Ad blocker detected: Our website is made possible by displaying online advertisements to our visitors. Please consider supporting us by disabling your ad blocker on our website.
skenderija04 wrote:opaaaaaaaaaaaaaa, El mundo deportivo, blizak Rosellu , tvrdi da Guardiola ima ponudu od Engleske federacije za mjesto selektora i da je vjerovatno da ce je prihvatiti.
Ova situacija oko ostanka/odlaska Guardiole je postala sapunica neviđena , gore nego oko Fabregasa.
Hajd neka se više i on odredi i odluci, ha ja...isto muntanje trebe jbt ...nije ni Barca ni njeni igraci zaslužila ovo razvlacenje i špekulisanje.
skenderija04 wrote:opaaaaaaaaaaaaaa, El mundo deportivo, blizak Rosellu , tvrdi da Guardiola ima ponudu od Engleske federacije za mjesto selektora i da je vjerovatno da ce je prihvatiti.
Ova situacija oko ostanka/odlaska Guardiole je postala sapunica neviđena , gore nego oko Fabregasa.
Hajd neka se više i on odredi i odluci, ha ja...isto muntanje trebe jbt ...nije ni Barca ni njeni igraci zaslužila ovo razvlacenje i špekulisanje.
Precutno da tjeraju.
Pošteno i korektno prema klubu, igracima i navijacima - bi bilo da se i on što prije izjasni
Pa da se vec pocne tražiti zamjena, ako je vec odlucio da ide....a ako nije da mu se ponudi ugovor kako treba i kako dolikuje treneru Barce - na više godina !
Yebo više ove ugovore na godinu
Pa ponudili su mu ugovor bez dana isticanja ali Pep je rekao da moze potpisati svako pola godine da bi bio najsretniji. I meni vec ide na zivce toliko odugovlacenje. Evo kraj aprila a nista se ne zna. Navodno su vec iskontaktirani Valverde i Laurent Blanc.
ja greote za finalamente tek sad...
i za pepeta... treba onog rosela napenalit u zicagu,pa nek po brazilu prodaje patike i trenerke,a ne da vodi klub,kostoj barca...
Distortion wrote:Mnogo toga je receno, nisam imao vremena da napisem neki post nakon utakmice sa defanzivnim englezima koji ce nadam se izgubiti u finalu jer je Bayern zasluzio da uzme ovo takmicenje i to na svom stadionu.
Nakon sto je Messi fulao penal sve mi je bilo jasno, nije sudjeno da idu u finale i to je to. Manje vise sve je receno, cilj ne bira sredstvo, ljudi se branili i iz 3 sanse dali 3 gola. Barcelona imala svoje sanse, nije dala golove u oba meca, nije iskoristila penal, igraca vise i jebesh ga onda. Desava se, i to je fudbal, ne prolazi uvijek bolji.
Ako je neko svrsavao na onu igru Chelsea onda mu halal, nek i dalje uziva u takvoj igri. Naravno da nisu imali izbora kad je Terry dobio crveni, morali su se jos vise branit, ali su i prije toga igrali bunker, a i u Londonu isto tako. Vidim velikiiiii broj ljudi svrsava sto je Barcelona ispala, neka moralna satisfakcija. To je samo dokaz koliko je ova generalija mnogim nabila komplekse.
Nazalost je antipropaganda fudbala pobjedila ali nece uvijek. Porazi su sastavni dio fudbala, nekad ti ide, nekad ne i moras se pomirit s tim. Dignut ce se ova ekipa, ostat ce Pep u to sam siguran. Red je napokon da malo i u odbranu uloze jer vise nema smisla da se ulaze u ofanzivno orjentisane igrace. Odbrana odbrana i samo odbrana.
Distortion wrote:Mnogo toga je receno, nisam imao vremena da napisem neki post nakon utakmice sa defanzivnim englezima koji ce nadam se izgubiti u finalu jer je Bayern zasluzio da uzme ovo takmicenje i to na svom stadionu.
Nakon sto je Messi fulao penal sve mi je bilo jasno, nije sudjeno da idu u finale i to je to. Manje vise sve je receno, cilj ne bira sredstvo, ljudi se branili i iz 3 sanse dali 3 gola. Barcelona imala svoje sanse, nije dala golove u oba meca, nije iskoristila penal, igraca vise i jebesh ga onda. Desava se, i to je fudbal, ne prolazi uvijek bolji.
