Sirija

Locked
sumirprimus

#13026 Re: Sirija

Post by sumirprimus »

jeza u ledja wrote:Danas se Rusi zale sto EU ukida embargo na oruzje, a Rusi cijelo vrijeme salju Assadu isporuke. :roll:
ko je ono nama blokiro ukidanje embarga na oruzje? ciji su oni dobrovljoci i kod nas ratovali i ginuli takodje?alergican sam na ove rusofile...
sumirprimus

#13027 Re: Sirija

Post by sumirprimus »

kako ono kazu na nekim en anam sajtovima sila boga ne moli jel tako?
i vi njih slusate...
kako ono, treba bradate potuc do koljena jerbo sila boga ne moli,a to se kaje vidjelo i u ovim nasim ratovima...otprilike tako nekako da ne citiram vrlog "strućnjaka" do kraja ,sami povucite paralelu na što misle :roll:

ista im je ideologija,i najvise oni i svrsavaju na ove masovne pogibije šija vs.suni,fsa vs.saa,zato i koriste isti rijecnik prepun mrznje bradonje,neandertalci,zato kenjaju o mekejnu ,keriju,klintonovoj,cionistima,atlantistima,zato sto se nadaju 3 sjvetskom ratu,da je njima totalno sranje,da se oni vrate u crastvo cara dusana lazara koji je vec bio,hebo im on sve ...
samo procitas gdje naginju,jebte zivot,pa jedva cekaju taj s-300 nebil izrael opalio,nebil bilo ruskih posada i gubitaka,nebil rusija uzvratila i eto kosova i ostalih svetih srbskih zemalja,jerbo ce zapad bit prezauzet a mozda i pregazen. :lol: :lol:
al pizde ko pizde nemaju muda javno to rec,nego nekakav uzviseni ideal slobode,sirija je srca slobodnog ćovećanstva i šire,a nada umire zadnja :D ..
budi bog s nama,s takovim susjedima... :lol: :evil:

p.s da se razumijemo,ni ja ne podrzavam kanibale i teroriste,daleko im kuca bila,al ovi strućnjaci izlaze iz neke paralelne dimenzije :lol: :evil:
The 51st State

#13028 Re: Sirija

Post by The 51st State »

AleksoMKD

#13029 Re: Sirija

Post by AleksoMKD »

Navodno je poginuo jedan Makedonski gradjanin boreci se za FSA, Albanac iz Gostivara.

Inace sto se tice S300 sistema Izraelu se ne svidja sto ce se tako cela teritorija Izraela naci pod radarskom prismotrom.
sumirprimus

#13030 Re: Sirija

Post by sumirprimus »

AleksoMKD wrote:Navodno je poginuo jedan Makedonski gradjanin boreci se za FSA, Albanac iz Gostivara.

Inace sto se tice S300 sistema Izraelu se ne svidja sto ce se tako cela teritorija Izraela naci pod radarskom prismotrom.
pa nije s-300 zbog pobunjenika to znaju i vrapci na grani... :)
tesanj

#13031 Re: Sirija

Post by tesanj »

Dr_dre wrote:
Kad god sam kod njih jedino vjesti se gledaju.I ne znam sta im krscani rade(tim mudzahedinima),zasto ulaze u krscanska sela
Ajme,sta rade muslimani(tim krscanima),zasto ih ubijaju u afganistanu,iraku,maliju itd itd.
Nek lagano :autic: iz sirije.
ti trebas ic na lijecenje.
muhafuca

#13032 Re: Sirija

Post by muhafuca »

tesanj wrote:
Dr_dre wrote:
Kad god sam kod njih jedino vjesti se gledaju.I ne znam sta im krscani rade(tim mudzahedinima),zasto ulaze u krscanska sela
Ajme,sta rade muslimani(tim krscanima),zasto ih ubijaju u afganistanu,iraku,maliju itd itd.
Nek lagano :autic: iz sirije.
ti trebas ic na lijecenje.
eh kad bi samo jos znao da je on na prethodnoj stranici nekoga prijavio za "govor mrznje" ili nesto slicno

bio bi ti jasan njegov mentalni sklop

edit - njegov post u kom se zali da neko prosipa govor mrznje

http://www.klix.ba/forum/sirija-t91613s ... l#p8688788
AleksoMKD

#13033 Re: Sirija

Post by AleksoMKD »

Mislim da ce "mirovna konferencija" u Zenevi biti prazno trosenje vremena. FSA je konglomerat grupa koje se mrze medjusebno i samo ih borba protiv Asada ujedinjava a i da se dogovori nekakav prekid vatre nema sanse da se to ispostuje.

