teško, profil je registrovan 2009.roboth wrote:ajatolah je mislim EdoIperfect_guy wrote:i ajatolah je novajlija, pa bi on trebao zamijeniti najboljeg od trojice "starih"roboth wrote:Znaci Legollas, Dzontra, phillie i SaPna.
Kad cemo onda odraditi zrijeb za kup![]()
Evo moj prijedlog da prva runda bude 17.09/18.09 kad bude LP
Sa-x liga, komentari
Moderators: _BataZiv_0809, Charuga, Tomahawk11
- perfect_guy
#13026 Re: Sa-x liga, komentari
- cyprus
#13027 Re: Sa-x liga, komentari
PA zar je EdoI stariji od tog 
- Ajatolah_
#13028 Re: Sa-x liga, komentari
- perfect_guy
#13029 Re: Sa-x liga, komentari
dobro je da si se oglasio, bezveze zakuhah stvarAjatolah_ wrote:Znači džaba sam ostavio avatar.
Mislio sam da će biti dovoljno.
- Legollas
#13030 Re: Sa-x liga, komentari
Znači moram igrat kup ? 
- Ajatolah_
#13031 Re: Sa-x liga, komentari
Haman da sam naučio slova uz Sax.cyprus wrote:PA zar je EdoI stariji od tog
- perfect_guy
#13032 Re: Sa-x liga, komentari
igramo svi, samo što vas četvorica igrate od samog početka, dok nas se većina uključuje u drugoj rundi. Liga i kup su svakako zasebna takmičenjaLegollas wrote:Znači moram igrat kup ?
-
riko-ga
#13033 Re: Sa-x liga, komentari
Raspored napravljen mislim da bi se trebale postaviti i ponude.Inace sam za to da se ponuda postavi bar 3-4 dana prije odigravanja utakmica.To je zbog igraca sto imaju malo vremena za odigrati radi svoji obaveza.Naprimjer najkasnije da se postavi ponuda do Srijede navece ako se kolo igra Subota-Nedjelja.Takodje bi bilo dobro da se javi 5-6 igraca sto bi postavljali ponudo zavisno ko je gost.
Evo ja bi se ponudijo da Nap. svako 4-5 kola postavim ponudu.
-
roboth
#13034 Re: Sa-x liga, komentari
Evo ja mogu postavljat ponudu kad sam gost.riko-ga wrote:Raspored napravljen mislim da bi se trebale postaviti i ponude.Inace sam za to da se ponuda postavi bar 3-4 dana prije odigravanja utakmica.To je zbog igraca sto imaju malo vremena za odigrati radi svoji obaveza.Naprimjer najkasnije da se postavi ponuda do Srijede navece ako se kolo igra Subota-Nedjelja.Takodje bi bilo dobro da se javi 5-6 igraca sto bi postavljali ponudo zavisno ko je gost.
- cyprus
#13035 Re: Sa-x liga, komentari
Mogu i ja, to mi je najlakše vazda bilo, al fazon je što se mnogima moje ponude ne sviđaju
Gluho bilo među 20 parova ugledat negdje Vitoriju Setubal 
-
roboth
#13036 Re: Sa-x liga, komentari
1.kolo:
J.P.Montoya – SaPna
cyprus - Hantraga
Ajatolah_ - madtv
abondanzieri – perfect_guy
roboth - riko-ga
shalla – mistek
van Basten – Legollas
Dzontra Volta – lerdi
phillie - Admir_1984
Hajde gosti, postavljajte ponudu
J.P.Montoya – SaPna
cyprus - Hantraga
Ajatolah_ - madtv
abondanzieri – perfect_guy
roboth - riko-ga
shalla – mistek
van Basten – Legollas
Dzontra Volta – lerdi
phillie - Admir_1984
Hajde gosti, postavljajte ponudu
- perfect_guy
#13037 Re: Sa-x liga, komentari
ja preuzimam
-
roboth
#13038 Re: Sa-x liga, komentari
Gana - Zambijaperfect_guy wrote:ja preuzimam
Jordan - Uzbekistan
valjda ti je posljednji put da ovo stavljas u ponudu
BiH-Slovačka, Škotska-Belgija nigdje, e jesi neki
- Hantraga
#13039 Re: Sa-x liga, komentari
Bog ti dao prepravljaj dok jos nije niko stavio prognoze...roboth wrote:Gana - Zambijaperfect_guy wrote:ja preuzimam
Jordan - Uzbekistan
Hoces li da ti se ona stvar osusi, kad te pocnu kleti sto nisi stavio BiH u ponudu!!!
- phillie
#13040 Re: Sa-x liga, komentari
Bojkotujemo prvo kolo jer nema BiH u ponudi 
- shalla
#13041 Re: Sa-x liga, komentari
Opet smo krenuli zbrda-zdola, ne kontam vas majke mi?!?
Jel bilo daj da se malo prečešljaju pravila dok ne krenemo kad odjednom booom, sa-x utakmice, 1.kolo... Ne kontam...
Jel bilo daj da se malo prečešljaju pravila dok ne krenemo kad odjednom booom, sa-x utakmice, 1.kolo... Ne kontam...
