Ukrajina

Post Reply
llull

#13026 Re: Ukrajina

Post by llull »

Osoba koja podrzava neselektivno granatiranje istocne Ukrajine i stradanje civila je ocigledno ista ona osoba koja po toj logici nije nista imala protiv cetnickog divljanja po Sarajevu, Tuzli, Bihacu, Srebrenici, Gorazdu...
Ili je mozda jedan civil u Donbasu , Donjecku ili gdje vec u Ukrajini manje vrijednog zivota od nasih sugradjana stradalih u BiH.

Covjek je covjek, posebno onaj nevin i nenaoruzan, bio on cecen, sirijac, bosnjak, rus, hrvat, srbin, francuz...

Sramotno je za neke koji kazu eto ti odobravas Asada kako kolje svoj narod , sada cu ja odobravati vladu u Kijevu koja isto to radi... Budimo ljudi, ili ste mozda zaboravili strahote rata pa vam je ovo super.

Niti branim ukrajinsku vladu niti secesioniste, niti Asada niti pobunjenike... samo kazem jadan narod... Kome je do rata, bio mu u kuci... ne zelim ga nikome nikada.
Truba
Grijem se na: Plin i struju
Horoskop: Vodolija

#13027 Re: Ukrajina

Post by Truba »

pa dojadi li više priča o ćetama :D fakat
llull

#13028 Re: Ukrajina

Post by llull »

Dosadili su i bogu i narodu :)
amoninan

#13029 Re: Ukrajina

Post by amoninan »

The Blueprint: How Russia and Ukraine Can Move Forward

http://nationalinterest.org/feature/the ... ward-10566
totalni kapitalista

#13030 Re: Ukrajina

Post by totalni kapitalista »

llull wrote:Osoba koja podrzava neselektivno granatiranje istocne Ukrajine i stradanje civila je ocigledno ista ona osoba koja po toj logici nije nista imala protiv cetnickog divljanja po Sarajevu, Tuzli, Bihacu, Srebrenici, Gorazdu...
Ili je mozda jedan civil u Donbasu , Donjecku ili gdje vec u Ukrajini manje vrijednog zivota od nasih sugradjana stradalih u BiH.

Covjek je covjek, posebno onaj nevin i nenaoruzan, bio on cecen, sirijac, bosnjak, rus, hrvat, srbin, francuz...

Sramotno je za neke koji kazu eto ti odobravas Asada kako kolje svoj narod , sada cu ja odobravati vladu u Kijevu koja isto to radi... Budimo ljudi, ili ste mozda zaboravili strahote rata pa vam je ovo super.

Niti branim ukrajinsku vladu niti secesioniste, niti Asada niti pobunjenike... samo kazem jadan narod... Kome je do rata, bio mu u kuci... ne zelim ga nikome nikada.

upravo tako ! ne zanima me ko je Japanac , Afrikanac , bijel , crn saren ili bilo sta
ljudi ginu , izgleda da broj izbjeglica je presao 100 000 !!!
broj pobijenih civila ?
ko zna ? broj se mjeri najvjerovatnije vec u hiljadama !
kao sto rekoh , pod pritiskom histericne propagande i pritiska od strane Amerike
nema crvenoga krsta , OESC misija totalno mutava , nema "Ljekara bez granica" , nema UN mirovnih trupa , nista !
pa mi smo bar makar takav -kakav mutav i nesposoban unprofor imali i neka pomoc je stizala i medijska podrska ,
a gradjani Istocne Ukkrajine su tretirani kao nekakvi Talibani , niza vrsta koju treba pobiti i protjerati
GAU8

#13031 Re: Ukrajina

Post by GAU8 »

totalni kapitalista wrote:
llull wrote:Osoba koja podrzava neselektivno granatiranje istocne Ukrajine i stradanje civila je ocigledno ista ona osoba koja po toj logici nije nista imala protiv cetnickog divljanja po Sarajevu, Tuzli, Bihacu, Srebrenici, Gorazdu...

upravo tako ! ne zanima me ko je Japanac , Afrikanac , bijel , crn saren ili bilo sta
ljudi ginu , izgleda da broj izbjeglica je presao 100 000 !!!
broj pobijenih civila ?
ko zna ? broj se mjeri najvjerovatnije vec u hiljadama !
kao sto rekoh , pod pritiskom histericne propagande i pritiska od strane Amerike
nema crvenoga krsta , OESC misija totalno mutava , nema "Ljekara bez granica" , nema UN mirovnih trupa , nista !
pa mi smo bar makar takav -kakav mutav i nesposoban unprofor imali i neka pomoc je stizala i medijska podrska ,
a gradjani Istocne Ukkrajine su tretirani kao nekakvi Talibani , niza vrsta koju treba pobiti i protjerati
A vidi, šta bi se desilo da se "pro-ruska" vojska povuče? Ono - u interesu civila
totalni kapitalista

