nasi nazovi trkaci oni koji ugrozavaju zivote i saobracaj
Moderators: _BataZiv_0809, anex
-
NediM17
#13026 Re: nasi nazovi trkaci oni koji ugrozavaju zivote i saobracaj
Zato uvijek svirnem prije nego krenem u preticanje, a ako je sumrak ili noc blicnem koji put.
- Bakir1
#13027 Re: nasi nazovi trkaci oni koji ugrozavaju zivote i saobracaj
Što ces to nedime raditi? Samo drzi volan sa obje ruke i ne razmišljaj za druge 
Mene recimo nervira kada mi blicaju i sviraju u preticanju a ispred mene nikoga i ne preticu bilo koga do mene
Mene recimo nervira kada mi blicaju i sviraju u preticanju a ispred mene nikoga i ne preticu bilo koga do mene
- Laplace
#13028 Re: nasi nazovi trkaci oni koji ugrozavaju zivote i saobracaj
To je radio i ovaj na snimku, pa nije baš najbolje prošlo.Bakir1 wrote:Što ces to nedime raditi? Samo drzi volan sa obje ruke i ne razmišljaj za druge
Vozač bijelog auta možda i jeste pogledao u retrovizor, ali nije provjerio mrtvi ugao. Moguće da mu je, kad se odlučio na preticanje, auto koji već pretiče bio u mrtvom uglu.
-
Naslovnica
#13029 Re: nasi nazovi trkaci oni koji ugrozavaju zivote i saobracaj
Apsolutno pogrešno mjesto.Bakir1 wrote:Eno na AP na kameru su nakurikali čitač tablica za neregistrovane
Te kamere treba postaviti na potez Kaonik - Kiseljak, gore na Ravnu Romaniju, negdje u Rajlovcu...
-
Naslovnica
#13030 Re: nasi nazovi trkaci oni koji ugrozavaju zivote i saobracaj
Papak do papka, svi voze pogrešnom stranom!Optimist wrote:Nije kod nas ali vrijedi pogledati.
https://www.facebook.com/SPORTbible/vid ... 263013855/
- Bakir1
#13031 Re: nasi nazovi trkaci oni koji ugrozavaju zivote i saobracaj
Nije to jedini takav ima ih Jo's...Naslovnica wrote:Apsolutno pogrešno mjesto.Bakir1 wrote:Eno na AP na kameru su nakurikali čitač tablica za neregistrovane
Te kamere treba postaviti na potez Kaonik - Kiseljak, gore na Ravnu Romaniju, negdje u Rajlovcu...
A dobro mu je I tu mjesto njemu frekvencija saobracaja igra ulogu
- Optimist
#13032 Re: nasi nazovi trkaci oni koji ugrozavaju zivote i saobracaj
Slazem se s Naslovnicom, onaj citac treba postaviti u malo ruralnija mjesta, jer smatram da je upravo tamo najvise neregistrovanih.
- drug_profi
#13033 Re: nasi nazovi trkaci oni koji ugrozavaju zivote i saobracaj
I malo ga zamaskirati. Ne mora se prvi dan znati da je postavljen.
-
BadBoy
#13034 Re: nasi nazovi trkaci oni koji ugrozavaju zivote i saobracaj
Ne treba ništa maskirati. Treba se sve jasno i transparentno raditi ali isto tako biti i dosljedan u radu i primjeni sankcija. Sve se zna gdje je šta postavljeno i kolike su kazne, ali ako te snimi i uhvati, da te ne može ni Ban Ki Moon izvući.drugi profil wrote:I malo ga zamaskirati. Ne mora se prvi dan znati da je postavljen.
Isto važi i za radare.
