SDA-All about

Post Reply
emigrazione

#13001 Re: SDA-All about

Post by emigrazione »

Cuj Ali Beg...jebo selo svoje, u stali se rodio i sad fol Beg...
pici
Grijem se na: Ženske gHuzove
Vozim: Trajvan
Horoskop: Djevac

#13002 Re: SDA-All about

Post by pici »

seeelo moje maleno pjesmo o ljubaviii
JoseMujica
Grijem se na: malograDŽane
Vozim: Tuarega
Horoskop: Poskok

#13003 Re: SDA-All about

Post by JoseMujica »

emigrazione wrote:Cuj Ali Beg...jebo selo svoje, u stali se rodio i sad fol Beg...
:-) na šta se furaju ovi kripto fašisti što se sakrivaju iza hodžinskih skuta :roll:

da ikako mogu ovi bi nas u srednji vijek vratili :sinbad: ....još će ispasti da su nas SDS i HDZ spasili od potpune civilizacijske propasti :zid:
guruman

#13004 Re: SDA-All about

Post by guruman »

Seoski fakini ,shebali gradsku varijantu.Kamenko i kremenko zavladali putem svoje sda lafo stranke.Čuj im izjava.Ko da su sa marsa pali.Ali fali im intelektualan image koji se ne može oteti i kupiti.Čobanasti u kompletu.I sve im je tako od vrha do dna.Zaboli njiha za sirotinju i njihove prosvjede,pa tek su se otkinuli od nje.Ali čvrsti su u vjeri koja pripada samo njima i niko ne može biti čvršći.Meni je odurno i gledati ih takve,moš mislit ko su oni iza njiha koji im daju glasove.Đe ja to živim.
Kako smo dozvolili da nam seoski fakini prodaju ovu luft pitu.Negdje smo se debelo zahebali.
ultima_palabra

#13005 Re: SDA-All about

Post by ultima_palabra »

Seoske varalice, svi do jednog... neki zavrću hiljade ko ovaj huizju, neki milione kao Budnjo i Zukić, a neki milijarde kao Don Bakir. Ali princip je isti.
pici
Grijem se na: Ženske gHuzove
Vozim: Trajvan
Horoskop: Djevac

#13006 Re: SDA-All about

Post by pici »

sve se to povaljalo po nekim kantonima, opiĆnama, odborima, kOncelerajima i inim piĆkim materinama, ovo je "država" za njiHa za poželit...komunisti su za ove "vjernike" mufljuze mala maca...

Image

dagle "muslimana" a iza reklama "Laško" :mrgreen: :mrgreen: ...sve se gura u prvi saF a kasnije u restoran na viski i viljamovku...FUJ smajlikojidooooobrooooopovraĆa
emigrazione

#13007 Re: SDA-All about

Post by emigrazione »

Ja nam politiĆkog Đet seta :D
Jesu li se ovo u munaru zagledali sto je beg sklepa ''po zakonu'', propala u zemlju dabogda...
JoseMujica

#13008 Re: SDA-All about

Post by JoseMujica »

¨nije lahko ni bog biti kad vidiš ko se na te poziva :-) i bog bi u zemlju bi propo od stida
jon_jovi

#13009 Re: SDA-All about

Post by jon_jovi »

Novosti

Saopćenje za javnost u vezi posjete JU OSNOVNOJ MUZIČKOJ ŠKOLI ILIDŽA

24.02.14 - 03:46
Povodom posjete JU Osnovna muzička škola Ilidža , 21.februara 2014. i moje namjere da se uključim u rješavanje nagomilanih problema u ovoj obrazovnoj ustanovi javnost želim informisati da je moja dužnost kao načelnika Općine Ilidža aktivno uključivanje u prevazilaženje svih problema sa kojima se suočavaju građani.

