Teretana
Moderators: _BataZiv_0809, Charuga, Tomahawk11
-
Forsaken
#13001 Re: Teretana
nisam odavno bio, sta se desava sa Fitness Universe, jel ono u potpunosti zatvoren donji sprat? Gdje je bench sada?
- Raigor Stonehoof
#13002 Re: Teretana
jest. bench je odmah kod ulaza u svlacionicu musku.Forsaken wrote:nisam odavno bio, sta se desava sa Fitness Universe, jel ono u potpunosti zatvoren donji sprat? Gdje je bench sada?
ja sam ih napustio cim sam to vidio, a uclanio sam se prvi mjesec kad su otvoreni.
-
Forsaken
#13003 Re: Teretana
Raigor Stonehoof wrote:jest. bench je odmah kod ulaza u svlacionicu musku.Forsaken wrote:nisam odavno bio, sta se desava sa Fitness Universe, jel ono u potpunosti zatvoren donji sprat? Gdje je bench sada?
ja sam ih napustio cim sam to vidio, a uclanio sam se prvi mjesec kad su otvoreni.
a cijena clanarine ista?
- Raigor Stonehoof
#13004 Re: Teretana
vjerovatno, nisam se raspitivao vise. nisu mijenjali kad su skresali na pola donji sprat, ne vjerujem ni da su sadForsaken wrote:Raigor Stonehoof wrote:jest. bench je odmah kod ulaza u svlacionicu musku.Forsaken wrote:nisam odavno bio, sta se desava sa Fitness Universe, jel ono u potpunosti zatvoren donji sprat? Gdje je bench sada?
a cijena clanarine ista?
-
hali gali halid
#13005 Re: Teretana
U koje teretane idete u Sarajevu? Koja vam valja, koja ne valja? Kakve su cijene?
-
Leon16v
- Vozim: Staro željezo
#13006 Re: Teretana
Idem kod prijatelja jednog u "mahalsku" teretanu, a bas jučer odradio kao probni trening, besplatno, u 300, i teretana je top, nema štahali gali halid wrote:U koje teretane idete u Sarajevu? Koja vam valja, koja ne valja? Kakve su cijene?
-
hali gali halid
#13007 Re: Teretana
Zalihe su pri kraju, pa nesto kontam da uzmem sve bez okusa, whey, bcaa, glutamin, kreatin. Je li to bas odvratno toliko, i da li dodavanje okusa umanjuje efektivnost navedenih suplemenata?
- Kinaski
#13008 Re: Teretana
Ne umanjuje efektivnost, joj sta sve necu procitati, umanjuje kolicinu koja je neznatna. Pakovanje je recimo od 1 kg, i ti kad uzmes whey bez okusa on sadrzi samo whey, dok kad je aromatizovan on sadrzi mali udio arome koji je neznatan 4%.hali gali halid wrote:Zalihe su pri kraju, pa nesto kontam da uzmem sve bez okusa, whey, bcaa, glutamin, kreatin. Je li to bas odvratno toliko, i da li dodavanje okusa umanjuje efektivnost navedenih suplemenata?
Okus definitivno i ovaj kreatin bez okusa jedva pijem
- rumenige_brajtner
#13009 Re: Teretana
Radi li iko push/pull/legs split i ako da, kojim rasporedom?
Smoriste sa suplementima vise..
- Kinaski
#13010 Re: Teretana
radim ja pull push legs tim redoslijedom, odmor pa ispocetkarumenige_brajtner wrote:Radi li iko push/pull/legs split i ako da, kojim rasporedom?
- rumenige_brajtner
#13011 Re: Teretana
Kontam promijenit malo, dosadila mi standardna rutina. Jedino sto cu ja u leg day ubacit i kardio.Kinaski wrote:radim ja pull push legs tim redoslijedom, odmor pa ispocetkarumenige_brajtner wrote:Radi li iko push/pull/legs split i ako da, kojim rasporedom?
- Kinaski
#13012 Re: Teretana
Ne moze leg day i kardio, kako kontas trcati poslije cucnja ?rumenige_brajtner wrote:Kontam promijenit malo, dosadila mi standardna rutina. Jedino sto cu ja u leg day ubacit i kardio.Kinaski wrote:radim ja pull push legs tim redoslijedom, odmor pa ispocetkarumenige_brajtner wrote:Radi li iko push/pull/legs split i ako da, kojim rasporedom?
cardio poslije pusha ili pulla, nikako leg day i cardio. Mozes mozda prije nego sto pocnes vjezbe za noge uraditi kardio, ali gdje ces znojav sjedati za sprave i slicno.
