Ukrajina

Post Reply
Challenger__

#13001 Re: Ukrajina

Post by Challenger__ »

nigdje UN , nigdje OESC , nigdje crvenoga krsta
Psihopate koje su kreirale ovu krizu ne interesuje narod u Ukrajini. Oni su samo zainteresovani za destabilizaciju Rusije. Ako će umrijeti svih 50 miliona Ukrajinaca za taj cilj, to je za psihopate sasvim prihvatljivo.
Avetinho

#13002 Re: Ukrajina

Post by Avetinho »

Challenger__ wrote:
nigdje UN , nigdje OESC , nigdje crvenoga krsta
Psihopate koje su kreirale ovu krizu ne interesuje narod u Ukrajini. Oni su samo zainteresovani za destabilizaciju Rusije. Ako će umrijeti svih 50 miliona Ukrajinaca za taj cilj, to je za psihopate sasvim prihvatljivo.
Onaj ko je otcijepio Krim i napravio slican plan za istocnu i jugoistocnu Ukrajinu snosi svu odgovornost za humanitarnu krizu u Ukrajini. E taj je pravi psihopata. Taj putinko ce i plin zavrnuti naciji or 70 miliona samo ne bi li ih sacuvao pod svojom zlocinackom cizmom.
jastuk1

#13003 Re: Ukrajina

Post by jastuk1 »

OPREZ:

Civili raskomadani o granate u Kramatorsku danas:
https://www.youtube.com/watch?v=13GZzedpq5Y
----------------------

Strelkov se opet oglasio! Počeo je porediti Putina sa Miloševićem, odnosno da ako napusti stanovništvo Donbasa, slijedi scenario kao sa Krajinom i BiH, sa epilogom na Kosovu i krajem u Hagu.

Jel još uvijek Čeli misliš da je Strelkov (only the first man of Donetsk defense) nebitan??????????????? I da ne zna gdje sve ovo vodi????????

#NOVOROSSIYA - #Strelkov Comments on His Urgent Appeal - June 17, 2014 - PLZ RT

June 17, 2014 - #Strelkov Comments on His Urgent Appeal

Translated From Russian

With respect to my statements yesterday [i.e. June 16, 2014], I want to emphasize again: in no way did I exaggerate or understate the seriousness of the situation. I weighed carefully each word that I said and wrote.

I seriously believe (and have reasons therefor) that what we are dealing with is not an "explicit" betrayal of Novorossiya by the President of the Russian Federation, but, rather, with systemic sabotage at the level of of the oligarchy and the highest level of bureaucracy. This is so because, for Putin, the destruction of the South-East is objectively a mortal danger - both for him as a leader of Russia and as a human being - [this defeat] would entail an irrecoverable descent down the "path of Milosevic" (who abandoned, once, in similar circumstances, both Bosnia and Krajina, and was then finished off in Kosovo and, ultimately, logically and demonstratively put to death at the Hague).
jastuk1

#13004 Re: Ukrajina

Post by jastuk1 »

Poznati Ukrajinski TV show - sa brojnim gostima i javljao se i britanski novinar video linkom u studio koji je boravio u Vostok bataljonu. Ima prevod na eng.

Kad je počeo da iznosi istinu i ono šta je vidio svi u studiju zanijemili. Ruslana (jeste ONA Evrovizijska Ruslana, koja je govorila kako će se spaliti na Mejdanu ako Januković ne odstupi) je samo stavila glavu među ruke i nije ih skinula do kraja emisije. Jel konačno došlo iz guzice u glavu Ruslana??????? (Ima cijela emisija na kanalu M. Sakasvilija - on je bio glavni gost)

Nardavno, čini mi se da je sve izrelativizirao. Ako Rusija čeka, a čeka Majdan 3 i zato neće da interveniše, grdno se prevalira u računici.

