Sirija vol. 2

Locked
sarajevoxxxx

#130276 Re: Sirija vol. 2

Post by sarajevoxxxx »

Challenger_ wrote:
sarajevoxxxx wrote:Poenta je u ljudskim životima, koga briga za države, nastaju i prestaju odnosno nestaju i gase se. Svetinja je ljudski život, ljudsko dostojanstvo.
To si trebao pisati kada su Nusra i ISIL oduzimali ljudske živote, imovinu i dostojanstvo neistomišljenika. Kasniš skoro pa deceniju.

:kiss:
I tu griješiš.

Ti si opsjednut nekakvom ideološkom mržnjom, na korak si od fašizma, tebi neko ako drugačije se oblači, vjeruje, automatski treba biti istrebljen.

Ti si samo dobar rezultat jedne strašne propagande koju decenijama plasira arapska elita. Oni tim pojmovima manipulišu: šiiti, sunit, Nusra, Huti, Isil, Medhalije, liberalni, Hamas, Feth...

Sve i jedan je i prijatelj i neprijatelj. Sve zavisi u kom trenutku ti zatreba koji od njih.

Trenutno ti najžešče vehabije sljedbenici ultraradikalnog šejha Reba Hadi Medhalija brane zadnjicu tvom haveru Hafteru u Libiji.

Brane ga novcem zemalja zaljeva.

Ima podršku čik pogodi čiju? Od Asada, Sisija pa do ostale ekipe.

Kada sam ti govorio i tebi i ovdje onima koji prate forum da Hezbollah uzima milijarde od Saudije smijao mi se.

I na koncu imaš najsvježiji primjer ovaj povodom turske vojne intervencije.

Saudija, Hezbollah, Izrael, Iran, Asad, Sisi jedna ekipa, svi su jasno i nedvosmisleno osudili.

Šta će osuđivati SaudijaŠ Koji to interes povezuje Hezbollah i Saudiju pa da zajedno ovih dana kmeče kako nema smisla da Turska napada Siriju :-)

Gdje je veliki Kurdistan? Zašto ne podrži Iran tu raspakivanje Velikog ne znam ti čega?

Zašto su Saudija i Iran u istom saffu ako su vječni neprijatelji?

Moj Čeli, 8 godina si proveo na forumu konzumirajući jednu najprizemniju propagandu jednih propalih likova koje će svijet pamtiti samo po zlu i masakrima koje činili nad svojim narodom.
Nadzornik

#130277 Re: Sirija vol. 2

Post by Nadzornik »

Opetja033 wrote:Kažu uvodi se nova mjera za brzinu. 100km/h = 1 YPG
:mrgreen: :mrgreen: :mrgreen:
Isto tako SAA uvodi ogranicenje brzine,kako za domace tako i za strance i turiste zeljne avantura... :D

1 km/h=100 NSA
von_admir

#130278 Re: Sirija vol. 2

Post by von_admir »

Čitalac wrote:Može biti da nekakvog definitivnog dogovora na globalnom nivou još nema. Erdoganov savetnik Yasin Aktay za Sputnik na arapskom navodno upozorava da bi moglo doći do sukoba turske i sirijske vojske.

Svi do sada klipovi sto kruze samo se vide proksiji-topovsko meso koji ratuju za turke na prvoj crti.Vrlo malo njihovih jedinica je na prvoj liniji kao instruktori itd.Mada vrlo je moguce da se i sukobe negdje na tom prostoru,losa komunikacija, odsjecene jedinice itd.Sve je moguce pa i ono nemoguce to smo apsolvirali na ovoj temi kroz sve ove godine do sada.
Opetja033

#130279 Re: Sirija vol. 2

Post by Opetja033 »

Nadzornik wrote:
Opetja033 wrote:Kažu uvodi se nova mjera za brzinu. 100km/h = 1 YPG
:mrgreen: :mrgreen: :mrgreen:
Isto tako SAA uvodi ogranicenje brzine,kako za domace tako i za strance i turiste zeljne avantura... :D

1 km/h=100 NSA
Jah, to cemo tek da vidimo. Da ne bude k'o u Afrinu.
Tada su @Kiki i @Kroki pisali o svečanim večerama, kolima koja će se igrati, konvojima pomoći koja dolaze terorističkom YPG.
Turci spalili par kamiona avijacijom, ovi ostali se bukvalno okrenuli nazad na kružnom toku. :mrgreen:
Challenger_
Location: 永恆 - bez podrumskih entiteta i taketo-maketo koalicije