Unatoč činjenici da ustavno nemam nadležnosti ni mehanizme direktnog rješavanja ovog problema, koji se već duže vrijeme odražava na učenike i uposlenike ove obrazovne institucije odlučio sam u prostorijama ove škole, koja je izgrađena uz podršku Općine Ilidža, da se napokon na jednom mjestu okupe svi akteri.
Svakodnevno sam pozivan od strane Vijeća roditelja zvanično te od roditelja privatno da se u skladu sa autoritetom koji su mi dali građani ove općine na izborima, angažujem u prevazilaženju nezahvalne situacije u kojoj prije svega ispaštaju djeca i oduzima im se elementarno ljudsko pravo na adekvatno obrazovanje.

Učenici ne smiju biti predmet ničije političke manipulacije, niti zloupotrebe, nastava treba da se odvija normalno, a ne da se degradira ova ustanova zbog sitnih interesa uposlenika.Prioritet je svakako odgoj , obrazovanje i vaspitanje naše djece.
Zbog komplikovane političke situacije u Vladi Kantona Sarajevo, te upražnjene pozicije ministra za obrazovanje, nauku i mlade, sav teret u školi se sveo na roditelje i uposlenike.

U toku februara ove godine imao sam sastanke sa svim stranama, predstavnicima Vijeća roditelja, sindikata, predstavnicima političkih partija koji djeluju u Općinskom vijeću Ilidža i razgovarao o modusima prevazilaženja stanja u školi. Te akcije mene kao općinkog načelnika i predstavnika Općinskog vijeća Ilidža, uslijedile su na poziv Vijeća roditelja JU Osnovna muzička škola (dopis datum: 19.12.2013. g koji vam šaljem u prilogu).
Predstavnici Vijeća roditelja eksplicitno zatražili su moj direktni angažman jer se resorno ministarstvo oglušilo na njihove svakodnevne zvanične i nezvanične pozive da urade svoj posao.
Želio bih naglasiti da ovo pitanje nije političko, niti ga roditelji koji žele najbolje za svoju djecu i školu ne posmatraju na taj način.Stavljanje događaja od 21. februara 2014. godine u kontekst djelovanja jedne političke partije je jedan spin i zlonamjerno degradiranja mene kao ličnosti, načelnika i mojih namjera, prikazujući ih drugačijim od željenog.

Općina će i dalje biti aktivni sudionik, element kompromisa i pokretač svih procesa koji vode ka rješavanju problema u interesu za školu, njene učenike, uposlenike i lokalnu zajednicu.

Razne podvale, klevete i neuspješni pokušaj ocrnjivanja mog imena neće zaustaviti moj otpor prema ovakvom lošem stanju u jednoj od najelitnijih i najznačajnijih obrazovnih ustanova na području općine Ilidža.

Nakon događanja u JU Osnovna muzička škola Ilidža moram informisati javnost da se vrše gnusne akcije omalovažavanja i ismijavanja mene kao načelnika i kao čovjeka.Jutros (24.februara)na Ilidži su osvanuli plakati koji beskrupolozno vrijeđaju zdravu pamet i koriste se u bespotrebne političke napade na mene. Također, želim da vas obavijestim da na društvenim mrežama dobijam prijetnje od ljudi koji se kriju iza lažnih profila, a to me neće spriječiti da dam svoj doprinos u rješavanju ovog problema i kao čovjek i kao načelnik svih građana Općine Ilidža.

S poštovanjem,

OPĆINSKI NAČELNIK

prof.dr. Senaid Memić
JoseMujica

#13010 Re: SDA-All about

Post by JoseMujica »

podrška Memliji!
jon_jovi

#13011 Re: SDA-All about

Post by jon_jovi »

Ja nisam ni pročitao šta je brabonjo. Stavio nako
hornet

#13012 Re: SDA-All about

Post by hornet »

