drug_profi wrote:Nikog jarane nije realno bolio kurac za 9. januar, pa ni tamo. I tamo su to gledali kao neki "nako" praznik. Dok nije Bakir napravio brend od njega i to kad je Dodo bio u nokdaunu radi svojih aferima. Digao ga iz mrtvih. I malo mu bilo to, taman Dodu opet poceli stizati aferimi i opozicija mu sjela na vrat, kad eto ti Baketa sa revizijom tuzbe.archi_a wrote:Ne neće se prestati zvati 9. dok god ima finansija kojim se finansira. Ako presuši pipa, "domaćin" bi se mogao zapitati, šta ja to radim pogrešno, pa ne mogu kredit otplaćivati. Al nije ni bitno, ne moramo se slagati. Za početak mi je satisfakcija da ja radim što mislim da trebam, ne moram nikoga ubjeđivati.
Samo naivan ne vidi uzrocno posljedicne veze. Jel ti mislis da bi Bake, Dodo, Čović postojali duze od 4 godine u zemlji ukojoj nema nacionalne zategnutosti?
A ko ih hrani? Pa ti i takvi kao ti. Mene boli qurac za njegovu trobojku i njegove datume i svece. Sto se toga tice, sve je to BiH. I ostace BiH i ostace RS. Bez rata tu nema promjene, a ko ga zeli dabogda mu u kuci bio.
Autoputevi u BiH - Koridor 5C
Moderator: anex
-
Naslovnica
#13026 Re: Autoputevi u BiH - pregled izgradnje
- animus
#13027 Re: Autoputevi u BiH - pregled izgradnje
Bilo je dosta balija u istocnoj bosni koji su rezonovali kao pojedine kolege forumasi. Bio sam ljut na takve ljude nekad a danas ih zalim i proucim im fatihu. Sta ces. Neki zovu to patriotizam neki politika a ja kazem zdrava logika.
-
Max_Bunker
#13028 Re: Autoputevi u BiH - pregled izgradnje
Ne samo da prolazim već sam mu se iskreno obradovao kad je otvoren, k'o da je meni u dvorištu napravljen.breuer wrote:prolazi li Srbadija kroz tunel 1. mart?
il se skinu sa autoputa ranije, pa starom magistralnom do Zenice
-
archi_a
#13029 Re: Autoputevi u BiH - pregled izgradnje
I da se ponovi za one zaboravne 1.mart je dan nezavisnosti Bosne i Hercegovine, kada je održan međunarodno priznati referendum u Bosni i Hercegovini. 9. Januar je dan kada je održana neustavna skupština srba, na kojoj su pokušali udariti temelje srpske države u Bosni i Hercegovini, po uzoru na srpske SAO teritorije u Hrvatskoj. Posljedice znamo a i presude u kojima stoji da je političko vodstvo u sadejstvu sa policijom i vojskom rs napravilo zločine i genocid u Srebrenici. O srazmjerima zločina se nije sa sigurnošću znalo, niti da je moguće počiniti onolika ubistva, na dan kada je potpisivan mirovni sporazum u Daytonu. Pravi dokazi i istina su kasnije otkriveni i donesene su zvanične međunarodne presude. Interesantno je da su srbi pokušali formirati srpsku državu u BiH, i prije samog održavanja referenduma 1.Marta, kada još nije moglo da se zna kakvi će rezultati referenduma biti. Zato smeta naziv 9. Januar, zato je neustavan, zato pljujemo na njega i zato sve što ima veze sa njim pose.em i ne poštujem ni "domaćina" koji se u njega kune.animus wrote:Bilo je dosta balija u istocnoj bosni koji su rezonovali kao pojedine kolege forumasi. Bio sam ljut na takve ljude nekad a danas ih zalim i proucim im fatihu. Sta ces. Neki zovu to patriotizam neki politika a ja kazem zdrava logika.
