Game of thrones (zabranjeni spoileri!)

Najbolji i najgori filmovi, serije, sve o sedmoj umjetnosti...

Moderator: _BataZiv_0809

Post Reply
ciza_bliza

#13001 Re: Game of thrones (zabranjeni spoileri!)

Post by ciza_bliza »

Ocekujem potpuno drugaciji rasplet u knjigama i seriji.
dezurni_ucenik

#13002 Re: Game of thrones (zabranjeni spoileri!)

Post by dezurni_ucenik »

Jos 60 sati do nove epizode. :-)
dezurni_ucenik

#13003 Re: Game of thrones (zabranjeni spoileri!)

Post by dezurni_ucenik »

ciza_bliza wrote:Ocekujem potpuno drugaciji rasplet u knjigama i seriji.

Da li ce u knjigama biti Hodor hold the door, e to ce biti zanimljivo da li ce Martin nesto drugo ubaciti.
brain bubbles

#13004 Re: Game of thrones (zabranjeni spoileri!)

Post by brain bubbles »

dezurni_ucenik wrote:

Da li ce u knjigama biti Hodor hold the door, e to ce biti zanimljivo da li ce Martin nesto drugo ubaciti.
to je pregenijalno da bi izbacio :D
Hasan006

#13005 Re: Game of thrones (zabranjeni spoileri!)

Post by Hasan006 »

100% znamo da Barristan Selmy i Shireen neće umrijeti (barem ne na isti način ko u seriji), da taj Coldhands ili kako već zapravo neće biti Benjen Stark i da Ellaria neće ubiti Dorana i njegovog sina za osvetu za Oberyna. Al mene iskreno plaho ne zanimaju knjige, ne čitaju mi se sad kad je serija skoro gotova, a i nemam vremena za njih.
dezurni_ucenik

#13006 Re: Game of thrones (zabranjeni spoileri!)

Post by dezurni_ucenik »

brain bubbles wrote:
dezurni_ucenik wrote:

to je pregenijalno da bi izbacio :D
Nesto sumnjam da ce Martin dopustiti da se u serijama otkrivaju neke stvari iz buducih knjiga. Onda dolazimo do sljedeceg pitanja: koliko knjiga Martin planira da objavi?
pici
Grijem se na: Ženske gHuzove
Vozim: Trajvan
Horoskop: Djevac

#13007 Re: Game of thrones (zabranjeni spoileri!)

Post by pici »

So What! wrote:Zašto nas 'Igra prijestolja' toliko privlači

To bi bili Sam i Gilly - prave prosvijetljene sufije ove mračne i uvrnute priče. Kada smo ih posljednji put vidjeli, Sam je poveo Gilly i malog Sama u Randyllijev zamak, kod svog nasilnog oca rasiste, a gdje ih oboje grdi taj užasni čovjek pun mržnje. Oni odlaze od njegovog oca i idu prema Oldtownu gdje Sam želi nastaviti svoje obrazovanje da bi postao zapovjednik Noćne straže.
Aljazeera Balkans

ne znam jel ja i hamid gledamo istu seriju
Hasan006

#13008 Re: Game of thrones (zabranjeni spoileri!)

Post by Hasan006 »

dezurni_ucenik wrote: Nesto sumnjam da ce Martin dopustiti da se u serijama otkrivaju neke stvari iz buducih knjiga. Onda dolazimo do sljedeceg pitanja: koliko knjiga Martin planira da objavi?
Ne računajući prequele, spin-offe i sve to, još dvije - The Winds of Winter i A Dream of Spring.
dezurni_ucenik

#13009 Re: Game of thrones (zabranjeni spoileri!)

Post by dezurni_ucenik »

Hasan006 wrote:
dezurni_ucenik wrote: Nesto sumnjam da ce Martin dopustiti da se u serijama otkrivaju neke stvari iz buducih knjiga. Onda dolazimo do sljedeceg pitanja: koliko knjiga Martin planira da objavi?
Ne računajući prequele, spin-offe i sve to, još dvije - The Winds of Winter i A Dream of Spring.

:thumbup:
Tito_i_Partija

#13010 Re: Game of thrones (zabranjeni spoileri!)

Post by Tito_i_Partija »

Juliuscezar

#13011 Re: Game of thrones (zabranjeni spoileri!)

Post by Juliuscezar »

Tito_i_Partija wrote:
Oj jest dosadna sa onim ja sam rodjena da vladam, marš.

Cini mi se da je Cersei okupila neko plemstvo oko sebe ali koga i iz koje regije.
pici

#13012 Re: Game of thrones (zabranjeni spoileri!)

Post by pici »

kad pocMe nabrajat titule mene uspava, Samov BaBo na strani Cersei :shock: oppaaa bice krkljanca i na kopnu... Stanis je onomad velio da je to jedini vojskovodja od koga je izgubio... ne racunam ono boltonovsko kopile
So What!

