Sirija

Locked
Krushna mrva

#13001 Re: Sirija

Post by Krushna mrva »

sustinca wrote:
robina mog decka bi trebala spasavat dupe iz Sirije, reci robini mog decka da se cuva
Mislila sam rodbina od mog decka :D ne brini nije on u Siriji hvala Bogu :-D
Oni onda sigurno na TV kupe informacije i tebi kazu.
Klavikula

#13002 Re: Sirija

Post by Klavikula »

ovo ima zestoko da bude, zestoko.
“A few days separate us from the battle for Aleppo,” the daily, quoting a source, reported.
LINK
LINK

izgleda da je tako. sad se borbe vode za presjecanje opskrbnih puteva na sjeveru Alepa.
DzeBra

#13003 Re: Sirija

Post by DzeBra »

crnoplavo wrote:jedan video s pocetka revolucije u siriji

Da, i jednog od ovih lovnu ovi iz SAA i natjeraju ga da kaže da je Assad Bog i odma vehabije počnu:
"evo vidite šta rade sunitima. ovi nisu vehabije, nemaju bradu i kratke nogavice ... blabla bla"
sustinca

#13004 Re: Sirija

Post by sustinca »

Sirija je jedna multikulturalna zemlja gdje hiljadama godina zive razne vjere,muslimani,krscani,druzi,sije

Nazalost to je sad pokvareno za sva vremena.Nesto kao i kod nas
Krushna mrva

#13005 Re: Sirija

Post by Krushna mrva »

Klavikula wrote:sad se borbe vode za presjecanje opskrbnih puteva na sjeveru Alepa.
Htjedoh bas to napisati (jer je ocito sta je cilj), ali sam cekao da vidim neku info posto vidim da pratite sve zivo....
sustinca

#13006 Re: Sirija

Post by sustinca »

Kad god sam kod njih jedino vjesti se gledaju.I ne znam sta im krscani rade(tim mudzahedinima),zasto ulaze u krscanska sela
eman

#13007 Re: Sirija

Post by eman »

sustinca wrote:
Kad god sam kod njih jedino vjesti se gledaju.I ne znam sta im krscani rade(tim mudzahedinima),zasto ulaze u krscanska sela
http://abna.ir/data.asp?lang=3&Id=423524
Dr_dre

#13008 Re: Sirija

Post by Dr_dre »

Ajme,sta rade muslimani(tim krscanima),zasto ih ubijaju u afganistanu,iraku,maliju itd itd.
Nek lagano :autic: iz sirije.
eman

#13009 Re: Sirija

Post by eman »

Dr_dre wrote:
Ajme,sta rade muslimani(tim krscanima),zasto ih ubijaju u afganistanu,iraku,maliju itd itd.
Nek lagano :autic: iz sirije.
Krscani u Siriji su stariji nego muslimani,dok islam nije imao ni traga u Siriji su se crkve gradile
Krushna mrva

#13010 Re: Sirija

Post by Krushna mrva »

sustinca wrote:
hoce da majoriziraju :mrgreen:
sustinca

#13011 Re: Sirija

Post by sustinca »

Sirija s tim nista nema
DzeBra

#13012 Re: Sirija

Post by DzeBra »

Challenger__ wrote:Kusejr, juče, eksplicitan sadržaj

E sada, jedno pitanje za vas bolje upućenije u Islam:)
Ovi mrtvi koje vidimo na ovom snimku, to su bili borci tzv. FSA, mogu li se oni, po nekom "islamskom standardu" džihada, nazvati šehidima ? Mislim ono, smotra pred John McCainom, otvoreni savez sa israhellom i USA, ometa li to šta da dobiju status šehida ?
Dr_dre

#13013 Re: Sirija

Post by Dr_dre »

