U Pesti.
Kada se isplati iseljenje iz BiH u druge države?
-
detroit-mercy
- _BataZiv_0809
- Nindža revizor
- Vozim: Lancia na servisu
#13002 Re: Kada se isplati iseljenje iz BiH u druge države?
Taze iz Beca.
Jutros na dorucku u hotelu vidim zemu iz Zenice, moze se reci da smo neki poznanici iz sireg drustva....bogme posluzuje goste, pita ih koji je cimer noma, a ofirno me pokusava izbjeci, pa posto mu nije uspjelo, pozdravi se sa mnom ko da je vidio grofa Drakulu.
Vuna mu neka.
Jbga dodje se relativno opasnom masinom (Mecka i BMW uglavnom) u Ze i ide prica snaso se vani, a la Merima Shemich, u hotelskom je biznisu
Druga scena, zbog magle sletilo je 7 aviona u isto vrijeme na SJJ i napravila se guzva.
Gringos iz dijaspore koji je krenuo kukat na sve u BiH jos u busu sto te drajva od aviona do zgrade aerodroma ZAPALI CIGARU na avionskoj pisti.
Okruzise ga oni momci iz obezbjedjenja, lav bi se svadjo sa njima jos, ko biva hocete li me to tuci.
Sve se bojim da pali cigare na pisti u Dijasporhofenu odakle je dosao
Jebote led.
Jutros na dorucku u hotelu vidim zemu iz Zenice, moze se reci da smo neki poznanici iz sireg drustva....bogme posluzuje goste, pita ih koji je cimer noma, a ofirno me pokusava izbjeci, pa posto mu nije uspjelo, pozdravi se sa mnom ko da je vidio grofa Drakulu.
Vuna mu neka.
Jbga dodje se relativno opasnom masinom (Mecka i BMW uglavnom) u Ze i ide prica snaso se vani, a la Merima Shemich, u hotelskom je biznisu
Druga scena, zbog magle sletilo je 7 aviona u isto vrijeme na SJJ i napravila se guzva.
Gringos iz dijaspore koji je krenuo kukat na sve u BiH jos u busu sto te drajva od aviona do zgrade aerodroma ZAPALI CIGARU na avionskoj pisti.
Okruzise ga oni momci iz obezbjedjenja, lav bi se svadjo sa njima jos, ko biva hocete li me to tuci.
Sve se bojim da pali cigare na pisti u Dijasporhofenu odakle je dosao
Jebote led.
- Optimus09
#13003 Re: Kada se isplati iseljenje iz BiH u druge države?
Znaju,nego neceswanfilter wrote: ↑20/12/2023 14:09 Bio sam u Nurnbergu godinu prije Covida. Izvan grada nekakav ogroman kompleks za sajmove. Isli na sajam pivske opreme.
Nego, kada zavrsismo, idemo ti malo u sami grad. Prodavnice, kafici i restorani dva dana.
Sto me malo sokiralo, Engleski beknuti ne znaju gdje god. Ajd stariji, al i mladi.
Mislio sam da Njemci malo vise gledaju na to, za razliku od Talijana ili drugih ...
- Bullet Tooth Tony
#13004 Re: Kada se isplati iseljenje iz BiH u druge države?
To je to ... a ustajanje u avionu ? Ko da ima presjedanje za JFK pa moraj stici .... ha se udje u zrqcni prostor BiH raspasoj ... seljadija...._BataZiv_0809 wrote: ↑20/12/2023 19:58 Druga scena, zbog magle sletilo je 7 aviona u isto vrijeme na SJJ i napravila se guzva.
Gringos iz dijaspore koji je krenuo kukat na sve u BiH jos u busu sto te drajva od aviona do zgrade aerodroma ZAPALI CIGARU na avionskoj pisti.![]()
![]()
Sve se bojim da pali cigare na pisti u Dijasporhofenu odakle je dosao![]()
Jebote led.
Svi mrze BiH a Eurowings ne moze navuci aviona koliko mi napunimo...Samo o Sarajevu pricaju, kupuju nekretnine, idu u nase kafane ...
A ovi sto su otisli pa razvlace zdravu pamet ljudima koji su ostali u BiH ..ti su najgori ..
Approval junkies .. potapsi me po ramenu i molim te mi reci da je moja odluka dobra i da sam ja naaaajpametniji sto zivim u Njemackoj ... evo ti slika smoga.. evo ti slika prljavstine u BiH.. samo pljesci mojoj odluci ....