-
Max_Bunker
#13030 Re: Autoputevi u BiH - pregled izgradnje
Jesi li ikad prošao putem između Tuzle i Bijeljine? To je teren jednako težak za gradnju kao ono oko Zenice.Dope_Man wrote:RS svojata DB kao dio svoje teriotorije, tako da je i plan da AP ide kroz DB umjesto da ide dalje od Doboja na Tuzlu pa onda Bijeljinu, sto bi u svakoj normalnoj drzavi bilo jedino sto ima smisla. Ali dabome, daleko je ovo od normalne drzave.Seyfo wrote:A kuda on to misli provući autoput Doboj-rijeka Drina a da ne zakači Federaciju ili distrikt Brčko? Ili se uzda u dio autoputa Vc ?
Na stranu sad koliko ta trasa ima smisla i opravdanja. Paralelno s njom ima autoput kroz HR do BG.
Istovremeno, samo četrdesetak kilometara sjeverno teren je k'o tepsija. Je li udaljenost od 40 km od autoputa saobraćajna izolacija? Je li realno ući u još jedan suludi projekat bušenja planine, a tek treba ući u najteže i najskuplje dionice na koridoru? Kad bi to bilo gotovo uopšte? Vukosavlje - Bijeljina se može rutinski smlatiti za par godina.
- Dope_Man
#13031 Re: Autoputevi u BiH - pregled izgradnje
Jesam, i svjestan sam da je teren daleko nepovoljniji u poredjenju sa prolaskom kroz DB. Samo kazem da to nije niko ni uzimao u razmatranje, Dodo je gledao dokle je RS, zapikao i DB, i tu iscrtao liniju.
Tuzla je ipak jako bitan grad, nekad ce se morati povezivati, a ovako kako je isplanirano ce joj rute biti katastrofa. Npr. niko ziv nece ici preko Zepca za Sarajevo (kuda je zamisljena ruta) da putuje vremenski isto (zbog duze kilometraze) a pri tom da jos i plati tu cast. A isto tako postaje i besmisleno ici tom rutom ako iz Tuzle zelis u Zagreb, Banja Luku ili bilo gdje zapadno, jer opet radis dobro duzu kilometrazu nego sto bi trebalo. Dakle globalno, da je ovo neka drzava, grad velicine i znacaja Tuzle bi se uzeo u obzir, ali kako se radi entitetski a ne na nivou drzave, takav grad ostaje izoliran.
Inace nisam iz Tuzle, nije da ih zbog toga toliko spominjem
Tuzla je ipak jako bitan grad, nekad ce se morati povezivati, a ovako kako je isplanirano ce joj rute biti katastrofa. Npr. niko ziv nece ici preko Zepca za Sarajevo (kuda je zamisljena ruta) da putuje vremenski isto (zbog duze kilometraze) a pri tom da jos i plati tu cast. A isto tako postaje i besmisleno ici tom rutom ako iz Tuzle zelis u Zagreb, Banja Luku ili bilo gdje zapadno, jer opet radis dobro duzu kilometrazu nego sto bi trebalo. Dakle globalno, da je ovo neka drzava, grad velicine i znacaja Tuzle bi se uzeo u obzir, ali kako se radi entitetski a ne na nivou drzave, takav grad ostaje izoliran.
Inace nisam iz Tuzle, nije da ih zbog toga toliko spominjem
-
kuli1961
#13032 Re: Autoputevi u BiH - pregled izgradnje
Zahvaljujem clanu-"drug_profi" na komentaru-kratko, jasno, istinito- i alkarski receno - U SRIDU! Banjalučanim sam, tu živim 57 godina i drago mi je sto je ovaj autoput otvoren, kako god ga ko zvao- sluzbeno ili nesluzbeno. Mala opaska- za komentatore kojima ovaj sada otvoreni autoput bi lijepa prilika za pljuvanje, bilo bi mnogo ljepše i pametnije i bolje da ste stvari postavili ovako- sada je mnogo kraće, ugodnije i brže iz Banjaluke doputovati u SARAJEVO, glavni grad Bosne i Hercegovine!drug_profi wrote:Nikog jarane nije realno bolio kurac za 9. januar, pa ni tamo. I tamo su to gledali kao neki "nako" praznik. Dok nije Bakir napravio brend od njega i to kad je Dodo bio u nokdaunu radi svojih aferima. Digao ga iz mrtvih. I malo mu bilo to, taman Dodu opet poceli stizati aferimi i opozicija mu sjela na vrat, kad eto ti Baketa sa revizijom tuzbe.archi_a wrote:Ne neće se prestati zvati 9. dok god ima finansija kojim se finansira. Ako presuši pipa, "domaćin" bi se mogao zapitati, šta ja to radim pogrešno, pa ne mogu kredit otplaćivati. Al nije ni bitno, ne moramo se slagati. Za početak mi je satisfakcija da ja radim što mislim da trebam, ne moram nikoga ubjeđivati.