- rumenige_brajtner
#13013 Re: Teretana
Ionako samo cucanj radim, ponekad iskorak, tako da i ne koristim sprave za noge. Moji kvadricepsi su poveliki, tako da u biti nemam potrebu da ih dodatno napucavam i ne radim sa prevelikim tezinama. Samo odrzavam formu, a volim cucanj jebi ga, to mi je jedna od drazih vjezbi. Vidjecu, sta znam, lako je promijenit kad ne odgovara.
- Velkoski
- ModeratorNaBezCenzure
- Vozim: Golf 7 GTI
#13014 Re: Teretana
I ja sam na PPL-u odavno, 3+1. Što ne bi mogao kardio poslije nogu btw? Ne mora trčati uopšte, incline na 10% i hodaj pola sata 
-
golman
#13015 Re: Teretana
Ja jutros na traku,kad dođe pored mene na traku frajer,narikto brzinu na 5 i po i kao brzi hod..
.pa mi nije jasno u čemu je fazon..čini mi se da je to presporo
...e onda opet s kim god razgovaram,svi različito..te treba 6..te treba 7..jebajiga..j
ja pičim na 6 i po i 7..a onda malo trčanja na 10,pa oprt vratim na 7 brzi hod i to mi je ok
...e onda opet s kim god razgovaram,svi različito..te treba 6..te treba 7..jebajiga..j
ja pičim na 6 i po i 7..a onda malo trčanja na 10,pa oprt vratim na 7 brzi hod i to mi je ok
- Kinaski
#13016 Re: Teretana
Ako hoces topiti masti, brzi hod ti je najbolji tad topis masti, pri vecim brzinama trosi se glikogen.golman wrote:Ja jutros na traku,kad dođe pored mene na traku frajer,narikto brzinu na 5 i po i kao brzi hod...pa mi nije jasno u čemu je fazon..čini mi se da je to presporo
Ako si trkac i cilj ti je kondicija onda trcis zeljeni tempo
-
golman
#13017 Re: Teretana
Znam to..ali koju brzinu nariktati?Kinaski wrote:Ako hoces topiti masti, brzi hod ti je najbolji tad topis masti, pri vecim brzinama trosi se glikogen.golman wrote:Ja jutros na traku,kad dođe pored mene na traku frajer,narikto brzinu na 5 i po i kao brzi hod...pa mi nije jasno u čemu je fazon..čini mi se da je to presporo
-
sabanss
#13018 Re: Teretana
Onu gdje držiš broj otkucaja srca u opsegu koji ti je cilj. Brzina trake zavisi od tvoje forme. Najbolje uzmi neki od fitness tracker satova, većina ih ima odlične aplikacije i programe treninga.golman wrote:Znam to..ali koju brzinu nariktati?Kinaski wrote: Ako hoces topiti masti, brzi hod ti je najbolji tad topis masti, pri vecim brzinama trosi se glikogen.
-
chombe trajla be
#13019 Re: Teretana
Jedno pitanje za malo iskusnije: Koji whey protein da kupim? Do sada sam vježbao bez proteina, ali planiram dai njih ubacim u program. Koji je najbolji, i od kojeg neću imati vjetrove
Jer mnogo raje se žali na "vjetriće", pa bih barem to da izbjegnem, a i uopšteno koji protein mi može pomoći da nabacim malo mišića?
I još jedno početničko: Kad prestanem sa uzimanjem proteina hoću li izgubiti sve do tada izgrađeno??
I još jedno početničko: Kad prestanem sa uzimanjem proteina hoću li izgubiti sve do tada izgrađeno??
- rumenige_brajtner
#13020 Re: Teretana
Prdi se zbog laktoze u proteinima, tako da biraj one sa manje laktoze. To bi značilo da ne uzimaš whey, nego whey isolate, koji je i skuplji.chombe trajla be wrote:Jedno pitanje za malo iskusnije: Koji whey protein da kupim? Do sada sam vježbao bez proteina, ali planiram dai njih ubacim u program. Koji je najbolji, i od kojeg neću imati vjetroveJer mnogo raje se žali na "vjetriće", pa bih barem to da izbjegnem, a i uopšteno koji protein mi može pomoći da nabacim malo mišića?
