FC Barcelona

Fudbal/nogomet, Premijer liga, Liga prvaka, svjetska i evropska prvenstva...

Moderators: Charuga, Tomahawk11

Post Reply
p206

#13026 Re: FC Barcelona

Post by p206 »

Wenger - prosječan taktičar, ništa specijalno...njegove ekipa igra isto već nekoliko godina, kad nisu pod pritiskom pobjeđuju, čim dođu u mogućnost da nešto osvoje padnu totalno... definitivno nije trener za Barcelonu
Valverde - šta je taj postigao dosad? čak nije ni prepoznatljiv po nekoj svojoj igri kao ovaj ispod
Bielsa - gaji prepoznatljivu igru, međutim sa njim bi se moglo računati samo na jednom frontu, zašto? zato što mu se igrači nenormalno potroše u svakoj utakmici zbog tog njegovog "ludog" stila . Barca sa njim bi svake sezone osvojila ili ligu ili LP, a oboje zajedno nikad.
Klopp - za mene najbolji izbor od ove četvorice, ali sumnjam da će ići igdje iz Borusije
zaboravio sam Blanca, mogao bi i on proći kao dobar izbor
ali ipak najbolji je Pep
East_side

#13027 Re: FC Barcelona

Post by East_side »

skenderija04 wrote:Spominje se stidljivo AVB ali je u domenu naucne fantastike.
Ako ćemo se ravnati po onome što je napravio na SB, rekli bismo da bi bio jedna od najlošijih opcija. S druge strane, fudbalska filozofija koju propagira bi (bar tako ja mislim) mnogo, mnogo bolje prolazila s Barcom nego što je to bio slučaj sa Chelsea-om.

Malo off-topic, svi znamo da se treneri sa ofanzivnijom i atraktivnijom fudbalskom filozofijom nisu baš proslavljali na Stamford-u (Scolari, AVB...) jer sve što kontrira onim temeljima koje je Mourinho udario u Chelsea-u, jednostavno nema prolaza tamo.

Isto bi tako neučinkovito bilo (samo u suprotnom smjeru) kada bi, recimo, Mourinho, Ancelotti, Di Matteo... preuzeli Barcu.
ultima_palabra

#13028 Re: FC Barcelona

Post by ultima_palabra »

East_side wrote:
skenderija04 wrote:Spominje se stidljivo AVB ali je u domenu naucne fantastike.
Ako ćemo se ravnati po onome što je napravio na SB, rekli bismo da bi bio jedna od najlošijih opcija. S druge strane, fudbalska filozofija koju propagira bi (bar tako ja mislim) mnogo, mnogo bolje prolazila s Barcom nego što je to bio slučaj sa Chelsea-om.

Malo off-topic, svi znamo da se treneri sa ofanzivnijom i atraktivnijom fudbalskom filozofijom nisu baš proslavljali na Stamford-u (Scolari, AVB...) jer sve što kontrira onim temeljima koje je Mourinho udario u Chelsea-u, jednostavno nema prolaza tamo.

Isto bi tako neučinkovito bilo (samo u suprotnom smjeru) kada bi, recimo, Mourinho, Ancelotti, Di Matteo... preuzeli Barcu.
Slažem se :thumbup: Samo bih dodao da taj ofanzivniji pristup izaziva negodovanje Chelseajevih veterana koji imaju ogroman uticaj u klubu i da onda oni sabotiraju tog trenera dok mu se život ne zgadi.
skenderija04

#13029 Re: FC Barcelona

Post by skenderija04 »

@East_Side
Odlicna analiza koju potpisujem. Ipak u Barceloni iako to ne zele da priznaju, ne zele da se sve svede na borbu AVB Vs. Mou , jer tu Barcelona ima sve izglede da izgubi.
erik2

#13030 Re: FC Barcelona

Post by erik2 »

.
skenderija04

#13031 Re: FC Barcelona

Post by skenderija04 »

Evo vec i prvih detalja sastanka. Navodno mu je Rosell osim potpune slobode na sportskom planu dao i mogucnost da on (Guardiola) sastavi ugovor, napise cifru i da potpise. To kaze EMD koji kontrolise Rosell. Sve mi ovo izgleda da uprava zeli da se predstavi situacija u stilu, "mi mu sve dajemo ali on nece"
LSD

#13032 Re: FC Barcelona

Post by LSD »

skenderija04 wrote:Evo vec i prvih detalja sastanka. Navodno mu je Rosell osim potpune slobode na sportskom planu dao i mogucnost da on (Guardiola) sastavi ugovor, napise cifru i da potpise. To kaze EMD koji kontrolise Rosell. Sve mi ovo izgleda da uprava zeli da se predstavi situacija u stilu, "mi mu sve dajemo ali on nece"
Pošteno da poštenije ne može :-) takav ugovor nikad nikome nije ponuđen, ako je tacna informacija.