Last edited by jastuk1 on 17/06/2014 23:43, edited 1 time in total.
sumirprimus

#13005 Re: Ukrajina

Post by sumirprimus »

Cetnik dlakumijenja , a cudnikad.ocu reci strelkov je cetnik,ruski dobrovoljac,pravoslavni fundamentalista...
jastuk1

#13006 Re: Ukrajina

Post by jastuk1 »

sumirprimus wrote:Cetnik dlakumijenja , a cudnikad.ocu reci strelkov je cetnik,ruski dobrovoljac,pravoslavni fundamentalista...
Ja, naravno, znamo ko je Strelkov... Zato i izazivam Čelija da mi kaže što Rusija šuti na ove sve bezočnije zločine protiv civila.
sumirprimus

#13007 Re: Ukrajina

Post by sumirprimus »

jastuk1 wrote:
sumirprimus wrote:Cetnik dlakumijenja , a cudnikad.ocu reci strelkov je cetnik,ruski dobrovoljac,pravoslavni fundamentalista...
Ja, naravno, znamo ko je Strelkov... Zato i izazivam Čelija da mi kaže što Rusija šuti na ove sve bezočnije zločine protiv civila.
rusija skriva cetnicke teroristicke djenerale,porodice ratnih zlocinaca,dakle sponzorira terorizzamsta ocekujes od idolopokl8nika iste.dakle ne radi se onekimimaginarni,likovimasa drugog kontinenta,nego o ljudi
A kojisu krojilikrvavu sudbinunase drzave injenihstanovnika.dakle nas.dakle ...
Challenger__

#13008 Re: Ukrajina

Post by Challenger__ »

jastuk1 wrote:Ja, naravno, znamo ko je Strelkov... Zato i izazivam Čelija da mi kaže što Rusija šuti na ove sve bezočnije zločine protiv civila.
"The Ukies will "win" in the sense that they will succeed in triggering a Russian intervention which they will try hard to turn into a war. If they do, it will be a short one, but the political damage will be immense. So I suppose a final rationale for Putin to wait for as long as possible is to get as high a percentage of the Russian population truly outraged before moving in so as to make this not a "Putin decision" but a "Russian people demand".

I thus fully concur with Juan: it will get a lot worse before it gets better and lots of people will die. But at the end, Russia, and the rest of us, will prevail. Of that I am sure".
The Saker
sumirprimus

#13009 Re: Ukrajina

Post by sumirprimus »

:lol: :lol: :lol: paputin je ove okupacije digo najedan novi nivo,kao eto nije on htio nar8d tako hoce...ćerajuga.doduse znamomiizprve ruke za ovo rusko dobrocinstvo.
jastuk1

#13010 Re: Ukrajina

Post by jastuk1 »

Challenger__ wrote:
jastuk1 wrote:Ja, naravno, znamo ko je Strelkov... Zato i izazivam Čelija da mi kaže što Rusija šuti na ove sve bezočnije zločine protiv civila.
"The Ukies will "win" in the sense that they will succeed in triggering a Russian intervention which they will try hard to turn into a war. If they do, it will be a short one, but the political damage will be immense. So I suppose a final rationale for Putin to wait for as long as possible is to get as high a percentage of the Russian population truly outraged before moving in so as to make this not a "Putin decision" but a "Russian people demand".

I thus fully concur with Juan: it will get a lot worse before it gets better and lots of people will die. But at the end, Russia, and the rest of us, will prevail. Of that I am sure".
The Saker
Pa ako će na posljetku intervenisati, što ne interveniše već sada i spasi živote???????? Mislim, ako čekaju Majdan 3, što se The Saker nada, neće ga dočekati. Ukrajinski mediji će ispirati mozak, lihvari davati mrcice i tako se pobrinuti da do njega ne dođe. A čak i ako dođe, ima načina za bezočno rastjerivanje prosvjednika i prebacivanja krivnje na Rusiju....

Bio on četnik ili ne, Strelkov je fantastično predvidio moralni hazard Putinovog oklijevanja i navlačenja na tanak led sa sve kasnijom i neizvjesnijom intervencijom.
Challenger__

#13011 Re: Ukrajina

Post by Challenger__ »

Da je intervenisao odmah, ne bi imao podršku "Jastuka" širom RF i planete. Sada ima, jer je jasno koliko je sati.

:wink:
jastuk1

#13012 Re: Ukrajina

Post by jastuk1 »

Challenger__ wrote:Da je intervenisao odmah, ne bi imao podršku "Jastuka" širom RF i planete. Sada ima.
Eeeee... Pa zar je podrška tamo nekih nebitnih jastuka bitnija od ljudskih života?

E moj Čeli, ne može Rusija tako biti vodilja svijetu. Onda multipolaziram kojem stremi nema nekog smisla. Već ispada slabić i to je gore nego da je rano intervencisala.