Ovi mrtvi koje vidimo na ovom snimku, to su bili borci tzv. FSA, mogu li se oni, po nekom "islamskom standardu" džihada, nazvati šehidima ? Mislim ono, smotra pred John McCainom, otvoreni savez sa israhellom i USA, ometa li to šta da dobiju status šehida ?
Mislim da si krajnje bezobrazan i da se sprdas sa necijom vjerom.
Post ti je prijavljen.Odavno siris govor mrznje.
DzeBra

#13014 Re: Sirija

Post by DzeBra »

sarajevoxxxx wrote:Govori kako je Hezbollahovim ulaskom u Siriju kao i irackih sija sirijski rat postao regionalni sukob, i da drzavama zaljeva ne preostaje nista drugo nego u potpunosti stati na stranu sirijskog naroda (ukljuciti se u rat ili sta vec ) u njihovoj borbi protiv Asadovog rezima. Poslije Sirije Jordan i Libanon su slijedeci, i potom i ostale drzave zaljeva.
Gluposti...
Ko se u siriju nije uključio? Katar i Saudija od samog početka. U Siriji ginu turski i saudijski oficiri a ovaj tamo priča o nekakvom iranskom i hezbollahovom učešću kao o izoliranom slučaju.

jedino što je dobro rekao jeste da treba da stanu na stranu sirijskog naroda, ali i da ga više jednom napokon ostave na miru. Dosta su im te zaljevske zemlje jada nanijele u proteklih 2 godine.
Challenger__

#13015 Re: Sirija

Post by Challenger__ »

sustinca wrote:
Sirija s tim nista nema
Naravno da nema, ali ovaj korisnik zagovara progon drugačijih.
Školski primjer terorističkog vokabulara na javnom forumu.

Komentar mu je prijavljen.
Klavikula

#13016 Re: Sirija

Post by Klavikula »

-EU skida embargo na uvoz oruzja Siriji
-Rusija javno potvrdila prodaju S300 Siriji

nema sumnje da (bi) se i jedno i drugo desilo i bez ovih formalnosti, ali Rusija je nasla pravi vakat da objavi ovo i da prodje bez kritika (koliko god nebitne bile).

btw. lijep tekst o pokojnoj Yari Abbas
Vecernji list
Challenger__

#13017 Re: Sirija

Post by Challenger__ »

Čuj ti molim te, došlo ono na forum da kaže da starosjedioci Sirije trebaju da idu iz nje.
Odlično, otkrilo se.

Još da državni organi otkriju ko ih tome uči i smjeste ih tamo gdje im je mjesto u ovoj državi.
DzeBra

#13018 Re: Sirija

Post by DzeBra »

eman wrote:Krscani u Siriji su stariji nego muslimani,dok islam nije imao ni traga u Siriji su se crkve gradile
Kada sam maloprije pisao da mi se Sirija izuzetno sviđala, pri tome sam mislio i na njenu religuoznu šarolikost.
Ali ipak moram primijetiti da ljudi ovdje miješaju religiju i naciju. Kaže se "kršćani u Siriji su stariji nego muslimani". Kakve to veze ima što je kršćanstvo tu došlo prije od Islama? Znači li to da su sirijci koji su danas kršćani naseljavali prije teritoriju sirije nego što su je naseljavali oni sirijci koji su danas muslimani?

Nisu ni Bošnjaci na BalKan došli zajedno sa Islamom.
jeza u ledja

#13019 Re: Sirija

Post by jeza u ledja »

Danas se Rusi zale sto EU ukida embargo na oruzje, a Rusi cijelo vrijeme salju Assadu isporuke. :roll:
DzeBra

#13020 Re: Sirija

Post by DzeBra »

Dr_dre wrote:
Ni na kraj pameti mi nije bilo sprdanje. Neznam kako si ti to tako procijenio?! Ja koliko znam, šehid je onaj ko umre za dobrobit muslimana, na Allahovom putu. Međutim, na put kojim su išli ovi sa videa ispriječio se John McCain, Natanjahu i masa drugih dokazanih neprijatelja islama koji su u savezu sa FSA, vojskom čiji pripadnici su oni mrtvi sa videa bili.

