Velikosrpska kuhinja sa HDZ-ovim specijalitetima

Post Reply
Streptokok

#13001 Re: Velikosrpska kuhinja sa HDZ-ovim specijalitetima

Post by Streptokok »

da, obavezno pronaći način da im se ukinu izvori finansiranja. neka im se gospa kladi kad navrati.
Hafis

#13002 Re: Velikosrpska kuhinja sa HDZ-ovim specijalitetima

Post by Hafis »

jazzer wrote:
Sta nam ovo rade moj Hafise? :)
Stvarno vam treba poslati nekoliko erksperata iz oblasti borbe protiv medijskog ispiranja mozga.
Klasična avazovština made in Klix.

Recimo ovo jučer:
https://www.klix.ba/vijesti/bih/brisel- ... /170914006

To sam već jučer apsolvirao. ''Istraživački novinar'' Ervin M. se trudi uvjeriti nekoga da je on KONTAKTIRAO EU komisiju i EUFOR. Ono, zovnuo pajdo telefonom, predstavio se i pitao hin što oni misle o izjavama hrvatske predsjednice. I onda mu sepajde s druge strane ''žice'' navili k'o čeketalo od kahvenog mlina. Jedva ih na jedvite jade ugasio.
Usput, i ja sam JUČER KONTAKTIRAO ured njemačke kancelarke. I kažem ti ja toj tajnici GertruDni što se javila: Guten tag. Habe ich das Büro von Frau Merkel bekommen?...i tako riječ po riječ, mic po mic, i ja je bogami zbarih :) Naćićemo se u Minkenu, sad, idući mjesec na Oktoberfestu.

Tako sad i ovo. Prvo slijedi krupni boldirani font:

Deklaracija o Pelješkom mostu neće biti blokirana jer neće ni biti razmatrana u Domu naroda

A onda ispade da je ovaj radišni Ervin KONTAKTIRAO Šefku Džaferovića. I to je to.
To ti je isto kao da si pitao kurvu o skraćenju...ili je ono bilo vojnika :? Nebitno, na isto ga dođe.

Da rezimiramo trenutni rezultat: Klix vs HDZ - 3:2. Blago vodstvo. Sad treba čuvati svoju mrežu.
moa

#13003 Re: Velikosrpska kuhinja sa HDZ-ovim specijalitetima

Post by moa »

Hafis wrote:
jazzer wrote:
Sta nam ovo rade moj Hafise? :)
Stvarno vam treba poslati nekoliko erksperata iz oblasti borbe protiv medijskog ispiranja mozga.

Recimo ovo jučer:

To sam već jučer apsolvirao. ''Istraživački novinar'' Ervin M. se trudi uvjeriti nekoga da je on KONTAKTIRAO EU komisiju i EUFOR. Ono, zovnuo pajdo telefonom, predstavio se i pitao hin što oni misle o izjavama hrvatske predsjednice. I onda mu sepajde s druge strane ''žice'' navili k'o čeketalo od kahvenog mlina. Jedva ih na jedvite jade ugasio.
Usput, i ja sam JUČER KONTAKTIRAO ured njemačke kancelarke. I kažem ti ja toj tajnici GertruDni što se javila: Guten tag. Habe ich das Büro von Frau Merkel bekommen?...i tako riječ po riječ, mic po mic, i ja je bogami zbarih :) Naćićemo se u Minkenu, sad, idući mjesec na Oktoberfestu.

Deklaracija o Pelješkom mostu neće biti blokirana jer neće ni biti razmatrana u Domu naroda

A onda ispade da je ovaj radišni Ervin KONTAKTIRAO Šefku Džaferovića. I to je to.
To ti je isto kao da si pitao kurvu o skraćenju...ili je ono bilo vojnika :? Nebitno, na isto ga dođe.

Da rezimiramo trenutni rezultat: Klix vs HDZ - 3:2. Blago vodstvo. Sad treba čuvati svoju mrežu.
Inace nisam forumas koji kritikuje druge forumase ali brate dragi odakle ti vise snage da se ponasas ko dijete (da ne kazem glupo).
Gasi mjesalicu i motaj kablove ziv bio.
Point.

