SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5

Lokalna dešavanja, politički život, medijska scena, sve o glavnom gradu BiH i okolini od jutra do mraka.

Moderators: Benq, O'zone

Post Reply
uglavnomja

#13001 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5

Post by uglavnomja »

JThomas wrote:http://www.slobodna-bosna.ba/vijest/507 ... tvora.html

pošto znamo da je sb sad bilten sda, znači li ovo da će i glavna uskoro na ropotarnicu...

:D

frljoka :-)
JThomas

#13002 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5

Post by JThomas »

eto ja ne znam čitati da je frljoka. otkud sablja u ruci režima u frljoki, ko je to dao, odobrio...
BlueBlood

#13003 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5

Post by BlueBlood »

Vozač kombija napravio dar-mar na Ilidži: Srušena dva stabla, oštećeno pet vozila

smrdim/vijest/vozac-kombi ... a-245332#1
Edin H.

#13004 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5

Post by Edin H. »

BlueBlood wrote:Vozač kombija napravio dar-mar na Ilidži: Srušena dva stabla, oštećeno pet vozila

smrdim/vijest/vozac-kombi ... a-245332#1
Ovo je vrijeme paklenih vozaca :oops:

Truba
Grijem se na: Plin i struju
Horoskop: Vodolija

#13005 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5

Post by Truba »

Us and them wrote:Curu ovo sve samo smara, mislim da je ona davno zaboravila i Dženana a kamoli kako je tačno bilo kad je ubijen.
bilo je u hrvatskoj slučaj kad su ubili onog mladogLuku trojica

i mediji su "smorili" pričom o Luki

i otvorena fejszbuk grupa svi oni koji misle kako se smara sa Lukom

i unutra jedan od ubijica sere protiv Luke kao smaraju više i tako to

tako da vrlo je vjerojatno da Alisu više smara priča

a i sama činjenica da niko nije skinuo onaj grafit u butmiru
alisa mutap je hladnokrvni ubica

govori da ih nije ni briga

( ja da sam otac ili zet alise mutap bi došao noću s kilo farbe i ono prefarbao)
JThomas

#13006 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5

Post by JThomas »

alisu ovo ne smara, nego alisa svjesno i smišljeno štiti pravog ubicu. što jelte, nije isto.
vješalica

#13008 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5

Post by vješalica »

malu nista ne umara vec je drzi u const. strahu sto se i pored opstrukcija otac dzenanov ne umara da dokaze istinu
supercali

#13009 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5

Post by supercali »

JThomas wrote:alisu ovo ne smara, nego alisa svjesno i smišljeno štiti pravog ubicu. što jelte, nije isto.
Ili joj je placeno ili tog ubicu jos uvijek voli i sl
vješalica

#13010 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5

Post by vješalica »

Hebo nju i njene 'ljubavi' u tim godinama haha
insomnia78

#13011 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5

Post by insomnia78 »

Dje je onaj profajler da malo proanalizira ovu rekonstrukciju :lol:
Bullet Tooth Tony

#13012 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5

Post by Bullet Tooth Tony »

insomnia78 wrote:Dje je onaj profajler da malo proanalizira ovu rekonstrukciju :lol:
on bi zakljucio da je ovo rekonstrukcija ubistva ramiza cele :lol: :lol: :lol:
meteorit135531

#13013 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5

Post by meteorit135531 »

Thorgerson wrote:
Hendrix wrote:Ma cim je prvi put spomenuta lafo amnezija doticne bilo je jasno u kojem smjeru ovo sve ide, ovo nema ni u filmovima majke mi.

Ocigledno je da je sistem sposoban da provuce i najnevjerovatnije scenarije da bi zastitio svoje vladare, zastrasujuce dokle su spremni ici.
Upravo tako.

Amnezija je najbolje oruzje u ovakvim situacijama.

Glavni svjedok, doticna - ima amneziju. Iako su svi doktori rekli da nema nikakvih osnova da ona ima amneziju, ali jbg tu ti ni najbolji advokat ne moze pomoci, ako neko kaze da ima amnezijum, da se ne sjeca, sta ti tu mozes.

I najjace ono, kad je pita istrazitelj, pa bila si rekla...a joj jesam, pa ja rekla sam, ali sam skontala da sam to sanjala. :roll: :? Daj ba. Znaci ocito je i iz svemira se vidi da nesta petljaju, a da je nasavjetovana samo tako od strane advokata da se ovako profesionalno brani i izbjegava odgovore.

