Teretana

Rukomet, tenis, odbojka, atletika, vaterpolo,...

Moderators: _BataZiv_0809, Charuga, Tomahawk11

Post Reply
Forsaken

#13001 Re: Teretana

Post by Forsaken »

nisam odavno bio, sta se desava sa Fitness Universe, jel ono u potpunosti zatvoren donji sprat? Gdje je bench sada?
Raigor Stonehoof

#13002 Re: Teretana

Post by Raigor Stonehoof »

Forsaken wrote:nisam odavno bio, sta se desava sa Fitness Universe, jel ono u potpunosti zatvoren donji sprat? Gdje je bench sada?
jest. bench je odmah kod ulaza u svlacionicu musku.

ja sam ih napustio cim sam to vidio, a uclanio sam se prvi mjesec kad su otvoreni.
Forsaken

#13003 Re: Teretana

Post by Forsaken »

Raigor Stonehoof wrote:
Forsaken wrote:nisam odavno bio, sta se desava sa Fitness Universe, jel ono u potpunosti zatvoren donji sprat? Gdje je bench sada?

ja sam ih napustio cim sam to vidio, a uclanio sam se prvi mjesec kad su otvoreni.

a cijena clanarine ista?
Raigor Stonehoof

#13004 Re: Teretana

Forsaken wrote:
Raigor Stonehoof wrote:

a cijena clanarine ista?
vjerovatno, nisam se raspitivao vise. nisu mijenjali kad su skresali na pola donji sprat, ne vjerujem ni da su sad
hali gali halid

#13005 Re: Teretana

Post by hali gali halid »

U koje teretane idete u Sarajevu? Koja vam valja, koja ne valja? Kakve su cijene?
Leon16v
Vozim: Staro željezo

#13006 Re: Teretana

Post by Leon16v »

hali gali halid wrote:U koje teretane idete u Sarajevu? Koja vam valja, koja ne valja? Kakve su cijene?
Idem kod prijatelja jednog u "mahalsku" teretanu, a bas jučer odradio kao probni trening, besplatno, u 300, i teretana je top, nema šta
hali gali halid

#13007 Re: Teretana

Post by hali gali halid »

Zalihe su pri kraju, pa nesto kontam da uzmem sve bez okusa, whey, bcaa, glutamin, kreatin. Je li to bas odvratno toliko, i da li dodavanje okusa umanjuje efektivnost navedenih suplemenata?
Kinaski

#13008 Re: Teretana

Post by Kinaski »

hali gali halid wrote:Zalihe su pri kraju, pa nesto kontam da uzmem sve bez okusa, whey, bcaa, glutamin, kreatin. Je li to bas odvratno toliko, i da li dodavanje okusa umanjuje efektivnost navedenih suplemenata?
Ne umanjuje efektivnost, joj sta sve necu procitati, umanjuje kolicinu koja je neznatna. Pakovanje je recimo od 1 kg, i ti kad uzmes whey bez okusa on sadrzi samo whey, dok kad je aromatizovan on sadrzi mali udio arome koji je neznatan 4%.
Okus definitivno i ovaj kreatin bez okusa jedva pijem
rumenige_brajtner

#13009 Re: Teretana

Post by rumenige_brajtner »

Radi li iko push/pull/legs split i ako da, kojim rasporedom?
Smoriste sa suplementima vise..
Kinaski

#13010 Re: Teretana

Post by Kinaski »

rumenige_brajtner wrote:Radi li iko push/pull/legs split i ako da, kojim rasporedom?
radim ja pull push legs tim redoslijedom, odmor pa ispocetka
rumenige_brajtner

#13011 Re: Teretana

Kinaski wrote:
rumenige_brajtner wrote:Radi li iko push/pull/legs split i ako da, kojim rasporedom?
Kontam promijenit malo, dosadila mi standardna rutina. Jedino sto cu ja u leg day ubacit i kardio.
Kinaski

#13012 Re: Teretana

Post by Kinaski »

rumenige_brajtner wrote:
Kinaski wrote:
Kontam promijenit malo, dosadila mi standardna rutina. Jedino sto cu ja u leg day ubacit i kardio.
Ne moze leg day i kardio, kako kontas trcati poslije cucnja ?
cardio poslije pusha ili pulla, nikako leg day i cardio. Mozes mozda prije nego sto pocnes vjezbe za noge uraditi kardio, ali gdje ces znojav sjedati za sprave i slicno.
rumenige_brajtner