#130280 Re: Sirija vol. 2

Post by Challenger_ »

sarajevoxxxx wrote:
Challenger_ wrote:
sarajevoxxxx wrote:Poenta je u ljudskim životima, koga briga za države, nastaju i prestaju odnosno nestaju i gase se. Svetinja je ljudski život, ljudsko dostojanstvo.
To si trebao pisati kada su Nusra i ISIL oduzimali ljudske živote, imovinu i dostojanstvo neistomišljenika. Kasniš skoro pa deceniju.

:kiss:
I tu griješiš.

Ti si opsjednut nekakvom ideološkom mržnjom, na korak si od fašizma, tebi neko ako drugačije se oblači, vjeruje, automatski treba biti istrebljen.

Ti si samo dobar rezultat jedne strašne propagande koju decenijama plasira arapska elita. Oni tim pojmovima manipulišu: šiiti, sunit, Nusra, Huti, Isil, Medhalije, liberalni, Hamas, Feth...

Sve i jedan je i prijatelj i neprijatelj. Sve zavisi u kom trenutku ti zatreba koji od njih.

Trenutno ti najžešče vehabije sljedbenici ultraradikalnog šejha Reba Hadi Medhalija brane zadnjicu tvom haveru Hafteru u Libiji.

Brane ga novcem zemalja zaljeva.

Ima podršku čik pogodi čiju? Od Asada, Sisija pa do ostale ekipe.

Kada sam ti govorio i tebi i ovdje onima koji prate forum da Hezbollah uzima milijarde od Saudije smijao mi se.

I na koncu imaš najsvježiji primjer ovaj povodom turske vojne intervencije.

Saudija, Hezbollah, Izrael, Iran, Asad, Sisi jedna ekipa, svi su jasno i nedvosmisleno osudili.

Šta će osuđivati SaudijaŠ Koji to interes povezuje Hezbollah i Saudiju pa da zajedno ovih dana kmeče kako nema smisla da Turska napada Siriju :-)

Gdje je veliki Kurdistan? Zašto ne podrži Iran tu raspakivanje Velikog ne znam ti čega?

Zašto su Saudija i Iran u istom saffu ako su vječni neprijatelji?

Moj Čeli, 8 godina si proveo na forumu konzumirajući jednu najprizemniju propagandu jednih propalih likova koje će svijet pamtiti samo po zlu i masakrima koje činili nad svojim narodom.
Ti griješiš. Haftar nije moj. Ako je iko moj onda je to dr Buti rahmetli, jer su njegovi govori kod mene odnijeli prevagu kada sam bio u početnoj nedoumici.

Ako je on "fašista" onda sam i ja.

Ostale teze iz kuhinje "svjetske zavjere protiv selefa" ne bih komentarisao, netačne su i deplasirane.
sarajevoxxxx

#130281 Re: Sirija vol. 2

Post by sarajevoxxxx »

Challenger_ wrote: Erdogan je ZA SIGURNO sve ovo dogovorio sa Teheranom i Moskvom, posebno sa Moskvom. Razrađen je čitav set opcija, ovo je jedna u nizu pretpostavljenih situacija.

I ne znajući, podržavao si akciju koja ne koristi "opozciji" (ma šta to značilo), već koristi Ankari, Damasku, Teheranu i Moskvi. A u slučaju implementacije dogovora, ne šteti puno ni Kurdima.
Mene zanima ljudski život, koga briga šta kome koristi?

Pogledaj živ bio Tunis, kako ljudi normalno žive, danas u redovima ubacivali u sanduče za koga će glasati.

Pobjedio je po svemu sudeći lik apsolutni anonimus, niko živ za njega nije čuo, nikada u životu ni jednu javnu funkciju nije obavljao, to je moj Čeli pobjeda, sačuvati zemlju, državu, izvesti narod na ppravi put.

