dobar osjecaj wrote: ↑26/03/2020 00:16
https://vocal.media/theSwamp/covid-pa ... ystem
Attending Physician, WA: "I was in the middle of doing an exam on a patient when an administrator from my hospital interrupted the visit to speak to me. He asked if the patient was at high risk for COVID infection. When I explained that he was not, he told me to immediately take off my mask. When I refused, he ripped it off my face, stating: 'You are giving patients the impression that COVID is far worse than it is.'"
Medical Assistant, CA: “After a Zoom meeting where we were told we no longer needed to wear PPE if we were not within two feet of an ill patient, I asked the director of health services in our healthcare system running the meeting if exceptions could be made for those individuals who were immune-compromised like myself, since I had just returned to work after a short leave due to treatment for breast cancer. His response: 'Do you think having cancer makes you special? If you don’t agree with these recommendations then you can self-elect to use PTO and stay at home.'”
znaci da se vrsi veliki psiholoski pritisak na zdravstvene radnike u sad-u. mislim, ako se neka zena nedavno oporavila od raka dojke, ona spada u najrizicniju skupinu, jer je njen imunitet tek u ranoj fazi oporavka, a oni ju uslovljavaju da bira izmedju posla i otkaza...
olako shvaceno i u americi i nisu pridavali znacaja. grip, kao grip...
ali, amerika mi je draga i volio bih da se izbore sa ovim sto prije, kao i svi ostali...
na temu sto poslije korone. jednostavno mislim da ce se vise drzati do higijene, prvenstveno ruku i da ce ljudi napokon shvatiti da je u vocu i povrcu spas i da zdravlje nema cijenu. to je neki pozitivan aspekt. negativan, svakako strah da se ne ponovi i psiholoski pritisak na svaki blazi grip. psiha se doista cudna.