Kad vide ovu statistiku neku tipa gdje su najsretniji ljudi itd prvo pogledaju na kojem je mjestu BiH, pa ako je nema, postave na forum, pa onda, mozda, pogledaju gdje je drzava u kojoj zive
- _BataZiv_0809
- Nindža revizor
#13005 Re: Kada se isplati iseljenje iz BiH u druge države?
Dobro opisano.Bullet Tooth Tony wrote: ↑21/12/2023 07:02To je to ... a ustajanje u avionu ? Ko da ima presjedanje za JFK pa moraj stici .... ha se udje u zrqcni prostor BiH raspasoj ... seljadija...._BataZiv_0809 wrote: ↑20/12/2023 19:58 Druga scena, zbog magle sletilo je 7 aviona u isto vrijeme na SJJ i napravila se guzva.
Gringos iz dijaspore koji je krenuo kukat na sve u BiH jos u busu sto te drajva od aviona do zgrade aerodroma ZAPALI CIGARU na avionskoj pisti.![]()
![]()
Jebote led.
Svi mrze BiH a Eurowings ne moze navuci aviona koliko mi napunimo...Samo o Sarajevu pricaju, kupuju nekretnine, idu u nase kafane ...
A ovi sto su otisli pa razvlace zdravu pamet ljudima koji su ostali u BiH ..ti su najgori ..
Approval junkies .. potapsi me po ramenu i molim te mi reci da je moja odluka dobra i da sam ja naaaajpametniji sto zivim u Njemackoj ... evo ti slika smoga.. evo ti slika prljavstine u BiH.. samo pljesci mojoj odluci ....
Kad vide ovu statistiku neku tipa gdje su najsretniji ljudi itd prvo pogledaju na kojem je mjestu BiH, pa ako je nema, postave na forum, pa onda, mozda, pogledaju gdje je drzava u kojoj zive
- skafiskafsnjak
#13006 Re: Kada se isplati iseljenje iz BiH u druge države?
Dijasporac - najgora sorta_BataZiv_0809 wrote: ↑20/12/2023 19:58 Taze iz Beca.
Vuna mu neka.
![]()
![]()
Jebote led.
- Rockefeller
#13007 Re: Kada se isplati iseljenje iz BiH u druge države?
Zato lolito vozi Mechku a ti
Dijaspora, uglavnom svugdje ista. Manjina je ugl. kulturnija, jebiga, nazalost.
-
Karikaturist
#13008 Re: Kada se isplati iseljenje iz BiH u druge države?
Vozi mecku istreses ga neces naci 4 eura.
Ne kontam taj sklop i redanje prioriteta ali svakome svoje.
- skafiskafsnjak
#13009 Re: Kada se isplati iseljenje iz BiH u druge države?
Hahahah ja auto kojim nije sigurno do BiH dociRockefeller wrote: ↑21/12/2023 09:55 Zato lolito vozi Mechku a ti![]()
- Rockefeller
#13010 Re: Kada se isplati iseljenje iz BiH u druge države?
Pa jebes ga, njemu je to prioritet i treba postovat. Zivi zivot svoj.
Al‘ da strepi hoce li doc do BiH, osjecaj kada dodje u granice BiH ce mu prevagnuti da ti zaboravi, jer ipak vozi mecku.
- skafiskafsnjak
#13011 Re: Kada se isplati iseljenje iz BiH u druge države?
https://youtu.be/IpKyjXWNZRA?si=wFFyvJFICgAqI5isRockefeller wrote: ↑21/12/2023 10:00![]()
Pa jebes ga, njemu je to prioritet i treba postovat. Zivi zivot svoj.
Al‘ da strepi hoce li doc do BiH, osjecaj kada dodje u granice BiH ce mu prevagnuti da ti zaboravi, jer ipak vozi mecku.
- Rockefeller
#13012 Re: Kada se isplati iseljenje iz BiH u druge države?
Tesko je zenichko srce.
- skafiskafsnjak
#13013 Re: Kada se isplati iseljenje iz BiH u druge države?
A to u BiH nesto drugacije? I tu se voze auta koja su preskupa za budzete ljudi... samo se u dijaspori preslo na veci level ... noviji bmw audi meckaKarikaturist wrote: ↑21/12/2023 09:57 Vozi mecku istreses ga neces naci 4 eura.![]()
- _BataZiv_0809
- Nindža revizor
#13014 Re: Kada se isplati iseljenje iz BiH u druge države?