Ako je neko svrsavao na onu igru Chelsea onda mu halal, nek i dalje uziva u takvoj igri. Naravno da nisu imali izbora kad je Terry dobio crveni, morali su se jos vise branit, ali su i prije toga igrali bunker, a i u Londonu isto tako. Vidim velikiiiii broj ljudi svrsava sto je Barcelona ispala, neka moralna satisfakcija. To je samo dokaz koliko je ova generalija mnogim nabila komplekse.
Nazalost je antipropaganda fudbala pobjedila ali nece uvijek. Porazi su sastavni dio fudbala, nekad ti ide, nekad ne i moras se pomirit s tim. Dignut ce se ova ekipa, ostat ce Pep u to sam siguran. Red je napokon da malo i u odbranu uloze jer vise nema smisla da se ulaze u ofanzivno orjentisane igrace. Odbrana odbrana i samo odbrana.
POTPIS .....
Bas tako.Dovesti dva jaka odbrambena igraca i ne bi bilo lose dovesti jakog golmana.Pinta poslati u drugi sastav,Valdeza na klupu.U vezi i napadu im niko ne treba i onda opet lagano
Da se hoće Guardiola konačno odlučiti šta hoće, ovo me njegovo pomalo asocira na dijete koje je u dilemi. Volio bih da ostane, ali kao i da se njegov status i neodlučnost odrazila na događaje i atmosferu na zadnjim utakmicama.
erik2 wrote:Da se hoće Guardiola konačno odlučiti šta hoće, ovo me njegovo pomalo asocira na dijete koje je u dilemi. Volio bih da ostane, ali kao i da se njegov status i neodlučnost odrazila na događaje i atmosferu na zadnjim utakmicama.
Sutra ce saopstiti odluku ako je vjerovati listu Sport. Danas Barcelona ne trenira i Guardiola zeli da prvo saopsti odluku igracima, i nakon toga ide pred novinare. Sve upucuje na to da odlazi ali treba sacekati. Nije iskljuceno da u toku dana nesto procuri.
Ili je doslo do zasicenja ili Pep hoce da se okusa sa nekim drugim timom ili reprezentacijom. Ne bih volio da tako bude ali sumnjam da cemo ga gledati na klupi Barse sljedecu sezonu.
Evo, sad su opet pocele spekulacije oko Alvesa:
Za sada je sve stopirano jer ako ode Guardiola treba vidjeti ko je novi trener i sta hoce. U principu , vec se sponinje odlazak 4-5 igaraca bez obzira na Guardiolinu odluku. Alves,Adriano,Keita i naravno Abidal, sljedece sezone vjerovatno idu.
Prije par mjeseci je Zubizarreta izjavio kako postoji nekoliko trenera koji su na radaru Barcelone. Naravno, ukoliko Guardiola odluči napustiti Barcelonu. O imenima nije govorio, ali je rekao da je Barcelona ozbiljan klub i da je nemoguće da se takvom klubu desi nedostatak plana B.
Da sam na Rosellovom mjestu, pokucao bih na dvoja ili eventualno troja vrata. Čija? Bielsina, Kloppova i Wengerova. Njihove ekipe igraju lijep fudbal, pobjeđuju (dobro, možda se to ne može reći za Arsenal, ali svi znamo da je tu bitniji profit od trofeja), te bi se oni automatski prilagodili Barceloninom stilu igre. Naravno, uveli bi mnoge novine, kao što je to uradio i Guardiola. Mada, nekako sam mišljenja da će Pep produžiti na godinu-dvije i to baš zbog toga što je izgubio 2 najvažija trofeja. Želi pokazati da ova Barcelona može biti još bolja, pa da se oprosti dok je na vrhu. Moguće je da je došlo do kojekakvog zasićenja, ali vjerujem da ih Pep može podići i pripremiti za narednu sezonu.
Ovo u vezi Alvesa mi djeluje kao klasičan trač. Anzhi mu može ponuditi veću platu, ali jebat to. On je zaradio dovoljno, a nije u godinama u kojima se toliko leti za parama (sigurno ima još barem 2-3 vrhunske sezone u njegovim nogama), tako da mi ovo djeluje neozbiljno. Da li je nezadovoljan? Možda jeste samo rezultatima u posljednja 3 meča gdje nisu zabilježili pobjedu.