#13013 Re: Game of thrones (zabranjeni spoileri!)

Post by So What! »

ferratilis

#13014 Re: Game of thrones (zabranjeni spoileri!)

Post by ferratilis »

Imam zelju da procitam sve knjige, neki dan sam poceo sa prvom, ali svaki put kad pomislim da bi Debeli mogao umrijeti i ostaviti pricu nedovrsenu, dodje mi da prestanem citati :D
Hasan006

#13015 Re: Game of thrones (zabranjeni spoileri!)

Post by Hasan006 »

ferratilis wrote:Imam zelju da procitam sve knjige, neki dan sam poceo sa prvom, ali svaki put kad pomislim da bi Debeli mogao umrijeti i ostaviti pricu nedovrsenu, dodje mi da prestanem citati :D
Ma ne vrijedi ih čitat, pogotovo kad već znaš priču. Jeste da ima nekih manje bitnih promjena, ali ne vrijedi zbog toga trošit toliko silno vrijeme kad već znaš sve važne događaje.
Last edited by Hasan006 on 23/07/2017 11:21, edited 2 times in total.
dezurni_ucenik

#13016 Re: Game of thrones (zabranjeni spoileri!)

Post by dezurni_ucenik »

ferratilis wrote:Imam zelju da procitam sve knjige, neki dan sam poceo sa prvom, ali svaki put kad pomislim da bi Debeli mogao umrijeti i ostaviti pricu nedovrsenu, dodje mi da prestanem citati :D

GRRM has told the producers of the show, the ending in very broad strokes, He has also left instructions that in case of his death, all his notes & manuscripts be destroyed. He doesn't want some other author to continue his book series, though he wouldn't mind the tv show to be completed.

Tako da u slucaju da debeli mandrkne ostajemo bez knjiga.
dezurni_ucenik

#13017 Re: Game of thrones (zabranjeni spoileri!)

Post by dezurni_ucenik »

Hasan006 wrote:
Ma ne vrijedi ih čitat, pogotovo kad već znaš priču, Jeste da ima nekih manje bitnih promjena, ali ne vrijedi zbog toga trošit toliko silno vrijeme kad već znas sve važne događaje.

Ima tu dosta dosta caka koje nisu mogle stati u seriju a svakako su zanimljive za procitati.
Hasan006

#13018 Re: Game of thrones (zabranjeni spoileri!)

Post by Hasan006 »

dezurni_ucenik wrote:
Hasan006 wrote:
Ma ne vrijedi ih čitat, pogotovo kad već znaš priču, Jeste da ima nekih manje bitnih promjena, ali ne vrijedi zbog toga trošit toliko silno vrijeme kad već znas sve važne događaje.

Ima tu dosta dosta caka koje nisu mogle stati u seriju a svakako su zanimljive za procitati.
Znam brate al tu ukupno ima preko 5000 stranica, ne vrijedi zbog toga čitat cijele knjige, to je za nekog ko baš nema ništa drugo radit
dezurni_ucenik

#13019 Re: Game of thrones (zabranjeni spoileri!)

Post by dezurni_ucenik »

Hasan006 wrote: Znam brate al tu ukupno ima preko 5000 stranica, ne vrijedi zbog toga čitat cijele knjige, to je za nekog ko baš nema ništa drugo radit

Nisam ni ja citao knjige ali znam da vrijedi procitati. Recimo kad je Arya ostala bez vida, mogla ga je dobiti jedino ako prepozna, nekog lika na pijaci. Mogla je da gleda kroz macku. E sad to povlaci jos neku stvar za sobom. Kao i sto Bran moze da gleda kroz vuka, ova je gledala kroz macku, ispade da Starkovi imaju tu dozu vargstva.
seoBIH

#13020 Re: Game of thrones (zabranjeni spoileri!)

Post by seoBIH »

Cuj neko ko nema sta raditi cita knjige. Fakin amblivbl.
harisoni

#13021 Re: Game of thrones (zabranjeni spoileri!)

Post by harisoni »

Hoće li se u seriji spominjati princ Egon, ili sam ja šta propustio?
pici

#13022 Re: Game of thrones (zabranjeni spoileri!)