#13032 Re: Ukrajina

A vidi, šta bi se desilo da se "pro-ruska" vojska povuče? Ono - u interesu civila
pobili bi ih ,i protjerali sve do jednoga ( tamo zivi oko 7 miliona ljudi , pa ti vidi ! )
sto su do sada uradili tim nesretnim ljudima ?
nema sumnje da bi se to desilo
Challenger__

#13033 Re: Ukrajina

Post by Challenger__ »

pobili bi ih ,i protjerali sve do jednoga ( tamo zivi oko 7 miliona ljudi , pa ti vidi ! )
Najavili su šta žele: tzv. "filtraciju" i raseljenje stanovništva Donbasa. Otvoreni nacizam. Znaju to ovi što "naivno" pitaju, samo se prave blesavi. Navijači neonacističke hunte i njihovih američkih sponzora.
sluga_okupatora

#13034 Re: Ukrajina

Post by sluga_okupatora »

Challenger__ wrote:
Najavili su šta žele: tzv. "filtraciju" i raseljenje stanovništva Donbasa. Otvoreni nacizam. Znaju to ovi što "naivno" pitaju, samo se prave blesavi. Navijači neonacističke hunte i njihovih američkih sponzora.

Sreca pa ti nisi navijac - cisto objektivno ocjenjujes situaciju :lol:
Avetinho

#13035 Re: Ukrajina

Post by Avetinho »

Challenger__ wrote:
Sudeci po izvjestaju Komisije UN za ljudska prava, ovo sto putincad pominje vec je uspjesno primijenjeno u Krimu.
Evo sta o tome misli komisija UN:
http://www.un.org/apps/news/story.asp?N ... 6GZYii9ZRA
UN Human Rights wrote:GENEVA / KYIV (16 May 2014) – UN High Commissioner for Human Rights Navi Pillay said Friday that a new UN report produced by her 34-strong monitoring team in Ukraine shows “an alarming deterioration in the human rights situation in the east of the country, as well as serious problems emerging in Crimea, especially in relation to the Crimean Tatars.”

She called on “those with influence on the armed groups responsible for much of the violence in eastern Ukraine to do their utmost to rein in these men who seem bent on tearing the country apart.”
...
Listing numerous specific examples of targeted killings, torture and beatings, abductions, intimidation and some cases of sexual harassment – mostly carried out by well-organized and well-armed anti-Government groups in the east – the report also draws attention to missing persons, including 83 still unaccounted for after disappearing during the events related to the original “Maidan” protests in Kiev. In the east, there has been a worrying rise in abductions and unlawful detention of journalists, activists, local politicians, representatives of international organizations and members of the military, the report says. While some have subsequently been released, the bodies of a number of others have been dumped in rivers or other areas, and some remain unaccounted for. The problem has been especially marked in and around the town of Slovyansk, in the Donetsk region, with a group called the ‘Slovyansk self-defence unit’ heavily implicated.
...
The report notes alarming developments surrounding the issue of citizenship following the agreement between the Russian Federation and the authorities in Crimea, which stipulates that the citizens of Ukraine and stateless persons permanently residing in Crimea or in Sevastopol shall be recognized as the citizens of the Russian Federation. There are reports that those who did not apply for citizenship by the deadline of 18 April “are facing harassment and intimidation.”

Crimean Tatars are facing numerous other problems: these include the freedom of movement of their leaders (several of whom were denied entry when trying to go back to Crimea from other parts of Ukraine); cases of physical harassment; restrictions on Crimean Tatar media; fears of religious persecution of those who are practising Muslims; and a threat by the Crimean prosecutor that the work of the Parliament of the Crimean Tatars People may be announced illegal and terminated. Already, more than 7,200 people from Crimea – mostly Crimean Tartars – have become internally displaced in other areas of Ukraine.
Ukratko, svi zlocini za koje mladi ruski kurircici optuzuju ukrajinsku vlast vec su vidjeni u anektiranom Krimu u nevjerovatnom obimu. Maske su pale. Joker!

Image
totalni kapitalista

#13036 Re: Ukrajina

zove se Jen Psaki , glasnogovornica State Departmenta , bila bi komedija da tipovi poput nje doista jesu glasnogovornici spoljne politike i da narod masovno gine
nije komedija mada je zestoko ismijavaju Americki novinari , cudno jeste da poslije silnih gafova nije smijenjena ?
ili je to fakat spoljna politika i odraz propagande;

"gas ide iz zapadne Evrope u Rusiju , ne ! obrnuto ! a gas iz Evrope ide u Ukrajinu ? ne ! obrnuto ! "
pukla ko' fosna !

a postacu video ono sto Chelli kaze , da se planira "humano preseljenje " stanovnistva Istoka Ukrajine , i to glasnogovornica Psaki podrzava , "nastojanja Poroshenka da se pomogne narodu Istoka Ukrajine " horor !