Ne treba zaboraviti da je ova tuziteljica vodila i slucaj Mahir Rakovac, koji je samo tako ugasen. Roditelji malog ispadose najgori na svijetu. Dubravka dokrajcili, a mislim da mu je i mama na samrti.

Pa ti probaj nesto uraditi protiv vladajuce hobotnice.
Ne vjerujem sada. Kako vrijeme odmiče , već mi ovo sve liči na jedan nemogući scenarij. Ne samo u pogledu laži i obmane koju demonstrira ta Alisa, već se sada pomalo i pitam kakav je bio taj momak Dzenan.. svi će ga naravno hvaliti, ali ima par detalja koji mi onako okupiraju pažnju.. nekad je otac Muriz rekao da je Dzenan imao palicu, te da mu je on to oduzeo.. pa se spominjalo da je nosio pištolj..
Par slika sto sam vidio , Zvezde Granda na kojim je on... profilirati takve osobe je jako jednostavno.. mislim da se kretao u pogrešnom društvu, da je bio okružen pogrešnim osobama.. i sad ono što mi najviše djeluje toliko čudno

Optužbe i rijeci oca Murisa da su čak i vještaci Hamza Humo i onaj Kovačevic placenici Tuzilastva koji su došli da uzmu 300 KM. (Tako piše u članku).
Prezime Memic mi ne ulijeva neko povjerenje?, (načelnik Ilidze je Memic. (ne kažem da su loši i mutni ljudi, ali optuživati čitav sistem , čitav jedan lanac i tražiti odgovornost i smjene , pritom ne ponudivši nijedan valjan dokaz za svoje tvrdnje sem ogromnog medijskog pritiska , je već pomalo suludo.
Ljudima je vrlo lako manipulirati, slično kao u slučaju Mahira Rakovca. Imali smo temu ovdje o tome.
Mislim , treba racionalno posmatrati. Hajde , u početku sam bio toliko uvjeren da je otac u pravu , ali već kako od njega pljuste optužbe da su apsolutno svi potplaceni i korumpirani, ne pije mi vodu.
Tacno je da je ovdje dosta toga mutno , ali svejedno.. ne vjerujem da je baš čitav sistem truho i da su svi potplaceni i korumpirani.. ali bas, apsolutno svi, i da se ne moze pronaci nijedna osoba dovoljno sposobna i postena da u tom citavom lancu ukaze na neki propust!
Propusta je svakako bilo, ali ima nesto u citavoj ovoj pricoj, koja baca sumnju na sve okolnosti.
Mislim ,scenario koji je iskreiran je nevjerovatan, ali ni druga strana nije sigurno bas posve cista. Nemoguce je biti! Jer uvijek ima neka uzrocno posljedicna veza! ali bas uvijek!

I taj Muriz je sam rekao da je išao kod Alije Budnje da se savjetuje (čini mi se da je i rekao da radi kod njega i da mu je on rekao da mu je sin ubijen..
Pa je onda mahala iskonstruisala da ga je ubio njegov sin.
Mislim, dokonom narodu nikad dovoljno materijala..

Ali , pitam se koliko sad ovo već poprima oblike upiranja prstom u sve i svakoga , a pritom ne nudeći nikakve dokaze..
Slične mitinge je organizirao i Dubravko Lovrenovic, pa one osobe koje slijepo vjeruju u ispravnost njegovih plemenitih postupaka, neka malo prolete internetom, pa neka otkriju koliko je lako masama manipulirati. U slučaju Lovrenovica, jasno je kao dan da je on zlostavljao Mahira, pa imate intervju sa Mahirovim biološkim ocem, i tu sve stoji... citav taj slucaj se da objasniti samo ako se pogleda intervju sa njegovim pravim ocem u kojem se iznose cvrsti dokazi ko je zlostavljac, a ko samo vjesto koristi medijski prostor za svoje prljave igre.

ali narod ko narod... ovčice koje vjeruju u sve što im mediji serviraju

Momku neka je laka zemlja, ali ne bi bio prvi ni posljednji koji se kretao u lošem društvu (i sa tim dronfuljama ),pa tragično završio.