Vidi ovo http://www.bbc.co.uk/news/world-middle-east-22698358 opozicija ne moze da se dogovori izmedju sebe.
Dr_dre

#13034 Re: Sirija

Post by Dr_dre »

- bivši sovjetski oficir iz Kijeva, Sergej Razumovski (Сергей Разумовский) je potpisao inicijativu za formiranje rusko-ukrajinskog dobrovoljačkog korpusa za pomoć vladi u Damasku, u koji su se prijavili "deseci hiljada dobrovoljaca", iz Ukrajine, Rusije, Bjelorusije i Moldavije;
Koliko sam shvatio da su ovo fukare koji ce se boriti da bi dobili drzavljanstvo poslije rata.
Zar ih nije afganistan opametio?
Zar opet zele napade sirom rusije?
Co0l

#13035 Re: Sirija

Post by Co0l »

A bio je vec jedan video na kojem se navodno vide ruski dobrovoljci u Siriji al nije mi bas izgledao kao dovoljno vjerodostojan da ga postiran.
vrbas1979

#13036 Re: Sirija

Post by vrbas1979 »

Klavikula

#13037 Re: Sirija

Post by Klavikula »

Challenger__ wrote:- Od početka govorim da je Sirija "katalizator" globalnih procesa, govorim da su se, metaforički, "zvijezde pokrenule", nas nekoliko govori da se uspostavio multipolarni svijet, a Boga mi i da je ovo III sv. rat, u bijelim rukavicama...

- rukavice su se polako skidaju:

Image

- nazire se kontrateg organizovanim dobrovoljcima zapada ("mudžahedini"), a koji ne pripada muslimanskom (šiitskom) krugu (Iran, Irak, Hezbollah):

- bivši sovjetski oficir iz Kijeva, Sergej Razumovski (Сергей Разумовский) je potpisao inicijativu za formiranje rusko-ukrajinskog dobrovoljačkog korpusa za pomoć vladi u Damasku, u koji su se prijavili "deseci hiljada dobrovoljaca", iz Ukrajine, Rusije, Bjelorusije i Moldavije;

- apeluje na vladu u Kijevu i rusku Crnomorsku flotu da organizuje transfer ljudstva;

- >VIDEO <
- >TEKST <

- naravno, ovo će osovina Damask-Teheran-Moskva-Peking za sada držati "na leru", ali, ako se stvari zakomplikuju, eto nove dimenzije... i sve tako, i sve dalje i sve više, do Goga i Magoga/Jedžudža i Medžudža...

p.s.

Za manje od 2.5 sata moram usatati, držite mi palce da ne prespavam. Sirijo, Sirijo... :-) :-) :-)
veliki dobitak, veliki ulog.

-Turska dobila Patriot sisteme
-Jordan trazi Patriot
-cionisti postavljaju Iron Dome na sjeveru
-Sirija kupila S300
-kriza (ako se tako moze nazvati) u Iraku i Libanu
-prijetnje cionistima napadom na Golan (na prvu djeluje smjesno, ali u slucaju napada cionista na Siriju izgleda jako moguce)
-mobilizacija dobrovoljackih jedinica
-Rusija, Kina, Brazil, Iran, Indija svi se intenzivno naoruzavaju

ni malo ne sluti na dobro.
Truba
Grijem se na: Plin i struju
Horoskop: Vodolija

#13038 Re: Sirija

Post by Truba »

Image

trebaju nam novi... tojest stvarni :D

ja sam
barem mislim pragmatičan :D
samo treba slijediti novac... i njegovu putanju
za ova sranja u svijetu krivi su veliki dioničari multinacionalnih kompanija i vlasnici firmi za proizvodnju oružja i naravno sva sprega u politici u svim državama...
kad se potroše novci kad se unište zgrade ljudi i oružje
kad se ne mogne više ratovati onda će biti neka vrst dejtona i veeeelika donatorska kampanja za obnovu sirije

moguća je podjela države i vječiti vjerski rat između malih država
Dr_dre

#13039 Re: Sirija

Post by Dr_dre »

trebaju nam novi... tojest stvarni

ja sam
barem mislim pragmatičan
samo treba slijediti novac... i njegovu putanju
za ova sranja u svijetu krivi su veliki dioničari multinacionalnih kompanija i vlasnici firmi za proizvodnju oružja i naravno sva sprega u politici u svim državama...
kad se potroše novci kad se unište zgrade ljudi i oružje
kad se ne mogne više ratovati onda će biti neka vrst dejtona i veeeelika donatorska kampanja za obnovu sirije

moguća je podjela države i vječiti vjerski rat između malih država
Mislis,neki ce donirati a neki koji uzmu lovu na oruzju ce davati "povoljne kredite" za obnovu zemlje.
E asade budaletino sta uradi od sirije i njenog naroda zbog zelje za vlascu.
Phujjjjjj.
Truba
Grijem se na: Plin i struju
Horoskop: Vodolija

