seln wrote:Masallah, sad moze racunati i na tvoj glas.Corto Maltese wrote:Akvizicija Komšića je očit dokaz da se NS želi intelektualno približiti širim narodnim masama.
Corto, ništa lično, samo me ovaj nasmijao...
seln wrote:Masallah, sad moze racunati i na tvoj glas.Corto Maltese wrote:Akvizicija Komšića je očit dokaz da se NS želi intelektualno približiti širim narodnim masama.
Dakle, uzeli su cca 800 milja za posao koji nisu ni odradili kako treba. Baš bi bilo lijepo vidjeti kako su pare na fakultetu podijeljenje između stručnih saradnika na projektu...udrch wrote:bit svih svađa na svim nivoima..Ta nemusta radna verzija koju smo drzali u rukama i fotokopije slicnih pravilnika susjednih zemalja su rezultat prrojekta koji je po narudzbi drzavne agencije za reformu javne uprave dobio i izvrsio ekonomski fakultet u Sarajevu. Covjeku se, naravno, odmah namece pitanje zasto je ekonomski a ne pravni fakultet dobio u zadatak da izradi ovaj pravni dokument. Ali kad cuje da je ekonomski fakultet za taj projekat dobio 780 000 km poreskih para onda mu se nametnu mnogo znacajnija pitanja
da slučajni prolaznik nema slučajno veze sa odgovorom na ovo pitanje? - samo pokušavam dati odgovor na ovu tešku zagonetku..
Koliko sam shvatila misiju NS-a , ista je da se snosi ozbiljna i nepovratna odgovornost za igranje sa ljudskim sudbinama...a vizija je da se to desi što prije....kojeime wrote:"i neka snose posljedice ukoliko pogriješe jer se bave poslom koji odlučuje o ljudskim sudbinama..."
Problem je sto ovdje ni jedan politicar (doktor, sudija, gazda, itd) nije snosio posljedice igranja sa ljudskim sudbinama...
U kakvoj je vezi Semiha Borovac, direktorica drzavne agencije za reformu javne uprave koja je narucila gore citirani skupi dokument, sa slucajnim prolaznikom?udrch wrote:bit svih svađa na svim nivoima..Ta nemusta radna verzija koju smo drzali u rukama i fotokopije slicnih pravilnika susjednih zemalja su rezultat prrojekta koji je po narudzbi drzavne agencije za reformu javne uprave dobio i izvrsio ekonomski fakultet u Sarajevu. Covjeku se, naravno, odmah namece pitanje zasto je ekonomski a ne pravni fakultet dobio u zadatak da izradi ovaj pravni dokument. Ali kad cuje da je ekonomski fakultet za taj projekat dobio 780 000 km poreskih para onda mu se nametnu mnogo znacajnija pitanja
da slučajni prolaznik nema slučajno veze sa odgovorom na ovo pitanje? - samo pokušavam dati odgovor na ovu tešku zagonetku..
Zašto ? Jer ti kažem da pišeš gluposti ? Ako sutra počneš pisati protiv Jevreja a ja ti se usprotivim, znači li to da sam Jevrej ? Ljudi koji su vani imaju jako malo razloga da se vrate u ovu zonu sumraka i mi bi ustvari trebali uraditi sve da ih motivišemo da se vrate i pomognu izgradnju zemlje.Area_51 wrote:@skijas
Nije nikakav ljigav napad, samo je ocito da i ti spadas u grupu pobjegulja
Edit: posti editovan. Dijalog i rasprava su turbulentni, skoro da ne mozes upratiti ko kome, i na sta replicira.VjecitiStudent wrote:Jos dvije godine i onda adio.
-LIBERO- wrote:Edit: posti editovan. Dijalog i rasprava su turbulentni, skoro da ne mozes upratiti ko kome, i na sta replicira.VjecitiStudent wrote:Jos dvije godine i onda adio.
Kako nije. U takvoj je ofanzivi na rasturanju ovo jada od zemlje što je ostalo, da ih SDA mora zaustavljati ... dokle je došlo.Area_51 wrote:
nije niti SDP u nekoj ofanzivi ...
Kratko i jasno.Banksy wrote:Kako nije. U takvoj je ofanzivi na rasturanju ovo jada od zemlje što je ostalo, da ih SDA mora zaustavljati ... dokle je došlo.Area_51 wrote:
Što će, nema potrebe kad se Lagudmžija budi i kaže: vidi što sam frajer, pravim dvije Njemačke.Area_51 wrote:Kratko i jasno.Banksy wrote:Kako nije. U takvoj je ofanzivi na rasturanju ovo jada od zemlje što je ostalo, da ih SDA mora zaustavljati ... dokle je došlo.Area_51 wrote:
![]()
Doduse nekad samo malo se zamislim, kako doci do boljih rjesenja, znajuci da ko god bude vlast morace razgovarati sa Dodikom ili Bosicem ili Covicem ili Ljubicem ili sa svom cetvoricom.
