Aktuelnosti: FK Sarajevo

Sve o FK Sarajevo...

Moderators: Charuga, Tomahawk11

Locked
Baudelaire

#13001 Re: FK Sarajevo

Post by Baudelaire »

ultima_palabra wrote:
Baudelaire wrote:Mislim da bi se Zalizani problem sam riješio od sebe kad bi se riješili neki drugi problemi, dakle mislim da je on najmanji problem u FK Sarajevo. Imam puno toga protiv Zalizanog, ali činjenica je da drugo mjesto s obzirom na sve ove okolnosti nije loš rezultat. Međutim, to drugo mjesto nije samo njegova zasluga, kako to pokušava sebi pripisati.
Jesi ti @extraordinary? :)
Složio bih se sa tim, lik ima neki rezultat... pa nek je imao i sreće, morao je imati nešto i znanja.
Druga stvar je što treneru nikad nije dobro da se kači sa navijačima... prije ili kasnije će mu se napiti krvi.
Jesam :) Volio bih, da se razumijemo, da dođe neki drugi trener, međutim ne vidim nikoga ko bi mogao praviti značajne rezultate. Jedino Dragan Jović. Upitno je da li bi i on napravio značajan rezultat, al evo, uzmimo da bi, postoji li još ijedno dobro rješenje u našoj ligi?
Šibicar

#13002 Re: FK Sarajevo

Post by Šibicar »

hz__semir wrote:
Šibicar wrote:Ne pišem po vašoj temi i nije moje da nešto pametujem,ali krenite npr. od sebe,da ste vi osvojili 2. mjesto na tabeli i da ste izborili Evropu,da li bi vi smatrali tu sezonu uspješnom da ste trener?
Ne bih. Drugo mjesto nije trofej, ne diže se u zrak i ne zapisuje se u historiji.

Uostalom, imaš primjer u svojoj avliji, svog trenera koji je uoči revanša u Zenici rekao da ako Željezničar ne osvoji Kup, sezonu neće smatrati uspješnom.
Ma dobro sad,ti si navijač i gledaš to iz navijačke perspektive,i onda naravno da ne smatraš sezonu uspješnom(kao što ne bih ni ja),ali za njega sam 100% siguran da je smatra super uspješnom,u tom grmu leži zec.
north

#13003 Re: FK Sarajevo

Post by north »

Šibicar wrote:Ne pišem po vašoj temi i nije moje da nešto pametujem,ali krenite npr. od sebe,da ste vi osvojili 2. mjesto na tabeli i da ste izborili Evropu,da li bi vi smatrali tu sezonu uspješnom da ste trener?Drugo je sad što ga vi ne podnosite,sigurno da imate svoje razloge,ali on je ubjedjen da je imao uspješnu sezonu iza sebe i nema teorije da ga se riješite dok ne odradi evropske utakmice jer on sigurno smatra da je najzaslužniji za tu Evropu i da on treba i da je odradi.To je isto k'o kad bi neko od vas radio na nekom projektu i završio ga do kraja(i smatrao ga vrlo uspješnim),i kad trebate da ga predstavite u javnost,dodje vaš kolega i kaže "ne valja ti to,daj da ga ja malo preradim" i pritom preuzme sav vaš trud i zalaganje.Dakle,bez obzira šta vi mislili o zalizanom,to se ne pika,jer je on ubjedjen da je iza sebe imao uspješnu sezonu i mislim da ga prije sage u Evropi ne možete otjerati,ma koliko se trudili,jer on hoće da završi započeto kao što bi siguran sam i bilo koji drugi trener.
Vidi prijatelju, realni su ti postovi uvijek do sada bili, i za tebe iz neutralnog ugla i druge koji nisu pratili Sarajevo može da čudi to što pravimo frku od 2 mjesta, koje samo po sebi nije katastrofa.....Suštinski problem je u načinu igre, Sarajevo po meni nikad gore nije igralo od kako ih pratim, a to je cca 20 godina. Znači patnja od igre na domaćem terenu, nepovezanost, bezidejnost, fizička sprema....igra u gositima je posebna priča, ako ti kažem da čovjek u dvije sezone NIKOGA od iole ozbiljnijeg protivnika nije dobio: Lištica, Zrinjski, Zenica, Tuzla, Banja Luka, "Koševo" protiv Olimpica gdje stručnjak uspijeva i da izgubi pred 5000 naših navijača...

Dodatni gnjev kod navijača je izazvala famozna pres konferencija kada je nagovorio igrače da pred javnost iznesu prljav veš, viršle i struja, nakon čega su nam se svi opravdano smijali i nakon čega možda i neki koji bi pomislili da pomognu Sarajevu, sigurno su se dobro zamislili i predomislili, kao i eventuano potencijalna pojačanja....ko da dođe u klub gdje nema struje i jedu se viršle....

Još bi ti mogao pobrojati bruku razloga, od načina forsiranja igrača, Avdić. &co., familijarne veze, tjeranje naše djece koja plačući odlaze u Olimpic, naše dijete nam daje gol na Koševu i isti ne proslavlja....tuga da te spopadne..