Hakala nije iz Zenice koliko god se upinjao 
- skafiskafsnjak
#13015 Re: Kada se isplati iseljenje iz BiH u druge države?
Ne znam zasto bi neko zelio biti iz Zenice 
Oklen si odatlen si, svejedno
Oklen si odatlen si, svejedno
- Rockefeller
#13016 Re: Kada se isplati iseljenje iz BiH u druge države?
Treba samo srat po dijaspori 
- skafiskafsnjak
#13017 Re: Kada se isplati iseljenje iz BiH u druge države?
Sta ti vozis ?
-
sumirprimus
#13018 Re: Kada se isplati iseljenje iz BiH u druge države?
dosta vas pobjeglo iz zenice sto ne bi i hakala
-
Bodkin
#13019 Re: Kada se isplati iseljenje iz BiH u druge države?
Neko trosi na kurce, neko na drogu, neko na dinu merlina, neko na audija, neko na stan na dobrinji. Sve dok svoje pare trose 
A inace ima i taj momenat kurcenja (nevezano za auto) medju dijasporom koja tek ode. Ono gledaj sta ima kod nas u njemackoj. Ko god ima dva zrna u glavi zna da prvih godinu dana places u tudjini osim ako odes i vec imas posao
A inace ima i taj momenat kurcenja (nevezano za auto) medju dijasporom koja tek ode. Ono gledaj sta ima kod nas u njemackoj. Ko god ima dva zrna u glavi zna da prvih godinu dana places u tudjini osim ako odes i vec imas posao
- Ozimician
#13020 Re: Kada se isplati iseljenje iz BiH u druge države?
Pa ko to danas ide, a da nema spreman ugovor za posao ?Bodkin wrote: ↑21/12/2023 10:38 Neko trosi na kurce, neko na drogu, neko na dinu merlina, neko na audija, neko na stan na dobrinji. Sve dok svoje pare trose
Imas opciju i spajanja porodice, ali tada jos vise dolazis na gotovo.
- skafiskafsnjak
#13021 Re: Kada se isplati iseljenje iz BiH u druge države?
Ja nikada nisam rekao kod nas (u Njemackoj).Bodkin wrote: ↑21/12/2023 10:38 Neko trosi na kurce, neko na drogu, neko na dinu merlina, neko na audija, neko na stan na dobrinji. Sve dok svoje pare trose
Meni je kod nas (u BiH)
-
Karikaturist
#13022 Re: Kada se isplati iseljenje iz BiH u druge države?
Sve pet, neka trosi i treba da trosi kako ko hoce.
Ali kurcis se sa autom a zivis u sobi od 15 kvadrata ili dijelis sobu. Ne ide brate bez obzira na slobodu izbora.
Ali kurcis se sa autom a zivis u sobi od 15 kvadrata ili dijelis sobu. Ne ide brate bez obzira na slobodu izbora.
-
Bodkin
#13023 Re: Kada se isplati iseljenje iz BiH u druge države?
Ne znam, mozda si u pravu. U moje vrijeme je masa ljudi dolazilo i onda se snalazilo goreOzimician wrote: ↑21/12/2023 10:41Pa ko to danas ide, a da nema spreman ugovor za posao ?Bodkin wrote: ↑21/12/2023 10:38 Neko trosi na kurce, neko na drogu, neko na dinu merlina, neko na audija, neko na stan na dobrinji. Sve dok svoje pare trose
Imas opciju i spajanja porodice, ali tada jos vise dolazis na gotovo.
- skafiskafsnjak
#13024 Re: Kada se isplati iseljenje iz BiH u druge države?
Pa i u BiH vozi auto od 30k KM a nema fasadu na kuci ... koja je razlika? Nikakva.Karikaturist wrote: ↑21/12/2023 10:46 Sve pet, neka trosi i treba da trosi kako ko hoce.
Zato kazem, nije do toga gdje je neko nego ko je i kakav je.
-
Bodkin
#13025 Re: Kada se isplati iseljenje iz BiH u druge države?
Mozda voli auto vise od stanaKarikaturist wrote: ↑21/12/2023 10:46 Sve pet, neka trosi i treba da trosi kako ko hoce.