Nece se zasigurno jedno jutro Dodik probuditi i reci, vidi sto sam bio frajer, pa Bosna i Hercegovina je moja zemlja, idemo je napraviti kako treba.
Nije toliki problem to što nisi u stanju napraviti korak naprijed, bilo je takvih situacija i u ratu. Ispred sebe imaš prepreku i dalje ne može. Dešava se. Problem je kada se laže i petlja, pa povlačenje i gubitak teritorije predstavljamo napretkom. A ispunjavanje liste Dodikovih želja jeste povlačenje. Ne može se praviti ustupke samo eto da se nešto dešava, nije to borba za Bosnu i Hercegovinu.Area_51 wrote:Kratko i jasno.Banksy wrote:Kako nije. U takvoj je ofanzivi na rasturanju ovo jada od zemlje što je ostalo, da ih SDA mora zaustavljati ... dokle je došlo.Area_51 wrote:
![]()
Doduse nekad samo malo se zamislim, kako doci do boljih rjesenja, znajuci da ko god bude vlast morace razgovarati sa Dodikom ili Bosicem ili Covicem ili Ljubicem ili sa svom cetvoricom. Nece se zasigurno jedno jutro Dodik probuditi i reci, vidi sto sam bio frajer, pa Bosna i Hercegovina je moja zemlja, idemo je napraviti kako treba. Otprilike tako vidim djelovanje Nase stranke, da ce oni svojim »pametnim« saopstenjima uz malo pive i po koji joint, uvjeriti Dodika da se jednoga divnoga jutra probudi kao nova osoba, zeljna izgradjnje Bosne i Hercegovine.
Mislim da se niko u Nasoj stranci i ne zanosi time da ce Dodika uvjeriti da promijeni misljenje vec se ide na postupnu promjenu politicke kulture u drustvu sto predstavlja dugotrajan proces, a rezultat toga bi trebao biti nestanak Dodika i njemu slicnih sa politicke scene. Ustvari ne radi se tu toliko o uklanjanju odredjenih ljudi, na cije bi mjesto dosli isti ili jos gori, vec o odstranjivanju politicke prakse koja ovu zemlju drzi u blokadi.Area_51 wrote: Nece se zasigurno jedno jutro Dodik probuditi i reci, vidi sto sam bio frajer, pa Bosna i Hercegovina je moja zemlja, idemo je napraviti kako treba. Otprilike tako vidim djelovanje Nase stranke, da ce oni svojim »pametnim« saopstenjima uz malo pive i po koji joint, uvjeriti Dodika da se jednoga divnoga jutra probudi kao nova osoba, zeljna izgradjnje Bosne i Hercegovine.
Ovi iz NS, ako nista drugo, taj dzoint zajedno podijele i popuse, za razliku od SDP-a koji je samo izvodjac radova Velikog vođe.ime_kojeg_nema wrote:Mislim da se niko u Nasoj stranci i ne zanosi time da ce Dodika uvjeriti da promijeni misljenje vec se ide na postupnu promjenu politicke kulture u drustvu sto predstavlja dugotrajan proces, a rezultat toga bi trebao biti nestanak Dodika i njemu slicnih sa politicke scene. Ustvari ne radi se tu toliko o uklanjanju odredjenih ljudi, na cije bi mjesto dosli isti ili jos gori, vec o odstranjivanju politicke prakse koja ovu zemlju drzi u blokadi.Area_51 wrote: Nece se zasigurno jedno jutro Dodik probuditi i reci, vidi sto sam bio frajer, pa Bosna i Hercegovina je moja zemlja, idemo je napraviti kako treba. Otprilike tako vidim djelovanje Nase stranke, da ce oni svojim »pametnim« saopstenjima uz malo pive i po koji joint, uvjeriti Dodika da se jednoga divnoga jutra probudi kao nova osoba, zeljna izgradjnje Bosne i Hercegovine.
Omalovazavanje ljudi i ideja sa kojima se ne slazes kroz imputiranje "jointa i pive" je jadno i vise govori o tebi nego o onima kojima je upuceno.
I dalje se ne bavite kandidatom Vaše stranke za gradonačelnika Sarajeva i nj. glumljenju engleza po pitanju dešavanja u Gazi ?Pedja Kojovic wrote:veljaca
Pokusavam da se ne bavim ovakvim,..stvarima.
p.k.