Samo naivan ne vidi uzrocno posljedicne veze. Jel ti mislis da bi Bake, Dodo, Čović postojali duze od 4 godine u zemlji ukojoj nema nacionalne zategnutosti?
A ko ih hrani? Pa ti i takvi kao ti. Mene boli qurac za njegovu trobojku i njegove datume i svece. Sto se toga tice, sve je to BiH. I ostace BiH i ostace RS. Bez rata tu nema promjene, a ko ga zeli dabogda mu u kuci bio.
- studiorum_tuzlaensis
#13033 Re: Autoputevi u BiH - pregled izgradnje
M-18, dionica Sarajevo-Tuzla je sasvim pristojna magistrala kojoj fali par kilometara kolovozne trake za spora vozila, par viadukta i tunela i obilaznica Živinice, Kladanj, posebno Olovo. Karaula je skoro gotova priča.
Da krenemo redom:
Tunel u Srednjem dužine cca 150m
Treća traka i viadukt Ivančići, izlaz na Nišiće
Obilaznica Olovo (Dolovi-Olovske Luke)
Tunel Kladanj-Gojakovići cca 1km
Tunel Zukići i ulaz u Živnice 200m
Obilaznica Živinice NOVA
I onaj put od Husina do grada da se sredi, ili da se ide preko Dubrava direktno u grad...
Sa ovim bi imali Tuzla-Sarajevo prosjek 75km/h
Da krenemo redom:
Tunel u Srednjem dužine cca 150m
Treća traka i viadukt Ivančići, izlaz na Nišiće
Obilaznica Olovo (Dolovi-Olovske Luke)
Tunel Kladanj-Gojakovići cca 1km
Tunel Zukići i ulaz u Živnice 200m
Obilaznica Živinice NOVA
I onaj put od Husina do grada da se sredi, ili da se ide preko Dubrava direktno u grad...
Sa ovim bi imali Tuzla-Sarajevo prosjek 75km/h
-
archi_a
#13034 Re: Autoputevi u BiH - pregled izgradnje
@kuli1961Jedini ko je danas orgijao je milorad, i onaj kepec iz srbije koji su jedan tako lijep projekat, koji bi trebao povezivati ljude, pospiješiti ekonomiju, ulaganja iskoristili da pošalju poruke razdvajanja od ostalih naroda, da pokušaju zapišati teritoriju, poručiti kako je teritorija BiH zapravo unutrašnje pitanje srbije i da će se miješati. Zanimljivo, nisi se javio da to osudiš i da se od toga ogradiš, kao banjalučanin i čovjek. Ne kažeš da ti se na te poruke gadi. 
