
Ne znamo šta narod želi, ali u demokratiji volja naroda se mora poštovati, koliko je narod ispravno glasao to je druga tema.
- General War
#130311 Re: Sirija vol. 2
Ne idem na SDA skupove, tako nemoj se sikirat.zlajaBHF wrote:General War wrote: Tako misle oni koji pokusavaju da prisiju nekome bobana i mladica, jer im je uzor brko...pa i evidentno tamamljenje jednog naroda podrzavaju, iako su pripadnici njegovog kroz slicno prosli. E to je balinluk...za ove druge je namjenjen drugi dio (koji ne primjecujes) a koji se savrseno razumiju kada treceg ubijaju.![]()
Nadam se da ne koristis ovakve izraze kad sjedis sa ljudima, jer ces negdje dobro naplatiti

- times12
#130312 Re: Sirija vol. 2
Opetja033 wrote:Kažu uvodi se nova mjera za brzinu. 100km/h = 1 YPG
![]()
![]()
- Opetja033
#130313 Re: Sirija vol. 2
Identično si govorio za Afrin i stavljanje Halepa u poluokruženje, identicno!Kikibombona wrote:Bice onako kako su se Putin i Erdogan dogovorili za Damask i Alep.Opetja033 wrote:Biće onako kako se Erdogan i Putin dogovore. Ko misli da će se Assad bilo šta pitati - taj je lud ili propagandista.
Lud je svako ko misli da ce Asad, Rusija i Iran dozvoliti da u Siriji egzistira par stotina hiljada vehabija koji mrze Asada i spremaju se za novu pobunu.
- Nadzornik
#130314 Re: Sirija vol. 2
Turkey convoy that is/was going to Manbij City include an OLD and NOT upgraded version of M60 MBT|s.
SAA waits them with T72 and T90 plus SyAF bombers on High Alert and S200 in Kuweires Air Base.
RuAF Su35|s on the Air,READY and WILLING !
SAA waits them with T72 and T90 plus SyAF bombers on High Alert and S200 in Kuweires Air Base.
-
sarajevoxxxx
#130315 Re: Sirija vol. 2
Nije problem samo u diktatoru već u cijelom sistemu. Ti ljudi nisu imali dušu, jedna ohola elita, kakve nema u cijelom arapskom svijetu, i to sam znao prije ovog rata.Challenger_ wrote: Vidi stari, istina živa, ovo sam javno pisao Saliku. U samom samom početku, tamo polovinom marta i početkom aprila 2011-e sam bio rezervisan spram sirijskih dešavanja jer nisam volio Bašaravog oca i tu vrstu vladavine. A znao sam da je Bašar drugačiji, da je imao reformističke ideje i da, konačno, vlast nije bila planirana njemu već njegovom bratu. Sa druge strane samo "proljeće" mi je mirisalo na prevaru... Tako sam se klackao dok sa prijateljem nisam poslušao par njegovih hutbi.
Tu je bio kraj svake moje dileme.
Istina je i ovo što piše Sa'vox, njegova posljednja hutba je bila zaista vanserijska i daleko od ukusa svake rigidne duše.
Govorio je o idžtihadu.
Nema tu reformatora koji to može promjeniti, može samo on nestati, kao što su mu ranije brata roknuli, ali oni se ne mijenjaju.
- General War
#130316 Re: Sirija vol. 2
times12 wrote:Opetja033 wrote:Kažu uvodi se nova mjera za brzinu. 100km/h = 1 YPG
![]()
![]()
- von_admir
#130317 Re: Sirija vol. 2
Nema kaje ulaska u Siriju, Sirijskoj armiji
Adviser to the Turkish President: Turkish troops will resist the Syrian army if he enters northeast Syria.
- Nadzornik
#130318 Re: Sirija vol. 2
Biggest loser in tonight's Syria events: Israel
- Kikibombona
#130319 Re: Sirija vol. 2
Sad ce turkofili nagrnuti da jebu Turcima majku separatisticku i okupatorsku.von_admir wrote:Nema kaje ulaska u Siriju, Sirijskoj armiji![]()
Adviser to the Turkish President: Turkish troops will resist the Syrian army if he enters northeast Syria.
-
zrakomlat
#130320 Re: Sirija vol. 2
Al s kojim ciljem, ne kontam. Jer njegovo mišljenje, kao i bilo koga iz regiona je totalno nebitno i nikako ne može uticati na situaciju.General War wrote:Od beskicmenjaka i turskog proxya nije se nista ni moglo drugacije ocekivati.
- Nadzornik
#130321 Re: Sirija vol. 2
Dvostruki arsini:
Kad se turske snage bore protiv Kurda,mediji ih nazivaju manijacima genocida i pomocnicima ISIL-a.
Kad se turske snage bore protiv Assada,mediji ih nazivaju pobunjenicima i revolucionarima...
Kad se turske snage bore protiv Kurda,mediji ih nazivaju manijacima genocida i pomocnicima ISIL-a.
Kad se turske snage bore protiv Assada,mediji ih nazivaju pobunjenicima i revolucionarima...
- General War
-
zrakomlat
#130323 Re: Sirija vol. 2
HahaKrokodajl wrote:Jedina sreća im je, ove Pešmerge što su palile nikabe, neće morati nabavljati nove, Asad je liberalan po tom pitanju
- King Theoden
#130324 Re: Sirija vol. 2
Ako nema dogovora između putina i erdogana, vidjećeš kako će proći ta saa sa tim modernim tenkovimaNadzornik wrote:Turkey convoy that is/was going to Manbij City include an OLD and NOT upgraded version of M60 MBT|s.
- General War
#130325 Re: Sirija vol. 2
zrakomlat wrote:Al s kojim ciljem, ne kontam. Jer njegovo mišljenje, kao i bilo koga iz regiona je totalno nebitno i nikako ne može uticati na situaciju.General War wrote:Od beskicmenjaka i turskog proxya nije se nista ni moglo drugacije ocekivati.
... Erdoganovi su skupovi zabranjen iu Njemačkoj i Austriji iz sigurosnih razloga, ali je turskog predsjednika u Sarajevo odlučio pozvati predsjedavajući Predsjedništva BiH Bakir Izetbegović. Praktično je Erdogan, navodi se, baš u BiH, u Sarajevu, vrbovao glasove europskih Turaka za veoma važne izbore u njihovojmatičnoj državi.
https://www.radiosarajevo.ba/vijesti/bo ... bih/300594