- drug_profi
#13035 Re: nasi nazovi trkaci oni koji ugrozavaju zivote i saobracaj
De mi reci kakva je korist od uređaja koji kontroliše tablice, za kojeg svi znaju, naročito oni protiv kojih je namjenjen?BadBoy wrote:Ne treba ništa maskirati. Treba se sve jasno i transparentno raditi ali isto tako biti i dosljedan u radu i primjeni sankcija. Sve se zna gdje je šta postavljeno i kolike su kazne, ali ako te snimi i uhvati, da te ne može ni Ban Ki Moon izvući.drugi profil wrote:I malo ga zamaskirati. Ne mora se prvi dan znati da je postavljen.
Isto važi i za radare.
Nikakva! Bacanje para!
- Bakir1
#13036 Re: nasi nazovi trkaci oni koji ugrozavaju zivote i saobracaj
kakva bi bila korist od oznacenog radara? stacionarnih kamera?
mnogi prilikom koristenja neregistrovanog vozila koriste auto put, izbjegavaju lokalne ceste radi policije
mnogi prilikom koristenja neregistrovanog vozila koriste auto put, izbjegavaju lokalne ceste radi policije
-
BadBoy
#13037 Re: nasi nazovi trkaci oni koji ugrozavaju zivote i saobracaj
Kakva je korist od bilo čega za šta prijestupnici znaju? Ko hoće da izvara sistem naći će način, bio on javan ili sakriven. Poenta nije da se krije ili lovi u mutnom, poenta je u IZVJESNOSTI sankcije.drugi profil wrote:
De mi reci kakva je korist od uređaja koji kontroliše tablice, za kojeg svi znaju, naročito oni protiv kojih je namjenjen?
Nikakva! Bacanje para!
Može biti propisana smrtna kazna za vožnju neregistrovanog vozila, ako se ta kazna nikada u praksi ne provodi, ljudi će nakon određenog vremena se opet opustiti.
Sa druge strane, može biti kazna 10 maraka, ali ako će ti je bezuvjetno odrezati svaki put kad prekršiš nešto, nakon određenog vremena će ti dosaditi plaćanje i tih 10 maraka.
U tome je poenta.
- nepass1
#13038 Re: nasi nazovi trkaci oni koji ugrozavaju zivote i saobracaj
u manjim mhestima sve se zna ko ima reg ko ne registrovano auto. dovoljno da ti je badzo u policiji nikad te nece zaustaviti.
- drug_profi
#13039 Re: nasi nazovi trkaci oni koji ugrozavaju zivote i saobracaj
Nije ništa pogrešno u tome što ti kažeš, samo si otišao od poente. Poenta je u trošenju novca za skupe softvere, senzore i AI da bi se pronašli prekršioci i gdje sve to pada u vodu ako prekršilac zna da jednostavno tuda ne treba ići i nema problema.BadBoy wrote:Kakva je korist od bilo čega za šta prijestupnici znaju? Ko hoće da izvara sistem naći će način, bio on javan ili sakriven. Poenta nije da se krije ili lovi u mutnom, poenta je u IZVJESNOSTI sankcije.drugi profil wrote:
De mi reci kakva je korist od uređaja koji kontroliše tablice, za kojeg svi znaju, naročito oni protiv kojih je namjenjen?
Nikakva! Bacanje para!
Može biti propisana smrtna kazna za vožnju neregistrovanog vozila, ako se ta kazna nikada u praksi ne provodi, ljudi će nakon određenog vremena se opet opustiti.
Sa druge strane, može biti kazna 10 maraka, ali ako će ti je bezuvjetno odrezati svaki put kad prekršiš nešto, nakon određenog vremena će ti dosaditi plaćanje i tih 10 maraka.
U tome je poenta.
Ja da napravim zamku za međede, sakrio bih je ispod lišća, a ne bih je stavio pod osvjetljenu banderu sa lajt šouom. Razumiješ, rasipanje resursa na nedjelotvorne metode.
-
530i
#13040 Re: nasi nazovi trkaci oni koji ugrozavaju zivote i saobracaj
Bakir1 wrote: mnogi prilikom koristenja neregistrovanog vozila koriste auto put, izbjegavaju lokalne ceste radi policije
Ovo sam čuo u par navrata. Premda bude policije na ulazima i izlazima na autoput.