I Barci od svih pojacanja najviše treba zapravo golman za Kup utakmica, umjesto ocajnog Pinta.
skenderija04

#13033 Re: FC Barcelona

Post by skenderija04 »

Sutra cemo znati sve. Ovo ko porod. Pocinje da nervira
LSD

#13034 Re: FC Barcelona

Post by LSD »

skenderija04 wrote:Sutra cemo znati sve. Ovo ko porod. Pocinje da nervira
Ali ovo je totalno neozbiljna, da ne kažem glupa taktika....zato što je ostalo još 4 kola Primere i finale Kupa na kraju, i šta ako se igracima sutra obznani da ih trener sigurno napušta na kraju sezone :? sigurno da ce motivacija biti upitna....ne može se to raditi dok prvenstvo još traje....to se objavi kad se sve završi.
skenderija04

#13035 Re: FC Barcelona

Post by skenderija04 »

Xavi obnovio povredu misica,15 dana za promjenu.
East_side

#13036 Re: FC Barcelona

Post by East_side »

ultima_palabra wrote:Slažem se :thumbup: Samo bih dodao da taj ofanzivniji pristup izaziva negodovanje Chelseajevih veterana koji imaju ogroman uticaj u klubu i da onda oni sabotiraju tog trenera dok mu se život ne zgadi.
To je bilo očigledno. Lampard i Terry su veći dio vremena pod njegovim kormilom (iz razloga koje si naveo) proveli na klupi. Njegovim odlaskom, odjednom, ponovo postali standardni prvotimci... :-)
skenderija04 wrote:@East_Side
Odlicna analiza koju potpisujem. Ipak u Barceloni iako to ne zele da priznaju, ne zele da se sve svede na borbu AVB Vs. Mou , jer tu Barcelona ima sve izglede da izgubi.
Hvala! :thumbup:

Ti razlozi imaju smisla ovako 'na prvu' - učenik vs. učitelj, David vs. Golijat... ali sumnjam da bi bili presudni, tj. da bi Mou tu bio u bilo kakvoj prednosti nad njim.
p206

#13037 Re: FC Barcelona

Post by p206 »

kakav AVB, Iniesta je za njega pojam autoriteta
a i kao trener još on mora pure jesti
Entropio
Vozim: njemackog premiuma
Horoskop: TDI

#13038 Re: FC Barcelona

Post by Entropio »

Guardiola and president Rosell will tomorrow after the 11am training session give a joint press conference on the coach's future. [rac1 ona]
Bušman

#13039 Re: FC Barcelona

Post by Bušman »

Entropio wrote:Guardiola and president Rosell will tomorrow after the 11am training session give a joint press conference on the coach's future. [rac1 ona]
Ovo je novina u odnosu na proslu godinu. Sto definitivno znaci da Guardiola odlazi :( :( Razumijem ga potpuno, kraj prosle i ova sezona je bila uzasna za podnositi. Najmanje se pricalo o sportu, a uglavnom na neka prepucavanja i sl.
Entropio

#13040 Re: FC Barcelona

Post by Entropio »

Najbolji i najzanimljiviji intervju koji je Guardiola dao...

Dr. Kuca

#13041 Re: FC Barcelona

Post by Dr. Kuca »

Entropio wrote:Najbolji i najzanimljiviji intervju koji je Guardiola dao...

Nije zanimljivo ko ne razumije, imal titlovano?
Entropio

#13042 Re: FC Barcelona

Post by Entropio »

Titlovano je na engleski. Klikni CC u dnu videa.
Last edited by Entropio on 26/04/2012 19:41, edited 1 time in total.
skenderija04

#13043 Re: FC Barcelona

Post by skenderija04 »

Izgleda da je gotovo. Radio Cope je javio , pozivajuci se na jednog clana uprave koji je bio na sastanku ,da im je Guardiola rekao da ne moze vise biti trener.

http://translate.google.es/translate?sl ... -1&act=url
Dr. Kuca

#13044 Re: FC Barcelona

Post by Dr. Kuca »

Entropio wrote:Titlovano je na engleski. Klikni CC u dnu videa.