Ti izbori u Tunisu su dokaz da narod kada hoće izabrat će običnog čovjeka, nasuprot onome što nas ubjeđuju arapski diktatori, iranski ludaci koji su stali iza Asada, kako nema boljeg od njega. E moj Čeli :-)
fosna2014

#130282 Re: Sirija vol. 2

Post by fosna2014 »

Potvrđeno: SAA ušla prije nekoliko minuta u grad Manbidž.
Nadzornik

#130283 Re: Sirija vol. 2

Post by Nadzornik »

Istok Sirije te treba... :thumbup:

East Syria needs him !!!

Image
Krokodajl

#130284 Re: Sirija vol. 2

Post by Krokodajl »

https://www.youtube.com/watch?v=mHLp6U-xWzE

Opće narodno veselje na ulicama Hasake, garnizon SAA iz Kavkab vojne baze kreće put Kamišlija.
Čitalac

#130285 Re: Sirija vol. 2

Post by Čitalac »

No, da vidimo šta stoji u zvaničnom saopštenju administracije sa severoistoka Sirije. Nakon podsećanja na borbe koje je SDF vodio protiv Isila, zaključuje se da je ta formacija od terorizma oslobodila trećinu teritorije Sirije i u toj borbi platila visoku cenu.
- Danas kada traje invazija na Siriju, naša dužnost je da zaštitimo granice i suverenitet države. Zato će sirijska armija biti angažovana duž sirijsko-turske granice kako bi agresija bila zaustavljena i kako bi bila oslobođena teritorija koju su okupirale Turska i njeni plaćenici - stoji u saopštenju.
Challenger_

#130286 Re: Sirija vol. 2

Post by Challenger_ »

sarajevoxxxx wrote:Mene zanima ljudski život, koga briga šta kome koristi?

Pogledaj živ bio Tunis, kako ljudi normalno žive, danas u redovima ubacivali u sanduče za koga će glasati.

Pobjedio je po svemu sudeći lik apsolutni anonimus, niko živ za njega nije čuo, nikada u životu ni jednu javnu funkciju nije obavljao, to je moj Čeli pobjeda, sačuvati zemlju, državu, izvesti narod na ppravi put.

Ti izbori u Tunisu su dokaz da narod kada hoće izabrat će običnog čovjeka, nasuprot onome što nas ubjeđuju arapski diktatori, iranski ludaci koji su stali iza Asada, kako nema boljeg od njega. E moj Čeli :-)
Išli ljudi na izbore i glasali za lika koji nije tekfirio ljude i ohalalio njihove živote, imovinu i dostojanstvo.

Sa'vox, ubi te tekfir, odnosno neshvatanje njegove pogubnosti.
fosna2014

#130287 Re: Sirija vol. 2

Post by fosna2014 »

Dio dogovora: SDF ulazi u strukturu SAA. Država Sirija preuzima sve resurse od državne korist (naftna, polja, plin, vode i sl.). Cijeli teritorij pod vodstvom SDF ulazi u strukturu države Sirije.
arman1
Grijem se na: ljubav bližnjih svoj
Vozim: šta klepim
Horoskop: BOG

#130288 Re: Sirija vol. 2

Post by arman1 »

Ljuci wrote:Volim moju bracu Turke. Rado bih spavao s njima i grijao se o njihovim tijelima. :)
Božo Vrečo Undercover.
von_admir

#130289 Re: Sirija vol. 2

Post by von_admir »

sarajevoxxxx wrote:
Challenger_ wrote: Erdogan je ZA SIGURNO sve ovo dogovorio sa Teheranom i Moskvom, posebno sa Moskvom. Razrađen je čitav set opcija, ovo je jedna u nizu pretpostavljenih situacija.

I ne znajući, podržavao si akciju koja ne koristi "opozciji" (ma šta to značilo), već koristi Ankari, Damasku, Teheranu i Moskvi. A u slučaju implementacije dogovora, ne šteti puno ni Kurdima.
Mene zanima ljudski život, koga briga šta kome koristi?