Ovo što je u bosanskohercegovačkom entitetu sada otvoreno, dugo godina je već otvoreno u entitetu fBiH. Mi to konzumiramo duži period, vi ćete tek da vidite kakva je to ljepota i olakšanje, ali isto tako je zanimljivo da su i kod nas otvarani dijelovi autoputa, držani govori, svirala muzika i puštani baloni, ali nikad, ponavljam nikad, i bez obzira ko je otvarao, kako god se zvao, nije poslao poruku podjele...... Svaki taj govor u fBiH je išao sa porukama zajedništva, spajanja ljudi, boljitka za sve u Bosni i Hercegovini, i definitivno nije izgledalo kao kristalna noć, kako je to izgledalo danas u pi si entitetu. Eeee, vidiš i tu se razlikujemo. Lp
Ovo što je u bosanskohercegovačkom entitetu sada otvoreno, dugo godina je već otvoreno u entitetu fBiH. Mi to konzumiramo duži period, vi ćete tek da vidite kakva je to ljepota i olakšanje, ali isto tako je zanimljivo da su i kod nas otvarani dijelovi autoputa, držani govori, svirala muzika i puštani baloni, ali nikad, ponavljam nikad, i bez obzira ko je otvarao, kako god se zvao, nije poslao poruku podjele...... Svaki taj govor u fBiH je išao sa porukama zajedništva, spajanja ljudi, boljitka za sve u Bosni i Hercegovini, i definitivno nije izgledalo kao kristalna noć, kako je to izgledalo danas u pi si entitetu. Eeee, vidiš i tu se razlikujemo. Lp
-
kuli1961
#13035 Re: Autoputevi u BiH - pregled izgradnje
Archi- i tebi pozdrav...svu tu pricu koju prepricavas i koja se po mom uvjerenju desava sa istim ciljem, sa obe strane IEBL (Inter Entity Boudary Line), ja dozivljavam kao izbornu pricu. Izborna prica sve ove tri vodece grupacije je po meni, nista drugo nego vec ono sto -manjeg ili veceg intenzitet- slusam i vidim svih 365 dana godisnje, bila ili ne bila izborna godina. Ako ti smatras da je trebalo da se ovdje javim i osudim, to je tvoj stav, i kakav god bio- ne znaci da ja to moram uraditi.archi_a wrote:@kuli1961Jedini ko je danas orgijao je milorad, i onaj kepec iz srbije koji su jedan tako lijep projekat, koji bi trebao povezivati ljude, pospiješiti ekonomiju, ulaganja iskoristili da pošalju poruke razdvajanja od ostalih naroda, da pokušaju zapišati teritoriju, poručiti kako je teritorija BiH zapravo unutrašnje pitanje srbije i da će se miješati. Zanimljivo, nisi se javio da to osudiš i da se od toga ogradiš, kao banjalučanin i čovjek. Ne kažeš da ti se na te poruke gadi.
(moram ovo velikim slovim,a da naglasim, ne da vicem): TI NEMAS PRAVO DA MI SALJES PORUKU DA SAM COVJEK AKO NESTO URADIM ILI NE. Ustalom stara je prica da nacionalsiticke, rasitike, desnicarske izjave, vise ili manje umotane u neku oblandu (finiju ili ruzniju) donose glasove i to ovi vlastodrsci dobro znaju. Kako god gledam, ovu Bosnu i Hercegovinu čine njeni Bošnjaci, Hrvati i Srbi.. a nigdje gradjana.. mislim da smo zato generalno i svi zajedno, propustili sve moguce vozove, bez sanse da ih kad tad stignemo.
Priej nego eventualno nastavis da me kritikujes, zasto Republiku Srpsku zoves (PC) pi-si, kad je njen naziv sadrzan u GFAP-u. dejtonskom mirovnom sporauzmu, kada zahtjevi za ocjenu ustavnosti tog naziva nisu prosli. Ovim ti samo zelim reci- da bi imao pravo kritike, moras imati potrebnu kolicinu (samo)kontrole.
Toliko o svemu ovome, ipak je ovo tema autoputevi....
- animus
#13036 Re: Autoputevi u BiH - pregled izgradnje
Veza BL i Sa je svakako preko Vlasica neprevazidjena. Nema bolje rute jos uvijek. Ni krace ni brze. A plus nema naziva koji su postavljeni da bodu oci kako precjednik kaze. Zato je brua cesta do turbeta najbitniji projekat. Kad se to zavrsi onda ce put preko vlasica biti jos vazniji.
-
kuli1961
#13037 Re: Autoputevi u BiH - pregled izgradnje
Ubrzo cu biti u prilici da prilicno precizno izmjerim kilometrazu i vrijeme na relaciji BL-SA preko Vlasica, kojom inace uvijek putujem, u vremenskom "komadu", bez kafe i puš pauza, bez ćevapa kod Harija u Travniku i uporedim sa istim parametrima u povratku, na relaciji SA-ZE-AP DO-BL.
I meni bi odgovoralo da projekat makar brze ceste za Turbe ozivi, iako nemam pojma da se to ima u planu.
Ne sporim- autoput je blagodet, ali je voznja njime ziva dosada. S druge strane, S.Vakuf /Knezevo, Ugar- plato Gostilj na Vlasicu, pa preko Šešića spustanje u Turbe- stati pa gledati- ljepota kakvu malo koja zemlja ima!
