I tu griješiš.Challenger_ wrote:To si trebao pisati kada su Nusra i ISIL oduzimali ljudske živote, imovinu i dostojanstvo neistomišljenika. Kasniš skoro pa deceniju.sarajevoxxxx wrote:Poenta je u ljudskim životima, koga briga za države, nastaju i prestaju odnosno nestaju i gase se. Svetinja je ljudski život, ljudsko dostojanstvo.
Ti si opsjednut nekakvom ideološkom mržnjom, na korak si od fašizma, tebi neko ako drugačije se oblači, vjeruje, automatski treba biti istrebljen.
Ti si samo dobar rezultat jedne strašne propagande koju decenijama plasira arapska elita. Oni tim pojmovima manipulišu: šiiti, sunit, Nusra, Huti, Isil, Medhalije, liberalni, Hamas, Feth...
Sve i jedan je i prijatelj i neprijatelj. Sve zavisi u kom trenutku ti zatreba koji od njih.
Trenutno ti najžešče vehabije sljedbenici ultraradikalnog šejha Reba Hadi Medhalija brane zadnjicu tvom haveru Hafteru u Libiji.
Brane ga novcem zemalja zaljeva.
Ima podršku čik pogodi čiju? Od Asada, Sisija pa do ostale ekipe.
Kada sam ti govorio i tebi i ovdje onima koji prate forum da Hezbollah uzima milijarde od Saudije smijao mi se.
I na koncu imaš najsvježiji primjer ovaj povodom turske vojne intervencije.
Saudija, Hezbollah, Izrael, Iran, Asad, Sisi jedna ekipa, svi su jasno i nedvosmisleno osudili.
Šta će osuđivati SaudijaŠ Koji to interes povezuje Hezbollah i Saudiju pa da zajedno ovih dana kmeče kako nema smisla da Turska napada Siriju
Gdje je veliki Kurdistan? Zašto ne podrži Iran tu raspakivanje Velikog ne znam ti čega?
Zašto su Saudija i Iran u istom saffu ako su vječni neprijatelji?
Moj Čeli, 8 godina si proveo na forumu konzumirajući jednu najprizemniju propagandu jednih propalih likova koje će svijet pamtiti samo po zlu i masakrima koje činili nad svojim narodom.