#13004 Re: Velikosrpska kuhinja sa HDZ-ovim specijalitetima

Post by Point. »

Hafis je trolcina na kvadrat.
Hafis

#13005 Re: Velikosrpska kuhinja sa HDZ-ovim specijalitetima

Post by Hafis »

moa wrote:
Hafis wrote: Stvarno vam treba poslati nekoliko erksperata iz oblasti borbe protiv medijskog ispiranja mozga.

Recimo ovo jučer:

Inace nisam forumas koji kritikuje druge forumase ali brate dragi odakle ti vise snage da se ponasas ko dijete (da ne kazem glupo).
Gasi mjesalicu i motaj kablove ziv bio.
I ja baš nemam običaj da repliciram svakome, ali eto. Uglavnom, ne znam što sam ja ovdje glupo napisao.
Samo educiram ''novinarte' na ovom portalu. To se lijepo objektivno i informativno napiše otprilike ovako: Šefik Džaferović, zamjenik predsjedavajućed zastupničkog doma je za Klix izjavio da se (po njegovom mišljenju) usvojena deklaracija zastupničkog doma neće razmatrati u Domu naroda PS BiH. A ne bombastične tekstualne ''bombe''.

Haj sad, kupi tavlu i pule, pa kući na ručak. Petak - pirijan i bamija :)
Point.

#13006 Re: Velikosrpska kuhinja sa HDZ-ovim specijalitetima

Post by Point. »

Umjesto po Trabzonu da trazis daljnu rodbinu ti visis po forumu.
oakville

#13007 Re: Velikosrpska kuhinja sa HDZ-ovim specijalitetima

Post by oakville »

Hafis wrote:

Hafisova logika na vrhuncu.
1. Kaže Šefik Džaferović iz Parlamenta da se Dekl. neće razmatrati na Domu Naroda. Hafisov zaključak: priča sebi u korist, to je samo njegovo mišljenje, šta on zna (ta' će muslić :mrgreen: ).
2. Kaže Bariša Čolak iz Parlamenta da će se Dekl. razmatrati na Domu Naroda. Hafisov zaključak: to je objektivno, mišljenje koje svi dijele a ne samo njegovo mišljenje, on ne priča sebi u korist.
Pitanje: uočite i objasnite razliku između zaključka 1 i 2 :D

Hafise, zar je toliko teško sportski priznati administrativni poraz i skontati da ne ide sve kako mi/vi hoćemo?
SaraFina

#13008 Re: Velikosrpska kuhinja sa HDZ-ovim specijalitetima

Post by SaraFina »

:D

Kaže Turci će graditi pelješki. Mislim kompanija neka :D
oakville

#13009 Re: Velikosrpska kuhinja sa HDZ-ovim specijalitetima

Post by oakville »

SaraFina wrote::D

Pa historijski, njima su dubrovčani i prodali taj dio, pa je red da se nastave interesirati za ponosni Horvatistan s kojim dijele zajedničko povijesno i genetsko nasljeđe :D
SaraFina

#13010 Re: Velikosrpska kuhinja sa HDZ-ovim specijalitetima

Post by SaraFina »

oakville wrote:
SaraFina wrote::D

Pa historijski, njima su dubrovčani i prodali taj dio, pa je red da se nastave interesirati za ponosni Horvatistan s kojim dijele zajedničko povijesno i genetsko nasljeđe :D

Vidjećemo dokle će ići sve to :)
Maraschino

#13011 Re: Velikosrpska kuhinja sa HDZ-ovim specijalitetima

Post by Maraschino »

