Sa svim vrlinama i manama. Lošim gradskim saobraćajem čak. Ima mi taj neki šarm i ljubav prema Sarajevu je neuništiva
Kad bi sebi dozvolila da ljude na ignore stavljam što kritikuju austrijske Alpe i ljutim se po forumu zbog takvih banalnih gluposti, upucala bi se...Bukvalno.
Za nepovjerovati je da nekog Bosanca može povrijediti kritika švedske pripizdine. I to takve u koju ni afganistanci ne žele
Također mi je malograđanštinja ova odbrana i komentari marketinških spinova za bečki saobraćaj. Gdje novopridošla dijaspora ozbiljno tvrdi
(Izbjegavajući zdravorazumske argumente o subvenciranju saobraćaja kroz namete)
Isto kao da niko ne može ući na stranicu od AK ili WKÖ i pogledati šta mu se sve odbija na mjesečnom nivou.
Krvlju malograđanski braniti Ubahne i tramvaje u GG Austrije te WL slučaj je za ozbiljnog ispitivanja.
Da se razumijemo...
Sarajevo ne može konkurisati Beču u uređenosti ni u jednom segmentu. Ali također ni Bratislava, Budimpešta, Bukurešt ili Sofija su van klase u koju spada Beč.
No ja nikad nisam čula Rumuna, Slovaka niti Mađara da bi ovako popljuvao rodnu grudu i rodni grad.
Nisam Albanca Kosovara, novopridošle Afganistance, Pakistance, o Sirijcima da ne govorim.
A imala sam mnogobrojne kontakte s tim nesretnim ljudima.
Pa dragi ljudi šta je onda s vama?
Pitate li se?