- Bakir1
#13041 Re: nasi nazovi trkaci oni koji ugrozavaju zivote i saobracaj
smanjilo se to prisustvo policije na naplatne kucice u josanici
- bersK
#13042 Re: nasi nazovi trkaci oni koji ugrozavaju zivote i saobracaj
Nocas oko pola 11. Semafor kod Ravenne. Policijska petica u krajnjoj desnoj traci. Crveno svjetlo. Laganeze bracajzle udjose usred raskrsnice i polukruzno prema Otoci. Rotacije upalise tek kad su usli u kontrasmjer. To sa pravilom rotacije i da mos radit koji kurac hoces s njom je malo jaca glupost.
- Dope_Man
#13043 Re: nasi nazovi trkaci oni koji ugrozavaju zivote i saobracaj
Sta mislis da li kamera na Stupu, kod televizije itd.. ikoga uhvate? Ja sam siguran da uhvate, a ''svi'' znamo da su tu, 100 metara prije kamere obavezno znak da je tu kamera itd.. dakle uhvatice nekoga, dosta je raje koja nema pojma sta je to sto se stavi na kameru, ili u voznji jednostavno zaboravi i proleti pored nje itd.. da ne pune budzet pomjerali bi oni njih cesce.drugi profil wrote: Nije ništa pogrešno u tome što ti kažeš, samo si otišao od poente. Poenta je u trošenju novca za skupe softvere, senzore i AI da bi se pronašli prekršioci i gdje sve to pada u vodu ako prekršilac zna da jednostavno tuda ne treba ići i nema problema.
Ja da napravim zamku za međede, sakrio bih je ispod lišća, a ne bih je stavio pod osvjetljenu banderu sa lajt šouom. Razumiješ, rasipanje resursa na nedjelotvorne metode.
- drug_profi
#13044 Re: nasi nazovi trkaci oni koji ugrozavaju zivote i saobracaj
A zanš li koliko nahvata skriveni radar na tronošcu?Dope_Man wrote:Sta mislis da li kamera na Stupu, kod televizije itd.. ikoga uhvate? Ja sam siguran da uhvate, a ''svi'' znamo da su tu, 100 metara prije kamere obavezno znak da je tu kamera itd.. dakle uhvatice nekoga, dosta je raje koja nema pojma sta je to sto se stavi na kameru, ili u voznji jednostavno zaboravi i proleti pored nje itd.. da ne pune budzet pomjerali bi oni njih cesce.drugi profil wrote: Nije ništa pogrešno u tome što ti kažeš, samo si otišao od poente. Poenta je u trošenju novca za skupe softvere, senzore i AI da bi se pronašli prekršioci i gdje sve to pada u vodu ako prekršilac zna da jednostavno tuda ne treba ići i nema problema.
SVE prekršitelje, a ne samo zaboravne.
- dobar osjecaj
#13045 Re: nasi nazovi trkaci oni koji ugrozavaju zivote i saobracaj
Preksinoć oko pola 11 idem s tuđim djetetom pločnikom prekoputa BiH Parlamenta i kontam da li da pređemo tu mimo pješačkog. Zbog umora odustanem do pješačkog i odjednom čujem kako neko vozilo brzo dolazi iz pravca SCC-a.
Vozila su stajala na crvenom i ispred Vrbanja mosta i na kraju mosta. Lik je samo zaobišao sva vozila i hladno projurio kroz dva semafora na kojima je bilo crveno.
Vozila su stajala na crvenom i ispred Vrbanja mosta i na kraju mosta. Lik je samo zaobišao sva vozila i hladno projurio kroz dva semafora na kojima je bilo crveno.