"Kada je u pitanju izbor hrvatskog člana Predsjedništva, jednako tako i bošnjačkog i srpskog, ja sam odmah ponudio rješenje, zašto to ne radimo u Parlamentu, pa bismo izbjegli bilo kakva nagađanja, o ovim, onim područjima u BiH. Sve bismo riješili", rekao je Čović, ne spominjući činjenicu da se tom prijedlogu, koji je načelno prihvatljiv bošnjačkim liderima, izričito protivi lider SNSD-a, Milorad Dodik, koji insistira na izravnom izboru članova Predsjedništva BiH.
Nije li ovo nesto novo i prihvatljivo.
Alfons Kauders

#13012 Re: Velikosrpska kuhinja sa HDZ-ovim specijalitetima

Post by Alfons Kauders »

Maraschino wrote:
"Kada je u pitanju izbor hrvatskog člana Predsjedništva, jednako tako i bošnjačkog i srpskog, ja sam odmah ponudio rješenje, zašto to ne radimo u Parlamentu, pa bismo izbjegli bilo kakva nagađanja, o ovim, onim područjima u BiH. Sve bismo riješili", rekao je Čović, ne spominjući činjenicu da se tom prijedlogu, koji je načelno prihvatljiv bošnjačkim liderima, izričito protivi lider SNSD-a, Milorad Dodik, koji insistira na izravnom izboru članova Predsjedništva BiH.
Kako novo? Pa isti prijedlog zakona je u proceduri
Streptokok

#13013 Re: Velikosrpska kuhinja sa HDZ-ovim specijalitetima

Post by Streptokok »

Maraschino wrote:
Ovo je ono sto mu je bake predlagao jos prije dva ljeta dok se nije spajdasio sa cetnicima. Covic je to tada glat odbio. A sada kako je sve izvjesniji komsic u predsjednistvu prihvatio bi i mrvice. Nadam se da ce ga bake sada odjebati.
Alfons Kauders

#13014 Re: Velikosrpska kuhinja sa HDZ-ovim specijalitetima

Post by Alfons Kauders »

S tim da izbor clanova Predsjednistva nema veze s odluko Ustavnog Suda - to je bio prijedlog za Sejdic-Finci, a s ovim pitanjem nema veze.
pici
Grijem se na: Ženske gHuzove
Vozim: Trajvan
Horoskop: Djevac

#13015 Re: Velikosrpska kuhinja sa HDZ-ovim specijalitetima

Post by pici »

“Ne ignorirajte treći entitet”

Na optužbe Washingtona da Rusija destabilizira zemlje Balkana, Crnu Goru i Makedoniju preko Republike Srpske i BiH, ruski ambasador Petar Ivancov rekao je da takve optužbe uglavnom dolaze iz trećih i jako dalekih zemalja, dok zemlje regije i lokalni političari imaju suprotno mišljenje. Rusija ni na koji način ne pokušava “uzdrmati situaciju” na Balkanu, nego, naprotiv, gradi i razvija uzajamno korisne odnose sa svim zemljama regije na osnovi ravnopravnosti, dijaloga i suradnje, poručio je ruski veleposlanik u Sarajevu. Ivancov je izjavio da u BiH postoji problem “hrvatskog pitanja” i da se ne može ignorirati. Nije se jasno založio za treći entitet: za problem Hrvata u BiH rješenje trebaju tražiti sve zainteresirane snage u Federaciji BiH zajedno, “u sklopu ustavnih procedura”.

http://www.jutarnji.hr/vijesti/svijet/h ... a/6547188/
rvaCka do tokija :bih:
oakville

#13017 Re: Velikosrpska kuhinja sa HDZ-ovim specijalitetima

Post by oakville »

pici wrote:
“Ne ignorirajte treći entitet”

Na optužbe Washingtona da Rusija destabilizira zemlje Balkana, Crnu Goru i Makedoniju preko Republike Srpske i BiH, ruski ambasador Petar Ivancov rekao je da takve optužbe uglavnom dolaze iz trećih i jako dalekih zemalja, dok zemlje regije i lokalni političari imaju suprotno mišljenje. Rusija ni na koji način ne pokušava “uzdrmati situaciju” na Balkanu, nego, naprotiv, gradi i razvija uzajamno korisne odnose sa svim zemljama regije na osnovi ravnopravnosti, dijaloga i suradnje, poručio je ruski veleposlanik u Sarajevu. Ivancov je izjavio da u BiH postoji problem “hrvatskog pitanja” i da se ne može ignorirati. Nije se jasno založio za treći entitet: za problem Hrvata u BiH rješenje trebaju tražiti sve zainteresirane snage u Federaciji BiH zajedno, “u sklopu ustavnih procedura”.