Užas. I neki ce opet glasati za SDA. Covjek sebi postavi pitanje, sa kakvim ljudim zivim, kakvi su to sugrađani? Kakav je psiholoski profil osobe koja ce nakon ovoga glasati za SDA? Nije to ni mazohizam, ne znam ni ja sta je. Kakva je to izopacenost? Da mi se pruzi promil prilike da odem vani, da se vise nikad ne vratim, pristao bih bez razmisljanja. Eto vam Bosna pi**a vam materina izopacena, sa takvim ljudima i ne treba da postoji. Bolje da su nas cetnici sve pobili u ratu nego da gledam ove face kako pljackaju zemlju.
PeppermintSA

#13013 Re: SDA-All about

Post by PeppermintSA »

ove sve treba kratkim postupkom strijeljati
jon_jovi

#13014 Re: SDA-All about

Post by jon_jovi »

PeppermintSA wrote:ove sve treba kratkim postupkom strijeljati
Nemoj tako. Ovom Memiću, recimo nije lahko. Žena mu skupa s kantonalnom Vladom ostala bez fotelje i bez bijelog hljeba pa đe da joj sad nađe poso. Sad oboje moraju živit od načelničke plaće
emigrazione

#13015 Re: SDA-All about

Post by emigrazione »

jon_jovi wrote:
PeppermintSA wrote:ove sve treba kratkim postupkom strijeljati
Nemoj tako. Ovom Memiću, recimo nije lahko. Žena mu skupa s kantonalnom Vladom ostala bez fotelje i bez bijelog hljeba pa đe da joj sad nađe poso. Sad oboje moraju živit od načelničke plaće
Aha kako da ne...zivi od svoje plate kao sto konobar zivi od svoje 8-)
elcaliente

#13016 Re: SDA-All about

Post by elcaliente »

Hahahaha, nisam dugo bio na ovoj temi pa reko malo da vidim sta ima novo, ismijao sam se za medalju.
Pa ljudi moji ovo nije za povjerovati u sta se pretvorila ova Izmetbegoviceva stranka.
Eno i Izmetbegovic mladji ode u Zagreb na operaciju a svoju zenu postavio sa direktora bolnice u Sarajevo. Sve ovo lici na jednu veliku parodiju, za nepovjerovati. :-D :-D :-D :-D :-D :-D :-D :-D :-D

Cuj Ali Beg Budnjo, hahahahahahahaha
Havatar

#13017 Re: SDA-All about

Post by Havatar »

hornet wrote:Užas. I neki ce opet glasati za SDA. Covjek sebi postavi pitanje, sa kakvim ljudim zivim, kakvi su to sugrađani? Kakav je psiholoski profil osobe koja ce nakon ovoga glasati za SDA? Nije to ni mazohizam, ne znam ni ja sta je. Kakva je to izopacenost? Da mi se pruzi promil prilike da odem vani, da se vise nikad ne vratim, pristao bih bez razmisljanja. Eto vam Bosna pi**a vam materina izopacena, sa takvim ljudima i ne treba da postoji. Bolje da su nas cetnici sve pobili u ratu nego da gledam ove face kako pljackaju zemlju.
Ako neko neku gresku politicara pokusava da pretvori u to da Bosna ne treba da postoji i glavni napadi su mu na one koji su najzasluzniji za to sto je nezavisna, pritom koristeci istu retoriku kao Risto Djogo ( Izmetbegovici , zelena transferzala, islamisti , islamski teroristi ) onda je normalno da oni koji su se borili za nezavisnost Bosne glasaju za one koji su meta tih i takvih iako se ne slazu sa njima. Ista stvar je ako se zeli stvoriti atmosfera u kojoj se propagira rusenje dzamija, ponovni pokusaji ugrozavanja prava na slobodno propovjedanje svoje vjere, ako se neko predstavlja da bi kao general Sisa u Egiptu iz snajpera ubijao muslimane onda i oni koi se ne slazu sa SDA ce glasati za njih posto bolje i oni nego rusenje dzamija i metak u celo muslimanima. Najzasluzniji za to sto toliki broj ljudi glasa za SDA su upravo te dvije skupine ljudi, sa jedne strane jugoslovenski i srpski nacionalisti koji zale sto nema Jugoslavije pa bi sada da dodje i do nestanka Bosne i sa druge strane ekstremni ateisti koji svoju mrznju ne mogu da sakriju nego to propagiraju preko sih medija. Kada prestane agresivna kampanja te dvije grupacije onda ce se rad SDA mjeriti prema djelima a ne kao prema nekom ko je zastitnik naroda, drzave ili vjere i tada ce doci do pada popularnosti SDA (naravno ukoliko ne budu imali rezultate za vrijeme dok su na vlasti) . Sva druga objasnjenja kako za njih glasaju retardirani , nepismeni, ruralni ili budzetlije su glupost posto da je tako, da samo takvi glasaju za njih i da nema ovih razloga koje sam naveo u mom komentaru davno bi oni zavrsili ispod cenzusa.
JoseMujica