#13013 Re: Teretana

Ionako samo cucanj radim, ponekad iskorak, tako da i ne koristim sprave za noge. Moji kvadricepsi su poveliki, tako da u biti nemam potrebu da ih dodatno napucavam i ne radim sa prevelikim tezinama. Samo odrzavam formu, a volim cucanj jebi ga, to mi je jedna od drazih vjezbi. Vidjecu, sta znam, lako je promijenit kad ne odgovara.
Velkoski
ModeratorNaBezCenzure
Vozim: Golf 7 GTI

#13014 Re: Teretana

Post by Velkoski »

I ja sam na PPL-u odavno, 3+1. Što ne bi mogao kardio poslije nogu btw? Ne mora trčati uopšte, incline na 10% i hodaj pola sata :mrgreen:
golman

#13015 Re: Teretana

Post by golman »

Ja jutros na traku,kad dođe pored mene na traku frajer,narikto brzinu na 5 i po i kao brzi hod.. :cry: .pa mi nije jasno u čemu je fazon..čini mi se da je to presporo
...e onda opet s kim god razgovaram,svi različito..te treba 6..te treba 7..jebajiga..j
ja pičim na 6 i po i 7..a onda malo trčanja na 10,pa oprt vratim na 7 brzi hod i to mi je ok
Kinaski

#13016 Re: Teretana

Post by Kinaski »

golman wrote:Ja jutros na traku,kad dođe pored mene na traku frajer,narikto brzinu na 5 i po i kao brzi hod.. :cry: .pa mi nije jasno u čemu je fazon..čini mi se da je to presporo
...e onda opet s kim god razgovaram,svi različito..te treba 6..te treba 7..jebajiga..j
ja pičim na 6 i po i 7..a onda malo trčanja na 10,pa oprt vratim na 7 brzi hod i to mi je ok
Ako hoces topiti masti, brzi hod ti je najbolji tad topis masti, pri vecim brzinama trosi se glikogen.
Ako si trkac i cilj ti je kondicija onda trcis zeljeni tempo
golman

#13017 Re: Teretana

Post by golman »

Kinaski wrote:
golman wrote:Ja jutros na traku,kad dođe pored mene na traku frajer,narikto brzinu na 5 i po i kao brzi hod.. :cry: .pa mi nije jasno u čemu je fazon..čini mi se da je to presporo
Ako hoces topiti masti, brzi hod ti je najbolji tad topis masti, pri vecim brzinama trosi se glikogen.
Znam to..ali koju brzinu nariktati?
sabanss

#13018 Re: Teretana

Post by sabanss »

golman wrote:
Kinaski wrote: Ako hoces topiti masti, brzi hod ti je najbolji tad topis masti, pri vecim brzinama trosi se glikogen.
Znam to..ali koju brzinu nariktati?
Onu gdje držiš broj otkucaja srca u opsegu koji ti je cilj. Brzina trake zavisi od tvoje forme. Najbolje uzmi neki od fitness tracker satova, većina ih ima odlične aplikacije i programe treninga.
chombe trajla be

#13019 Re: Teretana

Post by chombe trajla be »

Jedno pitanje za malo iskusnije: Koji whey protein da kupim? Do sada sam vježbao bez proteina, ali planiram dai njih ubacim u program. Koji je najbolji, i od kojeg neću imati vjetrove :D Jer mnogo raje se žali na "vjetriće", pa bih barem to da izbjegnem, a i uopšteno koji protein mi može pomoći da nabacim malo mišića?

I još jedno početničko: Kad prestanem sa uzimanjem proteina hoću li izgubiti sve do tada izgrađeno?? :)
rumenige_brajtner

#13020 Re: Teretana

chombe trajla be wrote:Jedno pitanje za malo iskusnije: Koji whey protein da kupim? Do sada sam vježbao bez proteina, ali planiram dai njih ubacim u program. Koji je najbolji, i od kojeg neću imati vjetrove :D Jer mnogo raje se žali na "vjetriće", pa bih barem to da izbjegnem, a i uopšteno koji protein mi može pomoći da nabacim malo mišića?