Post by pici »

'Leave one wolf alive, and the sheep are never safe'

meni prejak citat al ima zaista citata nevjerovatnih... :thumbup:

„Teško je staviti povodac psu nakon što si mu stavio krunu na glavu.“ – Tyrion Lannister

„Svi putevi vode nekuda. Tako gde je ulaz postoji i izlaz. Strah seče dublje nego mač.“ Arya Stark

„Svet je veliki i predivan. Većina nas živi i umre u istom ćoškuu gde je rođena i nikada ne vidi ništa od toga. Ne želim da budem ’većina nas’.“ – Oberyn Martell :thumbup:

„Svet je preplavljen užasnim stvarima, ali one su poslužavnik sa tortama u poređenju sa smrću.“ – Oleanna Tyrell :thumbup:

„Ne možemo da biramo koga ćemo voleti.“ – Jamie Lannister

„Porodično ime nastavlja da živi. To je jedino što ostaje u životu. Ne tvoja lična slava, niti tvoja čast… već porodica.“ – Tywin Lannister

„Moć boravi tamo gde ljudi veruju da boravi. To je trik. Senka na zidu. I veoma mali ljudi mogu imati ogromnu senku.“ – Lord Varys
„Trudim se da upoznam što više ljudi. Nikad se ne zna ko će ti zatrebati.“ – Tyrion Lannister
„Izvinjenje ne znači ništa ako ne gledaš osobu u oči.“ – Ramsay Bolton

„Ako im daš svoju ljubav, vratiće ti hiljadustruko.“ – Margaery Tyrell

„Što više ljudi voliš, to si slabiji.“ – Cercei Lannister

„Haos nije jama. Haos su merdevine. Mnogi koji pokušaju da se podmu – padnu, i nikada ne pokušaju ponovo. Pad ih slomi. A nekima se pruži prilika da se popnu, oni se hvataju za realnost ili bogove ljubavi. Samo su merdevine realne. Uspon je sve što postoji.“ – Petyr Baelish (Littlefinger)

„Mislim da su majke i očevi izmislili bogove, jer su želeli da im deca spavaju cele noći.“ – Davos Seaworth

„Postoji zver u svakom čoveku i pojavljuje se kada mu staviš mač u ruku.“ – Ser Jorah Mormont

„Sloboda znači praviti svoje izbore.“ – Daenerys Targaryen

„Ljudi rade zajedno kada im to odgovara. Odani su kada im to odgovara. Vole se kada im to odgovara i ubijaju se međusobno kada im to odgovara.“ – Orell

„Čovek koji čita proživi hiljadu života pre nego što umre. Onaj koji ne čita živi samo jednom.“ – Jojen Reed

„Neke stare rane nikad ne zacele u potpunosti i krvare na najmanju reč.“ – Ned Stark

„Koga bi trebalo da volimo a koga ne, je promenljivo. Jedina stvar koja ostaje ista je da želimo one koje želimo.“ – Ellaria Sand

„Suze nisu jedino žensko oružje. Najbolje oružje je ono između tvojih nogu.“ – Cercei Lannister

„Svi umiru. Ne brini o smrti, već o životu i preuzmi odgovornost za to.“ – Petyr Baelish (Littlefinger)

„Noć je mračna i puna strahota.“ – Lady Melisandre

„Gubiš vreme trudeći se da te ljudi zavole. Završićeš kao najpopularniji mrtav čovek u gradu.“ – Bronn

„Ako čovek zna šta je i ostaje iskren prema sebi, izbor uopšte nije izbor. On mora da ispuni svoju sudbinu i postane ono što mu je suđeno, koliko god to mrzeo.“ – Stannis Baratheon

„Bilo ko, uz malo sreće, može da se rodi ’moćan’. Ali postići to u životu zahteva rad.“ – Lord Varys

„Nije svako, ko ti se obraća prijateljski, zapravo tvoj prijatelj.“ – Arya Stark

„Smrt je izvesna, vreme nije.“ – Jaqen H’ghar

„Ljubav nije uvek mudra, ja sam naučio. Može nas odvesti u bezumlje, ali pratimo svoja srca… gdegod nas odnela.“ – Robb Stark

„Najveće budale su često mudrije od ljudi koji im se smeju.“ – Tywin Lannister

„Šta je čast u poređenju sa ljubavlju žene? Šta je dužnost nasuprot osećaju novorođenog sina u tvom naručju… ili sećanje na bratov osmeh? Vetar i reči. Mi smo samo ljudi, a bogovi su nas oblikovali za ljubav. To je naša najveća slava i naša najveća tragedija.“ – Maester Amon
ma neznam koji je bolji ili jaci, nevjerovatno :thumbup:
dezurni_ucenik

#13023 Re: Game of thrones (zabranjeni spoileri!)

Post by dezurni_ucenik »

Bolje pratiti polticku situaciju u Westerosu nego u Bosni. Bolje pratiti sta ce Cersei reci nego Fadil Novalic.
Alternativac1

#13024 Re: Game of thrones (zabranjeni spoileri!)

Post by Alternativac1 »

Realno ljudi 5000 stranica gluposti i nečije mašte pročitati, pa možete postati eksperti u bilo kom polju čitajuću 5000 strana nekog materijala. :D
Hasan006

#13025 Re: Game of thrones (zabranjeni spoileri!)

Post by Hasan006 »

seoBIH wrote:Cuj neko ko nema sta raditi cita knjige. Fakin amblivbl.
Neko ko nema šta raditi čita 5000 stranica priče koju već zna
Post Reply