Ne mogu da progutam ove pljuvace sistema , koji se nikad ne pitaju postoje li ljudi koji žele manipulirati sistemom. Ili narodom. Jer nikad nije sve crno ili bijelo. Ali to nam je u krvi, samo pljuj , kukaj i optuzuj da su svi krivi za sve! to je nas mentalitet.

Mislim, edit. Nesto je mutno, svakako. Ali, ako vec pokusavas doci do istine, ponudi konkretne dokaze, ponudi nesto konkretno , izaci u medije sa ciljanim informacijama, reci sumnjam na ovoga , ili onoga.
Ili, ako vec otac kaze da mu je ta glavna tuziteljica rekla da on njega nije htio ubiti, nek javno kaze ime tog tipa, i nek se sve izvede na cistac.
Ovo sve ostalo , je mamuzanje i lov u mutnom.
Ne znam, treba samo biti objektivan i realno pogledati stvari. Sve se nesto trazi , a niko da izadje i kaze nesto konkretno. Samo optuzbe bez utemeljenja. I taj citav slucaj vise je toliko eksponiran, pa dokon narod ima svoje konstrukcije. Ja ih nemam, nit me nesto plaho interesuje, ali onako kad uzmes neku analizu , vidis da nijedna strana nije cista. I tako je uvijek , uvijek su dvije strane , dvije price, i dvije istine. I svaka od te dvije istine je po jedna neistina. Sve je laz. :thumbup:
Last edited by meteorit135531 on 22/04/2017 23:07, edited 1 time in total.
kloniran

#13014 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5

Post by kloniran »

:-)
Truba
Grijem se na: Plin i struju
Horoskop: Vodolija

#13015 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5

Post by Truba »

oj
:roll:
sarajevo999999

#13016 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5

Post by sarajevo999999 »

Kolega sizifinjo je Bog otac za analizu ovakvih stvari. Jesi li gledao rekonstrukciju, sarni koju, osvrni se opet na isti slucaj.
julisiz es grant

#13017 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5

Post by julisiz es grant »

sarajevo999999 wrote:Kolega sizifinjo je Bog otac za analizu ovakvih stvari. Jesi li gledao rekonstrukciju, sarni koju, osvrni se opet na isti slucaj.
Kad je napiso po stranice analizirajući Alisu na osnovu slike iz sudnice, al mu ljudi onda rekoše da se u stvari radi o sestri stradalog :lol:
Al podnio je sportski, nema šta 8-)
kloniran

#13018 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5

Post by kloniran »

julisiz es grant wrote:
sarajevo999999 wrote:Kolega sizifinjo je Bog otac za analizu ovakvih stvari. Jesi li gledao rekonstrukciju, sarni koju, osvrni se opet na isti slucaj.
Kad je napiso po stranice analizirajući Alisu na osnovu slike iz sudnice, al mu ljudi onda rekoše da se u stvari radi o sestri stradalog :lol:
Al podnio je sportski, nema šta 8-)
Al kaze analiza covjeka preko slike :lol:
mene da analizira zavrsio bih na dozivotnoj :pisnuo:
sarajevo999999

#13019 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5

Post by sarajevo999999 »

Dobar je sizifinjo, ispao je kralj na kraju 8-)
JThomas

#13020 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5

Post by JThomas »

u ovoj fazi suđenje je javno i svako može otići da pogleda i počuje. svako je mogao je otići da čuje kako vještak saobraćajac kaže da ih je udario kombi 45 na sat i da su morali imati povrede i ispod pojasa...a kako vještak sudske medicine kaže da takve povrede nije našao. u prevodu, zaista ne moraš biti ni pravnik ni doktor sudske medicine ni inžinjer saobraćaja da shvatiš da to nije bilo tako. i da jeste bio "mutan", za šta nema nikakvih dokaza, ubistvo je opet ubistvo. a prikrivanje ubistva, laganje na sudu i pred drugim organima, pomoć učiniocu poslije djela su posebna krivična djela...ovdje vjerovatno u sticaju i sa udruživanjem radi njihovog činjenja, zloupotrebom položaja i primanjem koristi.
zigson

#13021 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5

Post by zigson »