I kod nas pobjedjuju anonimusi na izborima redovno :lol: :lol: .nikad ni jednu funkciju nisu obavljali i odma u neke odbore, na direktorske pozicije itd.I evo nas dokle smo dogurali.Med i mlijeko tece.Ebo Tunis ako je to mjerilo demokratije i prosperiteta :lol: :lol: :lol: .Samo Svabija i truhli zapad :bih:
Nadzornik

#130290 Re: Sirija vol. 2

Post by Nadzornik »

Opetja033 wrote:
Tada su @Kiki i @Kroki pisali o svečanim večerama, kolima koja će se igrati, konvojima pomoći koja dolaze terorističkom YPG.
Turci spalili par kamiona avijacijom, ovi ostali se bukvalno okrenuli nazad na kružnom toku. :mrgreen:
Usli bez blagoslova Rusije... :-)
Kao oni Wagnerovci onomad sto su sprzeni od strane Amera.
Jadni Ameri par puta zvali Rusku komandu da im potvrdi da medju njima nema ruskih vojnika i tek tada su pokrenuli bombardovanje.
sarajevoxxxx

#130291 Re: Sirija vol. 2

Post by sarajevoxxxx »

Challenger_ wrote:
Ti griješiš. Haftar nije moj. Ako je iko moj onda je to dr Buti rahmetli, jer su njegovi govori kod mene odnijeli prevagu kada sam bio u početnoj nedoumici.

Ako je on "fašista" onda sam i ja.

Ostale teze iz kuhinje "svjetske zavjere protiv selefa" ne bih komentarisao, netačne su i deplasirane.
Živ bio na fakultetu sam imao predmet tj učio sam iz Butijeve knjige. Znam ga dobro, i njega i njegovo učenje, nema šanse da bi ti on ovo danas podržao.

Slušao sam ga na FIN-u kada je bio gost ovdje kod nas, on je ono sve što nije arapska ulema. Kako je samo lijepo predavanje održao i to prije svega našim profesorima našoj ulemi.

On je samo na prvi pogled, zbog principa, stao u odbranu režima, ali ako pažljivije čitaš njegove hutbe i tekstove, daleko je on od ovoga do čega su danas Siriju odvele šiitske mule i režimska ulema.

On je jasno rekao u zadnjoj ako ne i zadnja njegova hutba, da je opozicija činila ''IDŽTIHAD'' .Šta to znači? Po u usuli fiku, onaj ko počini idžtihad da ako i pogriješi ima nagradu, on je cijeli narod tretirao kao svoju djecu, nije ga djelio. Njegov stav o Sirijcima koji su u njegovo vrijeme izlazili na demonstracije bio je, griješite, alli imate pravo na njih.

Moje mišljenje je da je baš zbog tog stava likvidiran, nema šanse da bi taj njegov stav opstao u onome što je režim namjeravao učiniti u godinama koje su slijedile nakon njegovog ubistva.

To je jednostavno preblag stav, sa njim je zreo u najmanju ruku za kućnog pritvora, slažeš se? Za Asadove radikale je vjerovatno bio ravan izdaji.
Challenger_

#130292 Re: Sirija vol. 2

Post by Challenger_ »

Krokodajl wrote:

Opće narodno veselje na ulicama Hasake, garnizon SAA iz Kavkab vojne baze kreće put Kamišlija.
+1
sarajevoxxxx

#130293 Re: Sirija vol. 2

Post by sarajevoxxxx »

von_admir wrote:
I kod nas pobjedjuju anonimusi na izborima redovno :lol: :lol: .nikad ni jednu funkciju nisu obavljali i odma u neke odbore, na direktorske pozicije itd.I evo nas dokle smo dogurali.Med i mlijeko tece.Ebo Tunis ako je to mjerilo demokratije i prosperiteta :lol: :lol: :lol: .Samo Svabija i truhli zapad :bih:
Inače je profesor i doktor prava.

Poenta je da nas Asadovi lojalisti ubjeđuju kako nema boljeg od Asada, kako ga narod želi jer je eto bogat i dolazi iz vladajuće porodice.

Ne znamo šta narod želi, ali u demokratiji volja naroda se mora poštovati, koliko je narod ispravno glasao to je druga tema.
Challenger_

#130294 Re: Sirija vol. 2

Post by Challenger_ »

sarajevoxxxx wrote:Živ bio na fakultetu sam imao predmet tj učio sam iz Butijeve knjige. Znam ga dobro, i njega i njegovo učenje, nema šanse da bi ti on ovo danas podržao.

Slušao sam ga na FIN-u kada je bio gost ovdje kod nas, on je ono sve što nije arapska ulema. Kako je samo lijepo predavanje održao i to prije svega našim profesorima našoj ulemi.

On je samo na prvi pogled, zbog principa, stao u odbranu režima, ali ako pažljivije čitaš njegove hutbe i tekstove, daleko je on od ovoga do čega su danas Siriju odvele šiitske mule i režimska ulema.