Ako nekoga zanima- zavrsen je novi put Kotor Varoš - Sokoline- S. Vakuf/Kneževo, do mjesta Živinice- izbjegava se teska cesta BL-S.Vakuf.
I meni bi odgovoralo da projekat makar brze ceste za Turbe ozivi, iako nemam pojma da se to ima u planu.
Ne sporim- autoput je blagodet, ali je voznja njime ziva dosada. S druge strane, S.Vakuf /Knezevo, Ugar- plato Gostilj na Vlasicu, pa preko Šešića spustanje u Turbe- stati pa gledati- ljepota kakvu malo koja zemlja ima!
Ako nekoga zanima- zavrsen je novi put Kotor Varoš - Sokoline- S. Vakuf/Kneževo, do mjesta Živinice- izbjegava se teska cesta BL-S.Vakuf.
- animus
#13038 Re: Autoputevi u BiH - pregled izgradnje
Meni ce taj put uvijek imati prioritet kad bude gotova brza cesta koja se trebala graditi uveliko da nije lopova koji su preusmjerili novac od rusa. Kakav je to novi put preko kotor varosi? Jeli dobra alternativa ovom dosadasnjem bl skender?kuli1961 wrote:Ubrzo cu biti u prilici da prilicno precizno izmjerim kilometrazu i vrijeme na relaciji BL-SA preko Vlasica, kojom inace uvijek putujem, u vremenskom "komadu", bez kafe i puš pauza, bez ćevapa kod Harija u Travniku i uporedim sa istim parametrima u povratku, na relaciji SA-ZE-AP DO-BL.
-
archi_a
#13039 Re: Autoputevi u BiH - pregled izgradnje
Sugrađanine, ja nemam pravo da te ubjeđujem da li si čovjek ili nečovjek, ali na osnovu tvojih stavova mogu da formiram mišljenje o tebi. Bosanskohercegovački entitet pi si ću zvati tako sve dok u vašem javnom diskursu postoje: "kratica BiH, tvorevine BiH, tzv. Armija BiH, muslimanska vojska, zajedničke institucije, BiH stvorena u dejtonu, muslimanski narod, bošnjački jezik, zelena transferzala, političko Sarajevo, administrativna linija na Drini, država srpska, tzv. Haške presude, Haški kazamati, general m. heroj, predsjednik k. heroj, izmišljeni genocid" itd, mrsko sve nebuloze nabrajati.kuli1961 wrote:Archi- i tebi pozdrav...svu tu pricu koju prepricavas i koja se po mom uvjerenju desava sa istim ciljem, sa obe strane IEBL (Inter Entity Boudary Line), ja dozivljavam kao izbornu pricu. Izborna prica sve ove tri vodece grupacije je po meni, nista drugo nego vec ono sto -manjeg ili veceg intenzitet- slusam i vidim svih 365 dana godisnje, bila ili ne bila izborna godina. Ako ti smatras da je trebalo da se ovdje javim i osudim, to je tvoj stav, i kakav god bio- ne znaci da ja to moram uraditi.archi_a wrote:@kuli1961Jedini ko je danas orgijao je milorad, i onaj kepec iz srbije koji su jedan tako lijep projekat, koji bi trebao povezivati ljude, pospiješiti ekonomiju, ulaganja iskoristili da pošalju poruke razdvajanja od ostalih naroda, da pokušaju zapišati teritoriju, poručiti kako je teritorija BiH zapravo unutrašnje pitanje srbije i da će se miješati. Zanimljivo, nisi se javio da to osudiš i da se od toga ogradiš, kao banjalučanin i čovjek. Ne kažeš da ti se na te poruke gadi.
(moram ovo velikim slovim,a da naglasim, ne da vicem): TI NEMAS PRAVO DA MI SALJES PORUKU DA SAM COVJEK AKO NESTO URADIM ILI NE. Ustalom stara je prica da nacionalsiticke, rasitike, desnicarske izjave, vise ili manje umotane u neku oblandu (finiju ili ruzniju) donose glasove i to ovi vlastodrsci dobro znaju. Kako god gledam, ovu Bosnu i Hercegovinu čine njeni Bošnjaci, Hrvati i Srbi.. a nigdje gradjana.. mislim da smo zato generalno i svi zajedno, propustili sve moguce vozove, bez sanse da ih kad tad stignemo.