Hvala!
Entropio

#13045 Re: FC Barcelona

Post by Entropio »

skenderija04 wrote:Izgleda da je gotovo. Radio Cope je javio , pozivajuci se na jednog clana uprave koji je bio na sastanku ,da im je Guardiola rekao da ne moze vise biti trener.

Ja bih ipak sačekao... Znaćemo definitivno sutra u podne.
skenderija04

#13046 Re: FC Barcelona

Post by skenderija04 »

Entropio wrote:
skenderija04 wrote:Izgleda da je gotovo. Radio Cope je javio , pozivajuci se na jednog clana uprave koji je bio na sastanku ,da im je Guardiola rekao da ne moze vise biti trener.

Ja bih ipak sačekao... Znaćemo definitivno sutra u podne.
Naravno, ali da se ne lazemo, da je htio ostati uradio bi to davno. Sve ove godine u prvoj sedmici februara je sve bilo zavrseno. Zasto ove godine kasni? Sta se to promijenilo u zadnja dva mjeseca? Vise volim da mislim da ide pa ako me sutra iznenade, neka bar iznenadjenje bude prijatno.
Entropio

#13047 Re: FC Barcelona

Post by Entropio »

Da... Ova priča da mu je klub ponudio da samo napiše uslove i platu i odredio rok do nedjelje da odluči upućuje da odlazi. Tako će Rosell moći reći da su mu sve ponudili, ali da je on jednostavno htio da ide.

Ja bih volio da ostane, ali ako želi da ide, razumijem. Uvijek je govorio da neće ostati dugo.
LSD

#13048 Re: FC Barcelona

Post by LSD »

Nema se tu šta puno pricati...on mora ici ako više ne može izdžati u Barci, ako se zasitio svega - a igleda da jeste ,što je sasvim razumljivo nakon svega....gore ga je muntati i tjerati da potpiše, pa da ostane na klupi Nezadovoljan...to je najgora moguca opcija po Barcu....4 godine u jednom takvom klubu kakav je Barca je puno, zasicenje je neminovno iako je on ono što kažu "dijete i vojnik" Barce...znao je Guardiola to sve da ce tako razvijati dok je produživao na samo godinu dana ;-) tako da ovo nije nikakva novost i šok vijest.
Volio bih da ostane svakako, ali ako je odlucio da ide onda je sad možda i najbolje da se nešto promjeni....malo je glupo što se to radi 4 kola prije kraja i finala Kupa jer se ova odluka može negativno odraziti na igrace.
East_side

#13049 Re: FC Barcelona

Post by East_side »

Što je glupo?

U ova preostala 4 kola se svakako ništa ne može ni popraviti ni pokvariti - posebno pokvariti jer imaju 26 bodova više od trećeplasirane Valensije... Zacementirani su za drugo mjesto i tu će, ako se ne desi neka senzacija u vidu katastrofalnog podbačaja Madrida i ostati do kraja prvenstva.

Ali nakon svega, čisto sumnjam da će Madrid prokockati ovu priliku do kraja.

Finale kupa? Pa da ih preuzme Šener Bajramović, sumnjam da bi i tada izgubili tu utakmicu. :mrgreen: A sve i da izgube, ništa katastrofalno :wink: naosvajali su se oni dosta kupova kralja proteklih sezona.

I da ponovim, i ja bih volio da Pep ostane na klupi Barce! :thumbup:
LSD

#13050 Re: FC Barcelona

Post by LSD »

http://www.youtube.com/watch?feature=pl ... -gq7zqpFLY

Tuga i žalost šta su sve promašili u dvije tekme....nakon svega toga, prolaz u finale nije bio moguc.
I onda mi neko dođe pa hvali neku taktiku Čelzija :lol: :lol: taktika je bila neko vece od Mourinha kad pobjedi sa 27% posjeda ili prije dvije godine kad je sa Interom onemogucio Barcu da dođe u propisnu gol šansu....e ono je bunker za škole ;-) ... a ovo sa Čelzijem je bila nevjerovatna kolicina sreca na jednoj, a nesrece na drugoj...nidje veze sa strašnom taktikom.
Post Reply