Zapamti, ljudi generalno ne vole beskičmenjake. Vazda bilo i biće.
sumirprimus

#13013 Re: Ukrajina

Post by sumirprimus »

Znaci rus7ja se vraca korijenima :D
Challenger__

#13014 Re: Ukrajina

Post by Challenger__ »

Nije rat dječija igra, niti je bilo kakva Ukrajina njima stvarni protivnik. Problem je mnogo širi, a strategija kompleksnija.

Pogledati pod Sun Tsu.
Last edited by Challenger__ on 18/06/2014 00:20, edited 2 times in total.
sumirprimus

#13015 Re: Ukrajina

Post by sumirprimus »

jastuk1 wrote:
Challenger__ wrote:Da je intervenisao odmah, ne bi imao podršku "Jastuka" širom RF i planete. Sada ima.
Eeeee... Pa zar je podrška tamo nekih nebitnih jastuka bitnija od ljudskih života?

E moj Čeli, ne može Rusija tako biti vodilja svijetu. Onda multipolaziram kojem stremi nema nekog smisla. Već ispada slabić i to je gore nego da je rano intervencisala.

Zapamti, ljudi generalno ne vole beskičmenjake. Vazda bilo i biće.
:lol: :lol: :lol: kako barak obama rece ,rusija jeregionalna sila i dzabe se beče.i koprcaju.
Kikibombona

#13016 Re: Ukrajina

Post by Kikibombona »

Pouzdati se u Rusiju moze samo budala.

Boli ih kurac za ljude u Ukrajini, gledaju iskljucivo interes drzave.

Buducnost Donbasa je neizvjesna. Njihova sudbina zavisi od interesa velikih igraca.
amoninan

#13017 Re: Ukrajina

Post by amoninan »

Challenger__ wrote:
Pogledati pod Sung Tsu.
Ko je taj? :D
Challenger__

#13018 Re: Ukrajina

Post by Challenger__ »

:D

dobro si. hoće typo ako se kuca i gleda fudbal. Sun Tsu.
sumirprimus

#13019 Re: Ukrajina

Post by sumirprimus »

Challenger__ wrote:Nije rat dječija igra, niti je bilo kakva Ukrajina njima stvarni protivnik. Problem je mnogo širi, a strategija kompleksnija.

Pogledati pod Sung Tsu.
Ma to si ti care moj u svojoj glavi nafuro da jeproblem kompleksnijii da si abs ti skonto o cemu je riec.dosadbi ti u fsb il nsa radio da sitoliko multidim3nzionalan. :D opustiseforum je ovo,necesspasit svijet.kultovi su jebena stvar.
Challenger__

#13020 Re: Ukrajina

Post by Challenger__ »

Kikibombona wrote:Buducnost Donbasa je neizvjesna. Njihova sudbina zavisi od interesa velikih igraca.
zavisi moj *urac.
sumirprimus

#13021 Re: Ukrajina

Post by sumirprimus »

Challenger__ wrote:
Kikibombona wrote:Buducnost Donbasa je neizvjesna. Njihova sudbina zavisi od interesa velikih igraca.
zavisi moj *urac.
Nesto si neurozan,nemoj biti,ionako tojetamo negdje rat. :D
Kikibombona

#13022 Re: Ukrajina

Post by Kikibombona »

Challenger__ wrote:
zavisi moj *urac.
Zavisi od Rusije i Amerike.

Ako Rusija uvidi da ce je podrska Donbasa ekonomski kostati, pustit ce ih niz vodu. Bez Rusije su dugorocno osudjeni na poraz. Samo je pitanje koliko dugo mogu odolijevati.
sumirprimus

#13023 Re: Ukrajina

Post by sumirprimus »

dene zajebaji,boj ne bije ljuto oruzje....
Challenger__

#13024 Re: Ukrajina

Post by Challenger__ »

Kikibombona wrote: ... i Amerike.
:lol:

OK

:thumbup:
sumirprimus

#13025 Re: Ukrajina

Post by sumirprimus »

Challenger__ wrote:
Kikibombona wrote: ... i Amerike.
:lol:

OK

:thumbup:
nevejr8vatno.koji slucaj.amerika je sila broj 1.pomiri.se stim.tri moskve 5 teherana i24damaskusa nisu im.ni.do mosnji.nema te stvari,te iluzije,tog vratolomnog posta,koji moze promijeniti tu cinjenicu,pomiri se stim,nadji novu zajebanciju u zivotu,puknuces bolan od muke.
Post Reply