Sprdanje ? Neznam otkud ti takav zaključak?!
DzeBra

#13021 Re: Sirija

Post by DzeBra »

Dr_dre wrote:
Mene si prijavio nizašta a ti bi Siriju od kršćana očistio ?!
Dr_dre

#13022 Re: Sirija

Post by Dr_dre »

Naravno da nema, ali ovaj korisnik zagovara progon drugačijih.
Školski primjer terorističkog vokabulara na javnom forumu.

Komentar mu je prijavljen.
Čuj ti molim te, došlo ono na forum da kaže da starosjedioci Sirije trebaju da idu iz nje.
Odlično, otkrilo se.

Još da državni organi otkriju ko ih tome uči i smjeste ih tamo gdje im je mjesto u ovoj državi.
Ma nemoj molim te.Eto ti znas sta sam ja htio reci,ja sta hocu to i kazem,jasno i glasno,a ne ono kako ti to zelis shvatiti.
Mislio sam na obitelj njenog decka,da se ne sikira,milon-dva je raseljeno,sto bi krscani bilu u povlastenijem polozaju od muslimana u siriji.I licilo mi je na zejebanciju,kao strasni,zli mudzahidi napadaju nevine krscane.
Challenger__

#13023 Re: Sirija

Post by Challenger__ »

- Od početka govorim da je Sirija "katalizator" globalnih procesa, govorim da su se, metaforički, "zvijezde pokrenule", nas nekoliko govori da se uspostavio multipolarni svijet, a Boga mi i da je ovo III sv. rat, u bijelim rukavicama...

- rukavice su se polako skidaju:

Image

- nazire se kontrateg organizovanim dobrovoljcima zapada ("mudžahedini"), a koji ne pripada muslimanskom (šiitskom) krugu (Iran, Irak, Hezbollah):

- bivši sovjetski oficir iz Kijeva, Sergej Razumovski (Сергей Разумовский) je potpisao inicijativu za formiranje rusko-ukrajinskog dobrovoljačkog korpusa za pomoć vladi u Damasku, u koji su se prijavili "deseci hiljada dobrovoljaca", iz Ukrajine, Rusije, Bjelorusije i Moldavije;

- apeluje na vladu u Kijevu i rusku Crnomorsku flotu da organizuje transfer ljudstva;

- >VIDEO <
- >TEKST <

- naravno, ovo će osovina Damask-Teheran-Moskva-Peking za sada držati "na leru", ali, ako se stvari zakomplikuju, eto nove dimenzije... i sve tako, i sve dalje i sve više, do Goga i Magoga/Jedžudža i Medžudža...

p.s.

Za manje od 2.5 sata moram usatati, držite mi palce da ne prespavam. Sirijo, Sirijo... :-) :-) :-)
eman

#13024 Re: Sirija

Post by eman »

Challenger__

Jel vjerujes da ce se nemiri prosiriti ? vidim nazivas ovo pocetkom 3 svjetskog rata
sumirprimus

#13025 Re: Sirija

Post by sumirprimus »

Klavikula wrote: veze ti nemas. zdrao.
------------------------------------------------
izvinjavam se ako je vec neko napisao, samo sam preletio posljednjih nekoliko stranica.
S300 je odbrambeno oruzje i ne podlijeze sankcijama. dakle mozes imati embargo ali i dalje bez problema nabavljati PVO sisteme, naravno ako imas od koga kupiti.
jel ovo valjan kontraargument?
:lol: da ne povjeruješ...
to je samo par varijanti kako se može odigrat,al je kraj uvijek isti... :D
da taj s-300 sistem,nekada davno kod nas se govorilo o strijelama i stingerima , predstavljaju oruzje,i nema dalje ...
kako god,potencijalna prijetnja izraelu,a kako izrael rješava te prijetnje? :)
Locked