Pa onda da navijači koji skandiraju protiv njega su plaćenici i da svi pravi navijači njega podržavaju :lol: itd...

Ma puno toga prijatelju bi se moglo navesti, tako da vjeruj da niko se nije bez razloga niko se na njega okomio.....
junkers

#13004 Re: FK Sarajevo

Post by junkers »

pa za njega je Braco Jup Derval
Obuca9

#13005 Re: FK Sarajevo

Post by Obuca9 »

Šibicar wrote:
hz__semir wrote:
Šibicar wrote:Ne pišem po vašoj temi i nije moje da nešto pametujem,ali krenite npr. od sebe,da ste vi osvojili 2. mjesto na tabeli i da ste izborili Evropu,da li bi vi smatrali tu sezonu uspješnom da ste trener?
Ne bih. Drugo mjesto nije trofej, ne diže se u zrak i ne zapisuje se u historiji.

Uostalom, imaš primjer u svojoj avliji, svog trenera koji je uoči revanša u Zenici rekao da ako Željezničar ne osvoji Kup, sezonu neće smatrati uspješnom.
Ma dobro sad,ti si navijač i gledaš to iz navijačke perspektive,i onda naravno da ne smatraš sezonu uspješnom(kao što ne bih ni ja),ali za njega sam 100% siguran da je smatra super uspješnom,u tom grmu leži zec.
Za njega, poltrona kakav jeste, sezona je uspješna, a ja ti sad navedoh primjer da postoje i treneri koji sami za sebe kažu da im je sezona neuspješna, pa čak i ako su bili drugi na tabeli, te igrali finale Kupa.
Šibicar

#13006 Re: FK Sarajevo

Post by Šibicar »

Ma ja sam svoj post napisao više kao gledanje iz ugla zalizanog,a ne navijača,naravno da većina vas smatra sezonu neupješnom,ali ja pokušavam reći da je on smatra uspješnom,u tome su vaši najveći problemi sa njim. ;-) Nadam se da smo se razumjeli,da vam više ne spamam temu. :mrgreen:

EDIT:sema,malo je takvih trenera,moraš priznati. ;-)
ultima_palabra

#13007 Re: FK Sarajevo

Post by ultima_palabra »

Baudelaire wrote:
ultima_palabra wrote:
Baudelaire wrote:Mislim da bi se Zalizani problem sam riješio od sebe kad bi se riješili neki drugi problemi, dakle mislim da je on najmanji problem u FK Sarajevo. Imam puno toga protiv Zalizanog, ali činjenica je da drugo mjesto s obzirom na sve ove okolnosti nije loš rezultat. Međutim, to drugo mjesto nije samo njegova zasluga, kako to pokušava sebi pripisati.
Jesi ti @extraordinary? :)
Složio bih se sa tim, lik ima neki rezultat... pa nek je imao i sreće, morao je imati nešto i znanja.
Druga stvar je što treneru nikad nije dobro da se kači sa navijačima... prije ili kasnije će mu se napiti krvi.
Jesam :) Volio bih, da se razumijemo, da dođe neki drugi trener, međutim ne vidim nikoga ko bi mogao praviti značajne rezultate. Jedino Dragan Jović. Upitno je da li bi i on napravio značajan rezultat, al evo, uzmimo da bi, postoji li još ijedno dobro rješenje u našoj ligi?
Vidim ja... previše smisla ti imaju postovi da bi postojala dvojica takvih :D
Pa Gagi je svakako najbolje rješenje, samo što mislim da bi ga bezveze potrošili ako vam nisu sređene stvari u klubu. On nema smisla za mahalaštine i podmetanja, a ne bi imao veliki autoritet jer je sa strane.
Baudelaire

#13008 Re: FK Sarajevo

Post by Baudelaire »

Bravo, upravo sam o tom i mislio. Kad bi situacija u klubu bila bolja, lahko bi bilo naći novog trenera, sad moramo trpiti Mirzu. S obzirom kakva su nam očekivanja, od njeg je i ovo dobro.
Velkoski
ModeratorNaBezCenzure
Vozim: Golf 7 GTI

#13009 Re: FK Sarajevo

Post by Velkoski »

Baudelaire wrote:
postoji, Husref.. nije on perfektan, ali je vjerovatno i najbolji za nas..
Baudelaire

#13010 Re: FK Sarajevo

Post by Baudelaire »

Ne znam koliko je pametno konstantno se vraćati starim trenerima, a Husref je ionako zakuhao sa upravom više puta. Nije to ista uprava, ali oni ljudi s kojima je on kuhao su i dalje tu. Problem je što ljudi u upravi, odnosno određen dio njih, ne vide Sarajevo kako ga mi vidimo, i sujeta im je važnija od svega. Ne bi me iznenadilo da se prave smicalice bilo kom novom treneru, samo da ga se otjera.
ultima_palabra

#13011 Re: FK Sarajevo

Post by ultima_palabra »