#13018 Re: SDA-All about

Post by JoseMujica »

odavno jače dupelizačke retke ne pročitah...haman od onog pisma one budale iz Zenice Slučajnom Prolazniku :-)

Ako je Alija najzaslužniji što Bosna postoji otrebamo se svi kolektivno benzinom politi jer su Izmetbegovići dovoljni za opstanak države :-)

a ti fino nađi na you tube Bošnjački sabor..... pregledaj od A do Ž pa ćeš valjda skontati koliko je Alju bolio tuki za Bosnom i Bošnjacima

a da...najveći procenat nepismenih upravo glasa za SDA i to je stranka sa dominantno ruranim glasačkim telom
elcaliente

#13019 Re: SDA-All about

Post by elcaliente »

Hahaha ljudi pa sta je ovo. Ovom Havataru izgleda Alija Budnjo, Bakir,Tihic i Zukic brane Bosnu, hahahhahahaha

Jos rece da su Izmetbegovici zasluzni sa opstanak Bosne. Vjerovatno se na tribinama SDA serviraju junacke pjesme Bakira Izmetbegovica i njegove brojne fotografije i filmovi sa prve linije fronta u vremenu 92-95 godina.

Ludnica pa dokle ide ispiranje mozgova.

Izvinjavam se, naravno mislim na Ali Beg Budnjo.
Havatar

#13020 Re: SDA-All about

Post by Havatar »

Ja sam na najbolji moguci nacin objasnio zbog cega ljudi toliko glasaju za SDA i svaki komentar kao tvoj donosi makar 10 novih glasova SDA tako da bi se moglo reci da oni koji su najveci kriticari SDA su ustvari najzasluzniji za njihove dobre rezultate posto ne mogu da svoju kritiku ogranice samo na djela i na pogresne politicke poteze nego odmah usput potkace i pokusaju da promijene karakter rata , da umanje odgovornost onih koji su cinili genocid, da iskoriste za napad na vjeru ili kako nije trebalo Alija pali svjetlo tj. kako nije trebalo da dodje do nezavisnosti Bosne i dok je takvih kriticara SDA oni ce uvijek biti medju dvije najjace partije i nece im trebati nikakva kampanja.
Opetja033

#13021 Re: SDA-All about

Post by Opetja033 »