Priej nego eventualno nastavis da me kritikujes, zasto Republiku Srpsku zoves (PC) pi-si, kad je njen naziv sadrzan u GFAP-u. dejtonskom mirovnom sporauzmu, kada zahtjevi za ocjenu ustavnosti tog naziva nisu prosli. Ovim ti samo zelim reci- da bi imao pravo kritike, moras imati potrebnu kolicinu (samo)kontrole.
O svemu imaju zvanični međunarodni dokumenti, međunarodna priznanja, međunarodno pravo, međunarodne presude i dokazi. Nećemo se ovdje ubjeđivati i bosti ko rogonje, ima strana koja je izdvojeno posmatrala sve nas, tražila dokaze, dokazivala i presudila. Preporučujem svima da čitaju, istražuju......
- mayab
#13040 Re: Autoputevi u BiH - pregled izgradnje
Svaka čast izgradjenom auto putu
, ali one inadžijske i huškačke poruke neotesanca dodika stvarno nisu trebale, kao ni izjava pice dačića-da je ova država nekorumpirana, bilo bi sasvim dovoljno materijala da se protiv guardiana digne optužnica, a kepec sa istoka optuži za miješanje u unutarnje stvari druge države i u najmanju ruku proglasi personom non grata!Fuj đubradi nacionalistička i lopovska, moraju se posrati u tako lijepu vijest o otvaranju podobre dionice autoceste!
Takođe, svaka čast sto se dionica BL-Prijedor-Novi daje u koncesiju, kamo sreće da se više dionica tako rješava, jer nam je svakako plaćati putarinu, pa makar i Kinezu, barem imamo auto cestu i alternativu da brže stignem na odredište,,,,
Takođe, svaka čast sto se dionica BL-Prijedor-Novi daje u koncesiju, kamo sreće da se više dionica tako rješava, jer nam je svakako plaćati putarinu, pa makar i Kinezu, barem imamo auto cestu i alternativu da brže stignem na odredište,,,,
-
Naslovnica
#13041 Re: Autoputevi u BiH - pregled izgradnje
Fakat smo, k'o društvo, jedna velika metastaza.
Bez razlike.
Bez razlike.
- Maraschino
#13042 Re: Autoputevi u BiH - pregled izgradnje
Od kada entitet zovu republika, drzava, drzavetina...a drzavu BiH ponizavaju, drzavne organe nazivaju zajednickim, ARBiH nazivaju takozvanom...imam i ja pravo njih da nazivam kako hocu a ne onako kako je oficijelno.
Od kada su drzavni, republicki organi u entitetu?
Nego vezano ovo za AP, neka se vozi kud ko hoce ali cu maksimalno koristiti priliku da im ne platim putarinu. To je novac(osim PDVa) kojim se finansira sve ono protiv drzave BiH.
Prica mi prijatelj(Bosnjak) iz jednog grada u manjem entitetu da je obnovio lokal koji je star 100 g. i vratio mu stari sjaj. Tavorio proljece cekajuci ljeto i nasu dijasporu ne bi li makar oni nesto potrosili. Sve bilo dobro do pocetka septembra i onda kljuc u bravu. Zasto, pitam ga ja. Ma ne bi Srbin tu usao da dijelim dzaba bez obzira sto sam skoro svo osoblje zaposlio Srbe.
Nego vezano ovo za AP, neka se vozi kud ko hoce ali cu maksimalno koristiti priliku da im ne platim putarinu. To je novac(osim PDVa) kojim se finansira sve ono protiv drzave BiH.
Prica mi prijatelj(Bosnjak) iz jednog grada u manjem entitetu da je obnovio lokal koji je star 100 g. i vratio mu stari sjaj. Tavorio proljece cekajuci ljeto i nasu dijasporu ne bi li makar oni nesto potrosili. Sve bilo dobro do pocetka septembra i onda kljuc u bravu. Zasto, pitam ga ja. Ma ne bi Srbin tu usao da dijelim dzaba bez obzira sto sam skoro svo osoblje zaposlio Srbe.
- Maraschino
#13043 Re: Autoputevi u BiH - pregled izgradnje
Metastaze je trebalo odstraniti na vrijeme da se ne sire.Naslovnica wrote:Fakat smo, k'o društvo, jedna velika metastaza.