http://www.jutarnji.hr/vijesti/svijet/h ... a/6547188/
rvaCka do tokija :bih:
Navijam da ih Putin odradi onako kako on to zna, po KGBovski, pokupuje, pohara i razvali sve što se može poharati, kao u Srbiji. Od pobjednika u ratu do molioca pred Putinovim vratima i bankama u miru.
Bazinga1234

#13018 Re: Velikosrpska kuhinja sa HDZ-ovim specijalitetima

Post by Bazinga1234 »

mO k3 wrote:Image
Image

:) :mrgreen:
:thumbup:
belfy

#13019 Re: Velikosrpska kuhinja sa HDZ-ovim specijalitetima

Post by belfy »

Hafis wrote: Stvarno vam treba poslati nekoliko erksperata iz oblasti borbe protiv medijskog ispiranja mozga.

Recimo ovo jučer:

kako to mislis iduci mjesec? ides na zatvaranje? oktoberfest poceo jutros i, bas kao i inace, u septembru...
DonieBrasco

#13020 Re: Velikosrpska kuhinja sa HDZ-ovim specijalitetima

Post by DonieBrasco »

Zna li neko kad je glasanje tj. sjednica vezano za izborni zakon i RTV sistem ?
BAK-eV

#13021 Re: Velikosrpska kuhinja sa HDZ-ovim specijalitetima

Post by BAK-eV »

Maraschino wrote:
Za Bošnjake nije prihvatljivo.
Zašto bi oni sebi suzavali politički uticaj.
Ali za političare je to doktrina: popuštaj drugima jer su Bošnjaci narod niže vrijednosti za SDA, SBB i SDP.
bh.tornjak

#13022 Re: Velikosrpska kuhinja sa HDZ-ovim specijalitetima

Post by bh.tornjak »

Bazinga1234 wrote:
mO k3 wrote:Image
Image

:) :mrgreen:
:thumbup:
Anto Tomic belaj co´jk pa hajd..... :thumbup:
veci Bosanac od svih nas ovde na forumu....
logoras....prosao strahote Ljubije (odakle u stvari i jest),Prijedora....Manjace...itd....
tukli...bili...ubili Boga u Njemu al´Bosnu u njemu nisu mogli da ubiju :bih: :bih: :bih:
pici
Grijem se na: Ženske gHuzove
Vozim: Trajvan
Horoskop: Djevac

#13023 Re: Velikosrpska kuhinja sa HDZ-ovim specijalitetima

Post by pici »

Image

mO k3

#13024 Re: Velikosrpska kuhinja sa HDZ-ovim specijalitetima

Post by mO k3 »

a sto mi je drago sto ovoga gada sljedece godine necu vidjeti u predsjednistvu :mrgreen:
BAK-eV

#13025 Re: Velikosrpska kuhinja sa HDZ-ovim specijalitetima

Post by BAK-eV »

mO k3 wrote:a sto mi je drago sto ovoga gada sljedece godine necu vidjeti u predsjednistvu :mrgreen:
Cova ce biti opet tu!

To mu niko ne osporava od politicara.

Medju Bosnjacima politicarima vlada misljenje, da Hrvati imaju pravo da biraju clana Predsjednistva, koji ce raditi na stetu Bosnjaka i Bosne a da oni pri tome ne smiju uticati na izbor cak i takve stetocine.

Steta koju im on nanosi po njima je nuzno zlo i cijena koju Bosnjaci moraju da placaju da bi bilo drzave.

Ono jeste glupavo ali tako je.
Post Reply