JThomas wrote:u ovoj fazi suđenje je javno i svako može otići da pogleda i počuje. svako je mogao je otići da čuje kako vještak saobraćajac kaže da ih je udario kombi 45 na sat i da su morali imati povrede i ispod pojasa...a kako vještak sudske medicine kaže da takve povrede nije našao. u prevodu, zaista ne moraš biti ni pravnik ni doktor sudske medicine ni inžinjer saobraćaja da shvatiš da to nije bilo tako. i da jeste bio "mutan", za šta nema nikakvih dokaza, ubistvo je opet ubistvo. a prikrivanje ubistva, laganje na sudu i pred drugim organima, pomoć učiniocu poslije djela su posebna krivična djela...ovdje vjerovatno u sticaju i sa udruživanjem radi njihovog činjenja, zloupotrebom položaja i primanjem koristi.
:thumbup:
Dead Man Walking

#13022 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5

Post by Dead Man Walking »

Hamza Humo. :lol: Dalje nisam citao.
Haris.ba

#13023 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5

Post by Haris.ba »

JThomas wrote:u ovoj fazi suđenje je javno i svako može otići da pogleda i počuje. svako je mogao je otići da čuje kako vještak saobraćajac kaže da ih je udario kombi 45 na sat i da su morali imati povrede i ispod pojasa...a kako vještak sudske medicine kaže da takve povrede nije našao. u prevodu, zaista ne moraš biti ni pravnik ni doktor sudske medicine ni inžinjer saobraćaja da shvatiš da to nije bilo tako. i da jeste bio "mutan", za šta nema nikakvih dokaza, ubistvo je opet ubistvo. a prikrivanje ubistva, laganje na sudu i pred drugim organima, pomoć učiniocu poslije djela su posebna krivična djela...ovdje vjerovatno u sticaju i sa udruživanjem radi njihovog činjenja, zloupotrebom položaja i primanjem koristi.
Kriv je

što je dana.....upravljajući prevoznim sredstvom kombi marke...(boja se neće navesti) nanio teške tjelesne povrede DŽ.M. i doveo do smrtne posljedice....

P.S.
Izreka presude je već napisana. Samo će sada biti umjeće obrazloženje napisati.
Thorgerson

#13024 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5

Post by Thorgerson »

Dead Man Walking wrote:Hamza Humo. :lol: Dalje nisam citao.
:lol:
Thorgerson

#13025 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5

Post by Thorgerson »

meteorit135531 wrote: Ne vjerujem sada. Kako vrijeme odmiče , već mi ovo sve liči na jedan nemogući scenarij. Ne samo u pogledu laži i obmane koju demonstrira ta Alisa, već se sada pomalo i pitam kakav je bio taj momak Dzenan.. svi će ga naravno hvaliti, ali ima par detalja koji mi onako okupiraju pažnju.. nekad je otac Muriz rekao da je Dzenan imao palicu, te da mu je on to oduzeo.. pa se spominjalo da je nosio pištolj..
Par slika sto sam vidio , Zvezde Granda na kojim je on... profilirati takve osobe je jako jednostavno.. mislim da se kretao u pogrešnom društvu, da je bio okružen pogrešnim osobama.. i sad ono što mi najviše djeluje toliko čudno
.....
Kakve jebene veze ima ko je bio i sta je bio ubijeni? Halo ba? Znaci ako je i on bio u nekom losem drustvu, ono, jel, sta ima veze sto ga je neko rokno. Ako se ne varam mali nije bio nikakav kriminalac, niti ima dosje, niti je ono sto se kaze "poznat organima gonjenja od ranije".

Ovaj slucaj smrdi. A smrdio je i onaj sa Mahirom. I onda isto tako sve zataskase. Silovanje, seksualno napastovanje je nakon nekog vremena nedokazivo. Znaci ostaje ti samo jedna rijec protiv druge. Mahir nije imao rijec.

Dubravko Lovrenovic, sad pokojni, je bio uvazeni profesor. I ja cisto sumnjam da bi se uvlacio u sve ono i davao onakve izjave, da fkt nesto nije bilo. A bilo je sigurno. Znamo ko je vodio taj slucaj. Iste osobe koje vode i ovaj.

Dubravko je naravno zajedno sa suprugom i obolio zbog svega toga. Pokusao je da uradi nesto i bori se protiv sistema i dobio samarcinu.

A sad evo objasni, kako to da je Dzenan dobio udarac samo u glavu? Onda je cigo super vozac. Da ga onolikim kombijem potrefi samo po glavi?
Post Reply