pici wrote: ↑24/05/2021 13:00ima jedna moja anegdota sa dobrim dedom alijom, ot prije rata kad je tek poceo sa stramkom i rasla mu popularnost a tako i bankovni racuni... na katedrali udjem ti ja u trajvan i na zadnji dio na one prozore... kolona avta, guzva bila, cekaju semafor zeleno... i ja nako u kola gledam kad vidim na prvom sjedistu lik guta para u rukama i broji...Billy The Pljuc wrote: ↑24/05/2021 12:49Nije bilo realno očekivati tih godina da Kurjak nešto istupa i govori protiv ove doktorice opšte prakse, hem je kako sam kaže bio dobar sa njenim rahmetli svekrom hem je bilo dovoljno da ona samo izrazi želju i da ne bi bio problem da se "progura" i obrazuje u ustanovi gdje je on bio alfa i omega. Čak je naveo i primjer doktorice za koju je kao "urgirao" mada odavno već nije bio dio toga i istoj se izašlo u susret. Skloniji sam vjerovati da on lično ili nije znao da ga se navodi kao referentnu tačku dijela obrazovanja Sebije Izetbegović ili je o istom šutio zbog dobrog dede Alje. Kad smo već kod dobrog dede Alje, sve ovo se odigravalo dok je on bio živ i teško je za povjerovati da on lično nije znao za sve i da eventualno nije urgirao po pitanju nečega. Doduše, o kakvim se moralnim kapacitetima ljudi radi u stranci SDA inače, postoji mogućnost da su pojedinci ovo gurali bez njegovog direktnog uplitanja a u cilju dodvoravanja i činjenja usluga istom radi sopstvenih interesa. Istina je najvjerovatnije negdje između dok za Kurjaka stvarno vjerujem da nije nikad svjesno ništa potpisao Sebiji Izetbegović, radilo se to o potpisu u indeksu o pohađanoj nastavi, izvršenoj vježbi ili položenom ispitu.pici wrote: ↑24/05/2021 12:12 za ovo sa kurjakom se znalo od kako je alija umro... i ovdje se je pisalo o njezinoj "specijalizaciji" i bludnicenju u turskoj tokom rata i ocjenama, diplomama itd... sve je to bOkir vrecama zlata zataskavao... zadnji put je ABA3 povukao o tome kad su zgembali šČepa tj utamničili prije pet-sest godina... sad su nadigli mostarsku ispostavu da bi prepanuli senada... a kata sto se nadovezala na kiflu... neki dan sam bio sa njim i u jednom trenutku mi je mobitel zakazao... prati ga osmica jebo kera.ja ono bleHnuo, kad vozac njegov ga gurknu i nesto mu rece, podize glOvu kad glavom i bradom, dedo alija
... pogleda ume i hladno nastavi brojat gutu para u rukama... to je lopovska fEmilija i tHočka... a vozač mu je bio tjelohranitelj dino
tolko o mom susretu sa dobrim dedom alijom... nista mu nije bolji ni podmladak a ni ova kalastura sto je ozenio... banda.
Svi vole pare moj Pici, što bi dobri dedo Aljo bio izuzetak, o onima oko njega da i ne govorim. Generalno ne bi bio problem ni da su uzimali ali skromno a ne megalomanski, da su dio makar usmjeravali prema narodu i gradili bolje društvo i državu. Vjerujem da im niko ništa ne bi rekao i da bi svi do dana današnjeg glasali za njih i okivali ih u zvijezde. Da su nam naravno omogućili normalan život, što Muha napisa onomad, da imam kakav - takav posao, da ne razmišljam gdje ću namaći pare kad dođe vrijeme za registraciju ili se pokvari veš mašina, da mogu djecu do jebene Makarske jednom na godinu odvesti, da mogu otići doktoru a da ne razmišljam hoću li imati za lijekove ili strahovati da mi "šta ne nađu" jer sam donji ako uspostave dijagnozu, i moglo bi se o ovome do prekosutra.
I realno kome za sve zahvaliti, na stranu svi njihovi "protivnici", veći ili manji lopovi od njih, godine vladavine ovih ili onih, uglavnom sve zasluge idu njima, i kad nisu bili na vlasti za sve ih se pitalo a o pokradenim parama dovoljno govori imovina čak i najobičnije SDA šuše iz nekakve pripizdine a ne imovina ovih jačih i malo jačih igrača.
Zato i ne treba da nas čudi karijera doktorice opšte prakse o kojoj je tema, glupa bi bila da nije iskoristila sve što joj je sistem nudio, generalno dobro smo i prošli, generalna direktorica najveće zdravstvene ustanove u državi, redovan profesor na Medicinskom fakultetu, dobro pa nismo jednopartijska država i sistem sa jednim predsjednikom i vladom, ne usudim se ni pomisliti ko bi bio na čelu.