On je jasno rekao u zadnjoj ako ne i zadnja njegova hutba, da je opozicija činila ''IDŽTIHAD'' .Šta to znači? Po u usuli fiku, onaj ko počini idžtihad da ako i pogriješi ima nagradu, on je cijeli narod tretirao kao svoju djecu, nije ga djelio. Njegov stav o Sirijcima koji su u njegovo vrijeme izlazili na demonstracije bio je, griješite, alli imate pravo na njih.

Moje mišljenje je da je baš zbog tog stava likvidiran, nema šanse da bi taj njegov stav opstao u onome što je režim namjeravao učiniti u godinama koje su slijedile nakon njegovog ubistva.

To je jednostavno preblag stav, sa njim je zreo u najmanju ruku za kućnog pritvora, slažeš se? Za Asadove radikale je vjerovatno bio ravan izdaji.
On je bio miljenik vlasti, miljenik Bašara, čitao sam da je Bašareva majka početkom nemira govorila kako je Bašar "mekan" a tvrdilo se i da ga je Buti učinio sunitom.

Prošli smo sve o Butijevoj tezi o idžtihadu i sasvim sam saglasan da je to daleko od bilo kakve ideološke rigidnosti ali ne vjerujem da ga je vlast ubila. Izašlo bi do sada nešto u javnost a o tome nema ni traga.

Da, znam da je bio na FIN-u, mislim da je to bila 2010-a godina.
Nadzornik

#130295 Re: Sirija vol. 2

Post by Nadzornik »

ALL French Troops have left Syria today... :thumbup:
Krokodajl

#130296 Re: Sirija vol. 2

Post by Krokodajl »

Nadzornik wrote:ALL French Troops have left Syria today... :thumbup:
Jedino što su uradili u Siriji je nerezonsko bombardovanje Rake kada su pobili na desetine civila, nakon dešavanja u Bataklanu u Parizu.
sarajevoxxxx

#130297 Re: Sirija vol. 2

Post by sarajevoxxxx »

Navodno žestoke borbe se vode između režima koji preko mosta Guvejran pokušava razmjestiti svoje snage i kurdskih milicija u Hasaki.
Opetja033

#130298 Re: Sirija vol. 2

Post by Opetja033 »

Nadzornik wrote:
Opetja033 wrote:
Usli bez blagoslova Rusije... :-)
Kao oni Wagnerovci onomad sto su sprzeni od strane Amera.
Jadni Ameri par puta zvali Rusku komandu da im potvrdi da medju njima nema ruskih vojnika i tek tada su pokrenuli bombardovanje.
A još uvijek nemamo stav Rusije. Barem ne javan, baš kao što nismo imali ni u Afrinu. Sa druge strane itekako imamo jasan stav Ankare po pitanju Manbija.

Biće onako kako se Erdogan i Putin dogovore. Ko misli da će se Assad bilo šta pitati - taj je lud ili propagandista.
Isto važi i za Iran. Neće se pitati baš kao što se nisu pitali u Afrinu, sjećamo se njihovih žalopojki. Oni su i poslali svoje pse rata u ispomoć teroristima YPG. To su oni što su ih Turci spržili.
Nadzornik

#130299 Re: Sirija vol. 2

Post by Nadzornik »

Sirijska arapska vojska usla je u sela uz rijeku Sajur i sada brani to podrucje sa SDF-om od dzihadista koje podrzavaju Turci.

Image
Krokodajl

#130300 Re: Sirija vol. 2

Post by Krokodajl »

u Efrinu su bili Rusi, i plan je bio da oni razmjeste jedinice na granicu sa Turskom, no Kurdi su odbili taj prijedlog, iz razloga jer su Amerikanci bili protivi i jer su Kurdi vjerovali da će Efrin biti spašen reakcijom Amerike.

Što se jedinica SAA tiče, jedine jedinice koje su bile tamo je NDF garnizon iz Nubla i Zahrae, koji su krenuli da pomognu komšijama i koje su Turci izbombardirali.

To je bilo ljudski od njih, jer su i njima Kurdi pomagali kada su pripadnici Al Kaide jurišali na Nubl i Zahrau i kada se desio pokolj u Meng zračnoj bazi.
Locked