-
condy
#13046 Re: nasi nazovi trkaci oni koji ugrozavaju zivote i saobracaj
Gledam neki dan lik u pošti plaća hrpu novčanih kazni za saobraćajne prekršaje. Spadalo teško. I onda vidiš profil naše omladine. Vidiš mu onaj registar pun kazni, i kontaš o kakvoj se budaletini radi, i šta od njih očekivat. Nit je završio školu, nit ima normalan posao, nit se normalno ponaša... 
- Dope_Man
#13047 Re: nasi nazovi trkaci oni koji ugrozavaju zivote i saobracaj
Naravno da neoznaceni hvata vise, i sam sam nekad davno govorio da je besmisleno stavljati znak da je kamera tu jer onda ce 99% vozaca samo tu usporiti, a dalje nastaviti po svom. I sam isto radim.drugi profil wrote: A zanš li koliko nahvata skriveni radar na tronošcu?
SVE prekršitelje, a ne samo zaboravne.
Ali to je valjda tu kako bi opravdalo na kraju tu ulogu ''preventive''. A ko i pored toga strada onda bas treba da strada. Mislim da mi svakako imamo vecih rupa u saobracajnim zakonima od ovog prikazivanja lokacija ili cinjenice da ce nekoliko ljudi skontati da su na kameru postavili i to za regisracije.
- drug_profi
#13048 Re: nasi nazovi trkaci oni koji ugrozavaju zivote i saobracaj
Ode ti sa poente opet.
Poenta je uložen veliki novac u softver i hardver u cilju hvatanja neregistrovanih vozila.
Besmisleno je očekivati da to ima ikakve koristi ako se zna gdje su takve kamere, jer jedno je zaboraviti usporiti netom pred kamerom, a sasvim drugo je zaboraviti da na nekom putu imaš takvu kameru i ne sjetiti se te činjenice sve dok se voziš prema njoj.
Poenta je uložen veliki novac u softver i hardver u cilju hvatanja neregistrovanih vozila.
Besmisleno je očekivati da to ima ikakve koristi ako se zna gdje su takve kamere, jer jedno je zaboraviti usporiti netom pred kamerom, a sasvim drugo je zaboraviti da na nekom putu imaš takvu kameru i ne sjetiti se te činjenice sve dok se voziš prema njoj.
- basicm
#13049 Re: nasi nazovi trkaci oni koji ugrozavaju zivote i saobracaj
Cilj je i preventiva, ne samo kaznjavanje.na auto put ne mogu, u ilijasu me ceka patrola, nema mi druge nego registrovati. A one hard core kojima ni to nije razlog za registraciju ce se kaznjavati.
- drug_profi
#13050 Re: nasi nazovi trkaci oni koji ugrozavaju zivote i saobracaj
Ako ja znam gdje ću nogu slomiti neću ići tim putem.
Prava preventiva je oduzeti nelegalne opcije i ostaviti samo legalnu mogućnost. Znači ako ja procjenim da mi je šansa da me uhvate neregistrovanog 50/50 jer ne znam gdje im je danas kamera, a moram voziti, ja ću onda registrovati auto.
Svi mi znamo da između Zenice i Doboja ima more radara i kamera, a samo neke su fiksne. Ja na tom potezu ne prekoračujem brzinu nigdje.
To je pravi način preventive. Tačno je da ima kockara pa testiraju, ali ovdje pričamo o razumnim ljudima.
Nerazumnom čovjeku ne možeš ništa. Taj se ni kamera ne boji.
Prava preventiva je oduzeti nelegalne opcije i ostaviti samo legalnu mogućnost. Znači ako ja procjenim da mi je šansa da me uhvate neregistrovanog 50/50 jer ne znam gdje im je danas kamera, a moram voziti, ja ću onda registrovati auto.
Svi mi znamo da između Zenice i Doboja ima more radara i kamera, a samo neke su fiksne. Ja na tom potezu ne prekoračujem brzinu nigdje.
To je pravi način preventive. Tačno je da ima kockara pa testiraju, ali ovdje pričamo o razumnim ljudima.
Nerazumnom čovjeku ne možeš ništa. Taj se ni kamera ne boji.