Truba
Grijem se na: Plin i struju
Horoskop: Vodolija

#13037 Re: Ukrajina

Post by Truba »

totalni kapitalista wrote:zove se Jen Psaki
1978.
završila školu 1996 a koledž 2000

:mrgreen: :mrgreen: :mrgreen:
Avetinho

#13038 Re: Ukrajina

Post by Avetinho »

totalni kapitalista wrote:zove se Jen Psaki , glasnogovornica State Departmenta , bila bi komedija da tipovi poput nje doista jesu glasnogovornici spoljne politike i da narod masovno gine
nije komedija mada je zestoko ismijavaju Americki novinari , cudno jeste da poslije silnih gafova nije smijenjena ?
ili je to fakat spoljna politika i odraz propagande;

"gas ide iz zapadne Evrope u Rusiju , ne ! obrnuto ! a gas iz Evrope ide u Ukrajinu ? ne ! obrnuto ! "
pukla ko' fosna !

a postacu video ono sto Chelli kaze , da se planira "humano preseljenje " stanovnistva Istoka Ukrajine , i to glasnogovornica Psaki podrzava , "nastojanja Poroshenka da se pomogne narodu Istoka Ukrajine " horor !

Oklupajko, ne moras se muciti, evo ti link:

totalni kapitalista

#13039 Re: Ukrajina

Kramatorsk 17 Jun , momak snima ispred svoje zgrade stetu od naci garde ispaljene granate ;

( da ne govori Ruski > pomislio bi da je snimak sa Dolac Malte , Sarajevo 1992 Jun )

Challenger__

#13040 Re: Ukrajina

Post by Challenger__ »

Image
Avetinho

#13041 Re: Ukrajina

Post by Avetinho »

totalni kapitalista wrote:Kramatorsk 17 Jun , momak snima ispred svoje zgrade stetu od naci garde ispaljene granate ;

( da ne govori Ruski > pomislio bi da je snimak sa Dolac Malte , Sarajevo 1992 Jun )

Za ovo ima da zahvali putinku i ostalim zlocincima iz Majcice Rusije, koji se zbog svojih rublji poigravaju tudjim zivotima. Otimacina Krima, slican scenario za istocnu i jugoistocnu Ukrajinu. Zar si mislio da ce ova putinkova kriminalna rabota proci bez ljudskih zrtava i materijalne stete?

Kakav bezobrazluk porediti 3 razbijena prozora s onim sto se desavalo u Sarajevu devedesetih. Ne znam da li da te prijavim zbog trolanja, kloniranja ili bezobrazluka.
Cyrax

#13042 Re: Ukrajina

Post by Cyrax »

Zasto se ne ubijes konacno? Moj skromni prijedlog.
Avetinho

#13043 Re: Ukrajina

Post by Avetinho »

Cyrax wrote:Zasto se ne ubijes konacno? Moj skromni prijedlog.
To sam mu i ja htio reci, ali plasim se banovica.
Cyrax

#13044 Re: Ukrajina

Post by Cyrax »

Avetinho wrote:
Tebi govorim, ne vadi se.
Challenger__

#13046 Re: Ukrajina

Post by Challenger__ »

Cyrax wrote:Tebi govorim, ne vadi se.
Troll ti je već prijavio komentar. Trolla, spama, prijavljuje komentare... Jad.
Avetinho

#13047 Re: Ukrajina

Post by Avetinho »

Cyrax wrote:
Avetinho wrote:
Tebi govorim, ne vadi se.
Dobro, hvala na dubokoumnom osvrtu na situaciji u Ukrajini, gdje Majcica Rusija na celu sa zlocincem putinkom sprovodi agresiju nevidjenu u Evropi od sredine devedesetih proslog vijeka.
Avetinho

#13048 Re: Ukrajina

Post by Avetinho »

Challenger__ wrote:
Kakve komentare? Gdje ti vidis ikakav komentar u ovom postu:
Sto se tice spama, nadam se da si procitao izvjestaj Komisije UN za ljudska prava u kome se detaljno navode zlocini pro-ruskih hordi u Krimu i na istoku Ukrajine.

totalni kapitalista

#13049 Re: Ukrajina

neka cijenjeni sud Forumasa ( i moderatora ) procijene sta je par "polupanih prozora " ili sto neko rece "babuskare u ljetnim haljinama kukaju "
tako su i za Vukovar ili Sarajevo govorili cetnici ;" sta kukaju balije i ustashe "

Slavjansk , reportaza sa engleskim titlom 13 Jun ( uz Nijemce djelimicno i Francuske medije i Engleski mediji svhataju istinu i to je vazno ! )
samo da ne bude prekasno !!
nema struje ,vode , i bolnica takodjer , "par polupanih prozora ? "
meni ovo lici na polupan grad ! totalno !
od 13 Juna do danas su dobili jos "porcija " demokratije on Kijevske hunte i njihovih Washingtonskih i Briselskih sponzora
u vidu artiljerije i avio-napada, stanovnistvo je u panici i u okruzenju

Last edited by totalni kapitalista on 18/06/2014 21:10, edited 1 time in total.
Cyrax

#13050 Re: Ukrajina

Post by Cyrax »

Challenger__ wrote:
Rasplaka me.
Post Reply