- perfect_guy
#13042 Re: Sa-x liga, komentari
šta je, pa i ovo su kvalifikacijske kao i naša (jedna čak i baraž)Hantraga wrote:Bog ti dao prepravljaj dok jos nije niko stavio prognoze...roboth wrote: Gana - Zambija
Jordan - Uzbekistan
Hoces li da ti se ona stvar osusi, kad te pocnu kleti sto nisi stavio BiH u ponudu!!!
možda i bolje ovako da se odigra bez navijačkog faktora
- Hantraga
#13043 Re: Sa-x liga, komentari
U buduce pokusaj da stavis parove timova koje svi znaju, jedino ako nema nista bolje onda stavi bilo sta...perfect_guy wrote:šta je, pa i ovo su kvalifikacijske kao i naša (jedna čak i baraž)Hantraga wrote:Bog ti dao prepravljaj dok jos nije niko stavio prognoze...roboth wrote: Gana - Zambija
Jordan - Uzbekistan
Hoces li da ti se ona stvar osusi, kad te pocnu kleti sto nisi stavio BiH u ponudu!!!![]()
![]()
možda i bolje ovako da se odigra bez navijačkog faktora
- Ajatolah_
#13044 Re: Sa-x liga, komentari
Ako ste za, predlažem da malo uredimo ovo koje lige mogu biti u ponudi dok se još nismo zahuktali.
Kao prvo, trenutno se prednost daje ligama petice, u smislu da minimalno samo tri para moraju biti van njih ... to je OK, samo predlažem da se pojam "liga petice" ne definiše kao jedna od 5 najjačih liga po UEFA-inoj listi, već fiksno engleska, španska, francuska, talijanska i njemačka liga. Svaka čast Portugalu ili možda u budućnosti Rusiji, ali mislim da zasad većina članova više prati ovih pet liga bez obzira na rang-listu.
Druga stvar, po pravilu se postavljaju parovi iz 15 najjačih liga. Prvi prijedlog po tom pitanju da se dozvole izuzeci za utakmice Hajduk - Dinamo, Partizan - Zvezda i Celtic - Rangers (ako nekome pada još neki derbi napamet iz slabijih liga koji može biti zanimljiv, nek' kaže). Također bih predložio da se pravilo skrati sa 15 najjačih liga na 13. To trenutno izbacuje Austriju i Rumuniju van ponude, a iznad crte su ostali Švicarci, Grci i Turci.
Treba definisati i nekakve kazne ako se postavi ponuda protiv pravila, ali ne bi smjele biti stroge...
Kao prvo, trenutno se prednost daje ligama petice, u smislu da minimalno samo tri para moraju biti van njih ... to je OK, samo predlažem da se pojam "liga petice" ne definiše kao jedna od 5 najjačih liga po UEFA-inoj listi, već fiksno engleska, španska, francuska, talijanska i njemačka liga. Svaka čast Portugalu ili možda u budućnosti Rusiji, ali mislim da zasad većina članova više prati ovih pet liga bez obzira na rang-listu.
Druga stvar, po pravilu se postavljaju parovi iz 15 najjačih liga. Prvi prijedlog po tom pitanju da se dozvole izuzeci za utakmice Hajduk - Dinamo, Partizan - Zvezda i Celtic - Rangers (ako nekome pada još neki derbi napamet iz slabijih liga koji može biti zanimljiv, nek' kaže). Također bih predložio da se pravilo skrati sa 15 najjačih liga na 13. To trenutno izbacuje Austriju i Rumuniju van ponude, a iznad crte su ostali Švicarci, Grci i Turci.
Treba definisati i nekakve kazne ako se postavi ponuda protiv pravila, ali ne bi smjele biti stroge...
- cyprus
#13045 Re: Sa-x liga, komentari
Po mom mišljenju, ništa nije falilo načinu postavljanja ponude dosad... A u ovu sezonu ulazimo izgleda bez službenog pravilnika... Predlažem da se vodimo konsenzusom i pravilima koja su dosad važila, a da tek nakon što vidimo kako funkcioniše ova liga 18, usvojimo novi službeni statut...Ajatolah_ wrote:Ako ste za, predlažem da malo uredimo ovo koje lige mogu biti u ponudi dok se još nismo zahuktali.
- cyprus
#13046 Re: Sa-x liga, komentari
Inače, imal ko da bi vodio tabelu i zbrajo rezultate? Ili ću to nakon par sezona pauze ipak morat opet ja... 
- Legollas
#13047 Re: Sa-x liga, komentari
Ljudi sretno večeras 
- perfect_guy
#13048 Re: Sa-x liga, komentari
ako nema primjedbi ja ćucyprus wrote:Inače, imal ko da bi vodio tabelu i zbrajo rezultate? Ili ću to nakon par sezona pauze ipak morat opet ja...
- Hantraga
#13049 Re: Sa-x liga, komentari
Ja cu voditi Tabelu...cyprus wrote:Inače, imal ko da bi vodio tabelu i zbrajo rezultate? Ili ću to nakon par sezona pauze ipak morat opet ja...
Po pitanju pravilnika, mislim da treba da bude na snazi ovaj koji je oficijalan i kog smo do sad koristili...
Poslije prvog kola da se formira novi odbor i otvori rasprava za predloge o promjenama. Evo ja cu to pokrenuti dok se zavrsi prvo kolo...
- Legollas
#13050 Re: Sa-x liga, komentari
Aaaaaa.. Turci me u zadnjoj minuti zeznuše i zabiše gol -.-