#13040 Re: Sirija

Post by Truba »

ja ne znam šta je s vama
nakon onog zločina nad gadafijem i njegovim tijelom svako će se braniti do posljednje kapi tuđe krvi jer zna da izgleda više nema praštanja...
ili samoodbrana ili drvo u šupak

to je poruka današnje demokracije

mislim da je to tako jer se zapad više nikog ne boji pa ne moraju glumiti demokrate niti nirmberške procese
Dr_dre

#13041 Re: Sirija

Post by Dr_dre »

Kakva samoodbrana gada koji je pucao po mirnim demonstrantima,koji je krvlju ugusio demonstracije,koji je naucio od babe i mislio da ce proci nekaznjeno.
Pa cak i sada ima sansu da ode sa parama i zaustavi krvoprolice.
Ali zelja za vlascu i oholost su jaci od razuma,tako da mu drska slijedi u najmanju ruku.
muhafuca

#13042 Re: Sirija

Post by muhafuca »

Dr_dre wrote:
Kakva samoodbrana gada koji je pucao po mirnim demonstrantima,koji je krvlju ugusio demonstracije,koji je naucio od babe i mislio da ce proci nekaznjeno.
Pa cak i sada ima sansu da ode sa parama i zaustavi krvoprolice.
Ali zelja za vlascu i oholost su jaci od razuma,tako da mu drska slijedi u najmanju ruku.
a ti si ono bas saburli i ne oholis se :-)
Opetja033

#13043 Re: Sirija

Post by Opetja033 »

Syria: rebels cling on to Qusayr

The Assad regime predicted a speedy victory after it attempted to storm Qusayr near the Lebanese border a week last Sunday, claiming to have almost immediately taken 80 per cent of the town.
Videos posted from the rebel side in recent days suggest that in fact they are now tied down in the east side of Qusayr and on the outskirts elsewhere. Accosrding to their own and Hizbollah accounts, the attack was stymied by Syrian rebels who booby-trapped the town's entrances and emerged from tunnels to ambush attackers who thought they had fought their way to the centre.
A major assault by Syrian regime troops and fighters from the Lebanese Shia militia Hizbollah has failed to dislodge rebels from the key town of Qusayr, 10 days after it began, accounts and videos from both sides suggest."The revolutionary fighters are still holding the town, except the area of the security buildings on the east side, which represents around 20 per cent," a rebel spokesman, Hadi al-Abdullah, said from inside the town. "We are still standing despite the tight siege. The Hizbollah fighters are not familiar with the entrances and exits, and that allowed us to trap them in ambushes."
His account appeared to be corroborated by recent videos taken of regime frontlines in recognisable areas and posted online.
Parts of his account have been also confirmed by interviews given by Hizbollah to journalists in Lebanon.

According to Hizbollah sources talking to the Al-Monitor news website, rebels waited until the elite forces who led the attack were replaced by less experienced support fighters. They were then struck by booby-traps, fighters emerging from hidden underground tunnels, and snipers armed with advanced rifles that "allowed them to pick off a number of Hizbollah fighters from long distances".
The fight for Qusayr has become a key battle, with the regime determined to cut off what has been used as a supply way-point from a Sunni district of north-east Lebanon for rebels operating throughout Homs province.
Gen Selim Idris, the head of the Revolutionary Military Council, yesterday warned Hizbollah that it had "24 hours to withdraw from Syria" saying they would "take all measures to hunt Hizbollah, even in hell".
Earlier, three Lebanese soldiers were killed near the border close to Qusayr, while nine rockets fired in two days at a Hizbollah-controlled town in Lebanon, Hermel, killed one woman and injured seven others.
Inside Qusayr, rebels are prepared to admit that Hizbollah and the regime have made some slow advances. Omar al-Homsi, a defected regime soldier fighting with the opposition, said he had heard regime troops arresting residents as they moved from house to house over intercepted walky-talky messages.
Hadi al-Abdullah said two FSA fighters and two civilians were killed on Tuesday morning, but added that for the first time a gap in the encirclement of the town had opened up, allowing them to evacuate several hundred non-combatants.
Nonetheless, there remains up to 20,000 civilians inside the town, according to other rebels. Video shows a number of children, including a baby, being treated for shellfire injuries.
The rebels are now relying on relief from a force of men sent down from Aleppo. But just as the pro-Assad forces are stuck on the outskirts of town, the rebel reinforcements are stuck on the outer perimeter of the regime's encirclement.
"There are FSA battalions trying to enter the city but they still can't," Hadi al-Abdullah said. "There is no presence of Asaad troops in Qusayr - they withdrew completely three days ago. Now Hizbollah is in complete charge of operations."