Bez razlike.
Ignorisanjem metastaza ne znaci da ne postoje.
-
Naslovnica
#13044 Re: Autoputevi u BiH - pregled izgradnje
Metastaza je terminalno stanje, nema odstranjivanja.Maraschino wrote:Metastaze je trebalo odstraniti na vrijeme da se ne sire.Naslovnica wrote:Fakat smo, k'o društvo, jedna velika metastaza.
Bez razlike.
Ignorisanjem metastaza ne znaci da ne postoje.
Tema o autoputevima, i evo u šta se okrene.
I šta dobijemo time?
- drug_profi
#13045 Re: Autoputevi u BiH - pregled izgradnje
I treba da prolazis. Napravljeno je za ljude. Da se koristi. Da svima bude lakse.Max_Bunker wrote:Ne samo da prolazim već sam mu se iskreno obradovao kad je otvoren, k'o da je meni u dvorištu napravljen.breuer wrote:prolazi li Srbadija kroz tunel 1. mart?
il se skinu sa autoputa ranije, pa starom magistralnom do Zenice
- drug_profi
#13046 Re: Autoputevi u BiH - pregled izgradnje
Pouka priče je...? Nećemo koristiti i plaćati ono gdje srbima odoše pare.Maraschino wrote:Od kada entitet zovu republika, drzava, drzavetina...a drzavu BiH ponizavaju, drzavne organe nazivaju zajednickim, ARBiH nazivaju takozvanom...imam i ja pravo njih da nazivam kako hocu a ne onako kako je oficijelno.
Pa Dodo je presretan zbog vaseg menatliteta. Koji ste vi lavori.
Hajmo se odmah podijeliti jer cemo se onda makar rjesiti i Hrvata i Srba, a SDA ce konacno pokazati koliko je nesposobna kad neprijatelji nestanu.
A što se tiče te kafane da nije možda ovo razlog
- Maraschino
#13047 Re: Autoputevi u BiH - pregled izgradnje
Lavor, nicega se ja ne odricem. To je trenutno okupirana teritorija sa diktatorom na celu koji ima veliku podrsku naroda. Nimalo bezazlena situacija.drug_profi wrote:Pouka priče je...? Nećemo koristiti i plaćati ono gdje srbima odoše pare.Maraschino wrote:Od kada entitet zovu republika, drzava, drzavetina...a drzavu BiH ponizavaju, drzavne organe nazivaju zajednickim, ARBiH nazivaju takozvanom...imam i ja pravo njih da nazivam kako hocu a ne onako kako je oficijelno.
Hajmo se odmah podijeliti jer cemo se onda makar rjesiti i Hrvata i Srba, a SDA ce konacno pokazati koliko je nesposobna kad neprijatelji nestanu.
Na svako nase pruzanje ruke oni pljunu u nju a u zadnje vrijeme i pokake se.
Sta je rjesenje, nikako nije podilazenje, naguzivanje, titranje...jer su onda jos gori. Distanca i cvrst stav do promjene nekih okolnosti.
Napravio je auto put, neka je. Neka se vozi ko god hoce ja necu. Kako to ne mozes da shvatis.