Baudelaire wrote:Bravo, upravo sam o tom i mislio. Kad bi situacija u klubu bila bolja, lahko bi bilo naći novog trenera, sad moramo trpiti Mirzu. S obzirom kakva su nam očekivanja, od njeg je i ovo dobro.
Ma ja... džaba je i nama bilo što smo imali modernog trenera kakav je Plišek, kad je u to vrijeme bio čopor ajkula oko kluba... jedva dočekali da ga proglase nastavnikom fizičkog i otjeraju.
Sarajevo i Željo još uvijek imaju "mentalita mahala" i trener se tu mora koliko-toliko uklapati.
Bordolini

#13012 Re: FK Sarajevo

Post by Bordolini »

ko ovom jazavcu cuva ledja pa se on ovako kurci?
strong69

#13013 Re: FK Sarajevo

Post by strong69 »

Problem MV rijesio bi se da on nije to sto jeste. Zavaravate se ako mislite da je MV samo trener. Nije on samo to. On je dio te truhle uprave iz sjene koju vodi Mirsad Fazlagic. Pitate li se zasto nijedna uprava nije otjerala Baljka?

Da je MV trener kojem se gledaju sam rezultati on bi letio davno s te pozicije. Sjetite se kako su za mnogo bolje rezultate otkaze dobijali Musemic i Bajramovic.

Ovako, gledajuci njegovo ponasanje, odnos prema navijacima Sarajeva, arogantnost i bezobraznost mogu samo da zakljucim da on nece otici iz kluba. I ne mogu da se ne osvrnem na drugo mjesto, pa kakav je to uspjeh?? Da li smo i mi pali tako nisko da nam je drugo mjesto razlog za slavlje? Meni nije, i svako ko je na mjestu trenera Sarajeva a ne donese makar jedan trofej treba da leti iz kluba.
art vandeley

#13014 Re: FK Sarajevo

Post by art vandeley »

I ne mogu da se ne osvrnem na drugo mjesto, pa kakav je to uspjeh?? Da li smo i mi pali tako nisko da nam je drugo mjesto razlog za slavlje? Meni nije, i svako ko je na mjestu trenera Sarajeva a ne donese makar jedan trofej treba da leti iz kluba.
Nije problem pozicija na tebeli ili ne osvajanje trofeja, vec jadna i bijedna igra, Sarajevo je bilo i na 5. ili 6. poziciji pa je na tribinama bilo 4-5 hiljada navijaca .
Los trener , losa igra , samim time i nikakva podrska .
Sve zbog trenera i njegovog bezobrazluka i arogancije .
cappy_tempo

#13015 Re: FK Sarajevo

Post by cappy_tempo »

da vam javim jednu radosnu vijesti...

umro mirza
bordo gandalf
Grijem se na: Gree Hansol 12

#13016 Re: FK Sarajevo

Post by bordo gandalf »

:skoljka:
Kolekcionar033

#13017 Re: FK Sarajevo

Post by Kolekcionar033 »

cappy_tempo wrote:

umro mirza

Kad umre majci pravimo dernek!
Impavidus

#13018 Re: FK Sarajevo

Post by Impavidus »

I na dženazu ću mu otići samo da kažem "ne halalim" na kraju.
luckylaka

#13019 Re: FK Sarajevo

Post by luckylaka »

Kakav god da je vrlo neslani komentari.
cappy_tempo

#13020 Re: FK Sarajevo

Post by cappy_tempo »

kad on mene moze nazivati placenikom i u svakoj izjavi me praviti debilom i svaku tekmu me praviti debilom kao da ne znam dva broja sabrati onda i ja njemu mogu zeliti sve najgore u zivotu. dakle cickovo ulje,zvaljak i familija kad umre sa merakom otici na dzenazu i i reci da ne halalim i nasmijan otici sa dzenaze.libo me za njihovom djecom i porodicom isto kao sto njih libo za nama.
bordo gandalf
Grijem se na: Gree Hansol 12

#13021 Re: FK Sarajevo

Post by bordo gandalf »

Eh sad ko ide ko ostaje...citam da Arsenijevic i Muharemovic zele ostati...
north

#13022 Re: FK Sarajevo

Post by north »

Jao, sad će biti spektakl sa najavjivanjem "pojačanja", pouzdani Hadžialagić već najavljuje iznenađenja :lol:

Da vidmo ko su novi Paragvajci, Kučukovići, Purići, "senzacija".....Opletimo....
Reglan

#13023 Re: FK Sarajevo

Post by Reglan »

Samo se nadam da nece doci onaj seljak Joguncic.Treba mu hebati mater pri prvom pojavljivanju na Kosevu.
Logovan

#13024 Re: FK Sarajevo

Post by Logovan »

north wrote:Jao, sad će biti spektakl sa najavjivanjem "pojačanja", pouzdani Hadžialagić već najavljuje iznenađenja :lol:

Da vidmo ko su novi Paragvajci, Kučukovići, Purići, "senzacija".....Opletimo....
Pa već je najavljeno jedno pojačanje, onaj iz njemačke tačnije igrao za drugi tim bayerna :-)
BegA_

#13025 Re: FK Sarajevo

Post by BegA_ »

Izgleda da ovo za Jogeta nije patka. Najvjerovatnije ce potpisati za nas. Vidim cestitaju mu po facebooku. :dance:
Locked