I još jedno početničko: Kad prestanem sa uzimanjem proteina hoću li izgubiti sve do tada izgrađeno?? :)
Prdi se zbog laktoze u proteinima, tako da biraj one sa manje laktoze. To bi značilo da ne uzimaš whey, nego whey isolate, koji je i skuplji.
Ako hoćeš da dobiješ na masi, moraš kompletnu ishranu tome prilagodit. Jednostavnije rečeno, unos kalorija mora biti veći od onoga što potrošiš. I ne, nećeš izgubiti mišiće kad prestaneš uzimat proteine.
Proteini su dodatak prehrani, pomažu da se mišići brže oporave, al kvalitetna ishrana i isto takav trening su osnova.
chombe trajla be

#13021 Re: Teretana

rumenige_brajtner wrote:
chombe trajla be wrote:Jedno pitanje za malo iskusnije: Koji whey protein da kupim? Do sada sam vježbao bez proteina, ali planiram dai njih ubacim u program. Koji je najbolji, i od kojeg neću imati vjetrove :D Jer mnogo raje se žali na "vjetriće", pa bih barem to da izbjegnem, a i uopšteno koji protein mi može pomoći da nabacim malo mišića?

Prdi se zbog laktoze u proteinima, tako da biraj one sa manje laktoze. To bi značilo da ne uzimaš whey, nego whey isolate, koji je i skuplji.
Ako hoćeš da dobiješ na masi, moraš kompletnu ishranu tome prilagodit. Jednostavnije rečeno, unos kalorija mora biti veći od onoga što potrošiš. I ne, nećeš izgubiti mišiće kad prestaneš uzimat proteine.
Proteini su dodatak prehrani, pomažu da se mišići brže oporave, al kvalitetna ishrana i isto takav trening su osnova.
Veliko hvala na odgovoru! Drug savjetuje da uzmem "Optimum nutrition gold standard". Da li je taj odgovarajući jer bih da izbjegnem kreatin u proteinu, a nisam siguran da li ga ima u ovom? :kiss:
rumenige_brajtner

#13022 Re: Teretana

Pa pročitaj sastav jebo ga ti :mrgreen:
Ok je protein, kao što rekoh, al fokusiraj se na pravilno izvođenje vježbi, dovoljan broj ponavljanja i optimalno opterećenje.
U tvom slučaju, kad želiš dobiti ma masi (hipertrofija) preporučuju se 4 serije sa 10-12 ponavljanja i opterećenjem od oko 60-70% od maksimuma.
chombe trajla be

#13023 Re: Teretana

rumenige_brajtner wrote:Pa pročitaj sastav jebo ga ti :mrgreen:
Ok je protein, kao što rekoh, al fokusiraj se na pravilno izvođenje vježbi, dovoljan broj ponavljanja i optimalno opterećenje.
U tvom slučaju, kad želiš dobiti ma masi (hipertrofija) preporučuju se 4 serije sa 10-12 ponavljanja i opterećenjem od oko 60-70% od maksimuma.
THANKS! :thumbup:
Raigor Stonehoof

#13024 Re: Teretana

chombe trajla be wrote:
rumenige_brajtner wrote:

Veliko hvala na odgovoru! Drug savjetuje da uzmem "Optimum nutrition gold standard". Da li je taj odgovarajući jer bih da izbjegnem kreatin u proteinu, a nisam siguran da li ga ima u ovom? :kiss:
ON protein je generalno poznat kao najkvalitetniji (i najskuplji :D ) od ovih dostupnih tu. Bolje rjesenje ti je da odes na myprotein.ba i narucis, nije to neka velika razlika u kvaliteti, a mnogo je povoljnije.

Neces izgubiti nista kad prestanes uzimati proteine. Kreatin ima takvo dejstvo.
golman

#13025 Re: Teretana

Post by golman »

Ima na ovoj temi,već nekoliko puta objašnjeno koji je dobar protein ,zašto se uzimaju proteini,slike pakovanja i sve ostalo.
Ja koristim Gold standard i ok je..i ponekad casein za pred spavanje.
Post Reply