Ako hoćeš da dobiješ na masi, moraš kompletnu ishranu tome prilagodit. Jednostavnije rečeno, unos kalorija mora biti veći od onoga što potrošiš. I ne, nećeš izgubiti mišiće kad prestaneš uzimat proteine.
Proteini su dodatak prehrani, pomažu da se mišići brže oporave, al kvalitetna ishrana i isto takav trening su osnova.
-
chombe trajla be
#13021 Re: Teretana
Veliko hvala na odgovoru! Drug savjetuje da uzmem "Optimum nutrition gold standard". Da li je taj odgovarajući jer bih da izbjegnem kreatin u proteinu, a nisam siguran da li ga ima u ovom?rumenige_brajtner wrote:Prdi se zbog laktoze u proteinima, tako da biraj one sa manje laktoze. To bi značilo da ne uzimaš whey, nego whey isolate, koji je i skuplji.chombe trajla be wrote:Jedno pitanje za malo iskusnije: Koji whey protein da kupim? Do sada sam vježbao bez proteina, ali planiram dai njih ubacim u program. Koji je najbolji, i od kojeg neću imati vjetroveJer mnogo raje se žali na "vjetriće", pa bih barem to da izbjegnem, a i uopšteno koji protein mi može pomoći da nabacim malo mišića?
Ako hoćeš da dobiješ na masi, moraš kompletnu ishranu tome prilagodit. Jednostavnije rečeno, unos kalorija mora biti veći od onoga što potrošiš. I ne, nećeš izgubiti mišiće kad prestaneš uzimat proteine.
Proteini su dodatak prehrani, pomažu da se mišići brže oporave, al kvalitetna ishrana i isto takav trening su osnova.
- rumenige_brajtner
#13022 Re: Teretana
Pa pročitaj sastav jebo ga ti 
Ok je protein, kao što rekoh, al fokusiraj se na pravilno izvođenje vježbi, dovoljan broj ponavljanja i optimalno opterećenje.
U tvom slučaju, kad želiš dobiti ma masi (hipertrofija) preporučuju se 4 serije sa 10-12 ponavljanja i opterećenjem od oko 60-70% od maksimuma.
Ok je protein, kao što rekoh, al fokusiraj se na pravilno izvođenje vježbi, dovoljan broj ponavljanja i optimalno opterećenje.
U tvom slučaju, kad želiš dobiti ma masi (hipertrofija) preporučuju se 4 serije sa 10-12 ponavljanja i opterećenjem od oko 60-70% od maksimuma.
-
chombe trajla be
#13023 Re: Teretana
THANKS!rumenige_brajtner wrote:Pa pročitaj sastav jebo ga ti
- Raigor Stonehoof
#13024 Re: Teretana
ON protein je generalno poznat kao najkvalitetniji (i najskupljichombe trajla be wrote:Veliko hvala na odgovoru! Drug savjetuje da uzmem "Optimum nutrition gold standard". Da li je taj odgovarajući jer bih da izbjegnem kreatin u proteinu, a nisam siguran da li ga ima u ovom?rumenige_brajtner wrote:Prdi se zbog laktoze u proteinima, tako da biraj one sa manje laktoze. To bi značilo da ne uzimaš whey, nego whey isolate, koji je i skuplji.chombe trajla be wrote:Jedno pitanje za malo iskusnije: Koji whey protein da kupim? Do sada sam vježbao bez proteina, ali planiram dai njih ubacim u program. Koji je najbolji, i od kojeg neću imati vjetroveJer mnogo raje se žali na "vjetriće", pa bih barem to da izbjegnem, a i uopšteno koji protein mi može pomoći da nabacim malo mišića?
Neces izgubiti nista kad prestanes uzimati proteine. Kreatin ima takvo dejstvo.
-
golman
#13025 Re: Teretana
Ima na ovoj temi,već nekoliko puta objašnjeno koji je dobar protein ,zašto se uzimaju proteini,slike pakovanja i sve ostalo.chombe trajla be wrote:Jedno pitanje za malo iskusnije: Koji whey protein da kupim? Do sada sam vježbao bez proteina, ali planiram dai njih ubacim u program. Koji je najbolji, i od kojeg neću imati vjetroveJer mnogo raje se žali na "vjetriće", pa bih barem to da izbjegnem, a i uopšteno koji protein mi može pomoći da nabacim malo mišića?
Ja koristim Gold standard i ok je..i ponekad casein za pred spavanje.