Havatar wrote:
hornet wrote:Užas. I neki ce opet glasati za SDA. Covjek sebi postavi pitanje, sa kakvim ljudim zivim, kakvi su to sugrađani? Kakav je psiholoski profil osobe koja ce nakon ovoga glasati za SDA? Nije to ni mazohizam, ne znam ni ja sta je. Kakva je to izopacenost? Da mi se pruzi promil prilike da odem vani, da se vise nikad ne vratim, pristao bih bez razmisljanja. Eto vam Bosna pi**a vam materina izopacena, sa takvim ljudima i ne treba da postoji. Bolje da su nas cetnici sve pobili u ratu nego da gledam ove face kako pljackaju zemlju.
Ako neko neku gresku politicara pokusava da pretvori u to da Bosna ne treba da postoji i glavni napadi su mu na one koji su najzasluzniji za to sto je nezavisna, pritom koristeci istu retoriku kao Risto Djogo ( Izmetbegovici , zelena transferzala, islamisti , islamski teroristi ) onda je normalno da oni koji su se borili za nezavisnost Bosne glasaju za one koji su meta tih i takvih iako se ne slazu sa njima. Ista stvar je ako se zeli stvoriti atmosfera u kojoj se propagira rusenje dzamija, ponovni pokusaji ugrozavanja prava na slobodno propovjedanje svoje vjere, ako se neko predstavlja da bi kao general Sisa u Egiptu iz snajpera ubijao muslimane onda i oni koi se ne slazu sa SDA ce glasati za njih posto bolje i oni nego rusenje dzamija i metak u celo muslimanima. Najzasluzniji za to sto toliki broj ljudi glasa za SDA su upravo te dvije skupine ljudi, sa jedne strane jugoslovenski i srpski nacionalisti koji zale sto nema Jugoslavije pa bi sada da dodje i do nestanka Bosne i sa druge strane ekstremni ateisti koji svoju mrznju ne mogu da sakriju nego to propagiraju preko sih medija. Kada prestane agresivna kampanja te dvije grupacije onda ce se rad SDA mjeriti prema djelima a ne kao prema nekom ko je zastitnik naroda, drzave ili vjere i tada ce doci do pada popularnosti SDA (naravno ukoliko ne budu imali rezultate za vrijeme dok su na vlasti) . Sva druga objasnjenja kako za njih glasaju retardirani , nepismeni, ruralni ili budzetlije su glupost posto da je tako, da samo takvi glasaju za njih i da nema ovih razloga koje sam naveo u mom komentaru davno bi oni zavrsili ispod cenzusa.
Bravo strumf! :thumbup:
madner

#13022 Re: SDA-All about

Post by madner »

Pa ne bas, jako je puno takvih a svaki glas vrijedi isto. Havatar ima jedan glas, ja jedan glas.
ultima_palabra

#13023 Re: SDA-All about

Post by ultima_palabra »

Ta priča pada u vodu na više nivoa... kao prvo, Bošnjaci da su svijećom tražili goreg zaštitnika od velikosrba od SDA, teško da bi ga našli. Kakvi sad jugoslovenski nacionalisti? To je oksimoron.

A ti ekstremni ateisti, kojima se toliko plaše ljudi, imaju uticaj u društvu kao izviđačka društva, planinari ili KUD "Seljo" :D
oakville

#13024 Re: SDA-All about

Post by oakville »

ultima_palabra wrote:Ta priča pada u vodu na više nivoa... kao prvo, Bošnjaci da su svijećom tražili goreg zaštitnika od velikosrba od SDA, teško da bi ga našli. Kakvi sad jugoslovenski nacionalisti? To je oksimoron.

A ti ekstremni ateisti, kojima se toliko plaše ljudi, imaju uticaj u društvu kao izviđačka društva, planinari ili KUD "Seljo" :D
Nije valjda da negiraš povijesnu ulogu SDA u odbrani Sarajeva putem uspostavljanja de fakto granice srbije 2 km od centra Sarajeva ili zasluge SDA za opstanak Bošnjaka u Podrinju? :D
ultima_palabra

#13025 Re: SDA-All about

Post by ultima_palabra »

oakville wrote:
ultima_palabra wrote:Ta priča pada u vodu na više nivoa... kao prvo, Bošnjaci da su svijećom tražili goreg zaštitnika od velikosrba od SDA, teško da bi ga našli. Kakvi sad jugoslovenski nacionalisti? To je oksimoron.

Nije valjda da negiraš povijesnu ulogu SDA u odbrani Sarajeva putem uspostavljanja de fakto granice srbije 2 km od centra Sarajeva ili zasluge SDA za opstanak Bošnjaka u Podrinju? :D
A tek kako su se pretrgli da odbrane Mostar i Bihać...
Post Reply