TELEGRAPH
Last edited by Opetja033 on 29/05/2013 15:46, edited 1 time in total.
bokserpasha

#13044 Re: Sirija

Post by bokserpasha »

Još jedan mahzus selam za sve muslimane na ovoj temi! šejh Nazim Hakkani, šejh Halil Brzina, Šejh Nusret Imamović, Šejh Bilal Bosnić, Rijaset BiH, itd svi su osudili Asada, tako da u Bosni ko je musliman nema nikakve dvojbe koja je prava strana. Aferim šejhovima našim!
muhafuca

#13045 Re: Sirija

Post by muhafuca »

Opetja033 wrote:
i ostatak texta

TELEGRAPH
moze link do tog telegraph clanka ? - ja kad sam copy paste text u google
izbaci mi samo jedan link

ovaj -

dosomefink.com/phpbb2/index.php?action=printpage;topic=2753.0‎

i ne otvara ga - rado bih procitao citav clanak

Edit - nasao

Code: Select all

http://www.telegraph.co.uk/news/worldnews/middleeast/syria/10085052/Syria-rebels-cling-on-to-Qusayr.html
Last edited by muhafuca on 29/05/2013 15:45, edited 1 time in total.
Opetja033

#13046 Re: Sirija

Post by Opetja033 »

muhafuca wrote:
Opetja033 wrote:
i ostatak texta

TELEGRAPH

ovaj -

Evo ga: http://www.telegraph.co.uk/news/worldne ... usayr.html
tesanj

#13047 Re: Sirija

Post by tesanj »

bokserpasha wrote:Još jedan mahzus selam za sve muslimane na ovoj temi! šejh Nazim Hakkani, šejh Halil Brzina, Šejh Nusret Imamović, Šejh Bilal Bosnić, Rijaset BiH, itd svi su osudili Asada, tako da u Bosni ko je musliman nema nikakve dvojbe koja je prava strana. Aferim šejhovima našim!
sve ih finansira saud. zar bi smjli reci drugacije :mrgreen:
Opetja033

#13048 Re: Sirija

Post by Opetja033 »

tesanj wrote:
bokserpasha wrote:Još jedan mahzus selam za sve muslimane na ovoj temi! šejh Nazim Hakkani, šejh Halil Brzina, Šejh Nusret Imamović, Šejh Bilal Bosnić, Rijaset BiH, itd svi su osudili Asada, tako da u Bosni ko je musliman nema nikakve dvojbe koja je prava strana. Aferim šejhovima našim!
sve ih finansira saud. zar bi smjli reci drugacije :mrgreen:
Jedna od najjacih gluposti ikada napisana na ovoj temi. Cestitam. :mrgreen:
muhafuca

#13049 Re: Sirija

Post by muhafuca »

Opetja033 wrote:
muhafuca wrote:

ovaj -

Evo ga: http://www.telegraph.co.uk/news/worldne ... usayr.html
Sve u svemu i rebelsi priznaju da lagano Qusair pada u ruke SAA ? generalni zakljucak clanka

kao sto i sami kazu
Inside Qusayr, rebels are prepared to admit that Hizbollah and the regime have made some slow advances.
Sporo ili brzo - to je vec prema necijim zeljama - moje je stanoviste da SAA radi pametno tamo - zasto srljati i ginuti bezveze kad ih imaju okruzene - zgradu po zgradu cistiti i to je to
Klavikula

#13050 Re: Sirija

Post by Klavikula »

:D :D dobar je brat Bilal. koliko ono ima zena? 3-4? :D :D :D :D
podrzavam pomoc Siriji, ali ne od strane vecih dobrovoljackih skupina koji bi potencijalno radili slicne stvari kao teroristi, vec iskljucivo disciplinovanih i organizovanih vojnih formacija. placenicka vojska ne nosi nikakvo dobro.