Ad blocker detected: Our website is made possible by displaying online advertisements to our visitors. Please consider supporting us by disabling your ad blocker on our website.
Bobi wrote:hahah, pa dobro, sta vas dvojica u zivotu radite ako radite i da mi je upoznat likove za koje radite , covjek posteno zaradjuje svoj novac ?
Radim u privatnom sektoru. Njemacka firma. Ako imas bas veliku zelju mozemo se dogovoriti i da upoznas "likove za koje radim". Ti? Bavis li se cime?
Od poreza koje ta firma plati drzavi se prave kvalitetne nuklearne podmornice.
Nisu nuklearne podmornice, nego podmornice sposobne za nosenje i upotrebu nuklearnog oruzja. Same podmornice su elektricne. I od poreza kojeg ovdje platim drzavi se pravi oruzje i municija.
Bobi wrote:Ma taj mrski zapad , jesi ista korisno radio osim sto palamudiš zajedno sa švabama , prozivate druge zbog njihovog nekakvog statusa u životu a pogledajte sebe .
Da ne radim korisno ne bi me ni placali. Nema kod Svaba labavo.
Nisu nuklearne podmornice, nego podmornice sposobne za nosenje i upotrebu nuklearnog oruzja. Same podmornice su elektricne. I od poreza kojeg ovdje platim drzavi se pravi oruzje i municija.
zna se na sta sam mislio pod tim.
Jel placa ta firma porez tamo? Sta mislis o potezu Svaba da posalju podmornice tamo?
Bobi wrote:
Salik nam je veliki kriticar Izraela, Njemacka je prije par godina prodala Izraelu par podmornica, cak i na ovom forumu se to osudjivalo, bosnje koje rade tamo naravno nemaju griznju savjesti, kao ni izbjeglice koji tamo dolaze.
Ovako ponekad nam se pohvali da i sam daje odredjeni doprinos.
Nije samo prodala, nego i poklonila. Njemaci su dizali zestoku frku, ali iz poznatih razloga - corak.
zna se na sta sam mislio pod tim.
Jel placa ta firma porez tamo? Sta mislis o potezu Svaba da posalju podmornice tamo?
Razlika je toliko velika da je promjenila mapu Evrope i svijeta, generisala dugotrajne ratove i uslovila tehnološku revoluciju. Ali to je špansko selo za one koji ne znaju ništa, ili, još preciznije, svijet gledaju iz perspektive "naših" i "njihovih" sela.
Last edited by Challenger__ on 01/01/2018 19:21, edited 1 time in total.
Nigdje veze ovaj napad na Insomniju, u mjestima gdje Bosnje idu ima vise katolika nego protestanata, protestanti dominiraju uglavnom na istoku, u Bavarskoj preko 50% stanovnistva su katolici.
salik79 wrote:Likovi koji su pravili nered na protestima svi unificirani, sive dukserice. Jasno je da su instruirani i namjerno poslani u masu, a znak raspoznavanja (u masi) je, ovaj put - sivi duks....
aratet wrote:Nigdje veze ovaj napad na Insomniju, u mjestima gdje Bosnje idu ima vise katolika nego protestanata, protestanti dominiraju uglavnom na istoku, u Bavarskoj preko 50% stanovnistva su katolici.
Ti tek veze blage nemas. Bavarska da, sto sjevernije to protestantskije....
salik79 wrote:Pa zasto, onda, ne napisa pravoslavna njemacka, ili adventisticka, mozda baptisticka, nego bas katolicka?!
Projekcija Bosne na svijet. Nećeš mi vjerovati, upoznao sam studenticu prve godine iz unutrašnjosti koja je pitala ljude da li je Kina pravoslavna ili katolička.
Challenger__ wrote:Razlika je toliko velika da je promjenila mapu Evrope i svijeta, generisala dugotrajne ratove i uslovila tehnološku revoluciju. Ali to je špansko selo za one koji ne znaju ništa, ili, još preciznije, svijet gledaju iz perspektive "naših" i "njihovih" sela.
Nakon Tridesetogodisnjeg rata, Evropa se jos tri vijeka krvila medjusobno na toj osnovi. O drugim posljedicama da ne pricamo. Fakat blamazno od covjeka iz prosvjetiteljske Francuske
salik79 wrote:Likovi koji su pravili nered na protestima svi unificirani, sive dukserice. Jasno je da su instruirani i namjerno poslani u masu, a znak raspoznavanja (u masi) je, ovaj put - sivi duks....
Epilog - masa razbijenih vozila i dvoje mrtvih - otac i sin.
Ovakvima IRGC treba hebati nanu naninu, nista ne cekati...
Ovako su se i Splicani raspoznavali u BG derbiju, a znamo kako su zavrsili
Ako Bog da i ovi ce biti identificirani i jos gore zavrsiti... Kao sto Njemacka policija uradi - tek neki dan pohapsi izgrednike s demonatracija u Hamburgu. Lagano identificirali, locirali i klap.
Challenger__ wrote:Razlika je toliko velika da je promjenila mapu Evrope i svijeta, generisala dugotrajne ratove i uslovila tehnološku revoluciju. Ali to je špansko selo za one koji ne znaju ništa, ili, još preciznije, svijet gledaju iz perspektive "naših" i "njihovih" sela.
Nakon Tridesetogodisnjeg rata, Evropa se jos tri vijeka krvila medjusobno na toj osnovi. O drugim posljedicama da ne pricamo. Fakat blamazno od covjeka iz prosvjetiteljske Francuske
iranisto...ima li perzijskih cilima dugodlakih ozbiljno ??
aratet wrote:Nigdje veze ovaj napad na Insomniju, u mjestima gdje Bosnje idu ima vise katolika nego protestanata, protestanti dominiraju uglavnom na istoku, u Bavarskoj preko 50% stanovnistva su katolici.
Ti tek veze blage nemas. Bavarska da, sto sjevernije to protestantskije....
salik79 wrote:Pa zasto, onda, ne napisa pravoslavna njemacka, ili adventisticka, mozda baptisticka, nego bas katolicka?!
Projekcija Bosne na svijet. Nećeš mi vjerovati, upoznao sam studenticu prve godine iz unutrašnjosti koja je pitala ljude da li je Kina pravoslavna ili katolička.
insomnia78 wrote:A inace je ogromna razlika izmedju katolicanstva i protestanizma da se to obavezno mora naglasiti. Ovi drugi su ma skoro ko islam.
Pa zasto, onda, ne napisa pravoslavna njemacka, ili adventisticka, mozda baptisticka, nego bas katolicka?!
Ljudi ratove vodili zbog toga (izgovor), al' boli tebe...
U kontekstu onog sto sam hotio rijeti komotno je moglo biti i budisticka.
Ta studiranje i pos’o si izabro ćafirsku Njemacku, kolko sam upratio jednom gospodja ti nije pokrivena al zato na internetu zestoko promovises hodzanski rezim i nametnute nikabe
PS: posto se fatas za sitnice znam razliku izmedju hidzaba i nikaba tako da ovo nikab stoji samo radi pjesnicke slobode