Dok god ne bude zvanično da odlazi, ja se nadam ostanku Guardiole. Najbolju alternativu vidim također u Bielsi , ako ode. Nedavno sam čitao da bi Alves volio okončati karijeru u Barci, ali valjda je kod fudbalera, kao i kod političara u modi jedno misliti prijepodne, a drugo poslijepodne.
erik2 wrote:Dok god ne bude zvanično da odlazi, ja se nadam ostanku Guardiole. Najbolju alternativu vidim također u Bielsi , ako ode. Nedavno sam čitao da bi Alves volio okončati karijeru u Barci, ali valjda je kod fudbalera, kao i kod političara u modi jedno misliti prijepodne, a drugo poslijepodne.
PRVO GVARDIOLA PA ONDA SVI OSTALI....mada ovo sto pise skenderija sve mirise da on ide,ako ide,jebga.zao mi...
meni nekako taj bielsa ne lezi nikako,preenergican za barcu...
vise nako tip ala wenger...
al,da ne pokapamo cojka prije vremena,pepe je jos trener...i tu sva prica prestaje...
erik2 wrote:Dok god ne bude zvanično da odlazi, ja se nadam ostanku Guardiole. Najbolju alternativu vidim također u Bielsi , ako ode. Nedavno sam čitao da bi Alves volio okončati karijeru u Barci, ali valjda je kod fudbalera, kao i kod političara u modi jedno misliti prijepodne, a drugo poslijepodne.
PRVO GVARDIOLA PA ONDA SVI OSTALI....mada ovo sto pise skenderija sve mirise da on ide,ako ide,jebga.zao mi...
meni nekako taj bielsa ne lezi nikako,preenergican za barcu...
vise nako tip ala wenger...
al,da ne pokapamo cojka prije vremena,pepe je jos trener...i tu sva prica prestaje...
Hm...četvorosatni razgovor, saopštenje sutra i meni ovo miriše na rastanak, ali da sačekamo.
Poslali su ga u Romu da se malo kali i osjeti kako je to biti prvi strateg jedne seniorske ekipe (gdje se nije baš proslavio) a radio je već i sa mlađim kategorijama Barce.
Poslali su ga u Romu da se malo kali i osjeti kako je to biti prvi strateg neke ekipe (gdje se nije baš proslavio) a radio je već i sa mlađim kategorijama Barce.
Ne vjerujem. Ako dodje novi trener, najvjerovatnije ce biti neko ko nema veze sa Barcelonom. Bielsa, Blanc ili Valverde. Spominje se stidljivo AVB ali je u domenu naucne fantastike. I bolje tako da se malo razdrma ucmala atmosfera i da se krene od nule a ne da se zivi od starih zasluga.
skenderija04 wrote:Za sada je sve stopirano jer ako ode Guardiola treba vidjeti ko je novi trener i sta hoce. U principu , vec se sponinje odlazak 4-5 igaraca bez obzira na Guardiolinu odluku. Alves,Adriano,Keita i naravno Abidal, sljedece sezone vjerovatno idu.
Zašto ova dvojica? Ne vidim ni jedan razlog da idu, a vidim jedan veliki razlog da ostanu, Pep je jednom rekao da su njih dvojica jedini igrači koji mu daju mogućnost da iz 433 ide u 343 i obratno.
ultima_palabra wrote:Što se taj Valverde toliko spominje? Nije mi lik ni po čemu za pamćenje...
Iskreno ni meni nije jasno. Istina je da gdje god je dosao napravio je rezultat ( u skladu sa mugucnostima kluba koji je trenirao) te ekipe su igrale jako dobar fudbal, a osim toga poznaje klub jer je bio igrac FCB. Drcan tip, kod koga nema zajebancije. Toliko insistiranje na njemu mi se cini da je najbolji odgovor na pitanje da li je atmosfera u svlacionici dobra ili ne. Ovaj postrojava.
skenderija04 wrote:Za sada je sve stopirano jer ako ode Guardiola treba vidjeti ko je novi trener i sta hoce. U principu , vec se sponinje odlazak 4-5 igaraca bez obzira na Guardiolinu odluku. Alves,Adriano,Keita i naravno Abidal, sljedece sezone vjerovatno idu.
Zašto ova dvojica? Ne vidim ni jedan razlog da idu, a vidim jedan veliki razlog da ostanu, Pep je jednom rekao da su njih dvojica jedini igrači koji mu daju mogućnost da iz 433 ide u 343 i obratno.
Adriano nije obnovio ugovor i trazi vise nego sto Barcelona misli da treba da ga plati. Alves jedino sto zeli je doci na Mundial bez ogrebotine i da negdje napravi dobar penzioni fond