-
kuli1961
#13048 Re: Autoputevi u BiH - pregled izgradnje
Archi-- ne pada mi na pamet da upadnem u zamku u koju si sam upao- pises "vasem".. cini mi se da je kod tebe na sceni podjela na "nase" i "njihove/ vase". Vec si time sve rekao. Hvala, dovidjenja.archi_a wrote:Sugrađanine, ja nemam pravo da te ubjeđujem da li si čovjek ili nečovjek, ali na osnovu tvojih stavova mogu da formiram mišljenje o tebi. Bosanskohercegovački entitet pi si ću zvati tako sve dok u vašem javnom diskursu postoje: "kratica BiH, tvorevine BiH, tzv. Armija BiH, muslimanska vojska, zajedničke institucije, BiH stvorena u dejtonu, muslimanski narod, bošnjački jezik, zelena transferzala, političko Sarajevo, administrativna linija na Drini, država srpska, tzv. Haške presude, Haški kazamati, general m. heroj, predsjednik k. heroj, izmišljeni genocid" itd, mrsko sve nebuloze nabrajati.kuli1961 wrote:Archi- i tebi pozdrav...svu tu pricu koju prepricavas i koja se po mom uvjerenju desava sa istim ciljem, sa obe strane IEBL (Inter Entity Boudary Line), ja dozivljavam kao izbornu pricu. Izborna prica sve ove tri vodece grupacije je po meni, nista drugo nego vec ono sto -manjeg ili veceg intenzitet- slusam i vidim svih 365 dana godisnje, bila ili ne bila izborna godina. Ako ti smatras da je trebalo da se ovdje javim i osudim, to je tvoj stav, i kakav god bio- ne znaci da ja to moram uraditi.archi_a wrote:@kuli1961Jedini ko je danas orgijao je milorad, i onaj kepec iz srbije koji su jedan tako lijep projekat, koji bi trebao povezivati ljude, pospiješiti ekonomiju, ulaganja iskoristili da pošalju poruke razdvajanja od ostalih naroda, da pokušaju zapišati teritoriju, poručiti kako je teritorija BiH zapravo unutrašnje pitanje srbije i da će se miješati. Zanimljivo, nisi se javio da to osudiš i da se od toga ogradiš, kao banjalučanin i čovjek. Ne kažeš da ti se na te poruke gadi.
O svemu imaju zvanični međunarodni dokumenti, međunarodna priznanja, međunarodno pravo, međunarodne presude i dokazi. Nećemo se ovdje ubjeđivati i bosti ko rogonje, ima strana koja je izdvojeno posmatrala sve nas, tražila dokaze, dokazivala i presudila. Preporučujem svima da čitaju, istražuju......
Kako god bilo, ma sta ko rekao, neka nama autoputeva u Bosni i Hercegovini sto vise, kako god ih ko zvao, gdje god se nalazili, protezali i ko god ih svojatao.
- drug_profi
#13049 Re: Autoputevi u BiH - pregled izgradnje
Ne tjeram te, samo ti idi okolo, koliko ti volja. Samo me nemoj molim te smatrati toliko retardiranim da se primam na datume i zastave...Maraschino wrote:
Lavor, nicega se ja ne odricem. To je trenutno okupirana teritorija sa diktatorom na celu koji ima veliku podrsku naroda. Nimalo bezazlena situacija.
Sta je rjesenje, nikako nije podilazenje, naguzivanje, titranje...jer su onda jos gori. Distanca i cvrst stav do promjene nekih okolnosti.
Napravio je auto put, neka je. Neka se vozi ko god hoce ja necu. Kako to ne mozes da shvatis.
Ko pljuje? Ko piša? Ko sere? Pa kad vidi da tebe to nervira, a zato što tebe to nervira, on onda dobija glasove. Da budalu ignorišeš, ostao bi bez ideja i bez reakcija, a mozda bi onda i njegovi biraci vidjeli da je car go.
One može lajat ko ker, sve dok neko obraća pažnju. Kad prestaneš reagovati na njegove idiotluke, on će morati ili da poduzme konkretne poteze u vezi sa onim što laje, ili da se poklopi. A i on jako dobro zna da od tih konkretnih poteza može dobro da se najebe. Previše je njemu lijepo da mu sve to sad izgori.
- animus
#13050 Re: Autoputevi u BiH - pregled izgradnje
Ma pusti ga. Lik naporan ko neka stvar. Ubjedjuje ljude da ce Dodick biti sretan sto ce autoput biti poluprazan jer ce se samo srbi vozati tuda. Ja bi samo predlozio da se nastavak puta prema bijeljini nazove Put generala Draže. Svakako je pojedincima svejedno.Maraschino wrote:Lavor, nicega se ja ne odricem. To je trenutno okupirana teritorija sa diktatorom na celu koji ima veliku podrsku naroda. Nimalo bezazlena situacija.drug_profi wrote:Pouka priče je...? Nećemo koristiti i plaćati ono gdje srbima odoše pare.Maraschino wrote:Od kada entitet zovu republika, drzava, drzavetina...a drzavu BiH ponizavaju, drzavne organe nazivaju zajednickim, ARBiH nazivaju takozvanom...imam i ja pravo njih da nazivam kako hocu a ne onako kako je oficijelno.